27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç’tan açıklama geldi

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç’tan açıklama geldi

Haberton - Haberton
5 Temmuz 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç'tan açıklama geldi

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Bakan Tunç'tan açıklama geldi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “İade edileceklerini umuyoruz çünkü burada yargılanmalarını istiyoruz. O nedenle buradan yargıdan kaçış olmamalı. Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Karabük’te ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Karabük Valiliğini ziyaret eden Yılmaz Tunç’u Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve protokol üyeleri karşıladı. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Tunç, Vali Mustafa Yavuz ve İl protokolü ile bir araya geldi. Bakan Tunç, valilik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunup sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine yeni yargı paketiyle ilgili konuşan Bakan Tunç, özellikle adalet hizmetlerinin etkinliğini arttırmak, yargı süreçlerinde vatandaşların örselenmeden, yargı hizmetlerinin etkinliğini arttırırken, hem hızlandırılması hem de adaletin tecellisi noktasında uygulamadan ve akademisyenlerden gelen öneriler doğrultusunda bazı düzenlemeler bulunduğunu belirterek, “9’uncu Yargı Paketi’ne alamadığımız toplumun ve uygulamanın beklediği birtakım özellikle hem ceza mahkemesi kanunumuzu ilgilendiren hem Türk Ceza Kanunu’nu ilgilendiren bazı düzenlemeler de var. Onlar da yeni yasama döneminin başlarında, 10’uncu Yargı Paketi’nde elbette ki değerlendireceğimiz hususlar var” diye konuştu.

Bakan Tunç, Yediemindeki araçlarla ilgili icra dairelerindeki hacizli araçların tasfiyesiyle ilgili çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, “Şimdi Karayolları Trafik Kanunu gereğince trafikten men edilen bağlanan ve yediemine alınan araçlar var. Ama sahipleri bunları terk ediyor. Bir daha da arayıp sormuyor ve orada çürümeye terk ediliyor. Bunların yeniden tasfiyesine yönelik, hızlı bir şekilde ekonomiye kazandırılması ve satışına yönelik bir düzenlemeyi de bu yargı paketinde inşallah hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

‘GÖRSEL, YAZILI BASIN YA DA SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA HAKARET SUÇLARI YARGIDA BÜYÜK YER TEŞKİL EDİYOR’

Görsel, yazılı basın ya da sosyal medya aracılığıyla hakaret suçlarının yargıda büyük bir yer teşkil ettiğini dile getiren Tunç, bu suçların önlenmesi gerektiğini söyledi. Tunç, sosyal medya aracılığıyla, fikir özgürlüğü denilemeyecek, hakaret içeren, kişilik haklarına saldırı içeren, özel hayatın gizliliğini ihlal eden bir takım paylaşımlar yapıldığını aktararak, şöyle devam etti:

“Bu paylaşımlar özellikle uzlaştırmaya tabi olan bu uyuşmazlıkları artık bundan sonra ön ödeme kapsamına alıyoruz. Kanun teklifimiz de bu da var. Ön ödeme kapsamına alınarak kişi işlediği fiilin yaptırımını cumhuriyet savcılıklarında ön ödemeye davet edilerek, kamu ihlali nedeniyle bu yaptırıma tabi tutulacak. Ama diğer yandan suçun mağduru olan kişi de hukuk mahkemesinde manevi tazminat davasını açabilecek. Buna yönelik bir düzenleme söz konusu.

Çocuk Koruma Kanunuyla ilgili düzenlemeler var. Özellikle çocukların bir meta gibi o kişisel ilişki kurulmasında velayet konularında anne babadan verilmesinde, icra yoluyla alınıp veriliyordu. Bunları ortadan kaldırmıştık. Şimdi onun uygulaması çerçevesi içerisinde, sosyal çalışmacıların görevlendirilmesi, mağdur hizmetleri ve destek hizmetlerimizin özellikle birtakım ihtiyaçlar nedeniyle bazı düzenlemeleri hayata geçiriyoruz.”

‘TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ VE KARA PARAYLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ’

Tunç, terörün finansmanının önlenmesi ve kara parayla mücadelede çok kararlı olduklarını ifade ederek, “Gri listeden çıkmamız noktasında bu soruşturmalar ve el koyma kararları etkili oldu. Bunu daha kalıcı hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel terörizmin finansmanı, suç gelirlerinin aklanması suçları bakımından el koyma ve müsadere kararları ve sonrasında da tasarruf mevduatı sigorta fonunun kayyum tayiniyle ilgili düzenlemeler var. Bu pakette de” dedi.

EYLEM TOK VE OĞLUNUN İADESİ

Bakan Tunç, İstanbul’da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran ve ardından Türkiye’nin talebi üzerine Boston’da yakalanan anne Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iade sürecine ilişkin soru üzerine, ABD’de yargılama sürecinin başladığını, anne ve oğlunun tutukluluk hallerinin devam ettiğini hatırlattı.

ABD’deki adli makamlarla görüşmelerinin devam ettiğini aktaran Tunç, şunları kaydetti:

“Gerekli belgeleri, hepsinin çevirilerini yaparak gönderdik ve yine her duruşma sonrasında da ihtiyaç olabilecek birtakım açıklamaları gönderiyoruz yazılı olarak. İade edileceklerini umuyoruz çünkü burada yargılanmalarını istiyoruz. O nedenle buradan yargıdan kaçış olmamalı. Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Dolayısıyla biz hemen kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık ve iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda da yakalama ve tutuklama gerçekleşti. Tutuklama devam ediyor ve sonrasında da iade yargılaması sonrasında da Türkiye’ye gönderileceğini umut ediyoruz.”

EV KİRALARINDA YÜZDE 25 ARTIŞ SINIRININ KALDIRILMASI

Kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının ardından yeni bir düzenlemenin olup olmayacağı sorulan Tunç, şu cevabı verdi:

“1 Temmuz itibarıyla düzenleme sona erdi. 2022 ve 2023 yıllarında birer yıl süreyle uzatılmıştı, Borçlar Kanununa eklenen geçici maddeyle bu uzatılmıştı. Meclisin takdirinde olan bir husus. 1 Temmuz itibarıyla Mecliste böyle bir düzenleme de gerçekleşmedi. Enflasyonu düşürme hedefimiz var. Bu hedefimizde kararlı bir şekilde ekonomi yönetimimiz, program çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda inşallah bu tür sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecektir. Borçlar Kanunumuzun ilgili maddesi zaten kira miktarının nasıl artırılacağına yönelik düzenlemeleri içeriyor. Meclis de 1 Temmuz itibarıyla gündemine almadı. O nedenle şu anda Borçlar Kanununun kalıcı maddeleri çerçevesinde yürüyecek kiralarla ilgili düzenlemeler.”

Bakan Tunç, daha sonra Karabük Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Tunç, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun dileklerini iletti. Karabük Belediyesi’ndeki ziyarete Karabük Valisi Mustafa Yavuz, milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç da katıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Antalya’nın Aksu ilçesinde orman yangını

Sonraki Haber

Marie Curie’nin radyasyon saçan defteri paylaşıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Maltepe'de çöken binanın hak sahipleri için yeni konutlar hazırlandı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binanın hak sahipleri için yeni konutlar hazırlandı

27 Ekim 2026
Bakanlıktan 19 il için sağanak yağış alarmı: Muğla’ya 'turuncu', İzmir ve Antalya dâhil 18 ile 'sarı' kod!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 19 il için sağanak yağış alarmı: Muğla’ya ‘turuncu’, İzmir ve Antalya dâhil 18 ile ‘sarı’ kod!

27 Ekim 2026
Oğuz Alper Öktem’den taksicilere çağrı: "Şimdi barışma zamanı, gelin komisyonsuz çalışın!"
Öne Çıkan

Oğuz Alper Öktem’den taksicilere çağrı: “Şimdi barışma zamanı, gelin komisyonsuz çalışın!”

27 Ekim 2026
Sadettin Saran hakkında 10 yıldan az olmamak üzere hapis talebi! İlk duruşma bugün
Öne Çıkan

Sadettin Saran hakkında 10 yıldan az olmamak üzere hapis talebi! İlk duruşma bugün

27 Ekim 2026
Arif Ahmet Denizolgun'un şüpheli ölümünde yeni perde! Doktoruna 4 yıla kadar hapis istemi
Öne Çıkan

Arif Ahmet Denizolgun’un şüpheli ölümünde yeni perde! Doktoruna 4 yıla kadar hapis istemi

27 Ekim 2026
Isparta-Antalya yolunda feci kaza! Uyuyan yedek şoför hayatını kaybetti
Öne Çıkan

Isparta-Antalya yolunda feci kaza! Uyuyan yedek şoför hayatını kaybetti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Marie Curie'nin radyasyon saçan defteri paylaşıldı

Marie Curie'nin radyasyon saçan defteri paylaşıldı

En Güncel Haberler

Maltepe'de çöken binanın hak sahipleri için yeni konutlar hazırlandı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binanın hak sahipleri için yeni konutlar hazırlandı

27 Ekim 2026
Aydın'da uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama
Yerel Haberler

Aydın’da uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

27 Ekim 2026
TIR ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

TIR ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Kurum: Maltepe’deki hak sahipleri için yeni konutlar hazır

27 Ekim 2026
Yaşam

Telefonda ‘polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı

27 Ekim 2026
Yaşam

9 yaşındaki çocuk kalp krizinden öldü

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Bayraktar: Karadeniz'de öyle bir gaz bulduk ki 50 yılda ürettiğimiz gazı şimdi bir yılda üretiyoruz

Bakan Bayraktar: Karadeniz’de öyle bir gaz bulduk ki 50 yılda ürettiğimiz gazı şimdi bir yılda üretiyoruz

- Haberton
27 Ekim 2026

16’ncı Türkiye Enerji Zirvesi’nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye'nin günde 1 milyon varil ham petrol bulması...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Bakan Kurum: Maltepe'deki hak sahipleri için yeni konutlar hazır

Bakan Kurum: Maltepe’deki hak sahipleri için yeni konutlar hazır

27 Ekim 2026
Telefonda ‘polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı

Telefonda ‘polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton