26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Erdoğan’ın İsrail’e yönelik açıklamaları tartışmaya sebep oldu

Erdoğan’ın İsrail’e yönelik açıklamaları tartışmaya sebep oldu

Haberton - Haberton
4 Ekim 2024
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamaları tartışmaya sebep oldu

Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamaları tartışmaya sebep oldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yönelik açıklamaları AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir arasında tartışmaya neden oldu.

TBMM Genel Kurulu, ‘Öğretmenlik Mesleği Kanunu’ teklifini görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurul görüşmeleri esnasında AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir arasında, ‘İsrail’ tartışması yaşandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 28’inci Dönem 3’üncü Yasama Yılı açılışında söylediği, ‘Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır’ sözlerini hatırlatan Emir, “Bu, bizim açımızdan son derece önemli ve kaygı vericidir. Bu iddia doğru ise ki doğru olmadığını ummak isteriz, doğru ise Meclisimizin, bu çatının bu iddiayı tartışması, bakanlarımızın, Milli Savunma Bakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın gelip burada Meclisimizi bilgilendirmesi şarttır. Çünkü eğer Türkiye’nin önünde böylesine yakıcı bir tehdit var ise ve bu tehdit böylesine yakınlaşmışsa yüce Meclis buna kayıtsız kalamaz, Meclisteki parlamenterler ve Meclisteki parti grupları bu konuyu mutlaka anlamak, tartışmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

‘NETANYAHU İLE BU GERÇEĞİ BİLMEDEN Mİ GÖRÜŞTÜNÜZ?’

İsrail’in saldırgan ve katil bir devlet olduğunu belirten Emir, “Geçen eylül ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın Netanyahu’yla şakalaştığını, görüştüğünü, kravat sohbeti yaptığını çok iyi anımsıyoruz hatta ekimde, kasımda Netanyahu Türkiye’ye gelecekti, sonrasında da Cumhurbaşkanımız İsrail’e gidecekti. Eğer böyleyse, böyle iş birliği yapılabiliyor ise yani bu 7 Ekim saldırısından önceki hesaplar bu ise nasıl oluyor da İsrail tarihsel köklerinden getirdiği gerekleri doğrultusunda Türkiye’ye saldırıyor? Eğer öyleyse siz, Eylül 2023’te Netanyahu’yla bu gerçeği bilmeden mi görüştünüz? Netanyahu’yla bilmeden mi şakalaştınız? Bu gerçeği bilmeden mi Netanyahu’yu Türkiye’ye davet ettiniz veya İsrail’e, Tel Aviv’e gitmeyi kabul ettiniz?” diye konuştu.

‘SİYONİZMİN HEDEFİ TÜRKİYE’DİR’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in açıklamaları üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 Ekim tarihinde Mecliste yapmış olduğu konuşma hakikatleri ifade eden manifesto niteliğindeki bir konuşmadır ve her satırı çok dikkatli bir şekilde hazmedilerek, hakikaten okunarak üzerinde tefekkür edilmelidir. Çok açık ve seçik bir şekilde; Netanyahu’nun, oğlunun, bakanlarının, İsrail’deki hahamların görüntüleri sosyal medyada bütün herkese açık enformatik anlamda elde edilebilecek neticelerdir.

Siyonizm’in temel hedefi, Thedor Herzl’in ortaya koyduğu şekliyle önce İsrail Devletini kurmak, Filistin topraklarından sonra da bu İsrail Devleti’nin sınırlarını kendi tahrif ettikleri Tevrat’a dayandırmak suretiyle, hakikaten bir kehanetin gerçekleşmesi noktasında da Mısır’daki Nil Nehrinden Türkiye’deki Fırat Nehrine kadar arzı mevut olarak, vadedilmiş topraklar olarak büyük İsrail sınırlarını genişletmek ve böylece dünya hakimiyetini elde etmektir. Bakın, bu konuda İsrail askerleri kendi peçlerinde, omuzlarında taşıdığı armalarda bu vadedilmiş toprakları resmetmektedirler; Türkiye’yi de içine alan şekilde. Bu, bilinmeyen bir hadise değil, bütün dünyanın bildiği bir husustur, Siyonizmin hedefidir. Biz herkesle görüşürüz ama hakkı ve hakikati ortaya koyarız” dedi.

‘ASKERİ İŞ BİRLİĞİ YAPARKEN DE SİYONİZM VARDI’

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na cevap vermek üzere söz alan Emir, “Sayın Akbaşoğlu, şimdi, sizi anlıyorum da anlaşmamız gereken veya sizin cevap vermeniz gereken yer şurası: Siyonizm 300- 500 yıllık bir mesele. Theodor Herzl 1880’li yıllarda bu kongreleri yaptı ve İsrail hayalini kurdu. Bu, daha geçen eylül ayında Netanyahu’yla sarmaş dolaştı. Yani sizin savaş tehlikesinden anladığınız o armalar, o resimler, hahamlarsa eyvah Türkiye Cumhuriyeti’ne. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin elinde bir istihbarat varsa bunu konuşalım, bu da ciddi bir iştir. Ama biz şunu görüyoruz: Ekonomi kötü, insanlar aç, insanlar yoksul, yargımız perişan, eğitimimiz çökmüş, sağlık sistemimiz çökmüş ama ‘Savaş tehlikesi var, hain İsrail, arkamda sıralanın.’ Biz sıcak siyasetin konusu yapılmasını kabul etmiyoruz. Sizin anlatmanız gereken, siz ticaret yaparken, askeri iş birliği yaparken Siyonizm de vardı, Herzl de vardı, o armalar da vardı” değerlendirmesinde bulundu.

‘NETANYAHU İLE GÖRÜŞMEK DEMEK SÖZLERİNİN TESİRİNDE KALMAK DEMEK DEĞİL’

Emir’in açıklamaları sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, “Daha neler, değil mi yani? Öyle bir tehlike yok mu Murat Bey? Siz PKK’yla iş birliği yapın, getirin. PKK’yla iş birliği yapın, getirin İsrail’i” şeklinde tepki göstermesinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Şunu ifade edeyim: Çok açık ve seçik bir şekilde biz bütün herkesle görüşüp hakkı ve hakikati yüzlerine ikili görüşmelerde de çoklu platformlarda da ortaya koyan bir dış politika yaklaşımını sergileyerek geldik. Bunu Netanyahu’ya da ifade ettiğimiz söz konusudur.

Bütün dünyaya da bu şekilde bir tutum ve davranış sergilediğimiz herkesin malumudur. Zaten o nedenle Sayın Erdoğan’ın aşağı düşürülmesi ve ‘Bütün muhalefeti desteklemek suretiyle Erdoğan’ı devirelim’ sözünün Biden tarafından söylenmesinin nedenleri nedir? Biden’a da bu hakikatlerin ikili görüşmelerde ortaya konmasıdır. Dolayısıyla görüşmek demek, onların sözlerinin tesirinde kalmak demek değil; tam tersine, onları etkileyerek, ‘Doğruda, barışta, iyide, güzelde gelin buluşalım’ çağrısıdır” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL’İN HEDEFLERİNE ULAŞMASI MÜMKÜN OLMAYACAKTIR’

Akbaşoğlu, “Bu konuda çok açık ve seçik bir şekilde, İsrail’in hedeflerinden bahsediyoruz; İsrail bu hedefleri 1897’den beri ortaya koymuş, adım adım kendince bir noktaya gelmiş. Hedefleri budur ancak bu hedefleri biz hemen 15 Temmuz akabinde yaptığımız bütün o harekatlarla çöpe atmak suretiyle engelledik ve büyük İsrail’in oluşturulmasına ilişkin bütün atraksiyonların önüne geçtik. Heron’lar vesaireler sonuç itibarıyla yerini İHA, SİHA ve TİHA’lara, yerli yazılımlara, yerli savunma sanayisine bıraktı. Türkiye’nin yaptığı, Erdoğan’ın yaptığı budur ve bu konuda İsrail’in hedeflerine ulaşması da mümkün olmayacaktır ancak hedeflerini de bilmemiz, ona göre önlem almamız, iç tahkimatımızı sağlamlaştırmamız gerektiği çağrısını herkesin kabul etmesi ve ona göre davranması milli bütünlüğümüz açısından çok önem arz etmektedir. Meseleleri birbirine karıştırmamak gerekir, dünyanın bildiği hususları da bilmemezlikten gelmemek gerekir düşüncesindeyim” dedi.

TARTIŞMALAR DEVAM ETTİ

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in söz talebini sataşma olarak değerlendirmedi. CHP Grup Başkanvekili Emir, “Bizim Biden’la ne işimiz olur? Biden, AKP’nin en iyi ilişki içerisinde olduğu ABD Başkanıdır” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, “Genel seçimler öncesinde Biden’la gidip Kılıçdaroğlu görüştü. Amerika’da 8 saat ortadan kayboldu Kılıçdaroğlu, hadi açıkla bakalım, kiminle görüştünüz?” diye yanıt verdi.

Etiketler: İsrailRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

16 yaşındaki çocuğu bıçakla öldüren 15 yaşındaki çocuk tutuklandı

Sonraki Haber

FIBA Kadınlar Süper Kupa’da zafer Fenerbahçe Opet’in

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
FIBA Kadınlar Süper Kupa'da zafer Fenerbahçe Opet'in

FIBA Kadınlar Süper Kupa'da zafer Fenerbahçe Opet'in

En Güncel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Mersin’de vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle getirerek adlarına banka hesabı ve Gsm hattı açtıran, bu hesapları dolandırıcılıkta kullanan 12 şüpheliden...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton