5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Ersoy, Barbarlık Müzesi’nin açılışına katıldı

Ersoy, Barbarlık Müzesi’nin açılışına katıldı

Haberton - Haberton
17 Ağustos 2022
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ersoy, Barbarlık Müzesi'nin açılışına katıldı

Ersoy, Barbarlık Müzesi'nin açılışına katıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

KKTC’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restore edilen Barbarlık Müzesi’nin açılışına katıldı.

Temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile bir araya geldi. Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Ersoy, “KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu ile bir araya geldik. KKTC turizminin güçlendirilmesine, hem kültürel hem de sanatsal işbirliğimize yönelik ortak çalışmalarımızı değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy daha sonra restorasyonu TİKA tarafından gerçekleştirilen Barbarlık Müzesi’nin açılış törenine katılarak konuşma yaptı. Ersoy, “Öncelikle insanlık tarihinin en acımasız katliamlarından biri olan Kanlı Noel katliamı şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarak sözlerime başlamak istiyorum. İnanıyorum ki bu hadise üzerine konuşmak hiçbirimiz için kolay bir durum değildir. Üzerinden 59 yıl geçmiş olmasına rağmen bu katliamın acısını yüreğimizde hissediyoruz ve bu öyle büyük bir acı ki yaşamımız boyunca bir an dahi unutabileceğimize ihtimal vermiyorum.

Ersoy, Barbarlık Müzesi’nin açılışına katıldı

Unutmayacağız, Rum çetelerin, bir sağlık görevlisi olarak tek derdi insanları yaşatmak olan Kıbrıs’taki Türk Alayı’nda doktor olarak görev yapan Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve 3 çocuğunu gözlerini kırpmadan, vahşice katletmelerini unutmayacağız. 1963 yılında gerçekleşen bu acımasız olayı her zaman, her şartta ve her platformda tüm dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Kadınların, çocukların, yaşlıların, Rum terör örgütleri tarafından nasıl elleri bağlanarak katledilip toplu mezarlara gömüldüğünü, çocukların vurulduğunu, en barbar saldırılara maruz kaldığını herkese, her fırsatta anlatacağız. Bu bizim şehitlerimize, tarihimize karşı en büyük sorumluluklarımızdan da biri” şeklinde konuştu.

Bakan Ersoy konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Kıbrıs davası bizim kalbimizde, vicdanımızda ve tarihimizde çok büyük bir yeri olan milli bir davadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu dava tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974’te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır. Bu davanın sahibi olan büyük Türk milleti olarak Kıbrıs Türk’ünün huzuru, güvenliği ve dünyadaki konumu için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

Rumlar, büyük bir hukuksuzluğa imza atarak evlatlarımızı hedef aldılar. Ancak devletimizin çok büyük olduğunu ve bu yaşananları hem unutmayıp hem de unutturmayacağını düşünemediler. Şükürler olsun ki milletimiz öyle bir millettir ki ne tek bir şehidini unutur ne de tek bir karış toprağına göz diktirir. Bu millet ne Fatih’i unutur, ne Mustafa Kemal’i unutur ne de Murat İlhan, Kutsi İlhan, Hakan İlhan’ı unutur. İşte bugün gelinen noktada bu isimleri unutmadığımızı tüm dünya görüyor, herkes bu isimleri öğreniyor.

KKTC’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restore edilen Barbarlık Müzesi’nin açılışına katıldı.

Bildiğiniz gibi 90’lı yıllarda Saraybosna’da tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işlenmiş, on binlerce Boşnak soykırıma uğramıştı. Yaşananların ardından bilge lider Aliya İzzetbegoviç ‘Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ şeklinde uyarıda bulunmuştu. Bu açıdan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın hemen ardından Barbarlık Müzesi’nin kurulması, yaşananların unutulmaması ve dünya kamuoyuna anlatılması çok çok önemlidir. Ancak süreç içerisinde iklimsel ve kentsel döngünün etkisiyle müzede bazı sorunlar ortaya çıktı.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kıbrıs’ta son derece başarılı çalışmalara imza atan TİKA marifetiyle Barbarlık Müzesi’nin restorasyonunun gerçekleştirilmesine karar verdik. Ancak süreç içerisinde geçen yıl başlattığımız müzenin restorasyonunu, elektrik, mekanik, teşhir tanzim ve çevre düzenlemesi işleri yapılarak modern ve geleneksel müzeciliği birleştirerek aslına uygun bir şekilde tamamladık. Çağdaş müzecilik anlayışı çerçevesinde, yaşananların eksiksiz bir şekilde anlaşılması adına dijital imkanların geliştirilmesi sağlandı. Hafıza Havuzu’nda, arşivlerden Kıbrıs’ta şehit olan ve kayıp listesinde bulunan vatandaşlara ilişkin bilgi ve görsel dokümanların temini, ek olarak eğer ulaşılabiliyorsa vatandaşların yaşam öyküleri, fotoğraf ya da resmi belgeler, nerede şehit edildikleri, ve şehit edildikleri tarih gibi bilgiler sağlanmış ve işlenmiştir.

Türk tarihi aynı zamanda bir bağımsızlık tarihidir. Malazgirt ile adım attığımız Anadolu topraklarında büyük bedeller ödedik. Çok zor bir dönemde yeni bir cumhuriyet inşa ettik, bağımsızlığı karakterimiz bildik. Bu sorumluluklarımız çerçevesinde Kıbrıs Türk’ünün yanında olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan dayanışmamızı en üst seviyede sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konudaki azmimizi bir an olsun kaybetmeden devam ettirmek milletçe boynumuzun borcudur. Kurumsallaşma ve faaliyetlerin yerinden yürütülerek daha etkin koordinasyonunun sağlanması amacıyla TİKA Lefkoşa Program Koordinasyon Ofisi’ni açmamız çalışmalarımıza büyük bir katkı sağladı. Turizmin geliştirilmesi, istihdamın artırılması, ekonominin güçlendirilmesi ile kültürel ve sanatsal iş birliğine dönük birçok çalışmayı da birlikte hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Etiketler: KKTC
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bizi bu millet getirdi yine milletin kararı götürür

Sonraki Haber

Bodrum’a kruvaziyer ile 2 bin 509 turist

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi
Dış Haberler

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

5 Haziran 2026
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş'te mülteci kamplarını ziyaret etti
Dış Haberler

Hakan Fidan, Bangladeş’te mülteci kamplarını ziyaret etti

5 Haziran 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te Türk toplumu temsilcileriyle buluştu
Dış Haberler

Numan Kurtulmuş, İsveç’te Türk toplumu temsilcileriyle buluştu

5 Haziran 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te Süryani toplumu temsilcilerini kabul etti
Dış Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te Süryani toplumu temsilcilerini kabul etti

5 Haziran 2026
MSB: BALTOPS-2026 Tatbikatı'na hazırız
Dış Haberler

MSB duyurdu; BALTOPS-2026 Tatbikatı’na hazırız

5 Haziran 2026
ABD'den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel'e yaptırım kararı
Dış Haberler

ABD’den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel’e yaptırım kararı

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Bodrum'a kruvaziyer ile 2 bin 509 turist

Bodrum'a kruvaziyer ile 2 bin 509 turist

En Güncel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl 16'ncı Gustaf ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton