26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Fetullah Gülen öldü, kavga başladı

Fetullah Gülen öldü, kavga başladı

Haberton - Haberton
21 Ekim 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Fetullah Gülen öldü mü?
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen öldü, örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar başladı.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yakın internet siteleri, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in kaldırıldığı hastanede öldüğünü duyurdu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi. Kendilerine yakın bir sitenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Gülen’in 20 Ekim’de öldüğü belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; 15 Temmuz darbe girişimin mimarı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, dün ABD’de öldü. Gülen’in ölümü ile örgüt üst yönetiminde panik başladı. Gülen’in öldüğünün duyurulup duyurulmaması konusunda örgüt içinde büyük tartışmalar yaşandı ve ardından haberin saklanamayacağına karar verildi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in sağlık durumunun ağır seyrettiği ve akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. Gülen’in, ‘Uzun Cevdet’ lakaplı ‘kara kutusu’ olan Cevdet Türkyolu’nun, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Gülen’e sağlıklı gibi görünmesi için ilaç verdiği, örgütteki dağılmayı engellemek adına daha önce çekilen videoları yeniymiş gibi yayımladığı ortaya çıkmıştı. Türkyolu, hem Gülen’i hem de örgütün parasını kendine göre yönetebilmek için örgüt elebaşını Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırıp, damadının evine götürmüştü.

‘CENAZE KAÇIRILABİLİR’ KAVGASI

Örgüt elebaşı Gülen’in ölümü heyet içindeki mücadeleyi büyüttü. Örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı tartışma konusu oldu. Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini isterken, heyetin yaşlıları Avrupa’dan gelecek kişilerin beklenmesini istedi. Cevdet Türkyolu’nun, bu yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçıracağı yönünde haberler de ortaya atıldı.

Örgüt içinde Gülen’i, ‘Said Nursi’ gibi bir havaya sokmak isteyenler çoğunlukta yer alırken, mezarın bilinmemesi konusunda örgüt içinde ortak bir karar olduğu belirtildi. Cenazenin çok az sayıda insanın katılımı ile kılınıp, son ikamet ettiği, Cevdet Türkyolu’nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. Bu şekilde mezarın güvende olacağı düşünülürken, Türkyolu’nun cenazeyi kaçırma ihtimalinin olmasının da örgütün diğer güç odaklarını endişeye sevk ettiği kaydedildi.

GÜLEN ÖLDÜ, KAVGA BAŞLADI

Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu parayı kimin yöneteceği ile ilgili büyük kavgalar yaşandığı daha önce ortaya çıkmıştı. Elebaşı Gülen’in ölmesi ile gücü elinde tutmaya çalışan Cevdet Türkyolu, heyet içindeki yaşlılar tarafından istenmediği ve kontrolsüz bir şekilde zenginleştiği, etkisizleştirilmesi için örgüt içinde kulis yapıldığı belirtildi.

Üst kademelerde yer alan isimlerin paranın kontrolünü eline geçirmek istediği ancak paranın büyük bölümünün kontrolünün, Gülen’in sağlık durumunun kötüye gitmesi ile onu kontrolü altına alan Cevdet Türkyolu’nda olduğu ifade edildi. Türkyolu’nun, parayı kendi hiziplerini kontrol altında tutabilmek için kullandığı kaydedildi. Örgütün yönetim kadrosundaki diğer isimlerin bu durumdan şikayetçi olduğu, örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz’ın, ABD ayağını yöneten Cevdet Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan’ın etkisini kırmak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Aymaz’ın ‘Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma’ bahanesi ile ABD tarafını tehdit ettiği ve örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar beklendiği kaydedildi.

Öte yandan, örgüt içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz’ün, Abdullah Aymaz ile hareket ettiği; eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin’in de Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan ile hareket ettiği belirtildi.

Örgüt içindeki bu ayrışmanın Avrupa ve ABD ayrışması olarak gerçekleşeceği, Afrika ülkelerindeki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacağı, Asya ülkelerindeki faaliyetlerin ise ABD tarafından kontrol edilmesi bekleniyor.

Etiketler: Fetö
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tekrardan galibiyete dönmek için savaşacağız

Sonraki Haber

Geriden gelip maçı berabere bitirmek bizim için önemliydi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bingöl Yedisu 4.4 ile sallandı
Öne Çıkan

Bingöl Yedisu 4.4 ile sallandı

26 Nisan 2026
ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı
Öne Çıkan

Beyaz Saray’da Panik! Trump silah sesleri sonrası apar topar salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Trabzon’da ring karıştı! Türk-Rus maçı sonrası ortalık savaş alanına döndü
Öne Çıkan

Trabzon’da ring karıştı! Türk-Rus maçı sonrası ortalık savaş alanına döndü

26 Nisan 2026
Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü
Öne Çıkan

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026
Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Geriden gelip maçı berabere bitirmek bizim için önemliydi

Geriden gelip maçı berabere bitirmek bizim için önemliydi

En Güncel Haberler

Macaristan'da seçimi kaybeden Orban, parlamentoda yer almayacak
Dış Haberler

Macaristan’da seçimi kaybeden Orban, parlamentoda yer almayacak

26 Nisan 2026
Mecidiyeköy'de kavgayı ayırmak istedi tekme ve yumruklarla darbedildi
Yerel Haberler

Mecidiyeköy’de kavgayı ayırmak istedi tekme ve yumruklarla darbedildi

26 Nisan 2026
Dilekçeleri kabul edildi, Doğubayazıt'tan Iğdır'a tiyatro oyunu izlemeye gittiler
Kültür ve Sanat

Dilekçeleri kabul edildi, Doğubayazıt’tan Iğdır’a tiyatro oyunu izlemeye gittiler

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de tekmeli, yumruklu kavga; 2 yaralı

26 Nisan 2026
Yaşam

Kurt kulağı çiçekleri meraları süslüyor

26 Nisan 2026
Yaşam

1,5 milyon liralık altınlarını ‘polis’ olarak tanıtan dolandırıcılara kaptırmıştı; uyarıda bulundu

26 Nisan 2026
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İran: ABD'nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

İran: ABD’nin diplomasi konusunda ciddi olup olmadığını henüz görmedik

- Haberton
26 Nisan 2026

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, “ABD’nin diplomasiyi ilerletmek için ciddi bir iradeye sahip olup olmadığı görülmeli” dedi. İran Dışişleri Bakanı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Mardin'de tekmeli, yumruklu kavga; 2 yaralı

Mardin’de tekmeli, yumruklu kavga; 2 yaralı

26 Nisan 2026
Macaristan'da seçimi kaybeden Orban, parlamentoda yer almayacak

Macaristan’da seçimi kaybeden Orban, parlamentoda yer almayacak

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton