22 Haziran 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Eşinin 14 Şubat’ta bağışladığı böbrekle yeni hayatına başladı

Eşinin 14 Şubat’ta bağışladığı böbrekle yeni hayatına başladı

Haberton - Haberton
27 Şubat 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya'da yaklaşık 8 yıl önce kronik böbrek yetmezliği tanısı konulan, 2 yıldır da diyalize giren Fatma G. (38), Sevgililer Günü'nde eşi Hakan G.'nin (40) bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu. Fatma G., "Eşim sadece hediye vermekle kalmadı, ikimizin de ömrüne ömür kattı" dedi.

Antalya'da yaşayan Fatma G.'ye, 2018 yılında kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yaklaşık 8 yıldır ilaç ve diyaliz tedavisiyle yaşamını süren Fatma G.'nin durumunun ağırlaşması ile nakil olmasına karar verildi. Fatma G., eşi Hakan G.'nin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu. Organ nakli, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Arif Aslaner ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

'BAZI DEĞERLERİM ÇOK YÜKSEK ÇIKTI'

Mesleğinin cankurtaranlık olduğunu ancak rahatsızlığı nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını belirten Fatma G., "Rahatsızlığım yaklaşık 8 yıl önce başladı. O dönem görev başındaydım, bir otelde havuz kenarında çalışıyordum. Bir gün kendimi kötü hissettim. Önce güneş çarpması sandım çünkü mesleğimiz gereği sık karşılaştığımız bir durumdur.

Otelin doktoruna gittiğimde tansiyonumun çok yükseldiğini, kritik bir durumda olduğumu ve şoka girebileceğimi söyledi. Hemen hastaneye yönlendirildim. Hastanede yapılan tetkiklerde bazı değerlerimin çok yüksek olduğu ve bunun böbrek fonksiyonlarındaki bozulmadan kaynaklanabileceği ifade edildi" dedi.

'PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK YIPRATICI BİR DÖNEMDİ'

8 yıl ilaç ve diyaliz tedavisiyle yaşamını sürdürdüğünü anlatan Fatma G., "Üçüncü evre böbrek hastası olduğumu öğrendim. Tedaviye başladık ancak erken teşhis konulamadığı için hastalık ilerledi. Yaklaşık 6 yıl ilaç tedavisiyle süreci yürüttüm. Ancak böbrek fonksiyonlarım daha da düştüğü için diyalize başlamak zorunda kaldım ve 2 yıl boyunca diyaliz tedavisi gördüm.

Hem bedenen hem ruhen hem de psikolojik olarak çok yıpratıcı bir dönemdi. Hayatınızın pek çok alanında kısıtlanıyorsunuz. İstediğiniz gibi gezemiyor, yiyip içemiyor, sevdiklerinizle dilediğiniz gibi vakit geçiremiyorsunuz. Çünkü hayatınız, tedavi saatlerine bağlı hale geliyor" diye konuştu.

'BÖBREĞİNİ VERMEK İSTEDİ VE BENİ İKNA ETTİ'

Eşi Hakan G.'nin donör olmak istediğini kaydeden Fatma G., "Eşim, 'Artık yeter, bundan sonraki yıllarımızı böyle yaşamayalım' dedi. Ben aslında onun da zorluk yaşamasını istemediğim için kadavradan organ beklemeyi düşünüyordum. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği belli değil; bir günde çıkan da var, 16 yıl bekleyen de. Eşim böbreğini vermek istedi ve sonunda beni ikna etti.

Bu, hayatım boyunca unutamayacağım bir hediye oldu. 14 Şubat'a denk gelmesi de ayrı bir anlam kattı. Sadece bana bir hediye vermekle kalmadı, ikimizin de ömrüne ömür kattı. Belki de bu tedavi süreci nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız hayallerimizi, sahip olamadığım evlatlarımı ve birlikte yaşayacağımız yılları bana geri verdi" dedi.

'SÜREÇ GÖZÜMÜZDE BÜYÜTTÜĞÜMÜZ KADAR ZOR DEĞİL'

Eşi Fatma G. ile zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Hakan G. ise "Bunu yaşayan bilir. Hem fiziksel hem de duygusal olarak yıpratıcı bir dönemdi. Bir noktadan sonra artık 'Bu durumu nasıl idare edebilirim?' demekten öteye geçmem gerektiğini hissettim ve organ bağışı kararım böyle şekillendi. Bu kararı bilinçli ve gönülden aldım.

Sonuna kadar da arkasındayım. Organ nakli sürecini denemek istedik. Uyumluluk testlerinden geçtik. Sonuçların olumlu çıkması bizi inanılmaz mutlu etti.

14 Şubat'ta birçok insan eşine çiçek ya da farklı hediyeler alır. Bense eşime yeni bir hayat hediye etmek istedim. Birlikte yaşayamadığımız, ertelemek zorunda kaldığımız günleri yeniden yaşayabilmek istedim. Bu süreç gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor değil" diye konuştu.

'İYİ GÜNDE VE KÖTÜ GÜNDE BİRLİKTE OLACAĞIMIZA SÖZ VERDİK'

Naklin ardından yeni hayatlarına başladıklarını belirten Hakan G., "İnsan gerçekten gönülden inandığında ve sevdiği için adım attığında her şey çok daha hızlı ve güçlü ilerliyor. Eşimle mutlu bir evlilik sürdürüyoruz. İyi günde de kötü günde de birlikte olacağımıza dair söz verdik. Kötü günlerimiz uzun sürdü ama biz iyi günlerin peşinden koşmaya karar verdik.

'Ben verici olacağım' dediğim an aslında o sözü bir kez daha tutmuş oldum. Şimdi ikinci baharımızı yaşamak, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmek için yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

'SÜREÇ OLDUKÇA İYİ İLERLEDİ'

Operasyonu ekibiyle gerçekleştiren Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arif Aslaner, "Fatma Hanım 8 yıllık kronik böbrek yetmezliği hastasıydı. Son 2 yıldır düzenli olarak kontrollerine geliyordu. Eşi böbreğini bağışladı ve gerekli değerlendirmelerin ardından eşinden alınan böbrekle Fatma Hanım'a nakil gerçekleştirdik. Nakil ameliyatı sorunsuz geçti.

Bir hafta önce taburculuğunu planlamıştık ve nakilden sonraki süreç de oldukça iyi ilerledi. Bugün kontrole geldiler ve gayet mutlular. Naklin eşinden yapılmış olması durumu daha da anlamlı kılıyor. Ayrıca ameliyatın 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk gelmesi, bu süreci onlar için çok özel bir hatıraya dönüştürdü" diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sivas’ta ulaşıma kar engeli; Malatya kara yolu kapandı

Sonraki Haber

Mersin’de hasadına başlanan turfanda yenidünya kilosu bin 500 TL’ye ihraç ediliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tekstil fabrikasındaki yangının zararı 17 milyon avro
Yaşam

Tekstil fabrikasındaki yangının zararı 17 milyon avro

22 Haziran 2026
İHH Gazze’de sahra okulu açtı
Yaşam

İHH Gazze’de sahra okulu açtı

22 Haziran 2026
2'nci sınıf öğrencileri, harçlıklarını TSKGV'ye bağışladı
Yaşam

2’nci sınıf öğrencileri, harçlıklarını TSKGV’ye bağışladı

22 Haziran 2026
Oscar ödüllü 'Umuda Yolculuk' filmine ilham olmuştu; Kahramanmaraş'ta defnedildi
Yaşam

Oscar ödüllü ‘Umuda Yolculuk’ filmine ilham olmuştu; Kahramanmaraş’ta defnedildi

22 Haziran 2026
Yanlışlıkla tiner içen 3 yaşındaki çocuk hastanelik oldu
Yaşam

Yanlışlıkla tiner içen 3 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

22 Haziran 2026
Amatör balıkçı, Akdeniz'de balina görüntüledi
Yaşam

Amatör balıkçı, Akdeniz’de balina görüntüledi

22 Haziran 2026
Sonraki Haber

Mersin'de hasadına başlanan turfanda yenidünya kilosu bin 500 TL'ye ihraç ediliyor

En Güncel Haberler

Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Erhan Karaal’ın kaçırılmasına ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliye tutuklama talebi 

22 Haziran 2026
Sanal medyada başörtülü kadınlara yönelik sözler sarf eden şüpheli hakkında tutuklama talebi
Öne Çıkan

Sanal medyada başörtülü kadınlara yönelik sözler sarf eden şüpheli tutuklandı

22 Haziran 2026
Haymana Belediye Başkanı Levent Koç AK Parti'ye geçti
Öne Çıkan

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç AK Parti’ye geçti

22 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekstil fabrikasındaki yangının zararı 17 milyon avro

22 Haziran 2026
Yaşam

İHH Gazze’de sahra okulu açtı

22 Haziran 2026
Yaşam

2’nci sınıf öğrencileri, harçlıklarını TSKGV’ye bağışladı

22 Haziran 2026
Yaşam

Oscar ödüllü ‘Umuda Yolculuk’ filmine ilham olmuştu; Kahramanmaraş’ta defnedildi

22 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Pezeşkiyan: ABD ile yapılan müzakerelere taviz vermeden gittik

ABD ile yapılan müzakerelere taviz vermeden gittik

- Haberton
22 Haziran 2026

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, “ABD ile yapılan müzakerelere taviz vermeden gittik” dedi İranlı basını, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın, başkent Tahran'daki Liderler...

Gram altın mı gümüş mü? Küçük yatırımcı için hangisi daha avantajlı?

Sessiz istifa nedir? Türkiye’de iş dünyasında yeni kriz büyüyor

Dikkat dağınıklığını azaltan çalışma teknikleri: Daha verimli ve odaklı olmanın yolları

Telefonunuz dinleniyor olabilir mi? İşte dikkat etmeniz gereken işaretler

Güncel Haber

Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi

Erhan Karaal’ın kaçırılmasına ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliye tutuklama talebi 

22 Haziran 2026
Sanal medyada başörtülü kadınlara yönelik sözler sarf eden şüpheli hakkında tutuklama talebi

Sanal medyada başörtülü kadınlara yönelik sözler sarf eden şüpheli tutuklandı

22 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton