26 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Fenerbahçe’nin itibarı, bir kişinin itibarının çok daha ötesindedir

Fenerbahçe’nin itibarı, bir kişinin itibarının çok daha ötesindedir

Haberton - Haberton
8 Haziran 2024
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Fenerbahçe'nin itibarı, bir kişinin itibarının çok daha ötesindedir

Fenerbahçe'nin itibarı, bir kişinin itibarının çok daha ötesindedir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, “Ali bey tekrar aday oluyor çünkü görüyorum ki; 6 yıllık başarısızlığın sonunda kendi itibarını toparlamanın derdinde. Kendi itibarını kurtarmanın, Fenerbahçe’nin itibarından daha önemli olduğunu düşünüyor. Fenerbahçe’nin itibarı, bir kişinin itibarının çok daha ötesindedir” dedi.

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ülker Stadyumu’nda devam ediyor. Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yapılan divan başkanlığı seçimini gayri demokratik bulduğunu belirterek kurulu terk etti. Yıldırım, genel kurul ile ilgili olarak yazılı bir metin paylaştı. Kongrenin sonunda kazananın Fenerbahçe olmasını dileyen Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti’nin neredeyse 120 yıla dayanan tarihi boyunca sarsılmaz bir kalesi olan Fenerbahçe, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ışık saçan ve geleceğe yön veren bir meşaledir.

Fenerbahçe şanlı tarihi ile her zaman Türk sporunun mihenk taşı olmuştur ve bundan sonra da bu konumunu sürdürmeye devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yaşadığımız süreç herkesin malumu… Geldiğimiz noktada Fenerbahçe’ye gönül vermiş hiç kimsenin mutlu olduğunu düşünmüyorum. Hatırlarsanız bu kürsüden size yaptığım son konuşmada ‘buradan üzülerek gidersiniz’ demiştim. Kimse bir daha üzülmesin diye karşınıza tekrar gelmiş bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin maruz kaldığı haksızlıklara mevcut yönetimin yeterli tepkiyi veremediğini belirten Yıldırım, “Doğrusunu söylemek gerekirse, yeniden aday olmayı gerçekten düşünmüyordum. Ancak Fenerbahçe’nin maruz kaldığı haksızlıklar ve mevcut yönetimin bu duruma karşı gereken tepkiyi gösterememesi, süreci doğru yönetememesi beni bu noktaya getirdi. Bu sebeple, kulübümüzün hak ettiği duruşu ve gücü geri kazanması için aday olmaya karar verdim. Yanlış yönetildiğini gördüğümüz bu süreci tekrar rayına oturtmak, Fenerbahçe’nin itibarını korumak ve Fenerbahçemizi hak ettiği yere getirmek için sizden bu emaneti bir dönemliğine talep ediyorum” açıklamasında bulundu.

“BİZ FENERBAHÇE’NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ VE GÜCÜNÜ İÇERDE VEYA DIŞARDA HERKESE TEKRAR ÖĞRETECEĞİZ”

Fenerbahçe’nin deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldiği maçın ardından yaşanan olaylara ve sürece dair düşüncelerini aktaran Yıldırım, “Fenerbahçe kimseye blöf yapmaz. Yapmayacağı bir şey için vaat edip 22 bin kişiyi toplayıp şov yapmaz… Maalesef o gün Fenerbahçe tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. O gün, herkes Fenerbahçe’nin birlikteliğini, gücünü göstermek için toplandı. Ancak, ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığı ve aldatılmışlık duygusuyla stadımızdan ayrıldılar. O gün, ne yapacağını bilmeyen bir yönetimin, Fenerbahçe Kongresi’nin arkasına saklandığı kara bir leke olarak tarihimize geçti.

O gün yaşananlar da göstermiştir ki; mevcut yönetim, Fenerbahçe’nin gerçek büyüklüğünü ve gücünü ne yazık ki kavrayamamıştır. Biz Fenerbahçe’nin büyüklüğünü ve gücünü içerde veya dışarda herkese tekrar öğreteceğiz. 2 Nisan’dan sonra Urfa’da yaşananlar ise beceriksizliğin zirvesini temsil etmektedir. U-19 takımını sahaya sürüp, mücadele etmeden, kazanabileceğin bir maçı rakibe vermek Fenerbahçe’ye ne kazandırmıştır. Tarih asla kaybedenlerin, ya da mücadele etmeden çekilenlerin hikayesini yazmaz. Mücadele edilmeden verilen o maçın sonunda da tarih, rakibin 1 kupa daha aldığını yazacak. O maçta U-19 takımı sahadaydı, çekildi diye kimse bakmayacak” dedi.

“ALİ KOÇ, FENERBAHÇE’NİN HAKLARINI SAVUNMA KONUSUNDA MAALESEF YETERLİ DİRAYETE SAHİP DEĞİL”

Mevcut başkan Ali Koç’un, “Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar” açıklamasına değinen Yıldırım, şunları söyledi:

“Peki madem ki sizin başkanlığınızda Fenerbahçe şampiyon olamayacak. Kendisine soruyorum, bugün ne değişmiştir? Bu kulübün ruhuna, tarihine ve mücadeleci kimliğine uygun bir yönetim anlayışı neden sergileyemiyor? İş insanı Ali Bey’in Fenerbahçe sevgisini, sadakatini, fedakarlığını tartışmıyorum. Ancak kendisi Fenerbahçe’nin haklarını savunmak konusunda maalesef yeterli dirayete ve dirence sahip değil. Bildiğiniz gibi bir önceki sezon mevcut yönetim dünyanın en ünlü bir diğer hocası olan Jorge Jesus’la anlaşmıştı. Jesus buradan ayrılırken bu ligin sportif gerçekliği yok diye bir açıklama yapmıştı.

Yani demek istediği biz saha içerisinde elimizden geleni yapsak da saha dışı etkenler bizim başarımızı engelliyor. Bu durumu doğru yönetmesi gereken teknik direktör mü yoksa yönetim mi? Ali Bey maalesef okulda sürekli dayak yiyip, eve gelince her şeyi kırıp döken, şımarık bir çocuk gibi davranıyor. Bu süreçleri doğru yönetemedikleri için de Fenerbahçemiz sürekli olarak hırpalanıyor” şeklinde konuştu.

“BİZ BU TFF YÖNETİMİNİ GÖNDERECEĞİZ”

Mevcut TFF yönetimini gerçekleştirilecek seçimde yollayacaklarını vurgulayan Yıldırım, “Ali Koç önümüzdeki TFF seçimlerinde 6 yıldır koyamadığı ağırlığı koyabilecek mi? Ben buna inansaydım ona oy verirdim. Ama inanmıyorum. Onun listesinden bir kişi ise çıkıp mevcut TFF Başkanı’ndan çok memnun olduğunu, kendisini sevdiğini söylüyor. Bu arada tren kaçıyor. Biz bu TFF yönetimini göndereceğiz. Ayrıca yaklaşan TFF seçimlerinden başlayarak anti Fenerbahçe lobisinin tüm organizasyonlarını dağıtacağız. Eyyamcı, işbirlikçi ve tezgahtar hakemlerin arkasındaki lobiyi tasfiye edeceğiz. Ayarlanmış fikstürlerin hesabını soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“ALİ BEY, BU ORGANİZE KÖTÜLÜK İLE NASIL MÜCADELE EDECEĞİNİ BİLMİYOR”

Ali Koç’un yeniden aday olarak itibarını kurtarmayı hedeflediğini söyleyen Yıldırım, “Fenerbahçe organize bir kötülüğün hedefinde. Bu doğru. Ali Bey bu konuda haklı. Doğru söylediği pek çok nokta var ama maalesef bu organize kötülük ile nasıl mücadele edeceğini bilmiyor. Çünkü Ali Bey Fenerbahçe’nin gücünü idrak edebilmiş değil. Ali Bey, iş insanı olarak Fenerbahçe’ye güç verdiğini zannediyor ve Fenerbahçe’ye yukarıdan bakıyor.

Oysa, herkes bilmelidir ki Fenerbahçe’nin gücü, iş insanı Ali Koç’un gücünden çok daha büyüktür ve bu güç Fenerbahçe’yi engelleyecek tüm engelleri aşacak, ezip geçecek kudrettedir. Bizim kulübümüz hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmemiştir. Ali bey tekrar aday oluyor çünkü görüyorum ki; 6 yıllık başarısızlığın sonunda kendi itibarını toparlamanın derdinde. Kendi itibarını kurtarmanın, Fenerbahçe’nin itibarından daha önemli olduğunu düşünüyor. Fenerbahçe’nin itibarı, bir kişinin itibarının çok daha ötesindedir” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE BAŞKANI ÇEVİRMENLİK YAPMAZ”

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine getirilen Jose Mourinho kararının çok doğru olduğunu ve seçilmesi halinde onunla çalışacağını yineleyen Yıldırım, “Yeni teknik direktörümüz Mourinho’ya da başarılar diliyorum ve mevcut yönetime de aldığı bu karardan ötürü teşekkür ediyorum. Biz kazanırsak de kendisi ile çalışmaya devam edeceğiz. Size soruyorum, lütfen vicdanınızla düşünün. Biz aday olmasaydık bugün nasıl bir seçim olacaktı? Biz sayın Mourinho’yu getireceğimizi söylemeseydik anlaşma gerçekleşecek miydi?

Fenerbahçe Başkanlığı makamında oturan Sayın Ali Koç’un, basın toplantısında çevirmenlik yapması ve Mourinho’nun ‘İlk kez bu kadar uzun bir basın toplantısına katıldım’ yorumu karşısında ‘Türkiye’ye hoş geldiniz’ demesi kabul edilemez. Fenerbahçe Başkanı teşrifatçılık ya da çevirmenlik yapmaz. Ayrıca ülkemizi ikinci sınıf bir ülke gibi gösterecek bir sözü de asla söylemez, söylememelidir” dedi.

“FENERBAHÇE, TÜRKİYE’DİR”

Fenerbahçe’yi ele geçirmek isteyenlerin şu ana kadar başarısız olduğunu belirten Yıldırım şöyle konuştu:

“Biz bir dönem ‘memleket elden gidiyor’ derken bir duruş sergiledik. Başka kulüpler ele geçirilirken Fenerbahçe ele geçirilemedi. Bugün ise Fenerbahçe elden gitmektedir. İş insanı Ali Bey, çıktığı bir televizyon programında, Fenerbahçe’nin satılabileceği konusundan bahsetmiş, bundan her yerde bahsediliyor. Bazı yönetim kurulu üyelerinden de daha önce benzer açıklamalar gelmişti. Herkes şunu iyi bilmelidir ki; Fenerbahçe Türkiye’dir, Fenerbahçe Sporun Cumhuriyetidir. Fenerbahçe’nin satılmasına, bir şahıs veya şirketin eline geçmesine asla müsaade etmeyiz. Bu böyle bilinmelidir” diye konuştu.

Göreve gelmesi halinde futbol A takımının hedefleriyle ilgili de düşüncelerini aktaran Yıldırım, “Fenerbahçe’nin hak ettiği saygınlığı ve gücü yeniden kazandırmak, bu büyük kulübü layık olduğu yere taşımak için buradayız. Fenerbahçe’nin büyüklüğüne ve tarihine yaraşır bir yönetim anlayışıyla, hep birlikte başaracağız. Fenerbahçe’yi bu yıl mutlaka şampiyon yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. İkinci yılın sonunda bir Avrupa kupası alacağız. Üçüncü yılın sonunda ise Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak bir yapıyı kurmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Mevcut başkan Ali Koç’a seslenen Yıldırım, “Son bir şey daha söyleyerek sözlerime son vermek istiyorum. Sayın Ali Koç, bugün dönemimizde olan bazı yanlış uygulamaları açıklayacakmış. Bu tarz bir şey söylüyorlar. Kendisine çağrımdır; varsa bir yanlışlık pazartesi hemen git dava aç. Ben FETÖ mahkemelerinde hesap vermiş adamım. Gider yine hesabımı veririm. 6 yıl geçmiş. Bugünü mü bekledin. Lütfen git sen de dava aç. Gerçek ne ise ortaya çıksın” açıklamasında bulundu.

Etiketler: Fenerbahçe
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Besmele-i Şerif’ temalı hat sergisi sanatseverlerle buluştu

Sonraki Haber

Bitlis’te kuvvetli rüzgar; çatılar uçtu, araçlar hasar gördü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kayserispor, Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor
Spor Haberleri

Kayserispor, Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor

26 Ağustos 2026
Spor Haberleri

Kayserispor, Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı

25 Ağustos 2026
Spor Haberleri

Corendon Alanyaspor, Emre Demir ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

25 Ağustos 2026
Sultangazi’de Uluslararası Satranç Turnuvası başladı
Spor Haberleri

Sultangazi’de Uluslararası Satranç Turnuvası başladı

25 Ağustos 2026
Lyon Teknik Direktörü Fonseca: Kulübün yakın tarihini yazmak açısından önemli olacak
Spor Haberleri

Lyon Teknik Direktörü Fonseca: Kulübün yakın tarihini yazmak açısından önemli olacak

25 Ağustos 2026
Spor Haberleri

Oskar Ohlenschlaeger, Samsunspor’da

25 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Bitlis'te kuvvetli rüzgar; çatılar uçtu, araçlar hasar gördü

Bitlis'te kuvvetli rüzgar; çatılar uçtu, araçlar hasar gördü

En Güncel Haberler

Bursa'da zincirleme kaza: 4 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da zincirleme kaza: 4 yaralı

26 Ağustos 2026
Bursa'da depoda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Yerel Haberler

Bursa’da depoda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

26 Ağustos 2026
Bursa'da kaybolan 50 koyun jandarmanın dron destekli aramasıyla bulundu
Yerel Haberler

Bursa’da kaybolan 50 koyun jandarmanın dron destekli aramasıyla bulundu

26 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş

25 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü

25 Ağustos 2026
Yaşam

Plakası kapalı aracıyla drift atan sürücüye 281 bin TL ceza

25 Ağustos 2026
Yaşam

Buzağıyı otomobilin arka koltuğunda taşıdılar

25 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Şarkıcı Güllü'nün öldüğü olay gecesine ait yeni görüntüleri ortaya çıktı

Şarkıcı Güllü’nün öldüğü olay gecesine ait yeni görüntüleri ortaya çıktı

- Haberton
26 Ağustos 2026

Yalova'da 6'ncı kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden şarkıcı Güllü'nün (52) ölümüne ilişkin hakkında ,'Tasarlayarak Üst Soya Karşı Kasten Öldürme'...

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

İnternetten alınan ürün kaç gün içinde iade edilir? 14 günlük süreyi kaçırmayın

Araba rölantide neden titrer? Motor çalışırken hissedilen sarsıntının nedeni bu parçalar olabilir

Telefonunuza gelen bu linklere sakın tıklamayın: Sahte bağlantı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Bursa'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Bursa’da zincirleme kaza: 4 yaralı

26 Ağustos 2026
Bursa'da depoda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

Bursa’da depoda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

26 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton