26 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ermenistan barış antlaşmasını imzalarsa olumlu adımlar atarız

Ermenistan barış antlaşmasını imzalarsa olumlu adımlar atarız

Haberton - Haberton
26 Mayıs 2023 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Ermenistan barış antlaşmasını imzalarsa olumlu adımlar atarız

Ermenistan barış antlaşmasını imzalarsa olumlu adımlar atarız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ermenistan barış antlaşmasını imzalarsa bir an önce müzakere edilir, anlaşma imzalanır. Biz de Türkiye olarak bu doğrultuda bazı olumlu adımlar atarız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Mimar Sinan Kültür Merkezi’nde, kentteki Yörük derneklerinin temsilcileriyle buluştu. MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile AK Parti ve MHP il başkanlarının da katıldığı toplantıda Bakan Çavuşoğlu, Yörüklerin kanıyla sulanmış Anadolu’nun bin yıldır Türk yurdu olduğunu söyledi.

Yörük kültürünü yaşatan herkesle gurur duyduklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin kalkınması için gece gündüz çalışan Yörüklere teşekkür etti. Türkün şahlanışının başladığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Devletleri Teşkilatı’nı kurduk. Türk dünyası bir çatı altında birleşti. KKTC de aramıza katıldı. Uluslararası saygın bir örgüt haline getirirken, her alanda dayanışmamızı gerçekleştireceğiz. Turizmden sağlığa, enerjiden spora kadar iş birliğimizi her alanda güçlendireceğiz” dedi.

‘CUMHURİYETİMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ ESERLERİN HER BİRİYLE GURUR DUYUYORUZ’

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının Türkün asrı olacağını anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Özgüvenimiz geri geldi. 21 yılda Cumhuriyetimize kazandırdığımız eserlerin her biriyle gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizle de gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygıyla anıyoruz. Artık biz ‘Yaparız, üretiriz’ diyebiliyoruz. Bu özgüven bizi hedeflerimize ulaştıracak. Türk dünyası ile ticaretimiz 1 milyar dolara çıktı” diye konuştu.

Ermenistan barış antlaşmasını imzalarsa olumlu adımlar atarız

‘ARTIK TÜRK’E HER YER YURTTUR’

Güçlü Türkiye ve güçlü Türk dünyası için çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

“Bazıları da Türkün şahlanışının emaresi olan SİHA’larımıza, İHA’larımıza, diğer milli üretimlerimize karşı çıkıyor. Onlara ‘dokunacağız’ diyorlar. Biz Türkün yurdundan terörü uzak tutmak için Suriye’ye giriyoruz, DEAŞ, YPG, PKK’yı temizliyoruz. ‘Biz oralardan çekileceğiz’ diyenler var. PKK’nın mesken tuttuğu Kuzey Irak’a giriyoruz, teröristleri temizliyoruz.

‘Biz oradan çekileceğiz’ diyor bazıları. Biz artık Türk’e her yer yurttur, Latin Amerika açılımı, Afrika açılımı, ecdadımızın geldiği Orta Asya’nın güçlendiğini görünce yeniden Asya diyoruz. Asya’dan, iş birliği yaptığımız Libya’dan da ‘çekileceğiz’ diyorlar. Yurt sadece ana kara değil, mavi vatan da bizim için yurttur. Tüm kazanımlarımızı hiçe sayacak söylemler içinde oluyorlar. Bunlara 14 Mayıs’ta vatandaşımız gerekli darbeyi vurdu, dersi verdi. ‘Bu ülkeyi, bu toprakları size emanet etmeyiz’ dedi. Bunlar milletimizi görmez, bilmez, cahil zannediyorlar. Ama esas aldanan onlardır. Bu millet zekidir. Her şeyi görür, sabırlıdır, zamanı gelince dersi de verir.”

‘TÜRK MİLLETİ CEVABINI 28 MAYIS’TA VERECEK’

PKK, YPG ve FETÖ ile yürüyenleri, ‘Ülkeyi eyaletlere böleceğiz, kayyumları kaldırıp Yeşil Sol’a teslim edeceğiz’, ‘PKK ve FETÖ’cüleri devlet kadrolarına döndüreceğiz’ diyenleri rahatsız etmeye devam edeceklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, 28 Mayıs’ın Azerbaycan’ın da 105 yıl önceki kazandığı bağımsızlık günü olması açısından anlamlı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

‘Maalesef Türkiye, Azerbaycan’a yardım etti’ diyen CHP’lileri de üzmeye, rahatsız etmeye devam edeceğiz. Orta Asya ile Türk devletleri ile bağımızı güçlendireceğiz. O demiryolları, otoyolları, gaz ve petrol boru hatlarını inşa ederken Sayın Kılıçdaroğlu çıkıyor elinde bir harita, ‘Çin’e tren götüreceğiz’ diyor. ‘Bunu hızlandıracağız’ dese teşekkür ederiz de, elinde bir harita can Azerbaycan’ı baypas etmiş.

Sizin Azerbaycan’la derdiniz ne? ‘Karabağ’ı alırken Türkiye maalesef yardım etti’ diyorsunuz, Azerbaycanlı kardeşlerimizi geçmişte Sovyetlere teslim ettiniz. Yeni projeler diyorsunuz, Azerbaycan yok. Kim istiyor sizden Ermenistan mı böyle yapmanızı istiyor, başkası mı böyle istiyor? Azerbaycan’la derdiniz ne sizin gerçekten? Bu soruyu soruyoruz, henüz bir cevabını göremedik. Ama Türk Milleti inşallah cevabını 28 Mayıs’ta bunlara verecek. Biz Azerbaycan’ı baypas eden projeleri değil, Azerbaycan’ın kalbinden geçen projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ermenistan barış antlaşmasını imzalarsa bir an önce müzakere edilir, anlaşma imzalanır. Biz de Türkiye olarak bu doğrultuda bazı olumlu adımlar atarız” dedi.

ERMENİSTAN’A SESLENDİ

“Ermenistan da akıllanırsa ki son günlerdeki açıklamalarını müspet buluyoruz” diyen Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

‘Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz, tanımaya hazırız’ diyorlar. Karşılıklı tanıma konusunda açıklamalar olumlu, biz bunu destekliyoruz. Ayrıca kapsamlı bir barış antlaşması teklif etmişti Azerbaycan, Ermenistan buna da evet derse bir an önce müzakere edilir, antlaşma imzalanır. Biz de Türkiye olarak bu doğrultuda bazı olumlu adımlar atarız. Bizim derdimiz ne, bölgemizde kalıcı barış ve istikrar.

Bir sürü savaşlar var, Ukrayna’da, Suriye ve Sudan’da iç savaş, Afganistan’ın durumu ortada, Libya halen kırılgan. Kriz ve çatışmaların yüzde 60’ı etrafımızda, buna rağmen biz istikrar abidesiyiz. Güçlü bir devlet ve milletiz. Etrafımızdaki savaşların durması için çaba sarf ediyoruz. Barış için arabuluculuk yapıyoruz. Tahıl anlaşması imzalıyoruz, uzatıyoruz. Bunların hiçbirisi Türkiye olmasa, Recep Tayyip Erdoğan olmasa olmaz. Kafkasya’da da barış istiyoruz, umarım Ermenistan da bunu iyi bir şekilde idrak eder.”

‘SANDIKLARA KOŞALIM’ ÇAĞRISI

Bakan Çavuşoğlu, 28 Mayıs seçimi için de şu çağrıda bulundu:

“28 Mayıs’ta Orta Asya’dan geldiğimiz gibi dört nala sandıklara koşalım. Sandıkları patlatalım. İstikrarımıza, yolumuza hep birlikte devam edelim. Bizim en büyük handikabımız rehavettir. ‘Eyvah’ dememek için öncelikle bizim önümüzdeki süreçte ‘eyvallah’ dememiz lazım. Sandıkta Cumhurbaşkanımızı desteklemek için sandıklara koşmamız lazım. 28 Mayıs’ta onlar ‘eyvah’ desin, biz ‘eyvallah’ diyelim. Huzura, istikrara, barışa ve adalete, daha güçlü bir demokrasiye ‘eyvallah’ diyelim. Türkiye Yüzyılı’na ‘eyvallah’ diyelim.” 

Etiketler: Mevlüt Çavuşoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Dün de artezyen kuyusundan petrol çıktı

Sonraki Haber

Sığınmacıların geri dönüşünü güvenli bir şekilde sağlayacağız

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kacır, SİPER-2'nin atış testi görüntülerini paylaştı
Politika

Bakan Kacır, SİPER-2’nin atış testi görüntülerini paylaştı

26 Ekim 2026
Yapıcıoğlu: Şiddet ve silah herkese zarar verdi, en büyük zararı da Kürde verdi
Politika

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: “Silah devreden çıkacak, siyaset konuşacak!”

25 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 26 Ekim 2026
Dervişoğlu'ndan net mesaj: "Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez"
Politika

Dervişoğlu’ndan net mesaj: “Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez”

25 Ekim 2026
DEM Parti lideri Bakırhan'dan 'somut adım' çağırısı: "Süreç yavaşladı"
Politika

DEM Parti lideri Bakırhan’dan ‘somut adım’ çağırısı: “Süreç yavaşladı”

25 Ekim 2026
MHP lideri Bahçeli'den Kazakistan mesajı: "Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği"
Politika

MHP lideri Bahçeli’den Kazakistan mesajı: “Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği”

25 Ekim 2026
AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret
Politika

AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
Sığınmacıların geri dönüşünü güvenli bir şekilde sağlayacağız

Sığınmacıların geri dönüşünü güvenli bir şekilde sağlayacağız

En Güncel Haberler

Hatay'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın
Yerel Haberler

Hatay’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

26 Ekim 2026
Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

26 Ekim 2026
Allığı yanlış yere sürmeyin! Yüz şeklini değiştiren 5 uygulama
Moda ve Kadın

Allığı yanlış yere sürmeyin! Yüz şeklini değiştiren 5 uygulama

26 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otomobilin motor kısmına sıkışan yavru kedi kurtarıldı

25 Ekim 2026
Yaşam

Türkiye’de bir ilk Bitlis’te: Çığ riskine karşı ‘kar perdesi’ ve ‘kar köprüsü’ önlemi!

25 Ekim 2026
Yaşam

Nemrut Kalderası’nda sonbahar bereketi: “Adeta bizleri büyülüyor”

25 Ekim 2026
Yaşam

Sakarya İtfaiyesi’nden Goodyear ekibine yangın eğitimi: 10 günlük zorlu maraton tamamlandı

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

- Tuğçe Karafakıoğlu
25 Ekim 2026

Her yıl 25 Ekim'de kutlanan Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü, doğuştan gelen sinir sistemi rahatsızlıklarına dikkat çekiyor. Bebeğin omurga...

Hastaneye giden herkesin bilmesi gereken 10 hasta hakkı! Çoğu kişi bunlardan habersiz

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Güncel Haber

Hatay'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Hatay’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

26 Ekim 2026
Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

26 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton