24 Ağustos 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - FETÖ, faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdit

FETÖ, faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdit

Haberton - Haberton
14 Temmuz 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İletişim Başkanı Duran: FETÖ, faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdit

İletişim Başkanı Duran: FETÖ, faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdit

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Bizim binlerce yıllık tarihimizde esaret, ihanet ve alçakça oyunlara boyun eğmek yoktur.

15 Temmuz’da bu tarihsel misyon bir kez daha tezahür etmiştir. Zira FETÖ, sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir ulusal güvenlik sorunu değildir. FETÖ, faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdittir” dedi.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İletişim Başkanlığı'nda düzenlenen '15 Temmuz'un 10'uncu Yılında: İrade Bizim, Zafer Bizim' isimli panele video mesaj gönderdi. Duran, 10 yıl önce 15 Temmuz'da tarihi bir gece yaşandığını belirterek, "15 Temmuz 2016 gecesinde, Fetullahçı Terör Örgütü mensupları milletimizin iradesini ve demokrasimizi hedef aldı, kamu kurumlarımıza ve Parlamentomuza saldırdı. Medya binalarına baskınlar düzenlendi. İstanbul'un simgesi olan boğaz köprüleri FETÖ terör örgütü mensupları tarafından işgal edildi. Ancak, devlet ve millet olarak bu kanlı darbe girişimine karşı destansı bir direniş gerçekleştirdik. Halkımız sokaklara döküldü, darbe girişimine 'Dur' dedi. İhanet şebekesi ise 253 vatandaşımızın canına kıydı, onları şehit etti. Binlerce insanımız ise yaralandı. 15 Temmuz 2016 gecesi, her yönüyle milletimizin istikbaline yön veren bir gece oldu" dedi.

İlk Kez Karşılaştığımız Bir Tehdit Biçimi Değil

Milli irade vurgusu yapan Duran, "Bizler o gecenin zaferini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daha ilk dakikalardan itibaren kararlı ve bağımsız siyasi duruşuna ve liderliğine borçluyuz. İstanbul’da, başkentimiz Ankara’da ve Türkiye’nin birçok yerinde milyonlar, Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak verdi, sokaklara döküldü ve millet; iradesine sahip çıktı. Nitekim, Türk milleti, asırlar boyunca, kendi özgürlük ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle bilinen bir millettir. Bizim binlerce yıllık tarihimizde esaret, ihanet ve alçakça oyunlara boyun eğmek yoktur. 15 Temmuz’da bu tarihsel misyon bir kez daha tezahür etmiştir. Türkiye’nin, egemenlik ve bağımsızlığını tehdit eden her tür unsura karşı koyacak, mücadele edecek gücü vardır. Bizi içeriden tehdit eden ve dışarıdan destek gören FETÖ yapılanması, tarihimizde ilk kez karşılaştığımız bir tehdit biçimi değildir. Türk milleti belli dönemlerde böyle büyük sınamalardan geçmiş ve her zaman imtihanını da başarıyla vermiştir" ifadelerini kullandı.

Birlik Olmayı Başardık

FETÖ yapılanmasının izlerinin devletten ve ülkeden silindiğine dikkat çeken Duran, "Bunu yaparken bedeller ödedik. Zor ve meşakkatli günler geçirdik. Ancak ne kadar zor olursa olsun, Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, egemenliğine karşı oluşan bu tarz tehditlerle baş edecek güçtedir. Ne kadar dış destekli olursa olsun, bizler ülkemize yönelik tehditlerde tek kuvvet olmayı, içeride birlik olmayı başardık ve bundan sonra da başaracağız. Bugün Türkiye’nin uluslararası ölçekte iadesini istediği FETÖ mensupları çeşitli ülkelerde bulunmakta ve adeta desteklenmektedir. Türkiye’nin dostu olan ve bu dostluğu karşılıklı besleyip büyütmek isteyen bütün ülkelere çağrımız şudur; milletimizin egemenliğini ve demokrasimizi hedef alan yapılara karşı, dostlarımızdan yanımızda durmalarını ve vefa duygusu ile hareket etmelerini bekliyoruz. Zira FETÖ, sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir ulusal güvenlik sorunu değildir. FETÖ faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdittir" diye konuştu.

Küresel Sorunlara Müşterek Çözümler Üretmeliyiz

Duran, küresel ölçekte de krizlerin varlığına değinerek, "15 Temmuz darbe girişimi, terör örgütlerinin ve hibrit tehditlerin günümüzde ne denli karmaşık biçimlerde ortaya çıkabildiğini göstermiştir. Nitekim, küresel ölçekte bütün toplumlar manipülasyonlarla, derinleşen hakikat krizleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Toplumların gerçekliğini ana akım medya anlatıları gölgeleyebilmektedir. O halde ayrı coğrafyalarda olsak da aynı sorunlarla karşılaştığımızın farkında olmalı, küresel sorunlara müşterek çözümler üretmeliyiz. Türkiye'nin 15 Temmuz tecrübesi, bu bakımdan evrensel bir anlam taşımaktadır. Öyleyse hep beraber korkunun yerini umudun, çatışmanın yerini iş birliğinin, kutuplaşmanın yerini karşılıklı anlayışın aldığı, daha adil bir uluslararası düzenin mümkün olduğu bir gelecek tasavvur edelim" diye konuştu.

Etiketler: AnkaraFetöİstanbulRecep Tayyip ErdoğanŞehitTerörTerör ÖrgütüTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tekirdağ merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 26 şüpheli adliyede

Sonraki Haber

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 15 Temmuz fotoğraf sergisi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kurum, yenilenen Çorum Tarihi Kent Meydanı'ndan görüntüler paylaştı: "Çorum'a çok yakıştı"
Politika

Bakan Kurum, yenilenen Çorum Tarihi Kent Meydanı’ndan görüntüler paylaştı: “Çorum’a çok yakıştı”

23 Ağustos 2026
AK Parti'li Çelik'ten TEKNOFEST paylaşımı: "Cumhurbaşkanımız özgüven devrimi gerçekleştirdi"
Politika

AK Parti’li Çelik’ten TEKNOFEST paylaşımı: “Cumhurbaşkanımız özgüven devrimi gerçekleştirdi”

23 Ağustos 2026
Bakan Şimşek açıkladı: Kamuda 484 milyar TL tasarruf sağlandı
Politika

Bakan Şimşek açıkladı: Kamuda 484 milyar TL tasarruf sağlandı

23 Ağustos 2026
Bakan Uraloğlu: Ankara-Konya YHT, 15 yılda 22,8 milyon yolcuya hizmet verdi
Politika

Ankara-Konya YHT, 15 yılda 22,8 milyon yolcuya hizmet verdi

23 Ağustos 2026
Kabine Toplantısı 3’üncü Kez Ahlat’ta yapılacak
Politika

Kabine Toplantısı 3’üncü kez Ahlat’ta yapılacak

23 Ağustos 2026
Dervişoğlu, Celal Bayar'ın mezarını ziyaret etti
Politika

Müsavat Dervişoğlu, Celal Bayar’ın mezarını ziyaret etti

23 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 15 Temmuz fotoğraf sergisi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 15 Temmuz fotoğraf sergisi

En Güncel Haberler

Diyarbakır’da plazada çıkan yangın kontrol altında; 5 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

Diyarbakır’da plazada çıkan yangın kontrol altında; 5 kişi dumandan etkilendi

24 Ağustos 2026
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı

24 Ağustos 2026
Corendon Alanyaspor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Corendon Alanyaspor – Beşiktaş maçının ardından

24 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Nikahtan sonra tribünde takımlarını destekleyen çift, maç sonunda sahada çiftetelli oynadı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Çocuk sürücünün kullandığı traktör şarampole devrildi: 15 yaşında hayatını kaybetti

23 Ağustos 2026
Yaşam

Dron’lu denetimler, trafikte göz açtırmıyor: 58 gözaltı

23 Ağustos 2026
Yaşam

Patrik Bartholomeos, Erdek’te ayin yönetti

23 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Jetski, köprünün ayağına çarptı: 1ölü, 1 yaralı

Jetski, köprünün ayağına çarptı: 1ölü, 1 yaralı

- Haberton
24 Ağustos 2026

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Melenağzı Köprüsü’nün ayağına çarpan jet skinin sürücüsü Arif Yalçı (46) hayatını kaybetti, arkasında yolcu olarak bulunan İlknur...

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

e-Devlet’te bu ekranları kontrol edin! Adınıza kayıtlı borçları böyle öğrenebilirsiniz

WhatsApp’ta engellendiğinizi nasıl anlarsınız? Bu işaretler varsa dikkat

Güncel Haber

Diyarbakır’da plazada çıkan yangın kontrol altında; 5 kişi dumandan etkilendi

Diyarbakır’da plazada çıkan yangın kontrol altında; 5 kişi dumandan etkilendi

24 Ağustos 2026
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı

İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı

24 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton