17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Gözümüzün önünde insanlık tarihinin en acı olayları yaşanıyor

Gözümüzün önünde insanlık tarihinin en acı olayları yaşanıyor

Haberton - Haberton
6 Aralık 2024 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Gözümüzün önünde insanlık tarihinin en acı olayları yaşanıyor

Gözümüzün önünde insanlık tarihinin en acı olayları yaşanıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Dünyanın birçok farklı noktasında binlerce insan, inançları ve düşünceleri nedeniyle ayrımcılığa uğruyor. Gözümüzün önünde, insanlık tarihinin en acı olayları yaşanıyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kırklareli’de valilik ve AK Parti teşkilatının ziyaretinin ardından Babaeski ilçesindeki Sarı Saltuk Cem Evi’nin açılışını katıldı. Kırklareli Valisi Uğur Turan, Kırklareli Babaeski Cem Vakfı Başkanı Hüseyin Yeşilbaş ile davetlilerin katıldığı açılışta konuşan Bakan Ersoy, insanlığın nasıl bir süreçten geçtiğini herkesin üzülerek şahit olduğunu söyledi.

‘FARKLILIK BİR ÇATIŞMA SEBEBİ DEĞİL’

Ersoy, “Dünyanın birçok farklı noktasında binlerce insan, inançları ve düşünceleri nedeniyle ayrımcılığa uğruyor. Baskı, zulüm ve çatışmalar neticesinde insanlar zorlu koşullarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Gözümüzün önünde, insanlık tarihinin en acı olayları yaşanıyor. Şunu açık bir şekilde ifade etmek isterim ki bizim medeniyetimiz insanlar arasındaki din, dil, ırk ve mezhep farkını hiçbir zaman ayrımcılık sebebi olarak görmemiştir. Bizim inancımızda, bizim dünya tasavvurumuzda insanlar arasındaki farklılık bir çatışma sebebi olarak değil, yeryüzünün bir zenginliği olarak kabul edilmiştir. Tarihimizde farklı kültürlerin bir arada huzur ve barış içerisinde kardeşçe nasıl yaşadıkları örnekleri mevcuttur. Öyle ki insanları bir inanca zorlamak, inançları ve kültürleri üzerinde baskı oluşturmak, yasaklanmıştır.

Din ve ibadet hürriyetiyle birlikte farklı kültürlere karşı hoşgörü içerisinde olmak, inancımızın en temel prensipleri arasında yer almaktadır. ‘Dinde zorlama yoktur’ emri bunun açık bir göstergesidir. İşte bu sebeple, Anadolu’da mayalanan bu düşünceleri, dünyanın dört bir yanına ulaştırmamız gerekmektedir. Unutmamalıyız ki gönül erlerimizin irfanı dün Anadolu’dan Kafkaslara, oradan Balkanlara kadar insanların yolunu aydınlatmıştır. Bugün de el ele vererek, aramızdaki kardeşliği güçlendirerek bu düşünceleri yaşatmak, insanları bu öğretilerden haberdar etmek adın elimizden gelen gayreti hep birlikte göstermeye devam etmeliyiz” dedi.

’97 CEMEVİ İÇİN TOPLAM 148 MİLYON LİRA BÜTÇE ŞU ANA KADAR KULLANDIRILMIŞTIR’

“Mevlana’dan, Yunus’tan, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’nden sevgiyle, hoşgörüyle, adaletle bakmayı öğrendik” diyen Ersoy, şunları söyledi:

“Hacı Bektaş-ı Veli’nin felsefesinin onun temsil ettiği değerlerin hepimiz için ortak bir anlam ifade ettiğine her zaman inandık ve inanmaya devam edeceğiz. Bu anlayışıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak gönül erenlerimizin eserlerini yabancı dillere çevirerek, yabancı topluluklara da bu öğretileri tanıtma gayreti içerisinde olduk. Alevi Bektaşi ve Kültür Cemevi Başkanlığımız bu alanda yoğun bir şekilde çalışmakta. 2 yılı aşkın süre önce kurulan başkanlığımızı cemevleri ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar yaparak, cemevlerine destek sağlamakta, ayrıca sosyokültürel, bilimsel ve eğitsel faaliyetler ile yayın ve yurt dışına yönelik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Başkanlığımıza 2023 ve 2024 yılları için ayrılan toplam 258 milyon lira ödenek ile 355 cemevimizin bakım, onarım ve tefrişat talepleri işleme alınmıştır. Bu kapsamda deprem bölgesine öncelik verilmiş ve bu bölgede bulunan 97 cemevi için toplam 148 milyon lira bütçe şu ana kadar kullandırılmıştır. Deprem bölgesinde yıkılan ve ağır hasarlı cemevlerinin yarattığı boşluğu doldurmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile beraber toplam 13 cemevimizin yapımı için altyapı hazırlıkları tamamlanmıştır. Bugün itibarıyla toplam 853 cemevimizin aydınlatma gideri başkanlığımız tarafından karşılanmaktadır.”

‘CEMEVLERİNİN İNŞA EDİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK’

Bakan Ersoy, yüzyıllar boyunca Hacı Bektaş-ı Veli ve evlatları tarafından kurulan ilim, irfan ve hikmetle Anadolu topraklarının mayalanmasına katkı sağlayan ocaklara destek olmanın öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirterek, “Biliyoruz ki medeniyetimize hayırlı insanlar buralarda yetişmiştir. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizin birçok farklı noktasında cemevlerinin inşa edilmesine yönelik çalışmalar başlattık. Bu çerçevede 2 yıl önce Sarı Saltuk Cemevi’nin de temelini atmıştık. Bugün de sizlerin de katılımıyla Sarı Saltuk Cemevi’nin açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Sarı Saltuk Cemevi’nin hayırlı olmasını diliyor, siz değerleri gönül dostlarımızı saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Bakan Ersoy, açılışın ardından Tekirdağ’a geçti.

Etiketler: Gazze
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Suriye’nin toprak bütünlüğü mutlak suretle korunmalı

Sonraki Haber

Ünlü şef Somer Sivrioğlu’na 5 yıl hapis cezası

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Ünlü şef Somer Sivrioğlu'na 5 yıl hapis cezası

Ünlü şef Somer Sivrioğlu'na 5 yıl hapis cezası

En Güncel Haberler

Zecorner Kayserispor, TÜMOSAN Konyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı
Spor Haberleri

Zecorner Kayserispor, TÜMOSAN Konyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı

17 Mayıs 2026
Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

17 Mayıs 2026
Kırıkkale'de hafif ticari araç şarampole devrildi; 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Kırıkkale’de hafif ticari araç şarampole devrildi; 1 ölü, 3 yaralı

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TIR'la çarpışan otomobildeki anne ve kızı öldü, baba ağır yaralı

TIR’la çarpışan otomobildeki anne ve kızı öldü, baba ağır yaralı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Mersin’in Mut ilçesinde TIR'la çarpışan otomobildeki anne Emine Korkmaz (52) ile kızı Sümeyye Korkmaz (22) hayatını kaybetti, baba Adem Korkmaz...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Zecorner Kayserispor, TÜMOSAN Konyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı

Zecorner Kayserispor, TÜMOSAN Konyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı

17 Mayıs 2026
Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton