26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Genel başkanlarıyla söylemlerinde ters düşüyorlar

Genel başkanlarıyla söylemlerinde ters düşüyorlar

Haberton - Haberton
17 Mayıs 2022 - Güncellenme Tarihi 7 Ekim 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Genel başkanlarıyla söylemlerinde ters düşüyorlar

Genel başkanlarıyla söylemlerinde ters düşüyorlar

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP’li isimlerin Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak millet bahçesine yönelik eleştirilerine yönelik, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, buraya bir kültür ve doğa projesi yapacağını kendisi açıklamıştı. Kendi genel başkanlarıyla söylemlerinde ters düşüyorlar” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkent Millet Bahçesi’nde açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak Millet Bahçesi projesine ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, 8,5 milyon metrekarelik alanın 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açıldığını anımsatarak, “İstanbul’umuza hizmet vermiş bir havalimanımız. Yaşanan trafik problemi, hava kirliliği, gürültü kirliliğinden sebep ki bu noktada Küçükçekmece, Bağcılar, Florya bölgesinde milyonlarca vatandaşımız yaşıyor.

Bu havalimanı bölgesinde oluşan hava kirliliğinden dolayı, gürültü kirliğinden dolayı, yine buradaki ses, egzoz emisyonlarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ‘Büyük Türkiye’, ‘Büyük İstanbul’ vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanımız yapıldı. Bugün baktığımızda gerek uçuş sayısı, gerek sefer sayısı, gerek burada verilen hizmetin kalitesi bağlamında dünyanın ve Avrupa’nın sayılı havalimanlarından biri haline geldi.

Burası da Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaşmış olduğu ki; o dönemde bütün milletimizin coşkuyla karşıladığı, ‘Burayı imara açmayacak mısınız? Burayı herhangi bir konut alanına, ticaret alanına dönüştürmeyecek misiniz?’ gibi üstüne basa basa yapılan sorulara rağmen Cumhurbaşkanımız buranın bir pistinin acil durumlar için kullanılması, yine buradaki yapmış olduğumuz hastaneye hizmet verilmesi, afet zamanlarında vatandaşımıza hizmet verecek sivil uçuşlara açık olacak şekilde bir pistini bırakıyoruz ve İstanbul’umuza toplamda 5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracağımızı milletimizle paylaştı, müjdeledi” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki örneklerine bakıldığında gelişmiş tüm ülkelerde şehrin içinde kalmış havalimanlarına rastlanmadığını aktaran Kurum, “2018 yılında Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınmasıyla birlikte veriler yüzde 30- 40 buradaki trafik yoğunluğunun azaltıldığını söylüyor. Yine karbondioksit emisyonuna baktığınızda 1 milyon ton karbondioksit emisyonu varken şu an 75 bin tona düşmüş.

Yani yüzde 10’un da altına düşmüş durumda. Mesele çevre, doğa meselesi değil. Herhangi bir meseleye dayanmaksızın iftira attıklarını, itiraz ettiklerini görüyoruz. Mesele AK Parti’nin yaptığı proje olunca bu eleştirilere maruz kalıyoruz. Kendi belediyelerinde yaşanan çevre katliamlarına, yine kesilen ağaçlara yine sahillerdeki doğa alanlarındaki, özel çevre koruma alanlarındaki, doğal sit alanlarındaki kaçak yapılara seslerini çıkarmazlar” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU BURAYA KÜLTÜR VE DOĞA PROJESİ YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI’

Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Kurum, şöyle devam etti:

“Bu zihniyeti milletimiz çok iyi biliyor, bu zihniyet köhneleşmiş CHP zihniyetidir. Bunlar aynı sesle, koroyla muhalefet yapmak üzerine eleştiri yapıyor. Aslında kendi içinde bu projemizi felaket, israf ve rezalet olarak değerlendirerek etrafına maskeli çevrecileri, sözde doğaseverleri yanlarına alarak mesnetsizce bizim projelerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. Kendi projelerindeki yaşanan problemleri de görmüyorlar ve 3 maymunu açıkçası oynuyorlar.

Bizim açıklamalarımızı bir kenara bırakalım. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, buraya bir kültür ve doğa projesi yapacağını kendisi açıklamıştı. Kendi genel başkanlarıyla söylemlerinde ters düşüyorlar. Burada mesele çevre meselesi değil. Dün Gezi Parkı’nda mesele nasıl çevre meselesi, doğa meselesi değilse, orada sözde kesilen ağaçlara karşı bir tepki varsa burada milyonlarca ağacın kesilmesine bu insanlar, bu muhalefet nasıl tepki gösteriyor biz anlamış değiliz. Burada meselenin başka bir mesele olduğunu da net bir şekilde görüyoruz. Atatürk istismarı yapanlara buradaki millet bahçelerini gezmelerini tavsiye ediyoruz. Atatürk’ün bize emanet ettiği tüm eserler burada. Bunlar korunuyor.”

‘KONUT VE TİCARETE AÇMAKSIZIN VATANDAŞLARA AÇACAĞIZ’

Bakan Kurum, millet bahçesinin 16 milyon İstanbullunun hizmetine açılacağını söyleyerek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da en güzel şekilde aktaracağız. Halk burada, çocuklarımız, dedelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz burada. Biz 16 milyon İstanbullu kardeşlerimizle hizmetlerimize devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak.

Hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacağız. Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın geleceği merkez haline gelecek. Burada müzelerimiz, spor salonlarımız olacak. İstanbul bir deprem merkezi, olası bir afette burası toplanma merkezi olacak. Burada şölenler düzenleyeceğiz, konserler düzenleyeceğiz. Burada insanların nefes alacağı projelerimizi tasarladık. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında vatandaşlarımıza armağan edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

Etiketler: Kemal KılıçdaroğluMurat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Kırsal çağdaşlaşmanın olmazsa olmazıdır’

Sonraki Haber

Derdi memleket olan hareket olarak gidiyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Derdi memleket olan hareket olarak gidiyoruz

Derdi memleket olan hareket olarak gidiyoruz

En Güncel Haberler

İran: ABD'nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik
Dış Haberler

İran: ABD’nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

26 Nisan 2026
Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem
Öne Çıkan

Bingöl Yedisu 4.4 ile sallandı

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı
Dış Haberler

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

- Haberton
26 Nisan 2026

Avcılar'da, iddiaya göre dengesini kaybederek motosikletten düşen ve ardından bariyerlere çarpan sürücü Sezer Can Avşaroğlu hayatını kaybetti. Kaza, akşam saatlerinde...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

İran: ABD'nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

İran: ABD’nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

26 Nisan 2026
Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Bingöl Yedisu 4.4 ile sallandı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton