9 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik

Haberton - Haberton
9 Ekim 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, evinin havuzuna ait makine odasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davanın 5’inci duruşmasında Ferdi Zeyrek’in yakınları ve bazı sanık yakınları arasında gerginlik yaşandı.

Mahkeme heyeti, ek bilirkişi raporu alınmasına karar vererek duruşmayı 3 Şubat 2027’ye erteledi.

Yunusemre ilçesindeki evinde 6 Haziran 2025 akşamı elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde 9 Haziran’da yaşamını yitirdi. Zeyrek’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Manisa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin ara kararı doğrultusunda Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 2 elektrik mühendisi, 1 inşaat mühendisi, 1 makine mühendisi ve 1 iş güvenliği uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor, 15 Eylül 2026’da tamamlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden 5 akademisyenin hazırladığı 46 sayfalık raporda, olayın meydana geldiği villa, havuz ve makine odasının projelendirilmesi, yapımı ve denetimi ile elektrik ve mekanik tesisatı, iş sağlığı ve güvenliği yönünden incelemeler yapıldı.

Raporda, olayın farklı kişi, şirket, kurum ve kuruluşlarda görev yapan çok sayıda kişinin değişen düzeylerdeki ihmal ve kusurlarının zincirleme şekilde birleşmesi sonucu meydana geldiği değerlendirildi. Raporda 4 kişi asli, 9 kişi tali kusurlu bulunurken, 3 sanık ile Ferdi Zeyrek’in kusurunun bulunmadığı kanaatine varıldı.

4 Kişi Asli Kusurlu Bulundu

Bilirkişi raporunda N.B., H.A., M.G. ve H.İ. asli kusurlu olarak değerlendirildi. N.B.’nin havuzun elektrik tesisatındaki topraklama ve proje eksiklikleri, H.A.’nın motor tamiratı sonrasında su geçirmezlik izolasyonunun bozulması, M.G.’nin izinsiz havuz ve makine odası ile denetim eksiklikleri, H.İ.’nin ise motor montajındaki kusurlar nedeniyle asli kusurlu olduğu belirtildi.

9 Kişi Tali Kusurlu Değerlendirildi

Raporda A.Ö., E.K., R.A., H.Ş., M.Ç., M.S., Ö.T., Y.Ö. ve A.S. tali kusurlu bulundu. A.Ö. ve E.K.’nin, havuzun henüz onaylanmadığı dönemde suyla dolu olduğunu gösteren fotoğrafın da bulunduğu tutanağı imzalamalarına rağmen görevlerini yerine getirmedikleri belirtildi. R.A., H.Ş. ve M.Ç.’nin havuz ile makine odasının denetimsiz şekilde yapılmasını önleyememeleri nedeniyle tali kusurlu oldukları değerlendirildi. M.S. ve Ö.T.’nin havuzun mevcut durumunu tespit etmeden Yapı Kullanma İzin Belgesi’ni imzaladıkları, Y.Ö.’nün görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği, A.S.’nin ise tehlikeli durumu ev sahiplerine bildirmediği gerekçeleriyle tali kusurlu oldukları kaydedildi.

3 Sanık İle Ferdi Zeyrek Kusursuz Bulundu

Bilirkişi raporunda M.E., H.A. ve H.E.’nin olayın meydana gelmesinde kusurlarının bulunmadığı kanaatine varıldı. Elektrik dağıtım şirketi personeli M.E.’nin sorumluluğunun ilgili mevzuatla tanımlandığı, dosyada bulunan Odtü öğretim üyelerince hazırlanan raporda da sorumluluğunun bulunmadığının belirtildiği ifade edildi. Yunusemre Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü H.A.’nın mimari tadilat projesi ve Yapı Kullanma İzin Belgesi’nde kurumsal hiyerarşiye uygun olarak son imzaları attığı, ancak idari süreçte ve gerekli imzalarda eksiklik bulunmadığı, ayrıca bina mahallini inceleyen görevli olmadığı gerekçeleriyle kusursuz olduğu değerlendirildi. Yapı Belge Görevlisi H.E.’nin de belgeyi yetkili olarak imzaladığı, süreçte ve gerekli imzalarda eksiklik bulunmadığı, bina mahallini inceleyen görevli olmadığı gerekçeleriyle olayda kusurunun bulunmadığı belirtildi.

Raporda Ferdi Zeyrek’in de olayın meydana gelmesinde herhangi bir kusurunun bulunmadığı açıkça ifade edildi.

5’İnci Duruşması Bugün Görüldü

16 tutuksuz sanığın 2 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 5’inci duruşması, bugün Manisa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek ve kızı Nehir Zeyrek ile aile avukatları, bazı sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada sanıklar bilirkişi raporuna ilişkin savunmaları yaptı. Sanıklardan bobinaj firma sahibi H.A., “Havuz motorları nemli ve kuru bir ortamda çalışır. Ben 2022 yılında bir motor sattım, 2025’te elim olay gerçekleşti, çok üzüldük. Benim motorum olup olmadığı da belli değil. Benim motor mu, yoksa sonradan bozulup yeni mi alındı? Başkası tarafından yapıldı mı? Bilmiyoruz. Disiplinli çalışan biriyim. Her yaptığım işin listesi var. Diğer bobinajcılar da bu var mı, yok mu? Bilmiyorum. Belki de 6 ay sonra bozuldu başkası yaptı ama kaydolmadığı için hiçbir şey belli değil. İş benim üstüme kaldı, ağır bir suç. Kabul etmiyorum, benim sattığım motor olup olmadığı anlaşılsın” dedi.

Sanıklardan havuzun tesisat işinin müellifi N.B. de bilirkişi raporuna ilişkin itirazlarını dile getirip, “6 Haziran sabahından olay sonrasına kadar bu motorun sigortası atıktı. Doğal olarak üzerinde enerji yoktu. Raporlarda bu motorda kaçak gözüküyor. Evet, gözükür. Laboratuvar ortamında yapılan kontrolle realitede bir sisteme bağlarsanız aynı şeyi göremezsiniz. Yapılan kontrolde dalgıç pompa hiçbir şekilde kontrol edilmemiş. Dalgıç pompaları su içinde kontrol edilir. Dalgıç pompaların enerjisi havuz makine dairelerinde direkt evden gelen enerjiden alınır. Dalgıç pompanın prizi, enerjisini direkt olarak evde bulunması gereken kaçak akım rölesinden alır. Bu bilirkişi raporunda incelenmemiş. Ferdi Başkan olay günü dalgıç pompa çalışırken aşağıya inmeye kalkıyor ve müdahale edemeden merdivende kalıyor. O saatte çalışan jakuzi pompası yok, sirkülasyon pompasının zaten sigortası atık. Bir dalgıç pompa kalıyor. Ama bu dalgıç pompa hiçbir şekilde araştırılmamış. Doğal alarak kaçak akım rölesi olmadığı için bu elim kaza oluyor. Kaçak akımı rölesini Ferdi Başkan söktü, öyle gözüküyor. Çünkü villalarda belli süre sonra çevre aydınlatmaları arıza yapmaya başladı. Gelen elektrikçiler bu arızayı bulmadığı zaman kaçak akım rölesini iptal ettiler. Bu konun üzerinde durulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da bilirkişi raporuna itiraz ederek yeni bir bilirkişi raporu ya da ek rapor alınmasını talep etti. Zeyrek ailesi ve avukatları da bazı sanıkların raporda tarif edilen kusur oranları yönünden itirazda bulunarak yeni bilirkişi ek rapor hazırlanmasını istedi. Mahkeme heyeti, ek bilirkişi raporu alınmasına ve Nurcan Zeyrek’in yaralanmasının boyutu ile olay sonrasındaki bekleme ve tedavi sürecine ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan görüş alınmasına karar vererek duruşmayı 3 Şubat 2027 tarihine erteledi.

Öte yandan, duruşma sonrasında Ferdi Zeyrek’in yakınları sanıkların yaptıkları savunmaya tepki gösterdi. Zeyrek’in yakınlarıyla bazı sanık yakınları arasında gerginlik yaşandı.

Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Etiketler: DenetimKazaManisa
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Manisa’da korkunç kaza: Devrilen traktörün sürücüsü kurtarılamadı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fon soruşturmasında araştırma önergesi Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi!
Öne Çıkan

Fon soruşturmasında araştırma önergesi Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi!

9 Ekim 2026
Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç adliyeye sevk edildi 
Öne Çıkan

Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç adliyeye sevk edildi 

9 Ekim 2026
Ahbap Derneği soruşturmasında avukat Ece Güner tahliye edildi
Öne Çıkan

Ahbap Derneği soruşturmasında avukat Ece Güner tahliye edildi

9 Ekim 2026
Eylül 2026 kadın cinayetleri raporu: 28 kadın öldürüldü
Öne Çıkan

Eylül 2026 kadın cinayetleri raporu: 28 kadın öldürüldü

9 Ekim 2026
Emekli maaşlarına zam çağrısı! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılsın
Öne Çıkan

Emekli maaşlarına zam çağrısı! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılsın

9 Ekim 2026
Silahla vurulmuş halde bulunan vali yardımcısının cenazesi memleketine uğurlandı
Öne Çıkan

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı son yolculuğuna uğurlandı

9 Ekim 2026

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik
Öne Çıkan

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik

9 Ekim 2026
Manisa'da korkunç kaza: Devrilen traktörün sürücüsü kurtarılamadı
Yerel Haberler

Manisa’da korkunç kaza: Devrilen traktörün sürücüsü kurtarılamadı

9 Ekim 2026
Beyaz’la Joker yeni bölümüyle bu akşam Kanal D’de
Kültür ve Sanat

Beyaz’la Joker yeni bölümüyle bu akşam Kanal D’de

9 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kilosu 800 bin TL olan safran çiçek açtı

9 Ekim 2026
Yaşam

Evinde 3 kilo esrar ile yakalandı

9 Ekim 2026
Yaşam

Kütahya’da kooperatif operasyonuna 12 tutuklama

9 Ekim 2026
Yaşam

Morfoz, ilk atışında hedefi vurdu

9 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türkiye'nin doğal gaz iletim ve dağıtım ağı 257 bin kilometreyi aştı

Türkiye’nin doğal gaz iletim ve dağıtım ağı 257 bin kilometreyi aştı

- Haberton
9 Ekim 2026

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin doğal gaz iletim ve dağıtım ağının 257 bin kilometreyi aştığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya...

Çizgi filmlerin görünmeyen mesajları: Ebeveynler nelere dikkat etmeli?

Ankara’nın kaybolan sokak gösterisi: Ayı oynatıcılarından geriye ne kaldı?

Türkiye’de gıda bankacılığı nedir? Gıda israfını önleyen ve ihtiyaç sahiplerine umut olan paylaşım modeli

Tek bir karede koca bir hikâye: Eren Boz’un sanat yolculuğu

Güncel Haber

Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davanın duruşması sonrası gerginlik

9 Ekim 2026
Manisa'da korkunç kaza: Devrilen traktörün sürücüsü kurtarılamadı

Manisa’da korkunç kaza: Devrilen traktörün sürücüsü kurtarılamadı

9 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton