17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Faizsiz ev ve araç alımında yeni dönem! Bakan Kurum detaylarını açıkladı

Faizsiz ev ve araç alımında yeni dönem! Bakan Kurum detaylarını açıkladı

Haberton - Haberton
12 Eylül 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Faizsiz ev ve araç alımında yeni dönem! Bakan Kurum detaylarını açıkladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Emlak Katılım Bankası güvencesi ile faizsiz ev ve araç alımı programının detaylarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da bir otelde düzenlenen programda 81 ilde faizsiz ev, iş yeri ve araç satın almada Emlak Katılım Tasarruf Finansmanı güvencesinin devreye gireceği yeni dönemin ayrıntılarını açıkladı. Programa Bakan Kurum ile birlikte İstanbul Valisi Davut Gül, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Onur Gök ve davetliler katıldı. Programın detaylarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bugün, burada devlet güvencesi olan faizsiz çözümler sunarak insanımızı ev araba ve iş yeri hayallerine ulaştıracak çok güçlü bir adım atıyoruz. Uzun dönemli bir çalışmanın ürünü olan emlak, katılım, tasarruf, finansman sistemimizi aziz milletimize kazandırıyoruz.

Vatandaşımızı devlet güvencesiyle hayallerine kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyor, bütün yolları açıyor, bütün imkânları seferber ediyoruz. Basitçe ifade edilmesi gerekirse, herkesin başında çatısı, altında arabası, bereketli bir dükkanı olsun istiyoruz. Bu isteğimizi gerçeğe dönüştürerek, vatandaşımızın en temel hakkı olan barınma ihtiyacı için sayısız kampanyalar düzenledik. Projeler yaptık. Tam 1 milyon 704 bin sosyal konut inşa ettik. Bu projelerle yaklaşık 5 milyon dar gelirli vatandaşımızı güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık. Şu anda da ülke genelinde 81 ilimizde yapımı devam eden 280 bin konutumuzu hızlı bir şekilde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Yine bu noktada; yıl sonunda açıklayacağımız sosyal konut kampanyasıyla; gençlerimize, en az 3 çocuğu olan ailelerimize sosyal devlet bakış açısıyla destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDEREREK ‘İMAR HAKKI AKTARIMI’ GETİRDİK

Bakan Kurum, “Şehirlerimizi baştan aşağıya yeniledik. Yıl sonuna kadar tüm yuvalarımızı yapacak geriye tek bir hikaye bırakmayacağız. Yıl sonuna kadar tüm yuvalarımızı yapacak; geride yarım kalan tek bir hikâye bırakmayacağız. Son olarak bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğimizle uzun yıllardır süren bir sorununa neşter vurduk. Kendisine ait arazisi kamu hizmet alanında kalan, yapılaşma hakkı verilmeyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidererek “İmar Hakkı Aktarımıö getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza; orada kullanamadığı imar hakkını başka bir alanda kullanmasına imkan sağlayacağız. Hem yaşanan bir haksızlığın önüne geçecek; hem de vatandaşımızın orada hizmet alabileceği kamusal yatırımları hayata geçirebileceğiz.

Geçtiğimiz ay İstanbulumuzda Gayrimenkul Yatırım Sertifikası’nı milletimizin istifadesine sunduk. Vatandaşımıza küçük birikimlerle ev sahibi olma imkânı sağladık. Şimdi de vatandaşımızın sadece ev değil, işyeri ve araç sahibi olmasını kolaylaştıracak yepyeni bir çalışmayı, Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemini milletimizin hizmetine sunuyoruz. Vatandaşımıza sunduğumuz bu yeni sistemle, bir ilki hayata geçiriyor; Türkiye’de ilk kez bir kamu bankası, yani Emlak Katılım Bankası olarak, tasarruf finansman sektörüne giriyoruz” şeklinde konuştu.

‘BU SİSTEMDE KESİNLİKLE FAİZ YOKTUR, DOĞRUDAN DOĞRUYA DEVLET GÜVENCESİ VARDIR’

Bakan Kurum, “Her şeyden önce bu sistemde kesinlikle faiz yoktur. Doğrudan doğruya devlet güvencesi vardır. Bu sistemde, öncelikle katılımcılar Emlak Katılım Tasarruf Finansman güvencesiyle bir araya gelecek. Her vatandaşımız; kendi bütçesine uygun taksitlerle tasarruf yapacak. Vatandaşımız Emlak Katılım şubelerine gidecek. Faizsiz Finansman modeliyle satın almak istediği ev, araç veya iş yeri için aylık taksit miktarını kendi bütçesine göre belirleyecek. Burada vatandaşımıza iki model sunacağız. Birinci Modelimizde çekiliş sistemi olacak. Her ay toplu konut ihalesi başkanlığımızla yaptığımız konutlarımızı noter huzurunda kura çekmek suretiyle veriyorsak, burada da her ay noter huzurunda düzenli olarak yapacağımız çekilişlerle sırası gelen katılımcılara finansman desteği sağlayacağız.

Bu destekte de ister evini, ister arabasını, ister işyerini vatandaşımız alabilecek. İkinci modelde ise çekilişin olmadığı, ‘Müşteri Bazlı Tasarruf Finansman’ modelimizi uygulayacağız. Bu modelde müşteri teslimat tarihini çekilişle değil orada kendi belirlediği tarihe göre ayarlayacak; çekiliş olmadan ister peşinat ödeyerek, isterse tutarı taksitlere bölerek evini, arabasını satın alabilecek. Her iki modelde de belirli bir birikimin ardından, kalan finansman Emlak Katılım Tasarruf Finans tarafından bu tutar karşılanacak. Vatandaşımız evinde oturmanın, dükkânını işletmenin, aracına binmenin mutluluğunu yaşarken kalan taksitlerini de rahatlıkla ödeyebilecek.

Hem Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızla, hem Emlak Konut Genel Müdürlüğümüzle birlikte projeler geliştireceğiz ve bu projeleri çok yakın zamanda Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemi’ni milletimize duyuracağız ve bu sistemle birlikte de İstanbulumuzda ev alacak vatandaşlarımız TOKİ güvencesiyle Emlak Konut güvencesiyle yine evlerini faizsiz bir şekilde alabilme imkanına kavuşacaklar. Devletimizin geliştirdiği bu sistemin getireceği büyük kolaylıklar ışığında şunu da ifade etmek istiyorum. Ardı ardına koyduğumuz burada yenilikçi konut, iş yeri ve araç edindirme hamleleriyle vatandaşımızın mutluluğu refahını sağlamaktan başka gayemiz ve işin sonunda da milletimizin duasını almaktan başka hedefimiz yoktur. Bu kapsamda bu yolda geliştirdiğimiz tüm projelerimizi milletimize sunmaya, milletimizin yarınları için, vatandaş için yine gece gündüz durmadan çalışmaya devam edeceğiz. TOKİ’mizde emlak konutumuzla ilgili kurum ve kuruluşlarımızla paydaşlarımızla milletimize yeni fırsat kapıları açmayı sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler: Murat Kurum
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

14 ilde ‘C31K platformu’ operasyonu: 30 gözaltı

Sonraki Haber

Sultangazi’de Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Festivali başladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Sultangazi’de Malatya Yöresel Ürün Günleri Festivali başladı

Sultangazi’de Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Festivali başladı

En Güncel Haberler

Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada
Yerel Haberler

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından
Spor Haberleri

Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

- Haberton
16 Mayıs 2026

Şanlıurfa’da bir mezarlıkta bulunan plastik varilin içinde, 21 insan cenini bulundu. Kaplar içerisinde muhafaza edilen ceninlerin, hastaneden gömülmek üzere gönderildiği...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton