6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Göreve geldiğimizde 4 olan müze sayısını 22’ye çıkardık

Göreve geldiğimizde 4 olan müze sayısını 22’ye çıkardık

Haberton - Haberton
29 Şubat 2024
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Göreve geldiğimizde 4 olan müze sayısını 22'ye çıkardık

Göreve geldiğimizde 4 olan müze sayısını 22'ye çıkardık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Göreve geldiğimizde 4 olan müze sayısını 22’ye çıkardık. Bu, değerli bir başarıdır” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sütlüce’de faaliyete geçen Dijital Deneyim Müzesi açılış törenine katıldı. Törende konuşan İmamoğlu, “İstanbul’a yalnız kendilerinin onayladığı türde bir yaşam tarzı dayatmaya kalkanlar, yıllarca bu şehrin tarihine, kültürüne, sanatına, ecdat yadigarı yapılara, inanç yapılarımıza, her şeye, inanın yatırım yapma gereği duymadılar ya da yatırım yaptıkları belli alanlarda da gerçekten sanat tarihi açısından, arkeoloji tarihi açısından, restorasyon bilimi açısından, ne yazık ki sıkıntılı birtakım işlere imza attılar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB iştirak şirketi Kültür A.Ş.’nin hayata geçirdiği ‘Dijital Deneyim Müzesi’ açılış törenine katıldı. İmamoğlu, “Göreve geldiğimizde sayısı 4 olan İBB kurumumuzun sorumluluğundaki müzeleri, 4,5 yılda 4’ten tam 22’ye çıkarttık. Bu, değerli bir başarıdır. Bu müzelerin önemli bir bölümü, tarihi alan ve yapıların yeniden işlevlendirilmesiyle hayata geçti. Müzelerimiz, bugünle geleceği buluşturan, çok özel mekanlar oldular.

Şehrimize kazandırdığımız bu eserler, İstanbul’dan, özellikle memleketimizin ve dünyanın dört bir yanından, tam 11,5 milyon ziyaretçi ağırladı. Bu da çok özel bir rakam. İstanbul gibi bir şehrin müze fakiri olması, asla kabul edilemez. Tam aksine çok daha adımlar atacağımızı buradan belirtmek isterim. Müze sayısı ve kalitesinin bir şehrin gelişmişlik göstergelerinden birisidir. Bu anlamda, başka şehirlere imrenmenin değil de, bu kentin bu güzel müzelerini dünyanın her yerinde gururla anlatabilmenin sayfasını açıyoruz” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Göreve geldiğimizde 4 olan müze sayısını 22'ye çıkardık. Bu, değerli bir başarıdır" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Göreve geldiğimizde 4 olan müze sayısını 22’ye çıkardık. Bu, değerli bir başarıdır” dedi.

“28 YENİ MÜZE VE SANAT MERKEZİ DAHA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeni dönemde de İstanbul’a yeni müzeler, sanat merkezleri ve arkeoparklar kazandırmaya kararlı olduklarını vurgulayan İmamoğlu, “Yeni dönemde İstanbul’a, 28 yeni müze ve sanat merkezi daha kazandıracağız. Kağıthane, Dolmabahçe ve Yedikule’de 3 yeni ‘Müze Gazhane’ açacağız. Şeyh Vefa Arkeoparkı’nı, Yoros Kalesi Arkeopark’ını, Milyon Taşı Kazı Alanı Arkeoparkı’nı da açacağız ve İstanbul bu anlamda, çok önemli 3 yeni alanı daha kazanmış olacak. Feshane ikinci etap çok etkileyici bir bina, İstanbul’u bekliyor. Feshane, ikinci etabın bitmesiyle dünyanın en etkileyici kültür-sanat alanlarından ve en güçlü metrekarelerinden birine ulaşacak.

Azatlı Baruthanesi’nin açılışını yapacağız. 4 tarihi tiyatroyu yeniden perdelerini açar hale geleceğiz. Rumeli Hisarı ve tarihi Yoros Kalesi’ni, kültür ve turizme güçlü bir şekilde kazandırıyoruz. Buralarda çalışmalarımız sürüyor. Rumeli Hisarı, neredeyse depremle ilgili yüzleşmeye ramak kalmışken, el atmamızla sıkı bir güçlendirmeyle, ecdat yadigarını tekrar İstanbul’a kazandırıyor olmanın da gururunu yaşıyorum. Tarihi kara surları muhteşem bir yolculukla ilerliyor. Kesintisiz 22 kilometrelik yenileme çalışmalarını tamamlayacağız. Muhteşem bir destinasyon. Dünyanın her yerinde servis edilecek” ifadelerini kullandı.

“RESTORASYON BİLİMİ AÇISINDAN, NE YAZIK Kİ SIKINTILI BİRTAKIM İŞLERE İMZA ATTILAR”

İmamoğlu, “Çünkü biz kendimizi, başkaları gibi İstanbul’un sahibi olarak görmüyoruz. İstanbul’un muhafızı olarak kabul ediyoruz. Bu çok önemli bir karakter. Bizler; İstanbul’un tarihi, kültürel, doğal Türk mirasını canı pahasına koruyacak, yeni nesillere de en doğru şekliyle, korunaklı, doğru fonksiyonlarla aktaracak muhafızlarıyız.

Ve bu muhafızlık dönemimizi, göreceksiniz tarih yazacak. İstanbul’u mülkü gibi görenler, İstanbul’a yalnız kendilerinin onayladığı türde bir yaşam tarzı dayatmaya kalkanlar, yıllarca bu şehrin tarihine, kültürüne, sanatına, ecdat yadigarı yapılara, inanç yapılarımızı, her şeye, inanın yatırım yapma gereği duymadılar ya da yatırım yaptıkları belli alanlarda da gerçekten sanat tarihi açısından, arkeolojik tarihi açısından, restorasyon bilimi açısından, ne yazık ki sıkıntılı birtakım işlere imza attılar. Tabii biz şunu biliyoruz; onlar, sadece imara açılacak kamu alanlar, işgal edilecek tarihi alanlar, parsellenecek sahillerle ilgilendiler” şeklinde konuştu.

“SÜLEYMANİYE’DE ENVANTERE GİRMİŞ YÜZLERCE TARİHİ AHŞAP YAPI TALAN EDİLDİ”

Bu konuda Süleymaniye örneğini veren İmamoğlu, “Süleymaniye’de yüzlerce, envantere girmiş tarihi ahşap yapılar talan edildi ve yok edildi. Biz gelmeseydik, oraya bildiğiniz bir inşaat, site alanı imalatı yapılacaktı. Biz durdurduk işi. Geri döndürmeye çalışıyoruz. Bin 100’e yakın, 70’li yıllarda kayda girmiş mimari yapıdan, 150-200 tane kalabildi. O bakımdan gerçekten büyük bir kıyım. İnanın hayalleri gerçek olur da, 31 Mart’tan sonra İstanbul’u kazanırlarsa, bizim bu şehre kazandırdığımız müzeleri, kültür ve sanat merkezlerini, anlayışımızı çürütmekten asla geri durmazlar. Ne yaparlar söyleyeyim; buraların yönetimini özensiz, liyakatsiz sahalara terk ederler ve her alanda yaptıkları gibi, buraları özelleştirmeyi kendilerine maharet olarak görürler” diye konuştu.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Vizyondaki filmler 1-8 Mart 2024

Sonraki Haber

İzmir’de ayakkabı imalathanesinde yangın

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü
Politika

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

6 Ağustos 2026
TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı

6 Ağustos 2026
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğuları, 'çerçeve yasa' teklifini imzaladı. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ‘çerçeve yasa’ teklifini imzaladı

5 Ağustos 2026
Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İzmir'de ayakkabı imalathanesinde yangın

İzmir'de ayakkabı imalathanesinde yangın

En Güncel Haberler

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor
Özel Haber

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

6 Ağustos 2026
KKTC'de öğle saatlerinde açık alanda çalışmak 10 gün süreyle yasaklandı
Dış Haberler

KKTC’de öğle saatlerinde açık alanda çalışmak 10 gün süreyle yasaklandı

6 Ağustos 2026
Vizyondaki filmler 7-14 Ağustos 2026: İşte bu hafta vizyona giren 7 film
Sinema Haberleri

Vizyondaki filmler 7-14 Ağustos 2026: İşte bu hafta vizyona giren 7 film

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Antalya’da fuhşa aracılık operasyonu: 7 tutuklama

Antalya’da fuhşa aracılık operasyonu: 7 tutuklama

- Haberton
6 Ağustos 2026

Antalya’da, fuhşa aracılık ettikleri iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 7’si tutuklandı, 4’ü adli kontrol şartıyla, 1'i...

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Güncel Haber

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

6 Ağustos 2026
KKTC'de öğle saatlerinde açık alanda çalışmak 10 gün süreyle yasaklandı

KKTC’de öğle saatlerinde açık alanda çalışmak 10 gün süreyle yasaklandı

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton