26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Geleceğin Kadın liderleri programının mezuniyeti gerçekleşti 

Geleceğin Kadın liderleri programının mezuniyeti gerçekleşti 

Haberton - Haberton
29 Eylül 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Geleceğin Kadın liderleri programının mezuniyeti gerçekleşti 

Geleceğin Kadın liderleri programının mezuniyeti gerçekleşti 

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sanofi Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle geleceğin liderlerini yetiştirmek hedefiyle hayata geçirilen Geleceğin Kadın Liderleri programının 13’üncü dönem mezuniyeti gerçekleşti. 

Genç kadınların toplum ve iş hayatındaki yerlerini güçlendirmek, profesyonel iletişim ağlarını genişletmek, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla 2010 yılında başlatılan program, 13’üncü yılında daha da güçlenerek başarıyla tamamlandı. KAGİDER ve Sanofi Türkiye iş birliğiyle 25-27-28-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen programın yeni mezunları, yüz yüze düzenlenen açılışın ardından üç günlük dijital eğitimlerini başarıyla tamamladı. Bu yıl yapılan başvuru arasından 250 genç kadın programdan mezun oldu ve ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ mezunlarının sayısı Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bin 750’ye ulaştı. 

“KADIN İŞ HAYATINDA ALDIĞI EĞİTİM VE KAZANIMLA TOPLUMUN HER NOKTASINA DOKUNUYOR” 

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, programın açılış konuşmasında, şunları söyledi:

“Bu yıl 21.yılını kutlayan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER 46 sektörden 460 kadın girişimci üyesi ile 21 yıldır girişimciliğin desteklenmesi, yeni girişimci potansiyellerinin yaratılması, Türkiye’de istihdamda kadının rolünün ve oranlarının artması için çalışan ve bu konuda projeler gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşudur. Genç kadınlara dokunuyor olmak çok önemli, çünkü okul bittikten sonra iş hayatına başlayan kadınların iş dünyasına adapte olmaları gerekiyor. Bizim onlara yol gösterici olmamız, liderlik programlarından bahsetmemiz lazım.

Genç kadınları iş hayatına hazırlamak, onlara destek olmak için 2010 yılında başladığımız, 2011 yılından itibaren Sanofi ailemiz ile devam ettiğimiz, çok uzun yıllardır sürdürülebilir bir proje olan ve bugün 13’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Geleceğin Kadın Liderleri projesinde bir araya geldik. Bugüne kadar bin 500 mezunumuz oldu ve her biri birbirleri ile iletişimini sürdürüyor, birbirlerini cesaretlendirip acı ve tatlı günlerini heyecanlarını paylaşıyor. Bu yıl da 250 genç kadın lider programdan mezun oluyor.  Genç kadın liderlerimiz toplamda bin 750 kişi olacak ama onların dokundukları kişileri de düşündüğümüzde  on binlerce kişiye dokunmuş oluyoruz. Her bir kadın aldığı eğitim ve kazanımlar sonucunda iş hayatına başlayarak toplumun her noktasına dokunuyor. O yüzden genç kadınların iş hayatında olması ve onlara liderlik noktasında destek olmak açısından bu eğitimler çok değerli ve önemli.

Geleceğin Kadın liderleri programının mezuniyeti gerçekleşti 

“KADINLARIN TÜRKIYE’DEKİ ISTIHDAM ORANI ERKEKLERİN YARISI KADAR”

Sanofi Türkiye, Levant ve İran Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu ise “Sanofi olarak cinsiyet eşitliliğinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Hem kendi içimizde hem de toplumda bu kapsamda büyük bir fark yaratmak istiyoruz. Toplumda daha fazla farkındalık yaratmayı hedefleyerek KAGİDER ile çıktığımız bu yolda Geleceğin Kadın Liderleri programı bizim için çok kıymetli. Verilere baktığımızda, kadın istihdamının yüksek olduğu yerlerde büyümenin daha fazla olduğunu görüyoruz. Toplumdaki herhangi bir gelişmenin ise ancak erkek ve kadının birlikte var olduğu noktada olabileceğine inanıyoruz. Kadınların şu anda Türkiye’deki istihdam oranı erkeklerin yarısı kadar. Bu noktada kadınların kendilerini hazırlamaya ve özgüvenli olarak ilerlemeye ihtiyaçları var.

Bu yüzden KAGİDER ile Geleceğin Kadın Liderleri programını başlattık. Bu program ile genç kadınlarımız çok önemli bir eleme sürecinden geçiyor. Ardından çok yoğun bir eğitim programına dahil oluyorlar. İş hayatında nelere dikkat etmeleri gerekir, değişen trendler neler, bir işe başvuru sırasında hangi konulara dikkat etmeleri lazım gibi birçok konuyla ilgili pratikler yapıyorlar. Aynı zamanda farklı sektörlerden profesyoneller ve girişimciler ile belirli konuları ele alma fırsatı yakalıyorlar. Hem networklerini geliştiriyor hem de yeni şeyler öğreniyorlar. Aynı zamanda belirli konularda onlardan daha önce deneyim yaşamış kişilerden mentorlük alıyorlar. Böylece çok daha hazır bir şekilde iş hayatına başlıyorlar” şeklinde konuştu.  

Sanofi Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle geleceğin liderlerini yetiştirmek hedefiyle hayata geçirilen Geleceğin Kadın Liderleri programının 13’üncü dönem mezuniyeti gerçekleşti. 

Programdan şimdiye kadar bin 500 kişi mezun olduğunu söyleyen Yunusoğlu, “Bugün 250 kişi daha ekleniyor. Mezunlarımızın yüzde 92’si iş hayatına atıldı. Programın bu bağlamda da ciddi bir etki yarattığını düşünüyoruz. Özellikle bu proje ile ilgili sosyal etki raporu hazırlattık ve yaptığımız her bir liralık yatırımın ekonomiye 6 liralık etkisi olduğunu gördük. Ayrıca programımıza katılan kadınlar, çevresindeki diğer kadınlar ile programdan öğrendiklerini paylaşıyor. Yani program sadece burada mezun olan kişilere etki etmiyor; mezunlarımız burada öğrendiklerini diğer genç kadınlarla paylaşarak onların da daha özgüvenli olmalarını sağlıyor. Kısacası çok daha büyük bir çemberi etkileme şansları oluyor” dedi. 

“HEDEFİMİZ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDE YÜZDE 50 , LİDER TAKIMDA DA YÜZDE 40 ORANINI YAKALAMAK” 

Türkiye’de kadınların iş hayatına adapte olma veya istihdam edilme noktasında ne gibi öncülüklere ihtiyaç olduğuyla ilgili açıklama yapan Yunusoğlu, sözlerine şöyle devam etti:  

“Buradaki en önemli konulardan biri firmaların içindeki insan kaynakları süreçleridir. Bunların içinde işe alım, işe alımla ilgili hedefler, kadınların özgüvenini de artıracak şekilde yapılan gelişim programları, sadece kadınların değil çevrenin de onları desteklemesi yer alıyor. Bir diğer önemli konu ise toplumda etki yaratmaktır. Bu noktada KAGİDER ile yaptığımız projeyi örnek gösterebiliriz. Bu konuda Sanofi olarak yaptığımız çalışmalardan bir diğeri ise üst yönetimimizde globalde bir hedef verilmesidir. Bu tip hedefler çok önemli. 

Sanofi olarak üst düzey yöneticilerde kadın oranını yüzde 50’ye, yönetim ekibinde ise yüzde 40’ı çıkarmayı hedefliyoruz. Ülke içinde bakacak olursak Türkiye’de bu konuda güzel bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Müdür ve üzeri kademe pozisyonlarımızın yüzde 56’sı kadınlardan oluşuyor. Kadın – erkek birlikte konuyu odağımıza alarak atacağımız adımlar çok değerli olacaktır. Bir diğer taraftan bu konudaki çalışmalarda sürdürülebilirliğin öneminin de unutulmaması gerekiyor. Bu kapsamda Geleceğin Kadın Liderleri programının 13’üncüsünün tamamlanıyor olması çok değerli.” 

Etiketler: Kadın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Pendik’te istinat duvarı araçların üzerine çöktü

Sonraki Haber

Akfen GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Üretimden yapılan satışlar 24 trilyon 28 milyar 700 milyon TL oldu
İş Dünyası

Üretimden yapılan satışlar 24 trilyon 28 milyar 700 milyon TL oldu

26 Haziran 2026
Kayısı rekoltesi üreticinin yüzünü güldürdü
İş Dünyası

Kayısı rekoltesi üreticinin yüzünü güldürdü

26 Haziran 2026
Villa turizminde hareketlilik arttı, doluluğun yüzde 100’e ulaşması bekleniyor
İş Dünyası

Villa turizminde hareketlilik arttı, doluluğun yüzde 100’e ulaşması bekleniyor

26 Haziran 2026
İstanbul Akvaryum 15’inci yılında 15 milyon ziyaretçiye ulaştı
İş Dünyası

İstanbul Akvaryum 15’inci yılında 15 milyon ziyaretçiye ulaştı

26 Haziran 2026
Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı
İş Dünyası

Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı

25 Haziran 2026
5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor
İş Dünyası

5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Akfen GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak

Akfen GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak

En Güncel Haberler

EuroLeague açıkladı; Beşiktaş GAİN de katıldı, yeni sezonda 3 Türk takımı olacak
Spor Haberleri

EuroLeague açıkladı; Beşiktaş GAİN de katıldı, yeni sezonda 3 Türk takımı olacak

26 Haziran 2026
Erhan Karaal'ın aracına takip cihazının takıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı
Gündem

Erhan Karaal’ın aracına takip cihazının takıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

26 Haziran 2026
FETÖ operasyonunda 15 şüpheli adliyede
Yerel Haberler

FETÖ operasyonunda 15 şüpheli adliyede

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Suriye’de rahatsızlanıp şehit olan başçavuş toprağa verildi

26 Haziran 2026
Yaşam

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Dedesinin hediye ettiği saat tutkuya dönüştü; 25 senede 500 saat biriktirdi

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Özgür Özel Diyarbakır’da Demirtaş’ın selamını iletti: Başımızın gözümüzün üstünde

Özgür Özel Diyarbakır’da Demirtaş’ın selamını iletti: Başımızın gözümüzün üstünde

- Haberton
26 Haziran 2026

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, Diyarbakır’da eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği tarihi Dört Ayaklı Minare’de açıklamalarda bulundu. Özel,...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

EuroLeague açıkladı; Beşiktaş GAİN de katıldı, yeni sezonda 3 Türk takımı olacak

EuroLeague açıkladı; Beşiktaş GAİN de katıldı, yeni sezonda 3 Türk takımı olacak

26 Haziran 2026
Erhan Karaal'ın aracına takip cihazının takıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Erhan Karaal’ın aracına takip cihazının takıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton