7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Evlerin balkonuna güneş panelleri

Evlerin balkonuna güneş panelleri

Haberton - Haberton
19 Şubat 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Evlerin balkonuna güneş panelleri

Evlerin balkonuna güneş panelleri

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’da güneş enerjisi panel üretimi yapan bir firma, evlerin balkonuna monte edilebilen güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi için proje başlattı.

Konyaaltı’nda oturan Alman Christine Klar, balkonuna kurdurduğu 4 panelle evinin elektrik ihtiyacının yüzde 50’sini karşılıyor.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi‘nde (OSB) faaliyet gösteren ve Türkiye’deki en büyük 500 firma arasında yer alan CW Enerji, dünya ekonomisini olumsuz etkileyen pandemiye rağmen 165 milyon TL’lik yatırımla, 42 bin metrekare alanda kurduğu yeni güneş enerjisi panelleri fabrikasında evlerin balkonları ve otoparkları için de bir proje geliştirdi.

BALKONLAR ELEKTRİK ÜRETİYOR

Bir evin balkonuna monte edilebilen güneş panelleriyle evin elektrik ihtiyacına göre en az yüzde 40-50’lik kısmı üretilebiliyor. Tek araçlık garaj üzerine kurulu panellerle ise bir evin tüm elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor. Geliştirilen proje ile Antalya dışında Türkiye’nin birçok ili ve hatta yurtdışında birçok evin balkonu, otopark ve garajı ile çatılara güneş enerji sistemleri kuruluyor.

165 MİLYONLUK LİRALIK YENİ FABRİKA

Evlerin balkonuna güneş panelleri
Evlerin balkonuna güneş panelleri

Projeler hakkında bilgi veren firmanın yönetim kurulu başkanı Tarık Sarvan, güneş panelleri sektörüyle 1999’da Almanya’da tanıştığını belirterek, 2007’de Münih’te panel üretimine başladığını ve 2010’da Münih’teki fabrikasını söküp, Antalya’ya taşıdığını söyledi. O yıldan itibaren yatırımını büyüttüğünü aktaran Sarvan, 2017’de Antalya OSB’de satın aldığı 42 bin metrekarelik yeni fabrikanın 165 milyon TL’lik yatırımla tamamlandığını açıkladı.

GÜNLÜK 6-7 BİN PANEL KAPASİTESİ

Yeni fabrikada 20’si Ar- Ge merkezindeki mühendislerden oluşan 700 çalışanla günlük yaklaşık 3-4 bin adet panel ürettiklerini belirten Sarvan, “Maksimum kapasite çalıştığımızda 6-7 bin panel üretebiliriz. Bu da yaklaşık 1 gigavat gibi bir kapasiteye tekabül ediyor. Avrupa’nın en büyük panel üretim tesisiyiz. Büyük santrallerin dışında küçük, bu işe meraklı olan insanlar için de özel projeler gerçekleştiriyoruz” dedi.

YÖNETMELİĞE GEREK KALMIYOR

Balkonlar için geliştirilen proje hakkında bilgi veren Sarvan, “Çatılara ve arazilere kuruyoruz ama çatısı olmayan apartmanda yaşayanlar da bu işi hep merak ediyor. Onlar da nasıl kurabilir diye düşündük, balkonlarına geliştirdiğimiz teknolojide panel kenarlarına kanca atarak ve balkonda taktığımız mini invertörle hiçbir yönetmeliğe gerek kalmaksızın balkonda en yakın prize takarak güneş panelinden elektrik enerjisi üretebiliyorlar” diye konuştu.

KURULUMU ÇOK KOLAY

Balkonun büyüklüğü ve evin kullandığı elektrik ihtiyacına göre projenin hazırlandığını anlatan Sarvan, sistemin kurulumunun ise bir televizyon kurulumu kadar kolay olduğunu kaydetti. Panel, invertör gibi her şeyin hazır gittiğini belirten Sarvan, “Sadece panellerini balkona takıyorlar, ondan sonra balkona en yakındaki prize monte edip evde de tasarruf etmiş oluyorlar. Yatırdıkları rakamı yaklaşık 7- 7.5 yılda geri alıyorlar, aynı zamanda hobilerini de gidermiş oluyorlar” dedi.

İNSAN HAYATINA DOKUNAN PROJELER

Bunun gibi insan hayatına dokunan birçok proje geliştirdiklerini söyleyen Sarvan, “Tabi ki büyük santraller yanında bu tür küçük iş yapan elektrikçilerimiz ve vatandaşlarımızı da düşündük. Örneğin 10 metrekarelik balkonda yaklaşık 5 panel ihtiyacımız olacak. 5 panelde 1.5 kilovat gibi yani evin yüzde 40-50’ye yakın elektrik ihtiyacını karşılayacağını hesaplıyoruz. Her evin kendi ihtiyacına göre balkonda güneye bakan cephelerde yapmalarını kesinlikle tavsiye ediyoruz. Burada zaten güneşin ışığını kullanıyoruz, sıcaklığını değil. Işıktan elde ettiğimiz enerjiyi mini invertörle elektrik enerjisine çevirip vatandaşlarımıza kullandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI
Antalya'da güneş enerjisi panel üretimi yapan bir firma, evlerin balkonuna monte edilebilen güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi için proje başlattı.
Antalya’da güneş enerjisi panel üretimi yapan bir firma, evlerin balkonuna monte edilebilen güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi için proje başlattı.

Bu projelerde müteahhitlere çok önemli görev düştüğüne işaret eden Sarvan, “Örneğin fabrika binamız da çok akıllı bir bina ve dış cephe güneş panellerinden oluşuyor. Yeni ev, bina gibi tüm yapılarda çatılar, dış cephe, balkonlar, evlerin önündeki otoparklar için panellerimiz var. Geliştirmeye de devam ediyoruz. Müteahhit ve inşaat firmalarımız da projelerini yapmadan önce bizlerle bir araya gelirse hep beraber günümüzün yeni nesil binaları, evleri, şehirlerini inşallah beraber tasarlarız” diye konuştu.

ALMAN KADIN BALKONUNA YAPTIRDI

Balkonda kurulan güneş enerji paneliyle elektrik üretimine geçen ilk isimlerden biri Konyaaltı’nda ikamet eden Alman Christine Klar oldu. Balkonuna dört panellik sistem kurduran Klar, kullandığı elektriğin yarısını balkondaki panellerden karşılıyor. Türkiye’ye 1988’de geldiğini ve her zaman bu konunun aklında bir fikir olarak bulunduğunu anlatan Klar, “Türkiye’de doğal kaynaktan elektrik üretimi için çok büyük potansiyel var. O zamanlar imkanım yoktu ama şimdi çevre açısından da balkonuma kurdurdum” dedi.

KULLANIMIN YÜZDE 50’SİNİ KARŞILIYOR

Klar’ın balkonuna sistemi kuran firmanın bayisi Halil Şevik, birçok ev ve villanın balkon ve çatısı gibi alanlara bu sistemi uyguladıklarını kaydetti. Şevik, “Bu balkonda fazla güneş almamasına ve hava kapalı olduğu günler olmasına rağmen örneğin şu anda kullandığı 116 vat elektriğin 44 vatını panellerden alıyor. Güneşli günlerde ise evin tüketiminin rahatlıkla yüzde 50’sini buradan karşılamış olacağız. Maliyetleri ise invertör ve panel seçimine göre 2 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bir kadın cinayeti daha; Sokak ortasında bıçakladı

Sonraki Haber

Tedbirlere uyulmaması vakaları arttırdı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

SSB ve ASELSAN'dan 195 milyon dolar tutarında tedarik sözleşmesi
İş Dünyası

SSB ve ASELSAN’dan 195 milyon dolar tutarında tedarik sözleşmesi

7 Ekim 2026
Fabcio, teknoloji ve kişisel bakım pazarında büyümesini sürdürüyor
İş Dünyası

Fabcio, teknoloji ve kişisel bakım pazarında büyümesini sürdürüyor

7 Ekim 2026
SAHİM-SEN'den enflasyon açıklaması: "Memurun cebindeki kayıp sürüyor"
İş Dünyası

SAHİM-SEN’den enflasyon açıklaması: “Memurun cebindeki kayıp sürüyor”

7 Ekim 2026
TCMB Başkanı Karahan: Fonlardaki çıkışlar büyük oranda mevduata yöneldi
İş Dünyası

Fatih Karahan’dan fon çıkışları açıklaması: “Büyük oranda mevduata yöneldi”

6 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 7 Ekim 2026
Yapı Kredi World, 35’inci yılını kutladı
İş Dünyası

Yapı Kredi World, 35’inci yılını kutladı

6 Ekim 2026
THY ev sahipliğinde IATA Dünya Emniyet ve Operasyon Konferansı başladı
İş Dünyası

THY ev sahipliğinde IATA Dünya Emniyet ve Operasyon Konferansı başladı

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Tedbirlere uyulmaması vakaları arttırdı

Tedbirlere uyulmaması vakaları arttırdı

En Güncel Haberler

Karşıyaka'ya potada Munford şoku
Spor Haberleri

Karşıyaka’ya potada Munford şoku

7 Ekim 2026
‘Uzun süre araç kullanımı, boyun sağlığını olumsuz etkileyebiliyor’
Sağlık Haberleri

‘Uzun süre araç kullanımı, boyun sağlığını olumsuz etkileyebiliyor’

7 Ekim 2026
Oyuncak tabancayla kuyumcuyu soymak isteyen şüpheli yakalandı
Yerel Haberler

Oyuncak tabancayla kuyumcuyu soymak isteyen şüpheli yakalandı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘En masumlarının bile vücudumuza toksik etkileri olabiliyor’

7 Ekim 2026
Yaşam

Denizden tarihi sikke çıktı

7 Ekim 2026
Yaşam

Kum heykeller arasında çocuklardan astronotlara soru yağmuru

7 Ekim 2026
Yaşam

‘Mozart sütlüsü’ ile müşterilerinin damağına, uduyla da kulaklarına hitap ediyor

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Göztepe'ye Godoi müjdesi

Göztepe’ye Godoi müjdesi

- Haberton
7 Ekim 2026

Trendyol Süper Lig'de milli aranın ardından 12 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Eyüpspor'la karşı karşıya gelecek Göztepe'ye Allan Godoi müjdesi geldi....

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Güncel Haber

Karşıyaka'ya potada Munford şoku

Karşıyaka’ya potada Munford şoku

7 Ekim 2026
'En masumlarının bile vücudumuza toksik etkileri olabiliyor'

‘En masumlarının bile vücudumuza toksik etkileri olabiliyor’

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton