Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, “Filistin halkı tepelerine bomba düşmeyeceği kısa bir süre için sevinmekte” dedi.
Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Muhsin Yazıcıoğlu davasındaki zamanaşımı kararı ve Gazze’deki ateşkes anlaşması üzerine değerlendirmelerde bulunan Özdağ, adalet ve uluslararası toplumun sorumluluklarına dikkat çekti.
MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASI HAKKINDA AÇIKLAMA
Özdağ, 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüne ilişkin davada, kamu görevlilerine yönelik verilen cezaların zaman aşımı nedeniyle düştüğünü hatırlatarak, “16 yıldır devam eden ana soruşturmanın henüz bir davaya dahi dönüştürülmemesi adalet adına utanç vericidir” dedi. Özdağ, hükümete ve Adalet Bakanlığı’na seslenerek, soruşturmanın neden bu kadar uzadığını kamuoyuna açıklamalarını ve sürecin üstünün kapatılmasına yönelik iddiaların yanıtlanmasını istedi.
GAZZE ATEŞKESİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRME
Filistin ve İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasına da değinen Özdağ, Gazze halkının ağır bedeller ödeyerek ulaştığı bu sürecin bir zafer değil, varoluş mücadelesi olduğunu ifade etti. Özdağ, “Filistin halkı, yerle bir olmuş bir coğrafyada, tepelerine bomba düşmeyeceği kısa bir süre için sevinmekte. Bu, bir zafer değil; yaşam mücadelesinin bir yansımasıdır” dedi. İsrail’in bölgedeki stratejik planlarına dikkat çeken Özdağ, ateşkesin Filistin halkı için yalnızca geçici bir nefes alma fırsatı sunduğunu belirtti.
ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Son olarak, uluslararası topluma ve İslam dünyasına seslenen Özdağ, Filistin meselesine duyarsız kalmanın insanlık tarihine bir utanç lekesi olarak geçtiğini söyledi. Ateşkesin, adaletin sağlanması ve kalıcı barış için bir başlangıç noktası olması gerektiğini vurguladı.













