17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara ceza kesildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara ceza kesildi

Haberton - Haberton
13 Kasım 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara ceza kesildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara ceza kesildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; fahiş fiyat artışı ve stokçuluk içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL’ye ulaşmıştır.” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle Haliç Kongre Merkezinde bir araya geldi. 2022 yılında yapılan toplantıda yapılan ‘indirim kampanyalarının’ değerlendirildiği ve devamının istendiği toplantıya otomotiv ve gayrimenkul başta olmak üzere gıda, giyim, mobilya, elektronik eşya firmaları ve lokanta ve otel gibi hizmet sektörlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda aynı zamanda fahiş fiyat artışı ve stokçuluk konularında Ticaret Bakanlığının faaliyetleri hakkında bilgiler de verildi.

“FİYAT İNDİRİMLERİ VATANDAŞLARIMIZI MEMNUN ETMİŞ, FİYATLARIN DÜŞECEĞİNE OLAN İNANÇ VE GÜVEN ARTMIŞTIR”

İş Dünyası ile istişare toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “13 Ekim 2023 tarihinde özel sektör kuruluşlarımıza bir fiyat indirim kampanyası çağrısı yapmıştık. Aradan bir ay geçti, bugün 13 Kasım 2023. Bugüne kadar çok sayıda iş dünyası kuruluşlarının bu kampanyaya destek veren açıklamalarını ve binlerce üyelerinin kampanyaya katılım sağlamalarını memnuniyetle takip ettik. Bunun sonucunda başta otomotiv ve gayrimenkul olmak üzere gıda ve giyim, perakende sektörlerinde mobilya elektronik eşya, lokanta ve otel gibi hizmet sektörlerinde yapılan fiyat indirimleri vatandaşlarımızı kısmen de olsa memnun etmiş, en önemlisi fiyatların düşeceğine olan inanç ve güven kamuoyunda artmıştır.” şeklinde konuştu.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara ceza kesildi

“RAKAMLAR ENFLASYON ORANI ARTIŞININ YAVAŞLADIĞINA İŞARET ETMEKTEDİR”

Ömer Bolat, “Dünya ekonomisinde gözlenen olumsuz seyre ve Şubat ayında yaşadığımız yıkıcı deprem felaketine rağmen, ekonomik büyüme, istihdam artışı ve ihracat performansımız gibi makroekonomik göstergeler, ekonomimizin dayanaklılığını açıkça ortaya koymaktadır. Hükümetimizin kararlılıkla uyguladığı ekonomik politikalar ve aldığı tedbirlerin sonucu olarak, Türkiye ekonomisi büyümeye, yeni istihdam sağlamaya, ve ihracatımız artmaya başlamıştır.

Ancak, olumlu makroekonomik gidişata rağmen, küresel enflasyon dalgası ülkemiz ekonomisini de olumsuz etkilemektedir. Küresel jeopolitik riskler ve deprem felaketi ile özellikle son yıllarda zaman zaman maruz kaldığımız döviz kuru atakları ve bunun fiyatlara olan yapışkanlığı, yüksek bir enflasyonla karşı karşıya kalmamıza neden olmuştur.

Ekim ayı itibariyle yıllık bazda tüketici fiyat endeksi yüzde 61,36 ve yıllık bazda yurtiçi üretici fiyatları yüzde 39,39 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ekim ayında, aylık bazda ise tüketici fiyat endeksi yüzde 3,43’e doğru gerilemiş, yurtiçi üretici fiyatları yüzde 1,94 düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu yılın Eylül ve Ekim ayı verileri, Temmuz ve Ağustos ayında ki aylık yüksek oranlı artışlardan sonra enflasyon oranı artışının yavaşladığına işaret etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“FAHİŞ FİYAT, STOKÇULUK VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALARLA KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ”

Bakan Bolat, “Ticaret Bakanlığı olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır şekilde “İstiklalden istikbaleö köprüler kurmak adına yapılan proje ve etkinlikler çerçevesinde; hem organize hem de geleneksel perakende sektöründe yer alan binlerce firmaya tamamen gönüllülük esasına dayanarak, fiyat indirim kampanyaları düzenleme davetinde bulunmuştuk. Ticaret Bakanlığımıza başvuran ve fiyat indirimlerini sunan yaklaşık 500 büyük işletme 55 bine yakın şubesiyle, gıdadan tekstile, mobilyadan elektroniğe, beyaz eşyadan kozmetiğe, hizmetler sektörüne kadar pek çok farklı grupta kampanyaya katılım sağlamıştır.

İç ticaret olsun, dış ticaret olsun ticaret bir zincirdir. Bu zincirin halkalarının birbiri ile uyumlu halde olması, sağlıklı bir ekonomik hayat için gereklidir. Yaşanan zorlukları fırsat görerek, rekabet ortamını ve arz talep dengesini bozucu yönde hareket edenler de maalesef oluyor. Fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlılıkla mücadele ediyor, aralıksız devam eden denetimlere ilave olarak gerekli hukuki düzenlemeleri hızlıca hayata geçiriyoruz.

Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL’ye ulaşmıştır.” diye konuştu. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

MHP’de aday adaylığı başvuruları başladı

Sonraki Haber

Deprem kuşağında olmamız bir nimettir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Deprem kuşağında olmamız bir nimettir

Deprem kuşağında olmamız bir nimettir

En Güncel Haberler

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı
Yerel Haberler

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı

17 Temmuz 2026
Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop'ta başladı
Spor Haberleri

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop’ta başladı

17 Temmuz 2026
Kuyumcu soyguncusu 2 saatte yakalandı; İnternetten ‘Soygun nasıl yapılır’ araştırması yapmış
Yerel Haberler

Kuyumcu soyguncusu 2 saatte yakalandı

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Elazığ'da 4.0 büyüklüğünde deprem

Elazığ’da 4.0 büyüklüğünde deprem

- Haberton
16 Temmuz 2026

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Afet...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı

17 Temmuz 2026
Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop'ta başladı

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop’ta başladı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton