26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz

Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz

Haberton - Haberton
26 Temmuz 2023
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz

Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Filistin’deki gelişmeleri bu minvalde yakından takip ediyoruz. Gün geçtikçe artan can kayıplarından, yıkımlardan, yasadışı yerleşimlerin genişletilmesinden ve yerleşimci şiddetinden derin endişe duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Abbas ve heyetine ‘Türkiye’ye hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başladı. Erdoğan, “Malumunuz Sayın Abbas son olarak geçtiğimiz yıl ağustos ayında Türkiye’yi ziyaret etmişti. O günden bu yana kendisiyle olan yakın temasımızı farklı vesilelerle devam ettirdik.

Ülkemizdeki son seçim sürecinde Filistin halkının tüm kesimlerinin desteğini, duasını yanımızda hissettik. 28 Mayıs gecesi Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında yaşanan coşkuya Kudüs’te, Ramallah’ta, Gazze’de şahit olduk. Aziz kardeşim Sayın Abbas’ın şahsında tüm Filistin halkına sevincimize ortak oldukları için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimizle birlikte İslam dünyasının farklı köşelerindeki 100 milyonlarca kardeşimizin de güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız” dedi.

‘KALICI BARIŞIN TEK YOLU İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VİZYONUNU SAVUNMAKTAN GEÇMEKTE’

Erdoğan, bugünkü görüşmelerde Filistin’deki gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

“İlişkilerimizin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımları, ikili görüşmemizde, heyetler arası görüşmelerde değerlendirme imkanımız oldu. Filistin devletinin kapasitesinin güçlendirilmesine, Filistin halkının mevcut koşullarının iyileştirilmesine desteğimizi teyit ettik. Filistin meselesinin uzun bir süredir uluslararası toplumun gündeminde hak ettiği ilgiyi toplamadığı, toplayamadığı bir vakadır.

Başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası camianın Filistin meselesine güçlü şekilde angaje olması mühimdir. Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Filistin’deki gelişmeleri bu minvalde yakından takip ediyoruz. Gün geçtikçe artan can kayıplarından, yıkımlardan, yasadışı yerleşimlerin genişletilmesinden ve yerleşimci şiddetinden derin endişe duyuyoruz.

Bu vesileyle hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, Filistin devleti ve halkına başsağlığı diliyorum. Bölgede adil ve kalıcı bir barışın tek yolu iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektedir. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri de kabul etmemiz mümkün değildir.”

Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz

‘BİR MEYDANA ADIMIN VERİLMİŞ OLMASINDAN MEMNUNİYET DUYDUM’

Erdoğan konuşmasının devamında, “Filistinli kardeşlerimiz arasındaki birlik ve uzlaşı bu süreçteki temel unsurlardan biridir. Bu alanda üzerimize düşen her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu değerli kardeşimle bir kez daha paylaştı. TİKA, Türk Kızılay ve Türk sivil toplum kuruluşları Filistin’e yönelik insani ve kalkınma yardımlarını sürdürmektedir. Faaliyetlerine büyük önem atfettiğimiz Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’na katkılarımızda önceki yıllarda olduğu gibi devam edecektir. Görüşmelerimizde ikili münasebetlerimizin yanı sıra bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk.

Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya, Filistin halkının güvenliğini ve refahı artırmaya yönelik her gayreti tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının tüm bölgemizin barış ve istikrar için bir şart olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu düşüncelerle aziz kardeşim Mahmud Abbas’a ve heyetine ziyaretleri için tekrar şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buradan tüm Filistin halkına ve Ramallah’ta bir meydana adımın verilmiş olmasından duyduğum memnuniyeti de özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

ABBAS: RAMALLAH’TAKİ EN BÜYÜK MEYDANLARDAN BİRİNE ‘RECEP TAYYİP ERDOĞAN MEYDANI’ ADI VERİLMESİ KARARI ALINDI

Abbas ise yaptığı açıklamada, “Şüphesiz ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ilişkileri güçlendiren bu tür toplantıları ve birlikteliği önemsemekteyiz. Türkiye’nin Filistin halkına vermiş olduğu destek ve Kudüs’ü savunarak, halkın özgürlüğünü ve bağımsızlığının kazanılması yönündeki desteklerini önemsiyoruz. Son dönemde gerçekleşen seçimlerdeki başarınızdan dolayı sizleri kutlarım. Sayın Cumhurbaşkanı Körfez ülkelerine yapmış olduğunuz başarılı ziyaret aynı zamanda Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası alandaki gücünü ve yetkinliğini ortaya koymaktadır.

Bugün burada 2 ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesin bağlamında neler yapabileceğimizi beraberce görüştük. İlişkilerimiz her daim gelişme kaydetmektedir. Şüphesiz sizin şimdiye kadar göstermiş olduğunuz ilkesel tutum ve desteğinizden dolayı Ramallah’taki en büyük meydanlardan bir tanesine ‘Recep Tayyip Erdoğan Meydanı’ adının verilmesi kararı alınmıştır ve Ramallah Belediye Meclisi’nin bu kararını zatı devletlerine arz etmek isterim” dedi.

Etiketler: FilistinRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çorum’da ‘Sarıkız örümceği’ tedirginliği

Sonraki Haber

İki komşusuna pompalı ile ateş açıp intihar etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Kılıçdaroğlu’ndan SDG yorumu: "Yalnızca Suriye değil, bölge güvenliği için de önemli"
Politika

Kılıçdaroğlu’ndan SDG yorumu: “Yalnızca Suriye değil, bölge güvenliği için de önemli”

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İki komşusuna pompalı ile ateş açıp intihar etti

İki komşusuna pompalı ile ateş açıp intihar etti

En Güncel Haberler

Bakan Bolat: Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar
Öne Çıkan

Bakan Bolat: Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
Mezarlıkta kalan kadın, belediyenin misafirhanesine yerleştirildi
Yerel Haberler

Mezarlıkta kalan kadın, belediyenin misafirhanesine yerleştirildi

26 Ağustos 2026
İran Devrim Muhafızları Ordusu: Umman ile Hürmüz Boğazı konusunda anlaşmaya vardık
Dış Haberler

İran Devrim Muhafızları Ordusu: Umman ile Hürmüz Boğazı konusunda anlaşmaya vardık

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

YETEV yeni akademik yıla ‘Kadim Değerlerle İnsanlık İdeali’ vizyonuyla başladı

26 Ağustos 2026
Yaşam

Sokakta yürürken kurşunların hedefi oldu! Arkadaşları başında yardım bekledi

26 Ağustos 2026
Yaşam

Bakanlık yetkililerinden Ahıska Türkü ailelere ziyaret

26 Ağustos 2026
Yaşam

Alibey Deresi’nde kurtarılan yavru yunus İstanbul Boğazı’na bırakıldı

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fransa'da fırtına alarmı: 12 il için uyarı yapıldı

Fransa’da fırtına alarmı: 12 il için uyarı yapıldı

- Haberton
26 Ağustos 2026

Fransa'da fırtına riski nedeniyle 12 ilde turuncu alarma geçileceği bildirildi. Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France; Charente, Deux-Sevres ile Indre-et-Loire'ın da aralarında...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bakan Bolat: Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

Bakan Bolat: Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
Mezarlıkta kalan kadın, belediyenin misafirhanesine yerleştirildi

Mezarlıkta kalan kadın, belediyenin misafirhanesine yerleştirildi

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton