31 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Eyüpsultan Belediyesi’nde seçim krizi! CHP kazandı, AK Parti sonuçlara itiraz edecek

Eyüpsultan Belediyesi’nde seçim krizi! CHP kazandı, AK Parti sonuçlara itiraz edecek

Haberton - Haberton
10 Ekim 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Eyüpsultan Belediye Başkanının tutuklanmasının ardından bugün gerçekleştirilen başkan vekilliği seçimlerinin ardından AK Parti İl Başkanı Abdullah Özdemir ile Yeni Parti İl Başkanı Özgür Çelik açıklama yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, “Belediye başkan vekilliği seçimlerinde, 3’ncü tur oylamasında 14 Cumhur İttifakı meclis üyesinin yanı sıra 5 Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesinin de oyuyla 19 oy AK Parti ve Cumhur İttifakı adayımız Muhammet Çakır Beyefendiye verilmiştir; 18 oy ise Cumhuriyet Halk Partisi adayı Cafer Parlak Beyefendiye verilmiştir. Tabii, AK Parti’mizin bir oyu, geçerli olması gereken bir oyu, maalesef daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine geçersiz sayıldı, 18 olarak sayıldı” dedi.

‘BAZI BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YİNE BELİRLİ TURLARDA KANAAT DEĞİŞTİRDİLER’

Seçimin bitmesini kapıda bekleyen Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sonuçların ardından açıklama yaptı. Çelik, CHP’den AK Parti adayına kayan oyları da dile getirerek, “Burada bir belediye başkan vekilliği seçimi gerçekleşti. Bir tanıdık manzaralarla karşı karşıya geldik yine. Burada belediye meclis üyelerine bir takım teklifler, bir takım Eyüpsultan halkının iradesine çökme girişimleri gerçekleşti. 31 Mart‘ta 23’e 14’lük bir tablo vardı. Bülent Özmen‘le beraber bizim listelerimizden 23 meclis üyesi seçilmişti. Cumhur İttifakı listelerinden 14 meclis üyesi seçilmişti. Türlü tekliflerle Eyüpsultan halkının iradesine çökme girişimleri ile bir bölüm belediye meclis üyesi yine belirli turlarda kanaat değiştirdiler. Ama sonuçta seçim gerçekleşti. Seçim dördüncü tura kaldı ve dördüncü tur oylama sonucunda Cafer Parlak 19 oy aldı. Cumhur İttifakı’nın adayı da 16 oy aldı. Cafer Parlak Eyüpsultan Belediyesi’nin yeni başkan vekili olarak seçilmiştir. Kendisine başarılar diliyoruz Eyüpsultan halkına hayırlı uğurlu olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BİZ HUKUKSAL BURADAKİ MÜCADELEMİZİ YÜRÜTECEĞİZ’

AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’nda açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise, “Eyüpsultan Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinde ise, Eyüpsultan Belediye Başkanının rüşvet, irtikap, rüşvet alma suçlamalarıyla görevden alınması sonucu yapılan belediye başkan vekilliği seçimlerinde, 3’ncü tur oylamasında 14 Cumhur İttifakı meclis üyesinin yanı sıra 5 Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesinin de oyuyla 19 oy AK Parti ve Cumhur İttifakı adayımız Muhammet Çakır Beyefendiye verilmiştir; 18 oy ise Cumhuriyet Halk Partisi adayı Cafer Parlak Beyefendiye verilmiştir. Tabii, AK Parti’mizin bir oyu, geçerli olması gereken bir oyu, maalesef daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine geçersiz sayıldı, 18 olarak sayıldı. Bir de aynı zamanda Adana Yüreğir Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinde olduğu gibi İstanbul’da da yine bu seçimde aynı 19 sayısı AK Parti adayımıza çıkmıştı. Orada yapılan itirazlar neticesinde Yüreğir Belediye Başkan Vekilliği seçimini Adana 2. İdare Mahkemesi 3’ncü turdaki 19 oyun geçerli ve yeterli olduğu ifadesiyle orada başkan vekili olarak AK Parti’nin adayını seçmişti. Aynı durum, inşallah biz hukuksal buradaki mücadelemizi yürüteceğiz ve gerekli itirazlarımızla aynı sonucu Allah’ın izniyle burada da alacağımıza inanıyoruz ve biz iddia ediyoruz ki bu seçimi 19’a 18 AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakı’mızın adayı Muhammet Çakır Beyefendi kazanmıştır. Eyüpsultan’ımıza ve İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuksal mücadelemizi hızlı bir şekilde başlatacağız değerli arkadaşlar. Tabii, burada şunu ifade edelim hep ifade ettiğimiz gibi: AK Parti’miz Eyüpsultan Belediyesi’ndeki bu irade neticesinde buradaki vatandaşlarımıza hizmeti buluşturmanın mücadelesini vermek. AK Parti’nin bir belediyesinin sayısının artması mücadelesi bu değildir. Burada, inşallah Muhammet Bey ekibiyle birlikte önümüzdeki süreçte güçlü bir vatandaşımız adına koyacağı iradeyle Eyüpsultan’da gerekli hizmetleri Allah’ın izniyle yerine getirecektir” dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkan Vekili seçimi sonrası Abdullah Özdemir ve Özgür Çelik konuştu
Etiketler: AdanaAK PartiCHPİstanbulSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yalova açıklarında 3.5 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi

Sonraki Haber

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’u evinde 3-0 mağlup etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12’nci Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda konuştu

31 Ekim 2026
Emine Erdoğan'dan TDT 13'üncü Zirvesi’ne ilişkin paylaşım
Politika

Emine Erdoğan’dan TDT 13’üncü Zirvesi’ne ilişkin paylaşım

31 Ekim 2026
Sağlık Bakanı Memişoğlu 12'nci Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda gençlerle buluştu
Politika

Aziz Sancar ve Selçuk Bayraktar’la gençlik buluşması! Memişoğlu’ndan birlik mesajı

31 Ekim 2026
Politika

İrfan Uzun’dan Şehit Yusuf Sait Ünlü’nün ailesine başsağlığı

31 Ekim 2026
Türkiye ile KKTC arasında 2026-2028 sağlık eylem planı imzalandı
Politika

Türkiye ile KKTC arasında 2026-2028 sağlık eylem planı imzalandı

31 Ekim 2026
Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında sağlık alanında mutabakat zaptı imzalandı
Politika

Bakan Memişoğlu duyurdu: Türkiye ile Kuzey Makedonya sağlıkta iş birliğini güçlendiriyor

31 Ekim 2026
Sonraki Haber
Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u evinde 3-0 mağlup etti

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u evinde 3-0 mağlup etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12’nci Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda konuştu

31 Ekim 2026
6 gündür kayıp olan Emrah, özel eğitimli köpekler ve dronla aranıyor
Yerel Haberler

6 gündür kayıp olan Emrah, özel eğitimli köpekler ve dronla aranıyor

31 Ekim 2026
Rize’de 'Laz Ralli' heyecanı
Spor Haberleri

Rize’de ‘Laz Ralli’ heyecanı

31 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otomobilin çarptığı yaban domuzunu kementle yol kenarına çekmeye çalıştı

31 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da korkutan yangın! Hareket halindeki TIR alev aldı

31 Ekim 2026
Yaşam

Şişli’de tadilat halindeki binada çıkan yangın söndürüldü

31 Ekim 2026
Yaşam

Markete düzenlenen silahlı saldırıda fırıncı hayatını kaybetti

31 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

KOBİ’lerin patent başvuru ücretlerine indirim

- Haberton
31 Ekim 2026

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kobi’lerin ilk patent başvurularında başvuru, araştırma ve inceleme raporu ücretlerine yüzde 75, yapay...

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Not ortalaması ve okul değişikliği bursu etkiliyor mu?

KPSS 2026 puanıyla nerelere başvurulabilir? Ön lisans mezunları için kadro ve tercih rehberi

Otobüs bileti iptalinde kurallar değişti! Para iadesi için kaç saat önce başvurmak gerekiyor?

Dünya Tasarruf Günü: Elektrik, su ve doğal gaz faturalarını düşürmenin yolları

Güncel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12’nci Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda konuştu

31 Ekim 2026
6 gündür kayıp olan Emrah, özel eğitimli köpekler ve dronla aranıyor

6 gündür kayıp olan Emrah, özel eğitimli köpekler ve dronla aranıyor

31 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton