27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Gazze referandum ile Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlansın

Gazze referandum ile Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlansın

Haberton - Haberton
12 Şubat 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Gazze referandum ile Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlansın
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Gazze referandum ile Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlansın” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Osmanlı Devleti’nin meşru sürekliliği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Gazzeliler, doğal bir tarihdaşımız ve vatandaşımız muamelesi ile referandum yapsınlar. Ve Türkiye Cumhuriyeti’ne, Filistin Devleti kurulana kadar otonom bir bölge olarak bağlansınlar” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM’de 3 partiden oluşan ‘Yeni Yol’ partisinin grup toplantısında konuştu.

ARIKAN: ASGARİ ÜCRETLİ MAĞDUR

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeniyle Türkiye’de pek çok kesimin mağduriyet yaşadığını belirterek, “Bu ülkede kim mağdur değil ki? Asgari ücretli mağdur, 22 bin lira ile geçinebilmek mümkün değil. Emekli mağdur, hayatını çalışarak geçirdi; ‘Tam rahata ereceğim’ derken 14 bin lira ile geçinemediğini görünce yine çalışmak zorunda kaldı. Öğretmenlerimiz mağdur, bunca yıl eğitim aldılar ama atanamadılar. Ücretli öğretmenlik gibi komik rakamlara çalışmak zorunda kaldılar. Gençlerimiz mağdur, 16 yıl boyunca okudular ama neticede ev genci olmak zorunda kaldılar. Çiftçimiz mağdur, tarlasını ekip biçiyor ama kazandığı rakam, masrafını bile karşılamıyor. Peki, bu mağduriyetlerin ortak noktası ne? AK Parti’nin getirmiş olduğu bu bozuk sistem. Bu sistem, çözüm üretmiyor, mağduriyet üretiyor. Çünkü bu sistem, halkı değil; rantı düşünüyor. Bu sistem, adaleti değil; keyfiyeti esas alıyor. 2017 referandumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bize nasıl anlatıldı? ‘Parlamenter sistem bize ayak bağı oluyor, hızlı ve etkin kararlar alamıyoruz’ denmişti. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçince ülke uçacak’ denmişti. ‘Bizim çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok, yeter ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçelim’ denildi. Üzerinden tam 7 yıl geçti, mesela Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, hala hunharca can almaya devam eden sokak köpekleri sorununu çözmeye gücü yetiyor mu?” dedi.

DAVUTOĞLU: SİYONİSTLERİ, AMERİKA’DAKİ TOPRAKLARINIZA GÖTÜRÜN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planlarına değinerek, “Trump, ‘Gazze’yi satın almayacağız, sahip olmayacağız’ diyor. Trump bunu derken Gazze Şeridi’ni istemiyor. 309 kilometrekaredir Gazze’nin toplamı ama o kısa şeridin deniz açılığı; Kıbrıs ile Mısır arasına yay gibi girer. Orada doğal gaz alanları var, meseleleri Filistin’in hakkı olan o doğal gaz alanlarına el koymak, bunun farkında olalım. Şimdi bir Türk olarak, Osmanlı Devleti’nin tebaası bir Türk olarak Trump’a söylüyorum; Gazzelilerin son meşru devleti Osmanlı’dır. Ondan sonra İngiliz mandası kurulmuştur, vatandaşlık vermemiştir. İsrail zaten gayrimeşrudur ve hiç vatandaşlık vermedi. Osmanlı Devleti’nin meşru sürekliliği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Gazzeliler, doğal bir tarihdaşımız ve vatandaşımız muamelesi ile referandum yapsınlar. Ve Türkiye Cumhuriyeti’ne, Filistin Devleti kurulana kadar otonom bir bölge olarak bağlansınlar. Amerika oradan gelip Gazze’ye el koyacak da dedelerimizin savaştığı ve halen Osmanlı tebaası olmak dışında bir vatandaşlık almamış olan Gazzelilere sahip çıkmayacak mıyız zannediyorlar. Eğer bir göç olacaksa Trump, İsraillileri 100 yıl önce taşıdınız, bir kere daha alın o kıymetli siyonistlerinizi Amerika’daki topraklarınıza götürün” diye konuştu.

BABACAN: GAZZE, BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ İÇİN DİRENENLERİNDİR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Filistinlilerin Gazze’den sürülmesine ilişkin planların uygulanamayacağını kaydederek, “Gazze, Gazzelilerindir. Gazze, bağımsız bir Filistin Devleti için direnenlerindir. Gazze, tacizlere, tehditlere boyun eğmeyen Filistinlilerindir. Gazze, üzerlerine yağan bombalara rağmen topraklarını terk etmeyen Filistinli kardeşlerimizindir. Filistinlilerin ne İsrail’e ne de Amerika Birleşik Devletleri’ne verecek tek bir karış toprağı yoktur. Hala anlamadınız mı? On yıllar geçti, çocuklar büyüdü, nesiller değişti fakat Filistin direnişi değişmedi. Filistin davası için verilen mücadele bitmedi, bitmeyecek, kaybedeceksiniz hala anlamadınız mı? Yerleşkelerinizi sürekli çoğalttınız, kutsal mekanlara saldırdınız, taciz ettiniz. Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdiniz, Filistinlilere sokak sokak, hane hane zulmettiniz. Çocukları gözaltına aldınız, hapislere attınız. Rehin tuttuklarınıza işkence yaptınız, sonunda Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımcı olarak damgalandınız. Tarihin, insanlığın önünde utanç timsali olarak yer aldınız. Bunlar gözlerini Gazze’deki arazilere diktiler. Ölen insanları basit rakamlar olarak görenler, enkazlara bakıp kazanacak paraları düşünüyorlar. Tabii burada ideolojik arka plan da var ama asıl mesele; Filistinlileri topraklarından sürmenin planını yapıyorlar. Gerçekten çürümüş bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

Babacan ayrıca iktidarın Mısır ve Ürdün’e destek vererek, İsrail ve Amerika’nın planlarına karşı durulması yönünde çağrıda bulundu.

Etiketler: Gazze
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mücadelemiz sistemle ve zihniyetle

Sonraki Haber

701 projeye, 41 milyon 441 bin 657 TL bütçe tahsil edildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef belirlendi: 10 milyar dolar
Politika

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
701 projeye, 41 milyon 441 bin 657 TL bütçe tahsil edildi

701 projeye, 41 milyon 441 bin 657 TL bütçe tahsil edildi

En Güncel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı
Yerel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın
Yerel Haberler

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

- Haberton
27 Ağustos 2026

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde M.G. (41), jandarma tarafından kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton