27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Evsel su tüketiminin %70’i banyoda kullanılıyor

Evsel su tüketiminin %70’i banyoda kullanılıyor

Haberton - Haberton
3 Haziran 2022 - Güncellenme Tarihi 22 Haziran 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Evsel su tüketiminin %70'i banyoda kullanılıyor

Evsel su tüketiminin %70'i banyoda kullanılıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, banyolarda kullanılan suyun evsel su tüketiminin yüzde 70’ini oluşturduğunu belirtti.

Her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü, sürdürülebilirliğin ve çevreye duyarlı ürünlerin gündeme gelmesine sebep oluyor. Türkiye’deki tatlı suyun yüzde 16’sının evlerde kullanıldığını ve banyolarda kullanılan suyun evsel su tüketiminin yüzde 70’ini oluşturduğunu belirten Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, “Suyla çalışan ve banyolardaki su tüketiminde başı çeken klozetleri çevre dostu yaparak tonlarca su tasarruf etmek mümkün” dedi.

Renolon’un yayımladığı verilere göre, sürdürülebilirlik uzmanlarının yüzde 75’i, şirketlerin çevre politikalarının müşteri ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyor. Tüketiciler ise yüzde 85 oranıyla uzmanlardan daha kararlı bir tavır ortaya koyuyor ve 5 yıl öncesine kıyasla daha sürdürülebilir ürünler satın almayı tercih ediyor. Bu durum şirketlerin satış gelirlerine de yüzde 20 artış olarak yansıyor. 

Sürdürülebilirliğin iş süreçlerinin temel yapı taşları arasında yer aldığını aktaran Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Sürdürülebilirlik, doğal kaynaklarımızın kontrollü olarak kullanılmasını, bugünün ihtiyaçlarının yarının kaynaklarını tehlikeye atmadan karşılanmasını ifade ediyor.

Şirket olarak dünyamızın daha yaşanılabilir bir yer olması gayesiyle sürdürülebilirliği seramiğin yaşam döngüsü doğrultusunda, hammadde üretiminden satış sonrası ilişkilerine kadar kurum kültürümüze entegre ettik. Tüketici davranışlarının pazar dinamiğindeki etkisinin farkındalığıyla, bir yandan müşterilerimize sürdürülebilir ürünler sunarken, diğer yandan bu alandaki yatırımlarımızı artırıyoruz” şeklinde konuştu.

SERAMİK ATIKLARI İŞLEYEREK ÇEVREYİ KORUYORUZ

Sürdürülebilirlik kapsamında 2019’da kurdukları geri dönüşüm tesisleriyle seramik atıklarını yeniden değerlendirdiklerini aktaran aktaran Çağlar, “Geri kazanım tesisimizle seramik atıklarımızı işleyerek üretim sürecine yeniden dahil ediyoruz. Böylece daha az hammadde tüketimiyle karbon salımımızı azaltıyor ve çevreyi koruyoruz.

Evsel su tüketiminin %70'i banyoda kullanılıyor
Evsel su tüketiminin %70’i banyoda kullanılıyor

Ayrıca fabrikalarımızda kullanılan suyu arıtma tesislerimizde geri dönüştürerek ‘sıfır atık su’ politikasıyla gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Elbette sürdürülebilirlik çalışmalarımız yalnızca üretim süreçleriyle sınırlı değil. Banyolara yönelik su tasarrufu sağlayan ve hijyen teknolojisine sahip ürünlerimizle hem doğa dostu banyolar sunuyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

KLOZETLERİ ÇEVRE DOSTU YAPARAK SU TASARRUF ETMEK MÜMKÜN

Türkiye’deki tatlı suyun yüzde 16’sının evlerde kullanıldığını ve banyolarda kullanılan suyun evsel su tüketiminin yüzde 70’ini oluşturduğunu belirten Çağlar, “Suyla çalışan ve banyolardaki su tüketiminde başı çeken klozetleri çevre dostu yaparak tonlarca su tasarruf etmek mümkün. Örneğin klasik rezervuarların depolama kapasitesinin 8 litre olduğunu düşündüğümüzde, 4 kişilik bir aile 2,5 / 4,5 lt suyla çalışan klozeti kullandığında yaklaşık yüzde 65 daha az su harcayarak yılda 37,9 ton su tasarrufu yapılabilir” ifadelerini kullandı. 

“YEŞİL EV” TRENDİ BANYOLARDAN YÜKSELİYOR

En çok talep gören seramik sağlık gereçleri ürünlerinde yalnızca tasarruf değil, hijyen teknolojisine de önem verdiklerinin altını çizen Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, “Banyolarda kullandığımız tüm seramik ürünleri iyonla kaplıyor ve mikropların kimyasal madde kullanılmadan temizlenmesini sağlıyoruz. Bu sayede su tasarrufu yaparken, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Doğanın renklerinden oluşan farklı stil ve ebattaki karolarımızla da yüzeyler ve ürünler arasında tasarım bütünlüğü yakalıyoruz. Tüketicilerimizin en çok vakit geçirdiği alanları hem sürdürülebilir ürünlerle tasarlamak hem de estetik bütünlük yakalamak için portföyümüzü büyütmeye devam ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Başakşehir’de göçük altında kalan işçi öldü

Sonraki Haber

Atasoy’dan Libya ile ekonomik iş birliği

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı'nda turunçgil ticareti ele alındı
İş Dünyası

Ticaret Bakanlığı’nda turunçgil ticareti ele alındı

27 Ekim 2026
Bakanlık yanıltıcı ilanı affetmedi: "İkaz dikkate alınmadı, cezayı 2 katına çıkardık"
İş Dünyası

Bakanlık yanıltıcı ilanı affetmedi: “İkaz dikkate alınmadı, cezayı 2 katına çıkardık”

27 Ekim 2026
HDI Sigorta ve Veri Enstitüsü’nden 'Türkiye’de Sigorta Okuryazarlığı Araştırması'
İş Dünyası

HDI Sigorta ve Veri Enstitüsü’nden ‘Türkiye’de Sigorta Okuryazarlığı Araştırması’

27 Ekim 2026
Electrolux, The Swedish Home deneyimiyle geleceğin ev yaşamına ışık tuttu
İş Dünyası

Electrolux, The Swedish Home deneyimiyle geleceğin ev yaşamına ışık tuttu

27 Ekim 2026
Lezita, SIAL Paris 2026'da Avrupa pazarındaki büyüme hedeflerini öne çıkardı
İş Dünyası

Lezita, SIAL Paris 2026’da Avrupa pazarındaki büyüme hedeflerini öne çıkardı

27 Ekim 2026
Mcdodo yanmayan, patlamayan ilk powerbank'i tanıttı
İş Dünyası

Mcdodo yanmayan, patlamayan ilk powerbank’i tanıttı

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Atasoy'dan Libya ile ekonomik iş birliği

Atasoy'dan Libya ile ekonomik iş birliği

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!
Gündem

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
Avcılar'da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt'ta yakalandı
Yerel Haberler

Avcılar’da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt’ta yakalandı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

- Haberton
27 Ekim 2026

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından, ilgili yükseköğretim programları kalite güvencesi süreçlerini tamamlayan 30 üniversiteye 'Türkiye Yeterlilikler...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton