16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - İş dünyasında dijital çalışanlar alternatif olacak 

İş dünyasında dijital çalışanlar alternatif olacak 

Haberton - Haberton
16 Kasım 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Global işgücü için dijital çalışanlar alternatif olacak 

Global işgücü için dijital çalışanlar alternatif olacak 

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Robot işe alım ve yerleştirme hizmeti veren Türkiye’deki ilk yeni nesil danışmanlık şirketi dijital çalışanlar ile iş dünyasının dinamiklerini baştan yazıyor. 

Yapay zeka iş dünyasının çalışma modellerine yön verirken, Z kuşağının yeni iş arkadaşları dijital işbirlikçiler oluyor. Oracle’ın 14 ülkedeki Z kuşağından gençle gerçekleştirdiği araştırmaya göre dijital nesil yapay zekayı teknolojik gelişimin doğal bir sonucu olarak görüyor ve bu jenerasyon tekrarlayan işlerini kendileri yapmak yerine makinelere devrediyor.

Türkiye’nin ilk robot işe alım ve yerleştirme şirketi Robot İstihdam Ajansı ise iş rollerine en uygun robot portföyü ile dijital çalışanlar sunarak iş dünyasının çalışma kültürünü yeniden yaratıyor. 

“ROBOTLAR İNSANLARIN YERİNİ ALMAYACAK, AKSİNE İŞ YÜKÜNÜ AZALTACAK” 

Ani istifa durumunda ya da boşalan kadrolarda işlerin genellikle diğer çalışanların üzerine kaldığını, robotlara bazı işleri devretme amacının insanların daha inovatif projelere ve kendi işlerine odaklanmalarını sağlamak olduğunu belirten Robot İstihdam Ajansı Kurucusu Canan Alkın, konuya dair şu değerlendirmede bulundu: 

 “İnsanların robot gibi çalışması mı, robotların insanların yerine çalışması mı sorusuyla çıktığımız bu yolculukta tekrarlayan işler arasında sıkışıp kaldık. Bu insan olarak eleştirel düşünme potansiyelimizi, yaratıcılığımızı ve verimliliğimizi düşürüyor.

İş dünyasında dijital çalışanlar alternatif olacak 

Aynı zamanda özel ve iş hayatı arasında denge kurmak zorlaşıyor. Tam da bu noktada işbirlikçi teknolojilerin, insanları üretkenliğe, inovasyona, sosyalleşmeye yani gerçek işimizi yapmaya teşvik edeceğini düşünüyoruz.

Bu durum robot teknolojilerin insanların yerini alacağı anlamına gelmiyor. Aksine işbirlikçi robotların, insanların rutin işlerini devralarak iş yükünü azaltacağına işaret ediyor. Verimlilik kuruluşlar için en önemli anahtardır. Bu kapsamda yürüttüğümüz projelerle çalışanların sıkıcı ve rutin işlerini işbirlikçi teknolojilere aktararak insanlara mutlu, keyifli ve verimli bir çalışma ortamı sunacağımıza inanıyoruz.” 

“TÜRKİYE’DE 3 FARKLI ROBOT TEKNOLOJİSİNİ BÜNYESİNDE BULUNDURAN TEK KURULUŞUZ” 

Yeni nesil danışmanlık şirketi Robot İstihdam Ajansı hakkında bilgi veren ve robotların gelecekte iş dünyasındaki konumu hakkında konuşan Alkın, “Türkiye’nin ilk robot Headhunter’ı (Yetenek Avcısı) olarak konumlanıyoruz. Ülkemizde 3 farklı robot teknolojisini bünyesinde bulunduran başka şirket yok, bir ilki gerçekleştiriyoruz.

Tüm sektör ve departmanlarda kullanılabilen sisteme gömülü yazılım robotları, dijital çalışanlar (RPA, AI, ML, NLP ), kolaboratif robotlar ve otonom-mobil robotların firmalarla buluşmasına aracılık ediyoruz. İş dünyasını geleceğe hazırlıyoruz. Çünkü gelecek insanların robotlarla yarışı değil, robotların robotlarla yarışına sahne olacak.

Bu yüzden insan robot takımları oluşturup, bunu en verimli şekilde kullanan şirketler rekabet avantajı sağlayarak küresel e-ticaretten en yüksek payı alacak. Birçok çalışan, gelecek dönemde kendilerini dijital bir iş arkadaşıyla yan yana çalışırken bulacak.

İnsan-robot iş birliği sadece işin geleceği değil, aynı zamanda günümüzün yüksek performanslı işletmelerinin yeni normu olacak. Robotlar ülkeler arasındaki saat farklılıklarına da çözüm olacak. 39 dilde konuşabilen ve işini sıfır hata ile yapan dijital çalışanlar, şirketler için yurt dışındaki taleplerini hızlı şekilde cevaplayabilmek adına bir alternatif olacak” dedi.  

2025’TE YAPAY ZEKA VE ROBOTİK, GÜNLÜK YAŞAMIN NEREDEYSE HER ALANINA ENTEGRE EDİLECEK 

Robot kullanımının rekabette “yeni nesil başarı kriteri” olduğunu ve tıpkı insan kaynağı gibi belirgin bir fark yarattığı için yükselen değer haline geldiğinin altını çizen Alkın, “Artık daha iyi bir gelecek için insanların ve robotların birlikte çalışması gereken yeni dünya düzenindeyiz.

Global çapta insan kaynakları yönetimi yapan büyük kurumlar, yetenek krizine rağmen halen direnç gösteriyor. Fakat yeni teknolojilerden kaçmak yerine insanları robot teknolojileri ile desteklemek daha faydalı. Bu noktada şirket liderlerinin kendilerini gelişmelere açmaları ve organizasyonun sesini dinlemeleri gerekiyor. Özellikle de ülkemiz için bu konu kritik bir önem taşıyor.

2025 yılında bu teknolojilerin bazıları görünür, çoğu zaman neredeyse görünmez olacak şekilde tamamen entegre edilecektir. Üretimde robot kullanım oranı yüzde 45’e çıkacak, dolayısıyla robot ve otomasyonla ilgili iş kolları çok önemli hale gelecek. Bu da bize gelişme hızına yetişmemiz için bu konuya daha da önem vermemiz gerektiğini gösteriyor” diye konuştu. 

ROBOTİK SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİ DEVAM EDECEK 

Robotik sektörünün tüm tedarikçilerin karşılaştığı bir dizi temel zorluğa rağmen son iki yılda gerçek bir büyüme kaydettiğini söyleyen Alkın, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:  

“Sektörün büyümesi katlanarak artacak. Bu noktada küreseldeki yetenek açığını karşılamak için hareket eden Robot İstihdam Ajansı olarak şirketlere ekonomik, yüksek performanslı işbirlikçi teknolojiler ile aracılık ediyoruz. Böylece şirketler hem zamandan hem paradan tasarruf ediyor.

Biz yeni nesil bir danışmanlık şirketi olarak tüm robot teknolojilerinin tek yerden istihdam edilmesini sağlıyor, ülkemiz başta olmak üzere dijital ekonomide rekabet edebilmeleri için şirketleri geleceğe hazırlıyoruz. Tüm sektör ve departmanlarda kullanılabilen yazılım robotları ile iş dünyasına veri IK kültürünü benimsetmeyi amaçlıyoruz.” 

Etiketler: Yapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İzmir’de 4 ton sahte şarap ele geçirildi

Sonraki Haber

Bebek kıyafetlerine emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bebek kıyafetlerine emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi

Bebek kıyafetlerine emdirilmiş uyuşturucu ele geçirildi

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

- Haberton
15 Mayıs 2026

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Öte...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton