27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Garantörlük ‘İsrail’in elini sıkmam’ diyerek olmaz

Garantörlük ‘İsrail’in elini sıkmam’ diyerek olmaz

Haberton - Haberton
30 Ekim 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Garantörlük 'İsrail'in elini sıkmam' diyerek olmaz

Garantörlük 'İsrail'in elini sıkmam' diyerek olmaz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Eğer sarayın Gazze’de ara buluculuk, garantörlük gibi bir niyeti varsa; bu, ‘İsrail’in elini sıkmam. Bir kere sıktım; ama iyi niyetimi suiistimal ettiler, bunlar akıl hastası’ gibi iç siyasete dönük diplomasinin önünü kapatan laflarla olmaz. Sonra bir bakarsınız, İsrailli esirlerin salıverilmesinde ara buluculuğu yapan Türkiye değil; Katar ve Mısır oluverir” dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı ardından basın açıklaması yaptı. Öztrak, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü şeref yılını hükümet, alelade sıradan bir şekilde geçiştirmeyi tercih etti. Şanlı Cumhuriyeti’mizin, önemli yıl dönümlerinde yapılan ve tarihe şerh düşen hazırlıklar da etkinlikler de Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde yoktu.

Sarayın kibirlisi, bu yıl törenleri başkent Ankara’dan İstanbul’a alıyor. Resmi geçit yapan donanmamızı da Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı yerine, Vahdettin’in adıyla anılan köşkten selamlıyor. O Vahdettin ki, ülkesinden bir İngiliz zırhlısına atlayarak kaçmış; Atatürk de nutkunda, O’nu ‘soysuzlaşmış’, ‘hain’ diye tarif etmiş. Bunların hepsi; sarayın kendi alternatif tarihini yazma, Atatürk’ü unutturma çabalarının birer parçasıdır. Ama ne yapsalar boşuna. Bu milletin gönlünden Atatürk silinmez. Atatürk, sadece milletimizin değil; dünya üzerindeki tüm mazlum milletlerin de kutup yıldızıdır” dedi.

‘BU HADSİZLİĞE DERHAL CEVAP VERİLMELİDİR’

28 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen Filistin mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözlerini hatırlatan Öztrak, “Gazze’deki vahşet, insan hakkı ihlalleri, savaş suçları sarayın aklına nedense çatışmaların başlamasından 3 hafta sonra, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımız günden 1 gün önce geldi. Erdoğan, Gazze’de yaşananları protesto mitinginde yine bir gece ansızın gelmelerden, destan yazmalardan dem vurdu. Meseleyi Gazzelilerin haklı olduğu insani zeminden çıkarıp, kabadayılığa, restleşmeye, dine, imana, hamasete döktü.

Eğer Sarayın Gazze’de ara buluculuk, garantörlük gibi bir niyeti varsa; bu, ‘İsrail’in elini sıkmam. Bir kere sıktım; ama iyi niyetimi suistimal ettiler, bunlar akıl hastası’ gibi iç siyasete dönük diplomasinin önünü kapatan laflarla olmaz. Sonra bir bakarsınız, İsrailli esirlerin salıverilmesinde arabuluculuğu yapan Türkiye değil; Katar ve Mısır oluverir.

Amerikan Kongresi’nden bir grup senatör de çıkar, Türkiye ile Hamas arasındaki siyasi, lojistik, mali bağlantılardan, Erdoğan’ın Müslüman kardeşlerle ideolojik bağlarından, Türkiye’nin Hamas için bir sığınak haline geldiğinden, Hamas’ın İstanbul ofisindeki para trafiğinden, bunlara verilen vatandaşlıktan, pasaportlardan bahsetmeye başlar. Türkiye’yi üstü örtülü olarak, 7 Ekim saldırılarında rol almakla suçlamaya varacak hadsizliklerin önü açılır. Bu hadsizliğe derhal en sert cevap verilmelidir” diye konuştu. 

‘YİNE BİR ‘U’ DÖNÜŞÜ HİKAYESİ’

Öztrak, ABD Dışişleri Bakanı’nın Gazze’de süren savaş nedeniyle bölge ülkelerini ziyaret ederken Türkiye’ye uğramadığına dikkat çekerek, “İşte en son İsveç’in NATO’ya üyeliği için protokol sarayda imzalanarak TBMM’ye gönderildi. Saray da ortağı da bu konuda günlerce esip gürlemişler, dünyaya racon kesmişlerdi. Şimdi bu protokolün Meclis’e sunulması karşılığında ne alındı? Yunanistan’ın hukuksuz şekilde silahlandırdığı adalardan çekilmesi mi sağlandı? Türkiye dışlandığı F35 projesine geri mi döndü? ABD ile Türkiye arasındaki F16 meselesi mi çözüldü? Amerika, PYD’ye desteğine son vereceğini mi açıkladı? İsveç ülkesindeki teröristleri teslim edeceğini mi açıkladı? Hayır. Yine dış politikanın iç politikaya alet edilmesine bağlı ‘u’ dönüşü hikayesi. Oysa ülkemiz bundan çok daha iyisini hak ediyor” dedi.

‘CUMHURİYET’İMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ’

Öztrak, hafta sonunda 38’inci kurultayı yapacaklarını söyleyerek, “Partimizin 100’üncü kuruluş yılında kurultayımız bir demokrasi şenliği olacak. Cumhuriyeti’mizin yeni yüzyılına birlik içinde güçlenerek gireceğiz. 100 yıl önce tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik için yola çıkan Büyük Atatürk ve yol arkadaşlarından aldığımız miras asla vazgeçmemektir. Cumhuriyet’imizin temel direği olan milletin egemenliğini tek kişinin vesayetinden kurtaracağız. Millet iradesinin tek tecelligahı Gazi Meclisi’miz olacak. İkinci yüzyılda şanlı Cumhuriyet’imizi hep birlikte eksiksiz bir demokrasiyle taçlandıracağız” diye konuştu.

Etiketler: CHP
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’e veda

Sonraki Haber

4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis’te

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Ottava'da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi
Politika

Bakan Fidan, Ottava’da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi

27 Haziran 2026
AK Parti 33'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başlıyor
Politika

AK Parti 33’üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başlıyor

26 Haziran 2026
Bakan Güler, Kara Kuvvetleri personelini kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kara Kuvvetleri personelini kabul etti

26 Haziran 2026
Özgür Özel Diyarbakır’da Demirtaş’ın selamını iletti: Başımızın gözümüzün üstünde
Politika

Özgür Özel Diyarbakır’da Demirtaş’ın selamını iletti: Başımızın gözümüzün üstünde

26 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere karne tebriği
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere karne tebriği

26 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye'de yapay zeka pazarının 1,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor
Politika

Türkiye’de yapay zeka pazarının 1,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor

26 Haziran 2026
Sonraki Haber
4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te

4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te

En Güncel Haberler

Bursa'da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

27 Haziran 2026
Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu:  6 yaralı
Yerel Haberler

Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu: 6 yaralı

27 Haziran 2026
Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Kütahya’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Suriye’de rahatsızlanıp şehit olan başçavuş toprağa verildi

26 Haziran 2026
Yaşam

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Dedesinin hediye ettiği saat tutkuya dönüştü; 25 senede 500 saat biriktirdi

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hatay'da orman yangını, büyümeden söndürüldü

Hatay’da orman yangını, büyümeden söndürüldü

- Haberton
27 Haziran 2026

Hatay’ın Antakya ilçesinde çıkan orman yangını, ekipler tarafından büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın, akşam saatlerinde Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Bursa'da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

27 Haziran 2026
Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu:  6 yaralı

Zincirleme kazada 2 otomobil dereye uçtu: 6 yaralı

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton