8 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Gabonlu Dina cinayetinde tutuklu sanık beraat etti

Gabonlu Dina cinayetinde tutuklu sanık beraat etti

Haberton - Haberton
17 Aralık 2024 - Güncellenme Tarihi 18 Aralık 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Gabonlu Dina cinayetinde tutuklu sanık beraat etti

Gabonlu Dina cinayetinde tutuklu sanık beraat etti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Karabük’teki Gabonlu Dina cinayetinde tutuklu sanık Dursun Acar için mahkeme beraat karar verdi. 

Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkisinde 26 Mart 2023’te Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedeni bulundu. Şüpheli ölümle ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, Dina’nın ana yolda bir otomobilden inip, koşarak çalılıklara gittiğini, bir süre sonra araca döndüğünü, ardından otomobilin de çalılığa ilerlediğini tespit etti.

Cesedinde morluklar bulunan Dina’nın para karşılığı cinsel ilişki talebi içeren mesajlar aldığı, annesine Karabük’ten gitmek istediğini söylediğine dair mesajlar ve ses kayıtları da ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 3’ü Gabon uyruklu, 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler Dursun Acar, İ.Ç. ve S.Ç. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 3 kez gözaltına alınıp, salıverilen, Dina’nın son olarak bindiği otomobilin sürücüsü Dursun Acar 4’üncü kez sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Dina’nın cenazesi de İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Gabon’a götürülerek defnedildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamenin kabulüyle Dursun Acar hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘Cinsel istismar’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AVUKATLAR: SANIK TARAFINDAN KASTEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR

Karabük 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7’nci duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Dursun Acar, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla katıldı. Dina’nın ailesi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Söz verilen Dina’nın ailesinin avukatı, Dina’nın sokağa çıkıp koşmasına neden olan sebeplerin açıklanmadığını belirterek, “Saldırıya uğradığında duvardan atlayıp kaçan, arabada saldırıya uğradığında koşarak kaçan, arkadaşlarıyla ders çalışma planı yapan, hayata bağlı olduğu saldırılardan kaçma çabasıyla görülen Dina’nın intihar ihtimali kabul edilemez. Sanık tarafından kasten öldürülmüştür” denildi.

DİNA’NIN ANNESİ: BİLSEYDİM KIZIMI GÖNDERMEZDİM

Duruşmada dinlenen Dina’nın annesi Jessica Sandra Makemba Panga ise “Karabük’te ırkçılık olduğunu bilseydim kızımı göndermezdim. Gönderdiğim için pişmanım. Ölmeden bir hafta önce telefonda sınavlarından konuşuyorduk. İnsanlardan yardım isteyince ona eşit davranmamışlar, PTT’de yardım görememiş. Kızımın bekareti için ona 300 yüz bin Afrika Frangı (10 bin lira) teklif etmişler. Bunu yapmak istemedi, korkuyordu. Kızım kibar ve edepli biriydi. Bu teklif karışında onlarla kavga ettiği için bana ‘Anne sen beni böyle terbiye etmedin. Özür dilemeliyim’ diye düşünüp yine özür dilemeye gitmişti PTT’ye” dedi.

DİNA’NIN BABASI: TÜRK MAHKEMELERİNE GÜVENİYORUM

Dina’nın babası Guy Serge Ibouanga, “Sanık sandalyesinde oturan kişiyi suçlayacak açık deliller var. Allah’ın adaletini uygulayan Türk mahkemelerine güveniyorum. Dursun Acar’ın Türk adaletine göre mahkemenizce cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

SANIK AVUKATLARI SENARYOLAR ÜZERİNDEN CEZA VERİLMEK İSTENDİĞİNİ SÖYLEDİ

Sanık avukatlarından biri, olayın apartmanın bodrumunda başlamasına rağmen, ilgili kişilere takipsizlik kararı verildiğini ve senaryolarla suçlamalar üretildiğini ifade ederek, “Takipsizlik, ‘Zaten bir kişiyi bulduk. Tutukladık. Toplumu rahatlattık’ demek için veriliyor. Suçlamada ısrarlı takip olduğu için neticeyi öngörerek yaptı deniyor. Çay kenarına gitmesi 5 dakika sürüyor. 5 dakikada nasıl takip ettiği açıklanmıyor. Hukuk fakültelerinde şüpheden sanık yararlanır diye öğretiliyor. Biz burada toplumu rahatlatmak için yargılama yapıyoruz. Bu yargılamayı gördükten sonra yolda yaralı biri görsem asla arabama almam.

Dina’nın çıplak ayakla, 4 numara gözlüğü olmadan evden kaçması hayatın olağan akışına uygun denip, takipsizlik veriliyor ama Dursun’un aracından inmesi aykırı, cinsel saldırı var deniyor. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Bu dosya ders olarak anlatılmalı. Tüm varsayımlara dayanarak yapılan tespitler, elde bulunan sanığa ceza vermek için ortaya atılmış çıkarımlardır. Somut delil yoktur” dedi.

ÖĞRENCİLER SALONDAN DIŞARI ÇIKARILDI

Bu sırada verilen ara sonrası salona giren ve yere oturan 6 Afrika kökenli öğrenci, mahkeme başkanının sandalye sayısı kadar kişi alınacağı gerekçesiyle verdiği talimatla polis tarafından salondan dışarıya çıkarıldı.

SANIK: ALLAHA SIĞINDIM, SUÇSUZUM

Son sözleri sorulan tutuklu sanık Dursun Acar, SEGBİS aracılığıyla verdiği ifadede, “Başkanım ben üzüntülüyüm. Cana kıyacak bir cani değilim. Kimseye karşı suç işlemedim. Ben 17 yaşındaki Dina denen kıza, benim de kızım var, damadım var, bunu nasıl yapabilirim. Kimseye kıymadım, suç işlemedim. Herkes senaryo yazıyor. Ben Allah’a sığındım, suçsuzum” diye konuştu.

KARAR SONRASI SANIK SEVİNÇTEN, DİNA’NIN ANNESİ ÜZÜNTÜDEN BAYILDI

Mahkeme heyeti, Dursun Acar’ın ‘Kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘Cinsel istismara teşebbüs’ suçlarının sabit olmadığına kanaat getirerek üzerine atılı tüm suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi. SEGBİS ile duruşmaya katılan Acar, kararı duyunca sevinçten baygınlık geçirdi. Mahkeme başkanının talimatıyla infaz koruma memurları, Acar’a müdahale etti. Bu sırada Dina’nın annesi Jessica da mahkeme salonunda üzüntüden bayıldı.

KADINLAR YÜRÜYÜŞ YAPTI

Duruşmanın ardından ‘Dina için Feministler’ adıyla bir araya gelen kadınlardan oluşan avukatların da içinde bulunduğu grup, slogan atarak adliyeden çarşıya kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Milletvekili Özgül Saki de eşlik etti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

AB’nin yeni siyasi gerçekliğe uyumlanması gerekir

Sonraki Haber

Başakşehir’de İETT otobüsünün çarptığı kişi öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Üsküdar Belediyesi Başkanvekili seçimi tamamlandı: Cumhur İttifakından Dündar Ziya Gültekin seçildi
Öne Çıkan

Üsküdar Belediyesi Başkanvekili seçimi tamamlandı: Cumhur İttifakından Dündar Ziya Gültekin seçildi

8 Eylül 2026
Aksu yangını 2'nci gününde: 2 bini aşkın hane elektriksiz kaldı
Öne Çıkan

Aksu yangını 2’nci gününde: 2 bini aşkın hane elektriksiz kaldı

8 Eylül 2026
Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili seçimi başladı: Sibel Tan Çetinkaya ve Dündar Ziya Gültekin yarışıyor
Öne Çıkan

Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili seçimi başladı: Sibel Tan Çetinkaya ve Dündar Ziya Gültekin yarışıyor

8 Eylül 2026
Atlas Çağlayan davasında karar günü: Sanık için 21 yıl 7 aya kadar hapis istendi
Öne Çıkan

Atlas Çağlayan davasında karar günü: Toplam 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

8 Eylül 2026
‘Vanlı Kara Haydar’ gözaltında: Düğündeki altınlar için MASAK devrede
Öne Çıkan

‘Vanlı Kara Haydar’ gözaltında: Düğündeki altınlar için MASAK devrede

8 Eylül 2026
İstanbul'da DEAŞ'a finans sağlayan şüphelilere operasyon: 9 gözaltı
Öne Çıkan

İstanbul’da terörizmin finansmanına yönelik operasyon: 9 gözaltı

8 Eylül 2026
Sonraki Haber
Başakşehir'de İETT otobüsünün çarptığı kişi öldü

Başakşehir'de İETT otobüsünün çarptığı kişi öldü

En Güncel Haberler

Cevdet Yılmaz: İnsan haklarını savunan herkes, Müslümanlara saldırılara da aynı açık tavrı almalı
Politika

Cevdet Yılmaz: İnsan haklarını savunan herkes, Müslümanlara saldırılara da aynı açık tavrı almalı

8 Eylül 2026
Bakan Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi günlük 83-84 bin varile ulaştı
Politika

Bakan Bayraktar: Gabar’da petrol üretimi günlük 83-84 bin varile ulaştı

8 Eylül 2026
Devrilen minibüsteki 13 öğrenci yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen minibüsteki 13 öğrenci yaralandı

8 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Oyuncu Serhat Kılıç, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

8 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ ve Kırklareli’de denize girmek yasaklandı

8 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan gemideki 10 mürettebatı arama çalışmaları 7’nci gününde devam ediyor

8 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da kuvvetli poyraz; balıkçılar 2 gündür denize açılamıyor

8 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Silivri’de batan gemideki 10 mürettebatı arama çalışmaları 7'nci gününde devam ediyor

Silivri’de batan gemideki 10 mürettebatı arama çalışmaları 7’nci gününde devam ediyor

- Haberton
8 Eylül 2026

Silivri açıklarında Alsu isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan Tuğberk İmamoğlu isimli gemide bulunan 10 mürettebatı arama çalışmaları 7'nci günde devam...

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı: Hastaları bilgilendirme sorunu var mı?

Telefonda ‘evet’ demek dolandırılmaya yol açar mı? Uzmanlar asıl riske dikkat çekiyor

Eylül, hasat mevsimi: Türkiye’nin tarımsal üretim takvimi

Türk genç nüfusu ve siyasal Katılım: Z kuşağı seçmen profili

Güncel Haber

Cevdet Yılmaz: İnsan haklarını savunan herkes, Müslümanlara saldırılara da aynı açık tavrı almalı

Cevdet Yılmaz: İnsan haklarını savunan herkes, Müslümanlara saldırılara da aynı açık tavrı almalı

8 Eylül 2026
Oyuncu Serhat Kılıç, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Oyuncu Serhat Kılıç, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

8 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton