Giresun'un Görele ilçesinde etkili olan sağanak sırasında derede akıntıya kapılıp hayatını kaybeden kızları Burcu (31) ve Burçin Kırca’nın (26) ardından anne Zekiye Kırca’nın (57) da cansız bedenine ulaşıldı.
İlçeye bağlı Hamzalı köyünün yüksek kesimlerinde dün sağanak etkili oldu. Kuvvetli yağış sonucu debisi yükselen Zıva Deresi taştı. Dere kenarlarında piknik yapan Mehmet-Zekiye Kırca çiftçi ile kızları Burcu ve Burçin Kırca, sele kapıldı. Mehmet Kırca kendi imkanlarıyla kurtulurken, eşi ve 2 kızı akıntıya kapılarak kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, itfaiye, sağlık, Umke, Atak ve İhh ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin çalışmaları sonucu dün kaybolduğu noktadan yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta 2 kız kardeşin cansız bedenlerine ulaşıldı. Ekiplerin aramaları devam ederken, sabah saatlerinde kaybolduğu noktadan yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta anne Zekiye Kırca’nın da cesedi bulundu.
Tatil İçin Gelmişler
Anne ve 2 kızının cenazelerinin otopsi işlemlerinin ardından defnedileceği belirtildi.
Öte yandan, yaşamını yitiren kız kardeşlerden Burcu Kırca'nın İstanbul Havalimanı’nda özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, ailesiyle birlikte tatil için memleketi Giresun’a geldikleri, piknik sonrası yeniden İstanbul’a dönüş yolcuğuna geçmeyi planladıkları öğrenildi.
Yeni Evlerini Görmek İçin Köylerine Gelmişler
Giresun'un Görele ilçesinde piknik yaptıkları sırada etkili olan sağanak sırasında debisi artan derede akıntıya kapılıp, hayatını kaybeden Zekiye Kırca (57) ile kızları Burcu (31) ve Burçin Kırca’nın (26) yaşamını yitirdiği, baba Mehmet Kırca’nın son anda sudan kurtulduğu olayda aile fertlerinin, köylerine inşa ettirdikleri tek katlı evlerini görmek için İstanbul’dan Görele ilçesine geldikleri ortaya çıktı. 20 yıl aradan sonra geldikleri Hamzalı köyünde yeni evlerinde vakit geçiren ve olaydan 1 gün sonra İstanbul’a dönüş hazırlığında oldukları öğrenilen anne ve 2 kızının cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından yarın ilçede toprağa verileceği belirtildi.
Eniştem, ‘Dereye Gitmeyelim’ Demiş
Zekiye Kırca’nın ağabeyi Enver Yıkızoğlu, yaşananları
Birbirlerine Sarılmışlar
Hayatını kaybeden ailenin akrabası Muzaffer Tıngır da "İstanbul'dan gelmişler. Görenler, ‘Birbirlerine sarılmışlar üçü birden’ diyor. 'Birbirine sarılmışlar ne bağırış var ne çağırış, hiçbir şey yok' diyor. Yeni ev yapmışlardı. Evi görelim diye İstanbul’dan buraya geliyorlar. Yeni ev yapmıştı babaları, evi görelim diye kızlar özellikle ısrar edip, geliyorlar. Gelip evi görüp geri İstanbul’a döneceklermiş ama dönemediler. Kısmet buymuş "dedi.











