25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Filistin devletinin kurulması ertelendikçe barış gelmeyecek

Filistin devletinin kurulması ertelendikçe barış gelmeyecek

Haberton - Haberton
17 Ekim 2023
- Dış Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Filistin devletinin kurulması ertelendikçe barış gelmeyecek

Filistin devletinin kurulması ertelendikçe barış gelmeyecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Bouhabib ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan Filistin devletinin kurulması ertelendikçe bölgeye barış gelmeyeceğini vurgulayarak “Artık buna bir son verme zamanı geldi” açıklamasını yaptı.

Bakan Fidan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Gazze’de devam eden insanlık dramının son bulması için çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bu esnada Gazze’deki dramın diğer ülkelere etkisinin azaltılması, savaşın başta Lübnan, Mısır ve Ürdün olmak üzere bölge ülkelerin istikrarsızlaştırılmasına yol açacak bir şekilde gelişmesine engel olmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Mısır’da yaptığımız görüşmelerde Mısır ile bu konuda dayanışma içinde olduğumu açıkça ifade etmiştim. Burada, Lübnan’da, Lübnan’ın istikrarsızlaştırmasını sağlayacak olaylara karşı durmada beraber olduğumuzu söylemek istiyorum.”

“Bu çatışmanın, aslında daha büyük bir savaşlar serisinin kapısını açmayı değil de daha büyük bir barışın zemini olması yolunda neler yapılabilir, onun üzerinde çalışmaktayız. Bu savaştan daha büyük savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, burada tarihi bir barış üretmenin mümkün olduğuna inanmakta ve bunun için gerekli çalışmaları yapmaktadır.”

“FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI KONUSUNDA ARTIK ULUSLARARASI TOPLUMUN CİDDİ BİR ADIM ATMA ZAMANI GELMİŞTİR”

“Neredeyse uluslararası bir kabul haline gelmiş 1967 sınırlarına dayalı iki devletli, Kudüs’ün başkent olduğu bir Filistin devletinin kurulması konusunda artık uluslararası toplumun ciddi bir adım atma zamanı gelmiştir. Filistin devletinin kurulması ertelendikçe bölgeye barış gelmeyecektir. Ve son olaylar bunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bu noktada atılması gereken adımların kararlaştırılması için şu anda belli toplantıların, zirvelerin yapılma kararları alınmış bulunuyor. Yarın Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı olacak, Mısır’ın daveti üzerine ‘Liderler’ düzeyinde bir zirve yapılacak.”

“Türkiye olarak biz hem ikili görüşmelerimizde hem çoklu görüşmelerde belli gerçekleri ifade etmekten geri durmuyoruz. Bunlardan birincisi, bugüne kadar uygulanan yöntemlerin yetersizliği ve yanlışlığı. Bununla ilgili detaylı görüşmeleri muhataplarımızla yapmaktayız, belli bir görüş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Eski yöntemlerle yeni ve kalıcı bir çözümün ortaya çıkmayacağı aşikar olduğu için yeni yönteme ilişkin fikirlerimizi de mevcut ortamlarda ve gelecek toplantılarda açıklamaya devam edeceğiz.”

SURİYELİ MÜLTECİLER

“Biliyorsunuz, Lübnan’da 2 milyona yakın Suriyeli mülteci yaşamakta, Türkiye’de de 3.5 milyon civarında mülteci var. Bu mültecilerle ilgili dramın çözülmesi, Suriye’de kalıcı bir siyasal çözümün bulunması için neler yapılabilir, bu konuda görüş alışverişinde bulunduk.”

Bakan Fidan basın mensuplarından gelen soruları cevaplayarak şunları ifade etti;

“Biz bu konuda oldukça ciddiyiz. Netleşmiş fikirlerimiz var, bu fikirlerimizi söylemeye devam edeceğiz. Bunların başında az önce ifade ettiğim gibi şu ana kadar ‘Filistin Devletine’ giden yolda aranan çözümlerin yeterli olmadığı tespitinin herkes tarafından kabul edilmesi ve yeni yöntem üzerinde durulması, buna ilişkin bazı fikirlerimiz var.  

‘BUNA BİR SON VERME ZAMANI GELDİ’

Uzun yıllardır hegemonik güçlerin elinde bulunan medya gücüyle, oluşturdukları algıyla problemin gerçek tabiatını unutturdukları, hem kendilerine hem de dünyanın geri kalanına büyük bir yalan söylediklerini ve bu yalanı da kurumsallaştırdıklarını görmekteyiz. Artık buna bir son verme zamanı geldi.

‘BUNUN ADI HIRSIZLIKTIR’

Başta bu tanımlamaların değişmesi lazım. Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz, işgal etmekle kalmayıp evine el koyuyorsunuz, yıkıyorsunuz, dışarı atıyorsunuz sonra bir başkasını getirip oraya koyuyorsunuz. Ve buna da bir terim buluyorsunuz, ‘yerleşimci’ diyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır. Bunun artık bu şekilde ifade edilmesi lazım.

Buna benzer yalanların artık kabul görmediği, son olan olaylarda da ortaya çıktı. Bu yöntem ne İsraillilere ne Filistinlilere güvenlik ve barış getirmiyor. Artık bu yalandan, yapılan haksızlıkların ve zulmün kılıflara sokulmasından vaz geçilmesi lazım.

‘KUTSALLARLA OYNANMAZ’

Mescid-i Aksa ile ilgili hassasiyetlere uluslararası toplumun çok yüksek düzeyde dikkat etmesi lazım. Yıllardır uyarıyoruz. Türkiye tarihi olan, mazisi olan güçlü ve tecrübeli bir devlettir. Yaptığımız uyarılara lütfen kulak verin. Kutsallarla oynanmaz. Bunların derhal son bulması lazım. Bunlar İsraillilere de Filistinlilere de bölgeye de barış ve güvenlik getirmiyor. Bunu uluslararası toplum biliyor. Bizim uluslararası topluma çağrımız, bildiğiniz gerçekle uyumlu bir politik davranış içinde bulunmanız. Ve bunun ne olduğunu sizler de biliyorsunuz, bizde biliyoruz.” 

Etiketler: Hakan Fidan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Osmanlı Sarayı’nın ‘altın susamı’ için verimlilik çalışması

Sonraki Haber

İYİ Parti’den ‘Sinan Aygün’ açıklaması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Filipinler'de iki askeri eğitim uçağı havada çarpıştı: 4 pilot hayatını kaybetti
Dış Haberler

Filipinler’de iki askeri eğitim uçağı havada çarpıştı: 4 pilot hayatını kaybetti

24 Ekim 2026
Kenya'da Ebola salgınında ikinci ölüm
Dış Haberler

Kenya’da Ebola salgınında ikinci ölüm

24 Ekim 2026
Zelenskiy: ABD, Ukrayna ve Rusya arasında üçlü görüşme kasım ayında yapılabilir
Dış Haberler

Ukrayna savaşında diplomasi trafiği hızlandı: Üçlü zirve için tarih verildi

24 Ekim 2026
Trump'tan İran mesajı: Küçük bir Destansı Öfke Operasyonu daha yapabiliriz
Dış Haberler

Trump’tan İran mesajı: Küçük bir Destansı Öfke Operasyonu daha yapabiliriz

24 Ekim 2026
Finlandiya'da 'kuzey ışıkları' geceyi aydınlattı
Dış Haberler

Finlandiya’da ‘kuzey ışıkları’ geceyi aydınlattı

24 Ekim 2026
Vanuatu'da 4 dakika arayla 6.9 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem
Dış Haberler

Vanuatu’da 4 dakika arayla 6.9 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem

24 Ekim 2026
Sonraki Haber
İYİ Parti'den 'Sinan Aygün' açıklaması

İYİ Parti'den 'Sinan Aygün' açıklaması

En Güncel Haberler

Zeytinburnu’nda iki grup arasında silahlı kavga; binalara ve iş yerine mermi isabet etti
Yerel Haberler

Zeytinburnu’nda iki grup arasında silahlı kavga; binalara ve iş yerine mermi isabet etti

25 Ekim 2026
İstanbul'da yaşanan 2 cinayete ilişkin 3 şüpheli Edirne’de yakalandı
Yerel Haberler

İstanbul’da yaşanan 2 cinayete ilişkin 3 şüpheli Edirne’de yakalandı

25 Ekim 2026
İzmir’de drift atan sürücüye 140 bin TL ceza
Yerel Haberler

İzmir’de drift atan sürücüye 140 bin TL ceza

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

MSB: Isthihbarat Albay Sayit Gökgöz askerî araç kazasında şehit oldu

25 Ekim 2026
Yaşam

Bir araya gelip Sevda Dinler’in öldürülmesine tepki gösterdiler

24 Ekim 2026
Yaşam

Artvin sınırında Sahara Geçidi’ne tünel yapılmasını istediler

24 Ekim 2026
Yaşam

6’ncı Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

24 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Manisa’da 86 bin 654 sentetik ecza ele geçirildi

Manisa’da 86 bin 654 sentetik ecza ele geçirildi

- Haberton
25 Ekim 2026

Manisa'nın Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde, jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda toplam 86 bin 654 sentetik ecza ele...

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Güncel Haber

Zeytinburnu’nda iki grup arasında silahlı kavga; binalara ve iş yerine mermi isabet etti

Zeytinburnu’nda iki grup arasında silahlı kavga; binalara ve iş yerine mermi isabet etti

25 Ekim 2026
İstanbul'da yaşanan 2 cinayete ilişkin 3 şüpheli Edirne’de yakalandı

İstanbul’da yaşanan 2 cinayete ilişkin 3 şüpheli Edirne’de yakalandı

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton