21 Mayıs 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Gençlerimiz, sporcularımız ve Sıfır Atık Vakfı’yla güzel işler yapacağız

Gençlerimiz, sporcularımız ve Sıfır Atık Vakfı’yla güzel işler yapacağız

Haberton - Haberton
21 Mayıs 2026
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Bak: Gençlerimiz, sporcularımız ve Sıfır Atık Vakfı'yla güzel işler yapacağız

Bakan Bak: Gençlerimiz, sporcularımız ve Sıfır Atık Vakfı'yla güzel işler yapacağız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sıfır Atık Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, Türkiye’de 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31’inci Taraflar Konferansı (COP31) sürecine yönelik ortak projelerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sıfır Atık Vakfı ev sahipliğinde düzenlenen programa; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş, “2017 yılında başlayan sıfır atık hareketi bugün artık dünyanın 193 ülkesinde karşılık bulan küresel bir hareket haline geldi. 2022 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun almış olduğu tarihi bir kararla ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildi. Birleşmiş Milletler çatısı altında bir Sıfır Atık Danışma Kurulu kurulmasına karar verildi ve o danışma kurulunun başkanlığına ise Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi seçildi. Bugün geldiğimiz noktada Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulu almış olduğu kararları dünyadaki ülkelere tavsiye olarak iletiyor ve son 3 yılda 60'tan fazla ülke sıfır atık çalışmalarını kendi ülkelerinde devlet nezdinde başlattı. Biliyorsunuz bu yıl ülkemiz iki önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bir tanesi 5-7 Haziran tarihleri arasında yapacak olduğumuz Sıfır Atık Forumu. Dünyanın 183 ülkesinden insanların katılacağı Sıfır Atık Forumu'nda biz dünyadaki sıfır atığı 360 derece ele alacağız. Sıfır atık konularını tartışacağız ve ortak akılla, ortak paydada buluşmak için çaba sarf edeceğiz. Sıfır Atık Vakfı olarak Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin liderliğinde bir hayalimiz var. Daha yaşanılabilir, daha müreffeh ve daha adil bir dünya istiyoruz. Yarını bizler hep birlikte şekillendirmek zorundayız. Salonumuzda çocuklarımız var, gençlerimiz var, kadınlar var, farklı gruplardan arkadaşlarımız var. Bizler İstanbul'da 16 milyon İstanbullunun vakfıyız. Türkiye'de 86 milyonun vakfıyız, dünyada 8 milyar insanın vakfıyız diyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın Geleceği İçin Önemli Kararlar Alınmasını Bekliyoruz

Antalya’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler'in Taraflar Konferansı’nda dünyanın geleceği için önemli kararlar alınmasını beklediklerini söyleyen Samed Ağırbaş, “İkinci önemli etkinlikse Birleşmiş Milletler'in Taraflar Konferansı yani COP31. Dünyanın 193 ülkesinden insanların Türkiye'de, Antalya'da buluşacağı ve iklim meselelerini tartışacağı bu toplantıda dünyanın geleceği için önemli kararlar alınmasını bekliyoruz. Bundan sadece 1 ay önce Nairobi'deydik. 1 milyondan fazla insanın yaşadığı bir gecekondu mahallesinde çalıştay düzenledik. Ne yazık ki 1 milyon insanın yaşadığı gecekondu mahallesinde bugün insanlar bir bardak sağlıklı suya erişimde sorun yaşıyorlar, sağlıklı gıdaya erişimde sorun yaşıyorlar. 2026 yılındayız. Dünyanın bir tarafında insanlar obezite ilaçlarının fiyatlarının düşürülmesiyle alakalı bir çalışması yaparken dünyanın diğer tarafında ise insanlar açlık ve susuzluğa bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybediyorlar. 2026 yılında Ankara'nın nüfusundan daha fazla, 8 milyon insanımızı açlık ve susuzluğa bağlı sebeplerden dolayı kaybediyoruz” dedi.

Bakan Osman Aşkın Bak: Hem Gençlerimiz Hem Sporcularımızla, Sıfır Atık Vakfı'yla Güzel İşler Yapacağız

Sıfır Atık Vakfı ile imzaladıkları protokol sonrasında öğrencilerin kaldığı yurtla çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen sıfır atık vizyonunu gençliğimizin enerjisiyle daha da büyütmenin heyecanını yaşıyoruz. Biliyorsunuz sporun birleştirici, iyileştirici gücü çok önemli. Biz tabii Sıfır Atık Vakfı'yla imzaladığımız protokol çerçevesinde 1 milyon öğrencimizin barındığı yurtlarımızda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yine milyonlarca gencimizin gelip çalıştığı, projeler yaptığı gençlik merkezlerimizde; sayıları 580 civarında olan, Türkiye'nin dört bir yanındaki ilçelerde, illerde bulunan gençlik merkezlerimizde 50'ye yakın gençlik kampımızda gençlerle hep bir aradayız. Bu gençlerin enerjisini biz Sıfır Atık Vakfı'yla nasıl birleştiririz diye düşündük. Bu enerjiyi doğamızı korumak için, çevremizi korumak için nasıl harekete geçirebiliriz dedik. Çevremiz yemyeşil olsun, denizlerimiz, derelerimiz masmavi olsun benim gözlerim gibi. Çok güzel gözlerim var, bunu fark edersiniz. Çevremizi temiz tutacağız, sizler başta olmak üzere. Biz inanıyoruz ki hem gençlerimizle hem sporcularımızla Sıfır Atık Vakfı'yla güzel işler yapacağız. Sayın Emine Erdoğan'ın dünyanın gündemine getirdiği, 193 ülkenin taraf olduğu, desteklediği, Birleşmiş Milletler'de Danışma Kurulu'nun kurulduğu, inanılmaz bir sinerjinin oluştuğu bir ortam. Bu dünyanın kaynaklarını doğru yönetmeliyiz, çevremizi korumalıyız. Bu da atıkları iyi yönetmekten geçiyor. Bunların özellikle Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlattığı, sıfır atık projesini en yoğun uygulayan bakanlıklardan bir tanesi de biziz. Çok ciddi bir şekilde çünkü bizim gençlerimiz bu noktada çok bilinçli. Ne yapacağız biz? Şimdi burada COP31 İklim Şampiyonu ile birlikte gençliğin enerjisini, gönüllülüğün gücünü merkeze alan uluslararası bir iklim hareketine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Gerçekten bu sinerjiyi yakalamamız lazım” diye konuştu.

Üniversiteli Gençlerimizi Ve Kulüplerimizi Sürdürülebilir, Sıfır Atık Ve Çevre Alanında Projeler Çağrısında Bulunacağız

Üniversitelerde sıfır atık ve çevre alanında projeler yapılması çağrısında bulunduklarını belirten Bakan Bak, sözlerini şöyle noktaladı:

“Samet kardeşimi ben daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı olduğu dönemden de biliyorum. O zaman ben İstanbul milletvekiliydim. Oradaki programlara gençlerle beraber katıldığımızda o sinerjiyi görüyordum. İfade ettiği gibi gerçekten çevre çok önemli. İş birliği protokolü kapsamında gençlik merkezlerimizde bu projeyi yapmaya devam ediyoruz. İfade ettiğimiz gibi eğitimlerin bir parçasını, çevreyle ilgili eğitimler kapsayacak. Yine biliyorsunuz ülkemiz COP31 çerçevesinde Antalya'da uluslararası bir organizasyon gerçekleştirecek. Dünyanın dört bir yanından insanlar gelecek. Biz tabii güçlü bir gençlikle beraber gönüllülük faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Bizim platformumuzda yaklaşık 500 bin genç programlar çerçevesinde, özellikle tabii bir de üniversitelerdeki yaptığımız projeler çerçevesinde Ünides projeleri yapıyoruz. Üniversite kulüplerini destekleme projeleri var. Burada gençlerimizin projelerini, özellikle çevreyle ilgili, doğayla ilgili, enerjiyle ilgili projeleri başta olmak üzere kültürel, sanat pek çok projeyi, sporla ilgili projeleri destekliyoruz. Dolayısıyla Ünides kapsamında açacağımız özel çağrılarla üniversiteli gençlerimizi ve kulüplerimizi sürdürülebilir, sıfır atık ve çevre alanında projeler çağrısında bulunacağız.”

Etiketler: AnkaraAntalyaİstanbulTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Arnavutköy’de TIR’a çarpan kamyonetin şoförü öldü

Sonraki Haber

Mustafa Çiftçi’den net mesaj: Suça bulaşan herkes adalete teslim edilecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, Dünya Kupası’nda finalde
Spor Haberleri

İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, Dünya Kupası’nda finalde

21 Mayıs 2026
Ziraat Türkiye Kupası finalinin basın toplantısı gerçekleştirildi
Spor Haberleri

Ziraat Türkiye Kupası finalinin basın toplantısı gerçekleştirildi

21 Mayıs 2026
TRABZONSPOR, Ziraat Türkiye Kupası Final maçında yarın karşılaşacağı Tümosan Konyaspor maçının hazırlıklarını tamamladıktan sonra Antalya’ya gitti. Fotoğraf: Trabzon,(DHA)
Spor Haberleri

Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı hazırlıklarını tamamlayarak Antalya’ya gitti

21 Mayıs 2026
Arca Çorum FK, Süper Lig yolunda son dönemeçte
Spor Haberleri

Arca Çorum FK, Süper Lig yolunda son dönemeçte

21 Mayıs 2026
Siirt'te dereceye giren 16 sporcu, Türkiye’yi temsil edecek
Spor Haberleri

Siirt’te dereceye giren 16 sporcu, Türkiye’yi temsil edecek

21 Mayıs 2026
TFF Süper Lig'deki yabancı kuralını resmi olarak duyurdu
Spor Haberleri

TFF Süper Lig’deki yabancı kuralını resmi olarak duyurdu

21 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bakan Çiftçi: Uyuşturucuyla mücadelede ünlü-ünsüz ayrımımız yok

Mustafa Çiftçi’den net mesaj: Suça bulaşan herkes adalete teslim edilecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, Dünya Kupası’nda finalde
Spor Haberleri

İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, Dünya Kupası’nda finalde

21 Mayıs 2026
Hatay'da Asi Nehri taştı, sağanakta köprü ve yollar ile bir ev çöktü; 3 ölü, 3 yaralı, 2 kayıp
Gündem

Hatay’da Asi Nehri taştı; Dereye düşen otomobilde 2 kişi kayboldu

21 Mayıs 2026
Sahte e-imza davasında karar açıklandı
Öne Çıkan

Sahte e-imza davasında karar açıklandı

21 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tartıştığı eşini tüfekle öldürdü

21 Mayıs 2026
Yaşam

70 yaşında üniversiteden mezun oldu belgesini profesör oğlu verdi

21 Mayıs 2026
Yaşam

Kastamonu’da ölü yunus balığı karaya vurdu

21 Mayıs 2026
Yaşam

Diyarbakır’da sağanakta tıkanan mazgalları polisler temizledi

21 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ziraat Türkiye Kupası finalinin basın toplantısı gerçekleştirildi

Ziraat Türkiye Kupası finalinin basın toplantısı gerçekleştirildi

- Haberton
21 Mayıs 2026

Ziraat Türkiye Kupası finalin Trabzonspor ile Tümosan Konyaspor, yarın Antalya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. 20.45’te başlayacak karşılaşmada Halil Umut Meler...

Fitness’a yeni başlayanlar için 4 haftalık program: Hızlı sonuç almak için uzmanlardan altın tavsiyeler

Yaz tatili kabusa dönüşmesin: Sahte tatil ilanlarını anlamanın en kritik yolları

Karne günü yaklaşıyor: Çocuğunuzu kırmadan motive etmenin en etkili yolları

Evde sinek ve haşere kontrolü: Kimyasal kullanmadan en etkili ve güvenli yöntemler

Güncel Haber

İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, Dünya Kupası’nda finalde

İşitme Engelliler U23 Milli Takımı, Dünya Kupası’nda finalde

21 Mayıs 2026
Hatay'da Asi Nehri taştı, sağanakta köprü ve yollar ile bir ev çöktü; 3 ölü, 3 yaralı, 2 kayıp

Hatay’da Asi Nehri taştı; Dereye düşen otomobilde 2 kişi kayboldu

21 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton