9 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Eşini yaralayan sanığın çocukları: Annemizi babamız bıçakladı

Eşini yaralayan sanığın çocukları: Annemizi babamız bıçakladı

Haberton - Haberton
25 Aralık 2025
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Eşini yaralayan sanığın çocukları: Annemizi babamız bıçakladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’da, boşanma aşamasındaki eşini yaralayan Rıfat Çetin (41), ilk kez hakim karşısına çıktı. Rıfat Çetin, savunmasında olayın kazayla olduğunu ileri sürdü. Duruşmada dinlenen çocukları ise babalarının büyük bir bıçakla annelerini bıçakladığını söyledi.

Olay, 1 Ekim gece saatlerinde Muratpaşa ilçesi Kırcami mevkisinde meydana geldi. Boşanma aşamasında olduğu eşinden şiddet gördüğüne dair polis merkezine çok sayıda başvurusu bulunan Çisem Çetin, çocuklarının kendisini arayıp babaları tarafından darbedildiklerini söylemesi üzerine annesi ve babasıyla birlikte eşinin kaldığı eve gitti. Evde çıkan tartışmada Çisem Çetin, eşi Rıfat Çetin tarafından kalbinden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Çetin’in bıçaklanmaya bağlı kalp zarında yırtık oluştu ve ameliyata alındı. Çetin, 5 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Olayın ardından gözaltına alınan Rıfat Çetin, tutuklandı.

‘ÖLDÜRME VEYA KASTEN YARALAMA GİBİ BİR AMACIM YOKTU’

Tutuklu sanık Rıfat Çetin hakkında ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında savunma yapan Rıfat Çetin, şunları söyledi:

“11 yıldır evliyiz. Ben çocuklarımla birlikteydim, o ailesiyle kalıyordu. Çocuklarımla kaldığım gün yaramazlık yaptıkları için bağırdım. Sonra annelerini arayıp ‘Babam bizi dövüyor’ demişler. Sonra eşim annesi ve babasıyla geldi, bana saldırdı. Bana bıçak sallamaya başladı. Ben de o arbedede bıçağı aldım. Bu esnada annesi ve Çisem yaralandı, olayın nasıl olduğun bilmiyorum. Sonra kaçtım, polisi aradım. Eşim ve kayınvalidem yine beni yakalayıp saldırdı. Eşimin yaralandığını gördüğümde atlet verdim yarasına tampon yapsın diye. Çocuklarımdan sadece birinin poposuna vurdum, diğer çocuğumun da kulağını çektim. Prizle oynadıkları için bir daha yapmasınlar istedim. Öldürme veya kasten yaralama gibi bir amacım yoktu.”

‘KALP KRİZİ GEÇİRİYORUM SANDIM’

Şikayetçi olduğunu kaydeden Çisem Çetin ise “Bu evlilikten 3 çocuğum oldu. Babalarında kalıyorlardı. Eşime uzaklaştırma kararı aldırmıştım. Çocuklarım beni arayıp babalarının kendilerini dövdüğünü ve dışarı attığını söyledi. Şiddete meyli olduğunu bildiğim için KADES’ten destek istedim. Annem ve babamla birlikte eve gittik. Evden çıkar çıkmaz bana saldırdı. Gözü dönmüş şekilde bakıyordu. Bıçağı çekti, elimle tuttum. ‘Ben çocuklarımı almaya geldim, polis geliyor’ dedim. Arkamı döndüm ve çocukları aramaya başladım. O anda kalp krizi geçiriyorum sandım. Kalbimin olduğu yerden kan akınca bıçaklandığımı anladım. Eşim o arada kendini eve kilitledi” ifadelerini kullandı.

Bıçaklandığında bir anda yere yığıldığını belirten Çetin, “Nefes alamamaya başladım. Kızım ‘Anne kalk ölme’ diyordu. Oğlum ‘Baba, annemi öldürdün’ dedi. Küçük oğlum beni öpüyordu. Ambulansa alındım. Yoğun bakıma aldıklarında ‘3 çocuğum var lütfen beni kurtarın’ dedim. 5 gün yoğun bakımda kaldım” diye konuştu.

‘SANIK HEPİMİZİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI’

Çisem Çetin’in babası Ali Rıza Baykuşlar ise “Kızım olaydan 3 ay önce bizde kalmaya başladı. O gün çocukları almak için gittik ve dışarıda tek başlarına bekliyorlardı. Kızımı kanlar içinde gördüm. Sanığı ittim, bana da bıçak salladı. Kolumdan yaralandım. Olayların sonuna doğru geldim ama sanık hepimizi öldürmeye çalıştı. Arbede anında çocukları arabaya bindirmeye çalışıyordum” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR MAHKEMEDE KONUŞTU

Olay günü yaşananları anlatan çocuklardan Ö.F.Ç. (10) ise psikolog eşliğinde şöyle konuştu:

“Olay günü kız kardeşim üzerime su döktü. Babam da bize ayakkabı giymek için kullanılan plastik materyalle şiddet uygulamaya başladı. Kardeşimi alıp dışarı çıktım. Kız kardeşim annemi aramış. Annemler geldi. Babam kıyafetinin içine sakladığı bıçağı çıkardı ve annemi bıçakladı. Sonra polisler geldi. Halalarım ‘Alın çocuklarınızı’ dedi. Bizi yurda götürdüler, sonra dedemler aldı.”

‘BABAM BÜYÜK BİR BIÇAK ALDI VE ANNEMİ BIÇAKLADI’

Babasının olay günü kendisine şiddet uyguladığını belirten 9 yaşındaki Ş.S.Ç., “Kardeşim bana su döktü. Babam su döküldü diye beni dövdü. Annemi bir uygulamadan aradım. Babamı gösterip ‘Bu adam bizi dövüyor, polisi ara’ dedim. Annem geldi, babama bize niye vurduğunu sordu. Babam büyük bir bıçak aldı ve annemi bıçakladı. 112’yi aradılar, annemi hastaneye götürdüler” diye konuştu.

‘KASIT YOK, TAHLİYEMİ İSTİYORUM’

Şikayetçi beyanlarına ilişkin savunma yapan Rıfat Çetin, “Öğretmen bile bir çocuğun kulağını çekebilir. Ben terbiye etmek için yaptım. KADES’e basıldıysa neden beklemeden geldiler. Bıçağın keskin tarafı benim elimdeydi, nasıl yaralandı anlamadım. Kaza sonucu oldu. Polise ben teslim oldum. Kasıtlı bir durum yok. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Duruşma sonrası açıklama yapan Çisem Çetin, can güvenliğinin olmadığını belirterek, “Eşim şiddet meyillisi bir insan. Çocukları evde darbediyordu. Çocuklar beni aradı. Eşim beni evden atmıştı ve darp raporum vardı. Çocukları devamlı dövüyormuş. Çocukları almaya gittiğimde beni bıçakladı. Can güvenliğimiz yok. Daha önce de cezaevine girdi, parasına güveniyor. ‘Parayı veririm, çıkarım’ diyor. Silah saklıyormuş, onunla vuracakmış. Aylarca acile gittim. Şu anda biraz sağlık durumum iyi. Kalbim acıyor. Çocuklarımla mağduruz. Çocuklar zaten olay gününü olduğu gibi anlattı. Daha önce beni sanığın dayısı arayıp şikayetimi geri çekmemi istemişti. Beni tehdit etmişlerdi” ifadelerini kullandı.

Etiketler: AntalyaKadına Şiddet
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Altay’da ilk aday Arif Benan Savaş

Sonraki Haber

Mahalle aralarında Türkiye şampiyonları yetiştiriyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Antalya'da örnek davranış: Parasını düşüren motosikletliye sosyal medyadan ulaşıp teslim etti
Yaşam

Antalya’da örnek davranış: Parasını düşüren motosikletliye sosyal medyadan ulaşıp teslim etti

8 Ekim 2026
Öldürülen kız çocukları için Diyarbakır'dan İran'a pedal çeviriyorlar
Yaşam

Öldürülen kız çocukları için Diyarbakır’dan İran’a pedal çeviriyorlar

8 Ekim 2026
81 ilin yöresel ürünleri uzay kongresinde buluştu
Yaşam

81 ilin yöresel ürünleri uzay kongresinde buluştu

8 Ekim 2026
Balık tutmak için açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmaları sürüyor
Yaşam

Balık tutmak için açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmaları sürüyor

8 Ekim 2026
Depremzede anne ve kızı, Hatay'ın yöresel lezzetlerini Ankara'ya taşıdı
Yaşam

Depremzede anne ve kızı, Hatay’ın yöresel lezzetlerini Ankara’ya taşıdı

8 Ekim 2026
Yedigöller Milli Parkı’nda dolaşan geyik kamerada
Yaşam

Yedigöller Milli Parkı’nda güzellik şovu: Geyik kameralara yakalandı

8 Ekim 2026
Sonraki Haber
Mahalle aralarında Türkiye şampiyonları yetiştiriyor

Mahalle aralarında Türkiye şampiyonları yetiştiriyor

En Güncel Haberler

Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

9 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı

9 Ekim 2026
Akrabalarının kavgasını ayırırken kuzeni tarafından vurulan polis öldü
Yerel Haberler

Akrabalarının kavgasını ayırırken kuzeni tarafından vurulan polis öldü

9 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da örnek davranış: Parasını düşüren motosikletliye sosyal medyadan ulaşıp teslim etti

8 Ekim 2026
Yaşam

Öldürülen kız çocukları için Diyarbakır’dan İran’a pedal çeviriyorlar

8 Ekim 2026
Yaşam

81 ilin yöresel ürünleri uzay kongresinde buluştu

8 Ekim 2026
Yaşam

Balık tutmak için açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmaları sürüyor

8 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türk tiyatrosunun acı kaybı: Necla Uygur 89 yaşında hayatını kaybetti

Türk tiyatrosunun acı kaybı: Necla Uygur 89 yaşında hayatını kaybetti

- Haberton
8 Ekim 2026

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden, merhum Nejat Uygur’un eşi ve Süheyl ile Behzat Uygur’un annesi Necla Uygur, 89 yaşında hayatını kaybetti....

Tek bir karede koca bir hikâye: Eren Boz’un sanat yolculuğu

Kastamonu’dan İtalya’ya uzanan cazibe: Asırlık ahşap mirası Avrupa’ya açılıyor

Türk zeytini ve zeytinyağı ihracatında kritik dönem: Akdeniz’in sıvı altını dünya pazarında neden kan kaybediyor?

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Güncel Haber

Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Kayseri’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

9 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı

Maltepe’de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı

9 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton