26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Filipinler’e kanatlı eti ile su ürünleri ihracatındaki kısıtlamalar kaldırıldı

Filipinler’e kanatlı eti ile su ürünleri ihracatındaki kısıtlamalar kaldırıldı

Haberton - Haberton
1 Ekim 2025
- Politika
Okuma Süresi:2 dakikalık okuma
A A
0
Filipinler'e kanatlı eti ile su ürünleri ihracatındaki kısıtlamalar kaldırıldı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ticaret Bakanlığı, tarım ve gıda ihracatında karşılaşılan pazara giriş engellerini ülke ve ürün bazında tespit edip çözmeye yönelik Gıda ve Tarım İhracatındaki Teknik Engellerin Aşılması (GATE) Projesi kapsamında, Filipinler’e kanatlı eti ile su ürünleri ihracatındaki kısıtlamaları kaldırdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tarım ve gıda ihracatında karşılaşılan pazara giriş engellerini ülke ve ürün bazında tespit edip çözmeye yönelik GATE projesinin, 2025 Yılı İhracat Eylem Planı doğrultusunda sürdürüldüğü aktarıldı. Açıklamada, “Bu kapsamda, projenin hedef ülkelerden biri olan Filipinler’e yönelik kanatlı eti, yaş meyve-sebze ve su ürünleri ihracatında uygulanan teknik engellerin kaldırılması amacıyla, bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordineli çalışmaları ile 22–25 Eylül 2025 tarihlerinde Filipinler Genel Ticaret Heyeti kapsamında teknik heyet ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu program çerçevesinde Filipinler’in ülkemiz menşeli kanatlı eti, su ürünleri ve meyve sebze ürünlerine uyguladığı bitki ve hayvan sağlığı önlemlerinin kaldırılması amacıyla Filipinler Tarım Bakan Yardımcıları ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda; kuş gribinden ari bölgelerimizden halihazırda akredite olmuş firmalarımızın Filipinler’e kanatlı eti ihracatının önü açılmıştır. Filipinler tarafından 2026 yılı Ocak ayında ihracatçı firmalarımıza yönelik düzenlenecek inceleme ziyaretinde akredite olacak diğer kanatlı eti firmalarımız ile su ürünleri ihracatımız mümkün hale gelecektir. Isıl işlem görmüş hayvansal ürünlerin ihracatında ürün bazında yapılacak onay süreçlerinin kolaylaştırılması hususunda mutabık kalınmıştır” denildi.

‘ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK’

Önümüzdeki dönemde de hedef pazarlara yönelik diplomatik ve teknik temasların GATE projesi kapsamında hız kesmeden devam edeceği vurgulanarak, “Ticaret Bakanlığı olarak, yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat perspektifiyle pazar ve ürün çeşitlendirmesine dönük politika ve stratejiler doğrultusunda, tarım ve gıda ürünlerimizin küresel pazarlardaki konumunu güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda, teknik engellerin kaldırılması, üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın rekabet gücünün korunması ve küresel pazarlarda güçlü bir Türkiye markasının inşası için çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir” ifadeleri kullanıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘TOBB Nefes Kredisi’ yeniden başlıyor

Sonraki Haber

Eski Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin gözaltında

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘rüşvet’ soruşturmasının 6’ncı dalga operasyonunda dün sabah gözaltına alınan 16 şüpheliden 10'u serbest bırakıldı. Eski Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin de hafriyat soruşturması kapsamında bugün gözaltına alındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 'rüşvet' soruşturması kapsamında dün sabah '6'ncı dalga' operasyonu düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor Kulübü arasında imzalanan protokollerde usulsüzlük ve yolsuzluk iddiasına ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 20 şüpheliden 16'sı gözaltına alındı. 6 ŞÜPHELİ SERBEST Operasyon kapsamında gözaltına alınan iş insanları Ramazan K., Ramazan S., hafriyat işi yapan Halil A. ve Abdullah E., Burcu M., Mehmet A., Mehmet K., Nihat Y., Emine A. ve Talha Kürşat K. serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçici uzaklaştırılan Muhittin Böcek’in ilk döneminde başkan vekilliği görevini üstlenen gözaltındaki iş insanı Metin A. ise Ekrem İmamoğlu hakkındaki yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'a götürüldü. Metin A.'nın, Muhittin Böcek, Gökhan Böcek ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili irtibatı olduğu, bu nedenle İstanbul soruşturmasına dahil edildiği kaydedildi. ESKİ KULÜP BAŞKANI GÖZALTINDA Diğer yandan, eski Antalyaspor Kulübü Başkanı Avukat Aziz Çetin, bu sabah evinde gözaltına alındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalyaspor Kulübü arasında imzalanan protokol gereği kulübe aktarılması gereken yaklaşık 2 milyar TL'lik hafriyat parasıyla ilgili yolsuzluk iddiaları nedeniyle gözaltına alınan Aziz Çetin, KOM ekipleri tarafından Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Eski Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin gözaltında

En Güncel Haberler

Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem
Yerel Haberler

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı
Dış Haberler

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026
Netanyahu, Lübnan’a saldırı talimatı verdi
Dış Haberler

Netanyahu, Lübnan’a saldırı talimatı verdi

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

- Haberton
26 Nisan 2026

Trabzon’da spor salonunda düzenlenen boks şampiyonasında Türk ve Rus boksörün maçının sonunda çıkan gerginlik kısa sürede büyüyerek, onlarca kişinin karıştığı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton