Giresun’un Görele ilçesinde etkili olan sağanak sonucu Zıva Deresi taştı. Dere kenarında piknik yaptıkları sırada sel sularına kapılan anne Zekiye Kırca ile kızları Burcu ve Burçin Kırca kayboldu. Ekiplerin çalışmalarında iki kız kardeşin cansız bedenlerine ulaşılırken, kayıp anne Zekiye Kırca için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Giresun’un Görele ilçesinde saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak, sele neden oldu. Kuvvetli yağışın ardından debisi yükselen Zıva Deresi taşarken, bölgedeki yol ve tarım arazilerini su bastı.
Dere kenarında piknik yapan Zekiye Kırca (55) ile kızları Burcu ve Burçin Kırca sel sularına kapılarak kayboldu. Baba Mehmet Kırca ise selden son anda kendi imkanlarıyla kurtuldu.
İhbar üzerine bölgede AFAD koordinasyonunda UMKE, AKUT ve jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
Burçin Kırca’nın cansız bedeni 9 kilometre uzakta bulundu
Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sırasında 26 yaşındaki Burçin Kırca’nın cansız bedenine, sele kapıldığı noktadan yaklaşık 9 kilometre uzaklıktaki Çavuşlu beldesi mevkisinde ulaşıldı.
Kız kardeşlerin tatil için İstanbul’dan memleketleri Giresun’a geldikleri ve yarın dönüş yolculuğuna çıkmayı planladıkları öğrenildi.
Burçin Kırca’nın cansız bedeninin bulunmasının ardından anne Zekiye Kırca ve diğer kızı Burcu Kırca için dere güzergahı boyunca çalışmalar devam etti.
Burcu Kırca’nın da cansız bedenine ulaşıldı
Arama-kurtarma çalışmalarının ilerleyen saatlerinde bir acı haber daha geldi. Sel sularına kapılan Burcu Kırca’nın da deniz kıyısında cansız bedenine ulaşıldı.
Böylece selde kaybolan iki kız kardeşin de cansız bedenleri bulunurken, anne Zekiye Kırca’yı arama çalışmaları devam ediyor.
Baba selden son anda kurtuldu
Ailenin dere kenarında piknik yaptığı sırada aniden gelen sel sularına kapıldığı, baba Mehmet Kırca’nın ise son anda kurtulduğu ortaya çıktı.
Giresun Valisi Mustafa Koç da bölgeye gelerek arama-kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Koç, selden kurtulan Mehmet Kırca ile bir araya geldi.
Gece görüşlü İHA’lar da çalışmalara katılacak
Vali Koç, bölgede ani ve yoğun yağış yaşandığını belirterek, ihbarın ardından tüm kurumların imkanlarının seferber edildiğini söyledi.
Arama çalışmalarının devam edeceğini belirten Koç, Ankara’dan teknik personelin de bölgeye geleceğini ve gece görüşlü İHA’ların çalışmalara destek vereceğini ifade etti.
Vatandaşlara ani ve yoğun yağışlara karşı resmi kurumların uyarılarını dikkate almaları çağrısında bulunan Koç, özellikle dere yataklarından uzak durulmasının önemine dikkat çekti.
Kayıp anne için çalışmalar sürüyor
AFAD koordinasyonundaki ekipler, kayıp Zekiye Kırca’ya ulaşabilmek için dere güzergahı ve çevresindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlardan dere çevresinden uzak durmaları istendi.











