16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Gamze’nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi

Gamze’nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi

Haberton - Haberton
7 Aralık 2023
- Yaşam
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Gamze'nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi

Gamze'nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yatağında ölü bulunan Gamze’nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi.

Gamze Sakallıoğlu’nun (17) yatağında ölü bulunmasıyla ilgili, gizli tanığın itirafıyla gözaltına alınıp tutuklanan annesi Turcen (53) ile babası Mehmet Halil Sakallıoğlu’nun (54) yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık Sakallığlu çiftinin akıl sağlıklarının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Sağlığı Hastanesi’nden rapor alınmasına karar verdi. Ayrıca anne Sakallıoğlu’nun aynı hastanede 15 gün izlenmesini de talep eden mahkeme heyeti, çiftin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Mazı Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan Gamze Sakallıoğlu, 24 Ocak 2022’de saat 07.30 sıralarında, iddiaya göre kendisini uyandırmak için odaya giren annesi Turcen Sakallıoğlu tarafından yatağında hareketsiz bulundu. İhbarla eve gelen sağlık ekibi, Gamze’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Sağlık sorunu bulunmadığı belirtilen Gamze’nin boynunda izler olduğu tespit edildi. Muğla Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Gamze’nin cenazesi, 2 gün sonra Çamlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Gamze'nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi
Gamze’nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından evde yapılan incelemede sonucunda Gamze’nin yaşamını yitirmesi, kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçti. Gamze Sakallıoğlu’nun otopsi raporunda boyun kemiğinin kırık olduğu tespit edildi. Bunun üzerine anne Turcen ve baba Mehmet Halil Sakallıoğlu gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sakallıoğlu çifti, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Çift, 4 ay tutuklu kalıp, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

GİZLİ TANIK İTİRAFI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, sonradan adının Lale Cengiz olduğu belirtilen gizli tanığın itirafı üzerine olayla ilgili yeniden çalışma başlattı. Yeni elde edilen deliller sonucu Turcen ve Mehmet Halil Sakallıoğlu hakkında bir kez daha gözaltı kararı çıkarıldı. 26 Ekim 2022’de Sakallıoğlu çifti, İstanbul’da katıldıkları televizyon programının ardından gözaltına alındı.

Çift, işlemlerinin ardından Bodrum’a getirildi. Jandarma ekipleri, yeni deliller ışığında, aynı gün Gamze Sakallıoğlu’nun amcası E.S. (55), kuzeni G.S. (32), ağabeyi Mefar Sakallıoğlu (37), yengesi N.S. ve hakkında yakalama kararı bulunan erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen R.K.’yı Bodrum’da, ablası Fatma Köse ile eniştesi D.K.’yı (30) ise Muğla’nın Milas ilçesinde gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Turcen- Mehmet Halil Sakallıoğlu çifti, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede, anne ve baba için ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Diğer tutuksuz sanıklar için ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. İddianamede yer verilen Adli Tıp Kurumu raporuna göre Gamze’nin ölüm nedeninin boyun kemiğinin kırık olmasından kaynaklandığı belirtildi.

‘İZLEDİĞİ POLİSİYE FİLMİNDE CİNAYETİN DELİLLERİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞMIŞ’

Dosya kapsamında şüpheli Turcen Sakallıoğlu’nun tutuklu kaldığı süre boyunca aynı koğuşta güven duyduğu kişilerin tanık olarak ifadelerine başvuruldu. Tanık Lale Cengiz, “Turcen Sakallıoğlu’nun koğuşta dışlandığını ve yalnız kaldığını gördüm. Ben de genelde yalnız olduğum için tanıştık. Sohbetimiz ilerledi. Gamze’nin ölümünden yaklaşık 20 gün sonra koğuştaki eğlencede Turcen’in oynayarak eğlendiğini gördüm. Bu hareketi dikkatimi çekti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yatağında ölü bulunan Gamze'nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yatağında ölü bulunan Gamze’nin tutuklu anne ve babası için akıl sağlığı raporu istendi.

Güven duydukça bazı konuları anlatmaya başladı. Birden çok kişiyle para karşılığı ilişkiye girdiğini, Gamze’nin de gördükleri nedeniyle kendisini tehdit ettiğini söyledi. Bunu söylediğinde Gamze’yi öldürmeyi düşündüğünü anladım. Hatta ‘Gamze görmeseydi, duymasaydı, beni de yakmazdı’ dedi. Gamze’nin de para karşılığı ilişkiye girdiğini, daha önce kürtaj olduğundan bahsetti. ‘Delil bırakmadıysan bir daha da bir şey çıkmaz’ dedim. Polisiye bir dizi izlediğini, olayın üzerini nasıl örtmesi gerektiği konusunda yeterince bilgi edindiğini söyledi” şeklindeki ifadeleri de iddianamede yer buldu.

‘BENİM NE YAPACAĞIM BELLİ OLMAZ, SEN BANA MUKAYYET OL’

Tanık Lale Cengiz, ifadesinin devamında, “Olayı öğrenebilmek için, olaydan sonra kendisini kurtarıp, kurtaramadığını ve her yeri temizleyip temizlemediğini sordum. Bunun üzerine o gece boyunca uyumadan her yeri temizleyip, kendisine dair hiçbir iz bırakmadığını söyledi. Bir anlık boğuşma sonucu Gamze’nin gece saat 01.00 civarında can verdiğini, yatağa taşıdıktan sonra sabah cesedini yatakta bulmuş gibi yaptığını söyledi. Hatta ‘Keşke cesedi götürüp, ormana atsaydık’ dedi.

Olay sonrası Gamze’nin boyun ve göğüs kısmında gördüğü morlukları anlattı. Neden morardığını sorunca boğuşma sırasında dizleri üzerine çöktüğünü söyledi. Koğuşta çıkan bir kavgada başka bir kadını dizleri üzerine çöküp, boğazladığını gördüm. Daha sonra ona, kavgada, Gamze’ye yaptığı şeyin aynısını kavga ettiği kadına da yaptığını söyledim.

Koğuşta kendisini sinirlendiren kişilere karşı beni uyarıp, ‘Lütfen beni tut, benim ne yapacağım belli olmaz, her şeyi yapabilirim. Sen bana mukayyet ol’ diyordu. Anladığım kadarıyla aile içinde çarpık ilişkileri var. Her şeyden çok paraya önem veriyor. Kendisi ceza yese bile kocasının dışarıda olması halinde mal varlığı ile kendisini rahat ettireceğini düşünüyor. Bu nedenle kocasının bu olayda bilgisi varsa dahi ceza almasını istemediğini düşünüyorum” dedi.

İddianamede gizli tanığın, olayı anne Turcen Sakallıoğlu’nun anlattığı kadarıyla öğrendiği, dolayısıyla Mehmet Halil Sakallıoğlu ile ilgili ayrıntı vermemiş olabileceği de vurgulandı. Hayatın olağan akışı çerçevesinde kendisinden daha genç ve dinamik olan birinin öldürülmeye çalışılması durumunda karşılık vermesi üzerine yaşanacak arbedede sanık Turcen Sakallıoğlu’nun kızı Gamze’yi tek başına herhangi bir yara almadan boğarak öldüremeyeceği, dolayısıyla Mehmet Halil Sakallıoğlu’ndan yardım aldığı ifade edildi.

GAMZE’NİN TELEFONUNDAN, ÖLMEDEN 5 DAKİKA ÖNCE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF ÇIKTI

İddianamede, Gamze’nin ölümünden 5 dakika önce 00.55’te cep telefonunun ön kamerasıyla çekilmiş fotoğraf tespit edildiğine de yer verildi. Siyah görüntü olan fotoğrafın kavga sırasında ya da telefonu almaya çalışırken yanlışlıkla çekildiğinin anlaşıldığı ve şüpheli Turcen Sakallıoğlu’nun olayı kendisine anlattığını beyan eden gizli tanığın, bir anlık boğuşma gerçekleştiği ve Gamze’nin saat 01.00 civarında can verdiğini söylediği ifadesindeki beyanlarıyla örtüştüğü iddianamede belirtildi.

Öte yandan, Gamze’nin ölü olarak bulunduğu odayı normalde kullanmadığı ve o odada hiç uyumadığının tespit edildiğine de yer verildi. İddianamede, anne Turcen ve ona yardım ettiği iddia edilen baba Mehmet Halil Sakallıoğlu hakkında ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Turcen ve Mehmet Halil Sakallıoğlu çifti bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu Sakallıoğlu çiftinin kızları Fatma Köse, Zahide Mıstık, oğulları Mefar Sakallıoğlu ve avukatları da katıldı. Duruşmada mahkeme başkanı sanık ve müşteki avukatları dinledi.

Turcen Sakallığlu’nun ve Mehmet Halil Sakallıoğlu akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda Manisa Ruh ve Sinir Sağlığı Hastanesi’nden rapor talep edilirken, Turcen Sakallığlu’nun 15 gün hastanede izlenilmesi ve gözetim altında tutulması istendi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Ocak tarihine erteledi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Eskişehir’de bar cinayeti sanığına müebbet

Sonraki Haber

Mercek-7 operasyonlarında 1264 şüpheli gözaltında

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

15 Temmuz şehidi Şirin Diril, mezarı başında anıldı
Yaşam

15 Temmuz şehidi Şirin Diril, mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2026
Şehit polis memuru oğlunun mezar taşını öpüp, dua etti
Yaşam

Şehit polis memuru oğlunun mezar taşını öpüp, dua etti

15 Temmuz 2026
İstanbul'da taksicilerden 253 araçlık 15 Temmuz demokrasi konvoyu
Yaşam

İstanbul’da taksicilerden 253 araçlık 15 Temmuz demokrasi konvoyu

15 Temmuz 2026
Öğrencilerden 15 Temmuz şehidi için hatim
Yaşam

Öğrencilerden 15 Temmuz şehidi için hatim

15 Temmuz 2026
15 Temmuz şehidi polis memuru, Eskişehir'de mezarı başında anıldı
Yaşam

15 Temmuz şehidi polis memuru, Eskişehir’de mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2026
Alçısını çıkarıp darbecilere direnen şehidin eşi: 15 Temmuz, eşimin bize bıraktığı gururlu bir gün
Yaşam

Alçısını çıkarıp darbecilere direnen şehidin eşi: 15 Temmuz, eşimin bize bıraktığı gururlu bir gün

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Mercek-7 operasyonlarında 1264 şüpheli gözaltında

Mercek-7 operasyonlarında 1264 şüpheli gözaltında

En Güncel Haberler

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"
Öne Çıkan

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?
Yazarlar

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
Sisifos çok mutlu !
Yazarlar

Sisifos çok mutlu!

15 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

15 Temmuz şehidi Şirin Diril, mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2026
Yaşam

Şehit polis memuru oğlunun mezar taşını öpüp, dua etti

15 Temmuz 2026
Yaşam

İstanbul’da taksicilerden 253 araçlık 15 Temmuz demokrasi konvoyu

15 Temmuz 2026
Yaşam

Öğrencilerden 15 Temmuz şehidi için hatim

15 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

- Haberton
15 Temmuz 2026

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi....

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton