6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İyi Parti Haberleri - Esenyurt’ta üniversite kazanan gençlerimizin bursunu karşılayacağız

Esenyurt’ta üniversite kazanan gençlerimizin bursunu karşılayacağız

Haberton - Haberton
21 Mart 2024
- İyi Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Esenyurt'ta üniversite kazanan gençlerimizin bursunu karşılayacağız

Esenyurt'ta üniversite kazanan gençlerimizin bursunu karşılayacağız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, “Esenyurt’ta üniversite kazanan bütün gençlerimizin ilk yıl burslarını belediye tarafından biz karşılayacağız” dedi.

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftar programında konuşan Yıldız projelerinden bahsederek, “Esenyurt’ta üniversite kazanan bütün gençlerimizin ilk yıl burslarını belediye tarafından biz karşılayacağız. Esenyurt sınırları içerisinde ne kadar gencimiz varsa hepsini kapsayacak” diye konuştu.

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, basın mensuplarına bir iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftar programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, projelerinden de bahsetti.

“MÜLTECİ SORUNUMUZ VAR”

Esenyurt’un sorunlarından bahseden Yıldız, “43 mahalle var ve bu 43 mahalleyle birlikte hem güvenlik sorunumuz da var. Mülteci sorunumuz var. Hizmet gelmemiş. Gençlerimizin oyun alanları, parkları, sosyal alanları ellerinden alınmış. Yaşlılarımız sokakta dolaşamaz hale gelmiş. Trafik keşmekeşi ile karşı karşıyayız. Mülteci başta ve bununla birlikte düzensiz kontrol ve kayıt altına alınmayan göçmen sorunu var. Esenyurt’ta en tehlikeli duruma geldiğimiz uyuşturucu, kötü alışkanlıklar ve buna benzer keşmekeşler var. Bu yüzden Esenyurtlular artık kendi evine sahip çıkmak zorunda. Esenyurtlular el ele vereceğiz. Bu sorunları birlikte çözeceğiz. Esenyurt’u tekrar 5 yıl kayıp etmemek adına Esenyurt’a 5 yılda yazık etmemek adına Esenyurtlulardan destek isteyeceğiz. 45’in üzerinde bir projemiz var. Muharrem Yıldız’ın hazırladığı projeler, birileri gibi yurt dışı kaynaklı değil birebir mahallede. Sokakta vatandaşın ihtiyacına dayalı görerek hazırladığımız projeler” dedi.

“UYUŞTURUCUYLA ALAKALI REHABİLİTASYON MERKEZİ KURACAĞIZ”

Esenyurt’ta uyuşturucu yaşının 9-10’a indiğini söyleyen Yıldız, “Ve sokakta da bunlarla karşılaşma, bunların tuzağına düşme gibi bir tehlike ile karşı karşıyayız. Sokakta da bizim bu uyuşturucu üzerine çok fazla gittiğimizden, dolaştım. İnsanların bize, ‘Çocuklarımızı nasıl kurtaracağız?’ diye ağlayarak anlattıklarını biliyorum. Bir sürü de liste hazırlamışız. Tedavi edilmesi gerekiyor. Bize yardımcı olur musunuz diye talepleri var. Esenyurt’ta uyuşturucuyla alakalı mutlaka bir rehabilitasyon merkezi kuracağız.

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, “Esenyurt'ta üniversite kazanan bütün gençlerimizin ilk yıl burslarını belediye tarafından biz karşılayacağız" dedi.
İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, “Esenyurt’ta üniversite kazanan bütün gençlerimizin ilk yıl burslarını belediye tarafından biz karşılayacağız” dedi.

Bu rehabilitasyon merkezinde gençlerimizi önce tedavi edeceğiz. Bununla da yetinmeyeceğiz. Esenyurt’u bize 5 yıl öncesinden betondan bir mezar haline getirdiler. Esenyurt’ta üç merkezde gençlik merkezi oluşturacağız. Düşünün ki sporun her dalı var. Gençlerimiz oraya geldiği zaman belediye tarafından hazırlanan bu tesislerde projenin her dalını orada görüp buralardan faydalanma imkanları olacak. Sanat, el becerileri, kursların her dalı olacak. Hepsi olacak. Ve burada oyun alanları, sinemalar, kafeler de olacak. Belediye tarafından ücretsiz ikramlar olacak” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR OKULLARINA GELDİKLERİNDE SIRALARININ ÜSTÜNDE BESLENMELERİ HAZIR OLACAK”

Yıldız, “Esenyurt’ta üniversite kazanan bütün gençlerimizin ilk yıl burslarını belediye tarafından biz karşılayacağız. Esenyurt sınırları içerisinde ne kadar gencimiz varsa hepsini kapsayacak. Esenyurt’ta ne kadar okullarımız varsa bu beslenmeyle alakalı belediye olarak biz karşılayacağız. Çocuklar okullarına geldiklerinde sıralarının üstünde beslenmeleri hazır olacak. Beslenme çantaları belediye tarafından okul müdürüne teslim edilecek. Okula geldiklerinde bütün öğrencilerimiz sıralarında kitap ve defteri, kalemiymiş gibi beslenme çantalarıyla buluşmuş olacaklar. Ve bu mağduriyeti ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

“ACİL NE GEREKİYORSA ARAÇ GEREÇLERİNİ HAZIRLAYIP ANAHTARINI DA MUHTARA TESLİM EDECEĞİZ”

Yıldız, “Esenyurt’ta depremle yüz yüzeyiz. Esenyurt’ta afet binamızın yerini bilen var mı? Mahalledeki sorduğum her muhtara sadece ya bir park gösterilmiş ya caminin bahçesi veya okulların bahçesi toplanma yeri olarak alınmış. Peki diyoruz muhtar afetle alakalı herhangi bir konteyner dahil var mı? Yok. Şimdi bununla alakalı buraya biz bir tane bina yapacağız. Tüm acil ne gerekiyorsa araç gereçlerini hazırlayıp anahtarını da muhtara teslim edeceğiz. Muhtara diyeceğiz ki muhtar bizim şimdi senden istediğimiz bir şey daha var. Acil müdahalede mahallende kepçe, kırıcı, vinç buna benzer ihtiyaçlarımız olacak, kimler varsa bunların listesini yap. İlk önce bunlar çağrılacak. Muhtardan bir şey daha isteyeceğiz. Kendi mahallemdeki acil kurtarma ekibini kendin hazırla. Eğitimli ne kadar arkadaş varsa ulaş.

Gönüllüleri de belediye olarak bize gönder. Biz ücretsiz bunların eğitimlerini vereceğiz. Bir afet durumunda ilk önce siz kendi mahallenizde, kendi derdinizin, kendi komşularınızı yaralarınızı sarmak için hızlıca bir çalışma sergileyeceksiniz. Çünkü bizim Esenyurt Belediyesi olarak bu mahallelere ulaşmamız belki günler, belki de haftalar alacak. Bununla karşı karşıyayız. Acil yapmamız gereken en önemli konu bu. Çünkü saatin karşısında hangi gün, hangi hafta, ne zaman olacağını bilmediğimiz ve İstanbul depremi diye sürekli bizi de korkutan bir durum içerisindeyiz” diye konuştu.

“BİZİ AYRIŞTIRMAK İSTİYORLAR İZİN VERMEYECEĞİZ”

Esenyurt’ta insanların düşüncesine, ideolojisine, hangi partili olduğuna, inancına bakmayacağını söyleyen Yıldız, “Tek bir kırmızı çizgimiz var. Baktığınız zaman bizim kadromuzda Alevisi’nden Sunnisi’ne, Kürt’üne, Türk’üne yani inançların tamamı var. Esenyurt’ta biz Esenyurt’u kucaklamak istiyoruz. Ben Esenyurt’ta belediye başkanı olmak istiyorum. Ve Esenyurtlara da diyorum ki siz Esenyurt’ta bir siyasi partiye ilçe başkanı mı seçeceksiniz? Bir siyasi partinin il başkanlığı genel başkanlığı mı? Milletvekili mi seçeceksiniz? Yok. Dedik ki Esenyurt’ta biz belediye başkanlığı yapacağız. Herkes olmalı. Herkesle kucaklaşacağız. Esenyurt’ta evimiz olan Esenyurt’ta kardeşliğimizi bozmak istiyorlar. İzin vermeyeceğiz. Bizi ayrıştırmak istiyorlar izin vermeyeceğiz” dedi.

Etiketler: Esenyurt
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Her oyuncu her statta kutlama yapar

Sonraki Haber

‘Gizli Bölmede Nefessiz Bırakılan Çocuklar’ haberlerine açıklama

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı

6 Ağustos 2026
Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü
Politika

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

5 Ağustos 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Ağustos 2026
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğuları, 'çerçeve yasa' teklifini imzaladı. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ‘çerçeve yasa’ teklifini imzaladı

5 Ağustos 2026
Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
'Gizli Bölmede Nefessiz Bırakılan Çocuklar' haberlerine açıklama

'Gizli Bölmede Nefessiz Bırakılan Çocuklar' haberlerine açıklama

En Güncel Haberler

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı
Yerel Haberler

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Bursa'da İznik Gölü'ne düşen bir kişi hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Bursa’da İznik Gölü’ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

6 Ağustos 2026
Bursa'da elektrikli  bisiklet uçuruma yuvarlandı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da elektrikli bisiklet uçuruma yuvarlandı: 3 yaralı

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nefes borusuna cisim kaçan kadın, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada

Nefes borusuna cisim kaçan kadın, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada

- Haberton
6 Ağustos 2026

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir kuaförün önünde nefes borusuna cisim kaçan kadın, kuaför çalışanının yaptığı Heimlich manevrası ile kurtarıldı. O anlar...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Bursa'da İznik Gölü'ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

Bursa’da İznik Gölü’ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton