26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Gaziemir’de örnek kentsel dönüşüm başlıyor

Gaziemir’de örnek kentsel dönüşüm başlıyor

Haberton - Haberton
26 Eylül 2022
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Gaziemir'de örnek kentsel dönüşüm başlıyor

Gaziemir'de örnek kentsel dönüşüm başlıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü Gaziemir Aktepe Emrez’de birinci etabın temeli törenle atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu doğrultusunda İZBETON’u ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dahil ederek sürece hız kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temelini attı. Yaklaşık 151 milyon liralık bedelle ve 39 bin metrekare alanda yapılacak dönüşümün temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP yöneticileri, CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, iş insanları, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan yerinde kentsel dönüşüm vurgusu

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerinde dönüşümün önemine değinerek, “Hepimiz bir şekilde Anadolu’nun değişik yerlerinden buraya geldik. Gecekondular yapıldı, yerleştiniz. İmkanlar sınırlı oldu. Ancak insanlar daha iyi koşullarda yaşamak istiyor. Oturdukları evlerin yaşanabilir olması lazım. Bir kente yakışır yaşam standardını yakalamak lazım. Burası deprem bölgesi ve çok acılar yaşandı. Bu acıların dinmesi gerekiyor. Evlerin depreme dayanıklı olması lazım. Mahalle kültürünün yaşatılması lazım. İnsanları bir yere göndererek, bir yere sürerek, onlara farklı yerlerde konut vererek kültürlerini yok edemezsiniz. O kültürün, o mahallede yaşaması lazım” dedi.

“Müteahhit ile muhatap olmayacaksınız”

Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşümde bir güvencenin olması gerektiğini de ifade ederek, “Evi yıkılacak olan hak sahibinin ‘Evet benim evim yıkılıyor ama ben güven içerisinde daha güzel bir konuta sahip olacağım’ demesi lazım. Geçmişte bunun acıları yaşandı. İstanbul Fikirtepe, Türkiye’de kolay unutulacak bir olay değil. Bizim belediye başkanlarımız sorun yaşanmasına izin vermedi. Sizin muhatabınız doğrudan belediye, müteahhit ile muhatap olmayacaksınız. Belediye yapacak, garantörü belediye olacak. Güven bu işin temel noktalarından biridir. Güven içerisinde evleriniz zamanında başlayacak, bitecek” diye konuştu.

Gaziemir’de örnek kentsel dönüşüm başlıyor

“Onların yapamadığını belediye başkanlarımız yapıyor”

Temeli atılan birinci etabın anahtar teslim törenine de katılmak istediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında CHP’li belediye başkanlarına engel çıkarıldığını belirterek “Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim. Asla ve asla mazeret üretmeyeceksiniz. Nitekim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız da bunu söyledi. Biz mazeret makamı değiliz dedi. Bu çerçevede çalışıyorlar. Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İktidarın yapamadığını belediye başkanlarımız yapıyor. AK Partili vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerde büyük sıkıntılar var. Göreceksiniz iktidarı aldığımızda Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün yurttaşlarımızın sorunlarına kilitlenip, bunları çözeceğiz” dedi.

“İzmir milletvekili olduğum için de gurur duyuyorum”

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle noktaladı: “İzmir milletvekili olduğum için gurur duyuyorum. Sizlere hizmet etmek, sizlerin sorunlarını parlamentoda dile getirmek benim görevlerimden biri. Burada tapuda bazı sorunların yaşandığını biliyoruz. Grup Başkan Vekilimiz Engin Altay’dan sorunu çözmesini istedim. Sorun parlamentoda görüşülürken İzmirliler de o görüşmeleri izlesin istiyoruz. Bu sorunu çözeceğiz. Bu güzel evlerde huzur içerisinde oturmanızı diliyorum.”

6 bölgede süren çalışmaları anlattı

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in insanca ve doğayla uyumlu dönüşümünde yepyeni bir sayfa daha açtıklarını söyledi. İzmir’in en güzel mahallelerinden birini kuracaklarını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, “İzmir’in yaşlı yapı stoku şehrimizin en temel sorunlarından biri. Bunu çok iyi biliyoruz. Yarım yüzyılı aşan bir sürede oluşmuş bu plansızlığı düzenlemek ise hiç kolay değil. Biz bu sorunu çözmek, her İzmirlinin hak ettiği güvenli ve sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamak için altı bölgede, 248 hektarlık alanda çalışmalarımıza başladık” dedi.

Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy’de İzmir’in dönüşümünü adım adım gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Soyer, genç bir İzmir inşa etmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Başkan Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarında yerinde ve yüzde yüz uzlaşıyla dönüşümü esas aldıklarını ifade ederek projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ve garantörlüğü ile yürüttüklerini de hatırlattı.

“Vatandaşlarımız kendi binalarının müteahhidi oldu”

Birçok alanda uyguladıkları kooperatifçilik modelini 30 Ekim depreminden sonra zor durumda kalan yurttaşlar için de devreye aldıklarını anımsatan Başkan Soyer, “Gördük ki insanlarımız güvenebileceği, sırtını dayayabileceği bir kamu yönetimi anlayışına susamış. Kooperatifçilik modeliyle vatandaşlarımız kendi binalarının müteahhidi oldu, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tüm aşamalarda onların yanında durduk. Bir araya geldiğimizde her şeyin üstesinden gelebileceğimizi bir kez daha hep birlikte göstermiş olduk. Biz Türkiye’nin geleceğini hep birlikte, ortak akılla inşa edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu. Başkan Soyer, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Bizlere güç veren, cesaretiyle hepimizi yüreklendiren, İzmir’in ve tüm Türkiye’nin umudunu yeşerten Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum.”

Kentsel dönüşümde İzmir örneği vurgusu

İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Serdar Deniz de dönüşüm çalışmaları sayesinde şehrin dayanışma içerisinde modern bir şekilde yenileneceğini ifade ederek “Ne zaman İzmir’in bir sorunu olsa İzmirli geri durmaz. Kentsel dönüşümde de İzmir modeli önemlidir. Yıllardır bekleyen, ilerlemeyen projeleri dayanışma ile çözdüğümüz bir model. Yani kendi göbeğini kendi kestiği modeldir. İzmirli iş insanları olarak elimizi taşın altına koyduk. İzmirli bize güvendi, biz de bu güvene layık olacağız. Kısa sürede tamamlayıp evleri teslim edeceğiz” dedi.

“Bugün çok mutluyum, kentsel dönüşüm başlıyor”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise “Bu mahallede 15 yıldır yaşananları ben görüyorum. 15 yıldır kentsel dönüşümle ilgili çile yaşanıyordu. Bugün çok mutluyum, kentsel dönüşüm başlıyor. Burada yurttaşlar baharı yaşıyor. CHP Genel Başkanımızın önderliğinde bütün Türkiye de baharı yaşayacak” diye konuştu.

Gaziemir’de yeni bir yaşam

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında 28 Şubat 2022’de birinci etabın yapımını başlatacak protokol imzalanmıştı. 7 bloktan oluşan birinci etapta 275 konut ve 15 işyeri inşa edilecek. Yaklaşık 151 milyon liralık bedelle, 39 bin metrekare alanda yapılacak olan çalışma tamamlandığında yurttaşlar depreme dayanıklı ve sağlıklı konutlara kavuşmuş olacak. İkinci etapta ise yaklaşık 300 bağımsız birim inşa edilecek. Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek.
Başkan Tunç Soyer 27 Temmuz 2022’de ikinci etabın yapım ihalesini kazanan Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile inşaat çalışmalarını başlatacak imzayı atmıştı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çocukların şeker tüketimine dikkat

Sonraki Haber

Ölümünden 14 yıl sonra toprağa verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı
Yerel Haberler

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

26 Haziran 2026
Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı
Yerel Haberler

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026
Bolu'da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı
Yerel Haberler

Bolu’da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı

26 Haziran 2026
Kadıköy’de kafe çalışanına saldıran kişi kamerada
Yerel Haberler

Kadıköy’de kafe çalışanına saldıran kişi kamerada

26 Haziran 2026
Sonraki Haber
Ölümünden 14 yıl sonra toprağa verildi

Ölümünden 14 yıl sonra toprağa verildi

En Güncel Haberler

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar
Özel Haber

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

26 Haziran 2026
Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?
Özel Haber

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

26 Haziran 2026
Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?
Özel Haber

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

- Haberton
26 Haziran 2026

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, bir alüminyum işleme tesisinin eritme kazanında meydana gelen patlamada ağır yaralanan işçi Recep Tetik (42), tedavi gördüğü...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

26 Haziran 2026
Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton