13 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İyi Parti Haberleri - Esad’la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarılmalı

Esad’la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarılmalı

Haberton - Haberton
10 Temmuz 2024
- İyi Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Esad'la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarılmalı

Esad'la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarılmalı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Mevcut hükümetten beklentimiz, yanlışta ısrarcı olmamaları ve Esad’la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarmalarıdır. Aksi halde son 13 yılda yapılan yanlışlara bir yenisi daha eklenecek, olası çözüm fırsatı bir kez daha ıskalanmış olacaktır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, A Milli Futbol Takımı’nın Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gerçekleştirdiği çeyrek final başarısını tebrik etti. Son 16 turunda Avusturya karşısında attığı gol sonrası ‘Bozkurt’ işareti yaparak sevinen milli futbolcu Merih Demiral’ı, sadece Türklüğün sembolü olan ‘Bozkurt’ selamı yaptığı için değil, ‘Türk, öğün, çalış, güven’ sözünün timsali olduğu için alnından öptüğünü belirten Dervişoğlu, “Öte yandan, kendi tarihsel hezeyanlarıyla her sakallıyı dedesi zanneden ve Alman devletinin amacı belli söylemleri etrafında sevinçlerimize ortak olmaktan imtina edenlere de birkaç kelam etmek isterim.

Türklük, tarih bilindi bilineli dünya coğrafyasının dört bir yanında insanlık serüveninin en önemli yazarlarındandır. Bu serüven esnasında şüphesiz ki birçok badire atlatmıştır. Savaşlar, zaferler, atılımlar, gerilemeler yaşamıştır. Ancak yaşamadığı ve tecrübe etmediği tek bir şey vardır, o da esarettir. Türk, tarih karşısında asla pes etmemiş, hürriyet ve istiklalinden vazgeçmemiş, destansı yolculuğuna haysiyetli bir şekilde daima devam etmiştir. Bu da ‘Bozkurt’la sembolleşmiştir” ifadelerini kullandı.

‘MEYDANI MANKURTLARA BIRAKMAMAK İÇİN BURADAYIZ’

‘Bozkurt’ sembolünün arkasına sığınan çakalları ve sırtlanları bildiklerini söyleyen Dervişoğlu, “Bugüne kadar ‘Türklüğü ayaklar altına aldık’ diyen güruhların ‘Bozkurt’u, bu şuuru, bu ruhu, pisliklerine alet etme girişimlerini görüyor, biliyor ve buradan ihtar ediyoruz. Biz varız ve buradayız. Türklüğe adalet yeminiyle, milletine sadakat yeminiyle, Cumhuriyetine hürriyet yeminiyle, atasına ise vefa yeminiyle bağlıyız. Meydanı mankurtlara bırakmamak, bozkurtları diriltmek için buradayız. Ve elbette Sinan Ateş için tüm Sinanlar için adalet için buradayız. Anaların gözyaşlarını görmeyip, muktedirlerin tebessümlerine bakan; milletin çığlığına sağır, efendilerinin fısıltılarını dahi duyanlara karşı milletin sesi, anaların gözyaşı, çocukların çığlığı olarak buradayız. Ve bozkurtça haykırıyoruz; adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Ya adalet ya kıyamet” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Mevcut hükümetten beklentimiz, yanlışta ısrarcı olmamaları ve Esad'la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarmalarıdır. Aksi halde son 13 yılda yapılan yanlışlara bir yenisi daha eklenecek, olası çözüm fırsatı bir kez daha ıskalanmış olacaktır" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Mevcut hükümetten beklentimiz, yanlışta ısrarcı olmamaları ve Esad’la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarmalarıdır. Aksi halde son 13 yılda yapılan yanlışlara bir yenisi daha eklenecek, olası çözüm fırsatı bir kez daha ıskalanmış olacaktır” dedi.

Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Müfredat yıkımından sonra şimdi de yeni hedef, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerimizdir. Yeni hazırlanan ve Meclis gündemine getirilen Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi, yıllardır zıvanasından çıkardıkları öğretmenlik mesleğine son darbe planlarıdır. Bu taslak, meslek kanunu değil, öğretmenlere mobbing kanunudur. ‘Meslek kanunu’ adı altında ceza dayatmasıdır. Öğretmen atamalarının tamamen saray ve tarikat kontrolü altına alınmasıdır. Eğitim fakültelerinin kapatılması, paralel eğitim fakülteleri kurulması çabasıdır. Özlük hakları ve mesleki saygınlık, maalesef ayaklar altına alınmak istenmektedir. Maaşlar ise zaten yerlerde sürünmektedir.

Üzülerek söylüyorum, can güvenliği dahi kalmamış öğretmenlerimizin haklarında ufacık bir iyileştirme yapmak yerine; Tevhid-i Tedrisat’a değil, tarikat tedrisatına bağlı; müdür ve yöneticilerin keyfince at koşturacağı bir medrese düzeni istenmektedir. Mesleğe girişteki mülakat inadı bir şekilde aşılırsa diye de sürekli mülakatlarla; yani sözde Milli Eğitim Akademisi’yle milli eğitim kadrolarını bir partizan çöplüğü haline getirmeyi amaçlamaktadırlar. Her konuşması ve eylemi ile gerek müsteşarlığı gerekse bakanlığı döneminde eğitim camiasının nefretini kazanan bu Milli Eğitim Bakanı’nın altında imzası olan bir metinden, kime ne hayır gelecek ki? Oldubittiye getirdiği eğitim öğretim müfredatı nedir ki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne olsun?”

‘NE ŞARTTA OLURSA OLSUN SURİYELİLER DÖNMELİDİR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşme açıklamasına değinen Dervişoğlu, “Her ne şartta olursa olsun Suriyeli sığınmacılar ülkelerine dönmelidir. Her ne kadar Basra harap olmuş olsa da geride bize kalan kadim bir vatan, iş sahibi olmayı bekleyen milyonlarca vatandaşımız, parkta, sokakta, otobüste rahatça gezmek isteyen çocuklarımız ve gençlerimiz vardır. En önemlisi de tamir edilmeyi bekleyen bir ulus kimliğimiz vardır. Milli gururumuz vardır. Mevcut hükümetten beklentimiz, yanlışta ısrarcı olmamaları ve Esad’la görüşmede somut bir eylem planı ortaya çıkarmalarıdır. Aksi halde son 13 yılda yapılan yanlışlara bir yenisi daha eklenecek, olası çözüm fırsatı bir kez daha ıskalanmış olacaktır” dedi.

‘HİLELİ ZARLAR ATMAYA KALKIŞMAYIN’

Haftaya yıl dönümü olacak 15 Temmuz darbe girişiminde, Türk milletinin devletini sokaklardan topladığını belirten Müsavat Dervişoğlu, “Milletin devletini yine sokaktan toplamak zorunda kalmaması için 10 milyonu aşkın sığınmacı ve kaçakla yürüyen bu yıkım sürecini durdurmanın yolu ve adresi bellidir; yeri milli Meclis, yöntemi milli mutabakattır. ‘Dostum falanca’, ‘Katil filancaya’ dayalı şahıs siyasetiniz yerine, devlet siyaseti yürütmektir. Yıllara yayılacak bir görüşme trafiği ve sözde bir geri gönderme planı ile bu milletin karşısına tekrar çıkmaya çalışmayın. Yapmayın; çünkü bu yangın her şeyi yakmaya muktedirdir. Tarih şuurundan mahrum aklınızla, 13 yıl sonra ancak fark ettiğiniz freni patlak iktidar kamyonunuzun geri vitesine bakarken, hileli zarlar atmaya kalkışmayın. Bu milletin kaderiyle kumar oynamayın. Bedeli herkes için başta da sizin için çok ama çok ağır olur. Sizi bir kere daha meseleleri doğru anlamaya ve yorumlamaya ve çözüm için devlet aklıyla hareket etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: İyi Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

13 yaşındaki Ceren gölette boğuldu

Sonraki Haber

Fukushima’da denizdeki trityum seviyesi operasyonel limitin altında

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: "Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye'nin dili olsa da konuşsa"
Politika

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: “Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye’nin dili olsa da konuşsa”

13 Eylül 2026
MHP’li isimden 'Terörsüz Türkiye' mesajı: "Geri dönülemez bir yola girildi"
Politika

MHP’li isimden ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Geri dönülemez bir yola girildi”

13 Eylül 2026
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanından Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: "Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı"
Politika

Cumhurbaşkanı’ndan Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: “Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı”

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de komşularını ziyaret etti
Politika

Erdoğan’dan Rize’de baba ocağı ziyareti: Komşularıyla hasret giderdi

13 Eylül 2026
Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye, geleceği güvence altına alma hedefidir
Politika

Bakan Gürlek’ten “Terörsüz Türkiye” mesajı: Ortak geleceğimizi güvence altına alacağız

13 Eylül 2026
Sonraki Haber
Fukushima'da denizdeki trityum seviyesi operasyonel limitin altında

Fukushima'da denizdeki trityum seviyesi operasyonel limitin altında

En Güncel Haberler

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir
Sağlık Haberleri

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

13 Eylül 2026
Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti
Gündem

Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti

13 Eylül 2026
Zonguldak Kömürspor-Karabük İdman Yurdu maçında arbede çıktı: Polis barikatlarına saldırdılar
Spor Haberleri

Zonguldak Kömürspor-Karabük İdman Yurdu maçında arbede çıktı: Polis barikatlarına saldırdılar

13 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İnatçı boğa güreşten kaçtı, demir kapıdaki boşluktan arena dışına atladı

13 Eylül 2026
Yaşam

İzmir’de 12 ilçede atlı jandarma birlikleri görev yapıyor: Vatandaşların ilgi odağındalar

13 Eylül 2026
Yaşam

Mersin Limanı’nda geminin altına gizlenmiş 350 kilo kokain ele geçirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüş yoğunluğu sürüyor: Okulların açılması da etkili

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gaziantep’te bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, tarihi Rumkale’de gerçekleştirildi.

7’nci Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali’nde 4 bin 440 sporcu yarıştı

- Haberton
13 Eylül 2026

Gaziantep’te bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, tarihi Rumkale’de gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi...

Türk ihracat pazarları: İşte en çok ihracat yapılan 20 ülke

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Güncel Haber

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

13 Eylül 2026
Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti

Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti

13 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton