25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Fatih Erbakan: Adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur

Fatih Erbakan: Adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur

Haberton - Haberton
13 Eylül 2024
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Fatih Erbakan: Adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur

Fatih Erbakan: Adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dünya mazlumlarına kurtuluşunun Müslüman ülkenin bir araya gelmesiyle olacağını belirterek, “Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız. Manevi kalkınma ve adil bir dünya İslam birliğinin kurulmasıyla olur” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde kazandıkları belediye başkanlıklarını ziyaret etmek için Gaziantep’e geldi. Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı Oğuzeli Belediye Başkanlığını ziyaret eden Erbakan, belediye önünde partililere hitap etti. Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ile görüşen Erbakan, Yeniden Refah Partisi ile birlikte rantçı belediyecilikten kurtulmak için yola çıktıklarını söyledi.

‘RANTÇI BELEDİYECİLİKTEN KURTULMAMIZ LAZIM’

Yönetimden memnun olmayan halkın Yeniden Refah Partisi’nde karar kıldığını söyleyen Erbakan, “Milletimiz mevcut durumdan şikayetçi olup karar verdiler. Birinci karar biz şu anki durumumuzdan memnun değiliz dediler. Rantçı belediyecilikten kurtulmamız lazım. Bu devrin değişmesi lazım. Bir değişim lazım dediler. İkinci karar. Değişim olacaksa yerine ne gelecek kararı. Bunun yerine Milli Görüş’ün gelmesi lazım, milli görüş belediyeciliğine kavuşmamız lazım dediler. Çünkü geçmişte Milli Görüş’ün hizmetlerini bu millet çok iyi hatırlıyor. 89-94 yılları arasındaki belediyecilik hizmetleri, 96-97 döneminde merhum Erbakan Hoca’nın başbakan olduğu dönemde yapılan hizmetler milletimize dar gelirliye Cumhuriyet tarihinde görülmemiş oranda refah seviyesinin sağlanması ve daha nice hizmetler.

Bunları hatırladıkları için yeniden Milli Görüş’e kavuşmamız lazım dediler. Üçüncü bir karar daha verdiler. Mevcut durumdan kurtulmak istiyoruz. Bunun yerine Milli Görüş’e kavuşmak istiyoruz. Peki Milli Görüş’ün adresi neresi. Ortada bir sürü parti var. Milletimiz burada da ferasetiyle gerçeği fark etti. Milli Görüş’e kavuşmak istiyorsan Yeniden Refah Partisi’ne koşmam lazım dedi. Ve işte Antep’te, Oğuzeli’nde, Yavuzeli’nde ve Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimizin oy patlaması milletimizin bu kararı ve ferasetiyle oldu” diye konuştu.

‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ HİZMET BELEDİYECİLİĞİDİR’

Milli Görüş belediyeciliğinin adil hizmet düsturuyla yola çıktığını söyleyen Erbakan, “Milli Görüş belediyeciliği adalet demektir. Kim olursa olsun. Hangi mezhep, ırktan olursa olsun bu vatandaşımıza adil şekilde hizmetin götürülmesi anlayışı. Adaletin diğer bir boyutu ehliyet ve liyakat. Akrabamı getireyim, yandaşımı getireyim, partilimi getireyim anlayışı yok. İşin ehli kimse onun göreve getirilmesi adaletli belediyeciliğin gereğidir. Milli Görüş belediyeciliği hizmet belediyeciliğidir. 89-94 dönemindekiler bunu çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

‘YENİDEN REFAH PARTİSİ’Nİ HEP BİRLİKTE İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ’

Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin öncelikli hususunun ahlak ve maneviyat düsturu olduğunu ve ahlaki erozyonu önlemek istediklerini söyledi. Gazze başta olmak üzere dünyada yaşanan zulümlere oluşturulacak İslam birliğinin karşı koyabileceğini dile getiren Erbakan, “Yeniden Refah Partisi’ni hep birlikte iktidara taşıyacağız. Yeniden refahın iktidarı neden önemli. Bir defa ekonomik krizde borç, faiz, zam, vergi ekonomisinden kurtulmak için önemli. Paylaşımda adaletin sağlanması için önemli. Bir avuç imtiyazlıya değil, herkese refah sağlanması için önemli.

İkinci önemli husus, ahlak ve maneviyat düsturuyla ahlaki erozyonun önlenmesi. Ailemizin ve nesillerimizin korunması. Bu Yeniden Refah iktidarında gerçekleşecek. Üçüncü önemli husus, dış politikada atılacak adımlara Gazze başta olmak üzere dünya mazlumlarına kurtuluşu Erbakan Hocamızın hedef gösterdiği D-60 hedefine ulaşarak 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesi. Türkiye’nin öncülüğünde ortak hareket etmesiyle dünyadaki bu zulümlerden kurtulacağız. Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız. Manevi kalkınma ve adil bir dünya İslam birliğinin kurulmasıyla olur” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bakan Fidan, İspanya Başbakanı Sanchez ile bir araya geldi

Sonraki Haber

Minibüsün çarptığı ATV’nin sürücüsü öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Bolat: Şikayet ettiğimiz Türkiye ekonomisi son 6 yılda yüzde 35 büyümüş
Politika

Şikayet ettiğimiz Türkiye ekonomisi son 6 yılda yüzde 35 büyümüş

25 Haziran 2026
CHP'li Emir: Kılıçdaroğlu'nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekir
Politika

Kılıçdaroğlu’nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekir

24 Haziran 2026
‘Can Dalton’ için Rusya’ya iade talebi yenilendi
Politika

‘Can Dalton’ için Rusya’ya iade talebi yenilendi

24 Haziran 2026
Bu ülkede aklanmanın yeri; iktidar partisinin binası değil, mahkemelerdir
Politika

Bu ülkede aklanmanın yeri; iktidar partisinin binası değil, mahkemelerdir

24 Haziran 2026
CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü: Cemil Tugay'ı yeniden parti saflarına davet ettim
Politika

CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü: Cemil Tugay’ı yeniden parti saflarına davet ettim

24 Haziran 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'na katıldı
Politika

Numan Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı’na katıldı

24 Haziran 2026
Sonraki Haber
Minibüsün çarptığı ATV'nin sürücüsü öldü

Minibüsün çarptığı ATV'nin sürücüsü öldü

En Güncel Haberler

Şanlıurfa'da anız yangınları
Yerel Haberler

Şanlıurfa’da anız yangınları

25 Haziran 2026
ABD: Venezuela'ya arama kurtarma ekipleri, tıbbi kaynaklar ve insani yardım gönderiyoruz
Dış Haberler

ABD, Venezuela’ya arama kurtarma ekipleri, tıbbi kaynaklar ve insani yardım gönderiyor

25 Haziran 2026
Bağırsak florasında bozulma kolon kanseri riskini genç yaşlara taşıyor
Sağlık Haberleri

Bağırsak florasında bozulma kolon kanseri riskini genç yaşlara taşıyor

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edremit’in 7 mahallesinde ‘kuduz’ alarmı; karantina uygulaması başlatıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Patara’nın görkemli Kent Kapısı’nda 2 bin yıl sonra yeniden su akışı sağlandı

25 Haziran 2026
Yaşam

Şanlıurfa’da elektrik akımına kapılan usta öldü

25 Haziran 2026
Yaşam

Amasya’da iki katlı ev alev alev yandı

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Avrupa hayali Meriç’te kayboldu: Ensar Çakır’dan 6 aydır haber yok

Meriç’te kaybolan Ensar’dan 6 aydır iz yok: Ailesi umutla bekliyor

- Haberton
25 Haziran 2026

Edirne’de geçtiğimiz yıl Aralık ayında Avrupa’ya geçme hayaliyle Yunanistan’a gitmek isteyen 25 yaşındaki Ensar Çakır’dan 6 aydır haber alınamıyor. Meriç...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Edremit'in 7 mahallesinde 'kuduz' alarmı; karantina uygulaması başlatıldı

Edremit’in 7 mahallesinde ‘kuduz’ alarmı; karantina uygulaması başlatıldı

25 Haziran 2026
Şanlıurfa'da anız yangınları

Şanlıurfa’da anız yangınları

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton