6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Garanti BBVA’nın ilk üç ayda net karı 25 milyar lirayı geçti

Garanti BBVA’nın ilk üç ayda net karı 25 milyar lirayı geçti

Haberton - Haberton
29 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 14 Mart 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Garanti BBVA'nın ilk üç ayda net karı 25 milyar lirayı geçti
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Garanti BBVA’nın ilk üç ayda net karının 25 milyar 398 milyon 699 bin TL olduğu bildirildi. Aktif büyüklüğün 3 trilyon 498 milyar 288 milyon 811 bin TL seviyesinde gerçekleştirildiği duyuruldu.

Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, yılın ilk 3 ayında net kârı 25 milyar 398 milyon 699 bin TL oldu. Aktif büyüklüğü 3 trilyon 498 milyar 288 milyon 811 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek ise 2 trilyon 602 milyar 582 milyon 394 bin TL oldu. Fonlama bazını dinamik bir şekilde yöneten Garanti BBVA’nın fonlama kaynakları içindeki en büyük ağırlığı yüzde 73 ile müşteri mevduatları oluşturmaya devam etti. Müşteri mevduat tabanı 2025 yılında yüzde 21,4 büyüme ile 2 trilyon 545 milyar 380 milyon 977 bin TL oldu. Güçlü sermaye odağını koruyan Bankanın sermaye yeterlilik oranı yüzde 16,2, özkaynak kârlılığı yüzde 30,5, aktif kârlılığı ise yüzde 3,2 seviyelerinde gerçekleşti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten şunları söyledi:

“2025 yılına dengeli bir makroekonomik görünümle başladık ancak mart ayında, içeride ve dışarıda yaşadığımız gelişmelerin etkisiyle volatilitenin arttığını gözlemliyoruz. Bu noktada Merkez Bankası’nın zamanlı ve sıkı duruşunun desteğiyle önümüzdeki dönemde görünümün yeniden dengeye oturacağını düşünüyoruz. Yılın ilk çeyreğinde enflasyondaki düşüş, iç talepteki canlılık ve finansal istikrarı destekleyen politikalar, sektörümüz için olumlu bir zemin oluşturdu. Biz de bu dönemde, güçlü finansal yapımız ve müşteri odaklı yaklaşımımızla başarılı bir performans sergiledik.

Güçlü başlayan birinci çeyrekle beraber sermaye yapımız ve çevik bilanço yönetimimiz, önümüzdeki belirsizliği, daha önceki dönemlerde pek çok kez gösterdiğimiz gibi başarıyla yönetmemizi sağlayacak. Türk lirası kredilerde tüketici ve küçük işletme kredilerinde özel bankalar arasında pazar payı kazanıp, güçlü konumumuzu pekiştirdik. Hem TL hem YP müşteri mevduatlarında bir puanın üzerinde pazar payı kazandık. Bu performans, müşteri deneyimi odağımız, ilişki bankacılığındaki ve dijitaldeki gücümüzün bir yansıması.”

Bankanın teknoloji ve inovasyon vizyonuna değinen Akten, bu kapsamda yapılan çalışmaları şöyle özetledi:

“2025’in ilk çeyreğinde 17 milyona yaklaşan aktif mobil müşterimizle, Türkiye’nin en çok tercih edilen mobil bankacılık uygulamalarından biri olmaya devam ediyoruz. Müşteri deneyimini sürekli geliştirmek amacıyla Garanti BBVA Mobil uygulamamızı baştan sona yeniledik. Yeni tasarımıyla sade ve kullanıcı dostu bir arayüz sunan uygulamamız, kişiye özel öneri ve hatırlatmalarla finans yönetimini daha verimli hale getiriyor. Ayrıca özelleştirilebilir menü yapısı sayesinde, kullanıcıların uygulamayı kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemesine olanak tanıyarak zaman kazandırıyor.

Bunlara ek olarak, Garanti BBVA Mobil’deki akıllı asistanımız Ugi de yapay zekâ tabanlı büyük dil modelleri (LLM) ile yenilendi. Belirli konu başlıklarında standart yanıtlar vermeden, bankanın veri kaynaklarını tarayarak müşteriye özel, dinamik ve hiper-kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor. Ugi, ilerleyen dönemde de kendini sürekli geliştirerek, kişiye özel ve daha akıllı yanıtlarla tıpkı bir kişisel asistan gibi hizmet vermeye devam edecek. Amacımız; müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine en uygun, kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak.”

Garanti BBVA’nın stratejik önceliklerine de değinen Akten, “2025 yılı için ‘Sürdürülebilir Güçlü Büyüme’ ‘En İyi Müşteri Deneyimi’ ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Çalışanlarımız’ şeklinde dört temel öncelik belirledik. Bu öncelikler doğrultusunda tüm iş süreçlerimizi yeniden şekillendiriyor, müşterilerimize değer yaratmaya odaklanıyoruz. Güçlü sermaye yapımız ve sürdürülebilir büyüme stratejimizle Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bankamızın yılın ilk çeyreğinde ulaştığı sonuçlarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, bize güvenen ve destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İSPARK tarafından işletilen bazı otoparklar kapatıldı 

Sonraki Haber

Van’da ekipler, 7/24 inci kefali denetiminde

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dolmabahçe Sarayı'nda '5. Küresel İş Mükemmelliği Gala Gecesi - İstanbul 2026'
İş Dünyası

Dolmabahçe Sarayı’nda ‘5. Küresel İş Mükemmelliği Gala Gecesi – İstanbul 2026’

6 Haziran 2026
ASELSAN'ın İHA karşıtı sistemleri hedefleri imha etti
İş Dünyası

ASELSAN’ın İHA karşıtı sistemleri hedefleri imha etti

6 Haziran 2026
Süper Loto'da rekor ikramiye 1 milyar TL’ye yaklaştı
İş Dünyası

Süper Loto’da rekor ikramiye 1 milyar TL’ye yaklaştı

6 Haziran 2026
'Akaryakıt istasyonları zincir marketlere döndü'
İş Dünyası

Akaryakıt istasyonları zincir marketlere döndü

6 Haziran 2026
HEKTAŞ Genel Müdürü Terzi: 2026, Türk tarımı için büyüme yılı olacak
İş Dünyası

HEKTAŞ Genel Müdürü Terzi: 2026, Türk tarımı için büyüme yılı olacak

6 Haziran 2026
Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı
İş Dünyası

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
Van'da ekipler, 7/24 inci kefali denetiminde

Van'da ekipler, 7/24 inci kefali denetiminde

En Güncel Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi
Dış Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi

6 Haziran 2026
Sivasspor'un genel kurulu 13 Haziran'da
Spor Haberleri

Sivasspor’un genel kurulu 13 Haziran’da

6 Haziran 2026
CHP'li Sarı: Buca ve Adalar belediyelerimizdeki süreci yakından takip ediyoruz
Politika

CHP’li Sarı: Buca ve Adalar belediyelerimizdeki süreci yakından takip ediyoruz

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı

6 Haziran 2026
Yaşam

Devrilen tarihi çınar araca zarar verdi; yol trafiğe kapandı

6 Haziran 2026
Yaşam

Final Mezunlar Derneği’nin 1’inci Olağan Genel Kurul’u yapıldı

6 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin 1 gözaltı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Zeytinburnu'nda makas atarak ilerlediği öne sürülen araç kazaya neden oldu: 4 yaralı

Zeytinburnu’nda makas atarak ilerlediği öne sürülen araç kazaya neden oldu: 4 yaralı

- Haberton
6 Haziran 2026

Zeytinburnu Sahil Yolu'nda makas atarak ilerlediği öne sürülen bir araç önce seyir halindeki hafif ticari araca ardından park halindeki minibüse...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş ziyaretini değerlendirdi

6 Haziran 2026
Sivasspor'un genel kurulu 13 Haziran'da

Sivasspor’un genel kurulu 13 Haziran’da

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton