19 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Erdoğan’dan Muhtarlar Günü’nde sert mesaj: Bizimle uğraşmaya devam edecekler!

Erdoğan’dan Muhtarlar Günü’nde sert mesaj: Bizimle uğraşmaya devam edecekler!

Haberton - Haberton
19 Ekim 2026
- Politika
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Erdoğan'dan Muhtarlar Günü'nde sert mesaj: Bizimle uğraşmaya devam edecekler!
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük milletlerin imtihanı da büyük olur. Türk milleti olarak bizim de tarih boyunca mücadelemiz, zaferlerimiz gibi imtihanlarımız da gerçekten çok büyük oldu. Bugün de büyük bir mücadelenin tam göbeğindeyiz. Bu mücadelede bölgemizi lime lime etmek isteyenlerin tekerine çomak soktukça bizi asla boş bırakmayacaklar. Tıpkı kahraman ecdadımız gibi zalimlerin değil, hangi inançtan olursa olsun mazlumların yanında cesaretle durduğumuz müddetçe bizimle uğraşmaya devam edecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Muhtarlar Buluşması’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdiye kadar kimi zaman burada, kimi zaman sergi salonumuzda Türkiye’nin tüm vilayetlerinden 40 bini aşkın muhtarımızla bir araya geldik. Gün oldu Türkiye’nin meselelerini sizlerle istişare ettik. Gün oldu bölgesel ve küresel gelişmeleri birlikte değerlendirdik. Gün oldu en sıkıntılı zamanlarda kafa kafaya verdik, yeni bir yol açtık. Gün oldu milletçe hepimizi sevindiren başarıları birlikte kutladık. Gün oldu dertleştik. Gün oldu birbirimize destek olduk, umut verdik. Ama 12 yıl boyunca demokrasinin uç beyi olan muhtarlar ile şahikası olan Cumhurbaşkanlığı arasındaki o bağı her zaman canlı tuttuk, diri tuttuk. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni sadece devletin merkezi değil, milletin evi haline de getireceğimizin sözünü vermiştik. Şükürler olsun ki millete verdiğimiz diğer sözlerimiz gibi bu sözümüze de sadık kaldık” ifadelerini kullandı.

‘MUHTAR KARDEŞLERİME SAYGI DUYMAYI ÖĞRENDİLER’

Erdoğan, muhtarlarla bir araya gelmesinin eleştirildiğini belirterek, “Sizlerle aramızdaki sarsılmaz bağı anlayamayanlar, bizim her icraatımıza yaptıkları gibi muhtarlar buluşmamıza da kara çalmışlardır. Öyle küçümseyici ifadeler kullandılar ki içlerinde yıllardır biriktirdikleri milli irade hazımsızlığını tüm çirkinliğiyle bir anda ortaya boca ettiler. ‘Muhtar bile olamaz’ diyerek güya bizi aşağıladıklarını zannedenler, benim muhtar kardeşlerime Cumhurbaşkanlığından başlayarak devletin tüm kapılarının açılmasını bir türlü kabullenemediler. Milletin teveccühüne rağmen bizi Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına layık görmeyenler, aslında sizi de buralara layık göremediler. Rahatsızlıklarının sebebi bizim burada hasbihal etmemiz asla değildi. Rahatsızlıklarının sebebi, sizin buraya kendi evinize gelir gibi gelmenizdi. Rahatsızlıklarının sebebi, tıpkı 90 sene önce Ankara’ya alınmayan Aşık Veysel gibi, muhtarlarımızın onlara göre yeterince elit olmamasıydı. Yıllar geçse de birilerinin Anadolu insanına tepeden bakma alışkanlıkları değişmedi. Türkiye’nin değiştiğini, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını kabullenmeye bir türlü yanaşmadılar. Peki, sonuçta ne oldu? İçlerine pek sinmese de kuzu kuzu kabullenmek zorunda kaldılar. Vatandaşın doğrudan oyuyla seçilen, benim demokrasi piramidinin tabanı olarak tarif ettiğim muhtar kardeşlerime saygı duymayı öğrendiler. Devletin zirvesinin kapıları muhtarlarımıza açıldıkça şehir merkezlerinden köylere kadar bu atmosfer tüm Türkiye sathına yayıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile birlikte kamu kurumlarının ve belediyelerin kapıları da muhtar kardeşlerime ardına kadar açılmaya başladı. Bu iş sadece yerel düzeyde de kalmadı. Türk siyasetinde de buluşmalarımızın dönüştürücü etkisi oldu. Tabiri caizse siyasette bir ‘muhtar açılımı’ yaşandı. Daha önce ‘muhtar’ deyince hafife alanlar, kimi zaman mecburiyetten, kimi zaman mahcubiyetten dolayı bizi taklit etmeye, takip etmeye başladılar. Ne kadar samimi olduklarını elbette ölçemeyiz ama yine de düne kadar muhtar görünce yollarını değiştirenlerin, şimdilik seçim dönemleriyle sınırlı olsa bile muhtarlar buluşması düzenlemesini Türkiye’de milli iradenin güç kazanması, muhalefetin toplumla barışması noktasında kıymetli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

‘MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ’Nİ HAYATA GEÇİRDİK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar ile ilgili yaptıkları çalışmalara da değinerek, “Muhtarlarımızın taleplerini elektronik ortamda iletebilmeleri için Muhtar Bilgi Sistemi ‘MUBİS’i hayata geçirdik. 19 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan ederek 2016 yılından itibaren ülke genelinde kutlamaya başladık. Maaş ve ödemeler konusu ise üzerinde titizlikle durduğumuz ikinci başlıktı. 2002’de muhtarlarımıza yapılan ödeme yalnızca, unutmayın, 97 liraydı. 2026 yılı itibarıyla bu rakamı tam 28 bin liranın üzerine çıkardık. Muhtarlarımızın SGK primlerini ise 2017’den bu yana devlet olarak biz karşılıyoruz. Daha önce ticarethane tarifesi üzerinden belirlenen enerji giderlerini mesken statüsüne alarak muhtarlarımızın enerji giderlerini azalttık. Tüm muhtarlarımızın Vilayetler Hizmet Birliği, otel ve sosyal tesislerinden bakanlık mensuplarına uygulanan tarifeler üzerinden yararlanmalarını sağladık. 2022 yılında yayımladığımız Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunu kamu yararına çalışan dernekler arasına aldık. Köy ve mahalle muhtarlarımızın bulundukları illerdeki müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilmelerinin önünü açtık. Diğer taraftan yeni hizmet binalarının inşasına da hız verdik. 30 büyükşehrimizde yöreye özgü 100 hizmet binasının yapımını 2023 yılında tamamladık. 2024 ve 2025’te ise İl Özel İdaresi kapsamında bulunan 51 lokasyonda 130 muhtar hizmet binasının yapım ve onarımını gerçekleştirdik. Muhtarlarımıza yönelik ilk sosyal dinlenme tesisi projesi olan Ankara Muhtar Evini 4 yıl önceki Muhtarlar Günü’nde hizmete açtık. Bu projenin devamı niteliğindeki İstanbul Çapa Muhtar Evini de tamamlayarak fiilen sizlerin istifadesine sunduk. Kadın muhtarlarımızın görev yaptığı yerlerdeki tüm hizmet binalarının güvenlik kamerası ihtiyaçlarını da talepler doğrultusunda karşıladık. Mekansal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ile afet yönetim ve karar destek sistemlerinde muhtarlarımızın kullanımına yönelik düzenlemeler yaptık. Silah ruhsatlarından turizme, kültürden enerjiye kadar hemen her başlıkta sizin daha iyi koşullarda vatandaşa hizmet etmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah bundan sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ’

Erdoğan, dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, “Bölgemizde şiddeti giderek artan bir kriz fırtınası yaşanıyor. Hemen kuzeyimizdeki Rusya-Ukrayna Savaşı birkaç ay sonra 5’inci yılını dolduracak. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları imzalanan anlaşmalara rağmen hız kesmeden devam ediyor. Komşumuz İran’daki gerilim tam olarak bitmeden bu sefer Yemen’de yeni bir çatışmanın fitili yakıldı. Husilerin dostumuz ve kardeşimiz Suudi Arabistan’ı hedef alan saldırıları bölgemizdeki tansiyonun iyice tırmanmasına sebep oldu. Riyad’daki havalimanına düzenledikleri saldırıda aralarında umrecilerin de olduğu çok sayıda Müslüman kardeşimiz vefat etti. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Lübnan’a bakıyoruz maalesef orada da durum hiç iç açıcı değil. Suriye’den güzel haberler geliyor lakin Siyonist İsrail orayı da karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Hani diyorum ya, etrafımız ateş çemberi diye; içinde bulunduğumuz durum tam olarak böyle. Biz işte böyle bir kaos ve kriz ortamında Türkiye’nin kılına zarar gelmemesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Hamdolsun, şimdiye kadar bunda da başarılı olduk. Ülkemizi çevremizdeki çatışmalardan uzak tuttuk. Tahriklere kapılmadık, tuzaklara düşmedik, provokasyonlara gelmedik. Akıllı, sabırlı, sağduyulu bir şekilde tüm bu zor süreçleri başarıyla yönettik” dedi.

‘BİZİMLE UĞRAŞMAYA DEVAM EDECEKLER’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Unutmayın, büyük milletlerin imtihanı da büyük olur. Türk milleti olarak bizim de tarih boyunca mücadelemiz, zaferlerimiz gibi imtihanlarımız da gerçekten çok büyük oldu. Bugün de büyük bir mücadelenin tam göbeğindeyiz. Bu mücadelede bölgemizi lime lime etmek isteyenlerin tekerine çomak soktukça bizi asla boş bırakmayacaklar. Tıpkı kahraman ecdadımız gibi; zalimlerin değil, hangi inançtan olursa olsun mazlumların yanında cesaretle durduğumuz müddetçe bizimle uğraşmaya devam edecekler. Kimi zaman FETÖ gibi suret-i haktan görünen içerideki ajanlarıyla, kimi zaman dışarıdaki lobileriyle, kimi zaman ekonomik tetikçileriyle, kimi zaman da uluslararası basındaki maşalarıyla, kimi zaman da sosyal medyadaki aparatlarıyla bizim üzerimize gelecekler. Dikkatimizi dağıtmaya çalışacaklar. Yolumuzdan alıkoymaya çalışacaklar. Pençelerimizi sökmeye, iddialarımızdan vazgeçirmeye çalışacaklar. Allah’ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Dünyayı sömürerek, bölgemizi kan deryasına çevirerek kendilerine refah düzeni kurmak isteyenlere boyun eğmeyeceğiz. Karanlık ve kirli oyunlara, bütün bunlara karşı çok ama çok dikkatli olacağız. Müslümanları birbirine düşürmeye çalışanlara karşı uyanık olacağız. Milletimizin umudunu kırmaya, moralini bozmaya, aramıza nifak duvarları örmeye çalışanlara karşı her zaman teyakkuz halinde olacağız. Sizlere güveniyorum. Rabb’im basiret ve ferasetimizi artırsın diyorum.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde bir araya geldi! Hasan Gülay’a TBMM’de son veda

Sonraki Haber

Fatih’te 3 katlı binanın terasında korkutan yangın; alevler bitişikteki binanın çatısına sıçradı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan’da
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan’da temaslarda bulundu

19 Ekim 2026
Bakan Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Ferhan ile görüştü
Politika

Hakan Fidan’dan Suudi Arabistan ile kritik temas! Bölgedeki saldırılar masaya yatırıldı

19 Ekim 2026
Bakan Murat Kurum, Kazakistan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Kuantyrov ile görüştü
Politika

Bakan Murat Kurum, Kazakistan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Kuantyrov ile görüştü

19 Ekim 2026
Mustafa Varank'tan Filyos Limanı açıklaması
Politika

Mustafa Varank’tan Filyos Limanı açıklaması

19 Ekim 2026
Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’ndan ittifak tartışmalarına sert tepki: “Fon yolsuzluğunun üzeri örtülüyor” iddiası
Politika

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’ndan ittifak tartışmalarına sert tepki: “Fon yolsuzluğunun üzeri örtülüyor” iddiası

19 Ekim 2026
Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde bir araya geldi! Hasan Gülay'a TBMM'de son veda
Politika

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde bir araya geldi! Hasan Gülay’a TBMM’de son veda

19 Ekim 2026
Sonraki Haber
Fatih'te 3 katlı binanın terasında korkutan yangın; alevler bitişikteki binanın çatısına sıçradı

Fatih'te 3 katlı binanın terasında korkutan yangın; alevler bitişikteki binanın çatısına sıçradı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Ordu'da 'Uluslararası 2'nci Ordu Yarı Maratonu' düzenlendi
Spor Haberleri

Ordu’da ‘Uluslararası 2’nci Ordu Yarı Maratonu’ düzenlendi: 8 ülkeden 707 sporcu katıldı

19 Ekim 2026
Kayıp Alzheimer hastası, arazide ölü bulundu
Yerel Haberler

Kayıp Alzheimer hastası, arazide ölü bulundu

19 Ekim 2026
Güzellik merkezinde dolandırıcılık operasyonu: 305 senetli sözleşme ele geçirildi
Yerel Haberler

Güzellik merkezinde dolandırıcılık operasyonu: 305 senetli sözleşme ele geçirildi

19 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emekliye ayrılan öğretmene, 40 yıl görev yaptığı okulunda duygusal veda

19 Ekim 2026
Yaşam

Bursa’da, pilav etkinliğinde rahatsızlananların sayısı 182’ye yükseldi

19 Ekim 2026
Yaşam

Selimiye Camisi meydanında başıboş 3 at otlarken görüldü

19 Ekim 2026
Yaşam

Kuyumcu dükkanından 5,6 milyon TL’lik soygun: Yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı

19 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Murat Kurum, Kazakistan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Kuantyrov ile görüştü

Bakan Murat Kurum, Kazakistan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Kuantyrov ile görüştü

- Haberton
19 Ekim 2026

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kazakistan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Alibek Kuantyrov ile bir araya geldi....

Türkiye’de hayvan deneyleri tartışması: Etik sorunlar, yasal düzenlemeler ve alternatif yöntemler

Tesla’nın uçan otomobili Türkiye’ye gelecek mi? İstanbul trafiğinde kullanılabilecek mi, fiyatı ne kadar olacak?

İkinci el araç alacaklar dikkat! Ekspertiz raporunda yazmayan kusur sonradan çıkarsa ne olur?

Evdeki bu belirtileri görmezden gelmeyin! Camlardaki buğulanma ve duvarlardaki küf neyin habercisi?

Güncel Haber

Ordu'da 'Uluslararası 2'nci Ordu Yarı Maratonu' düzenlendi

Ordu’da ‘Uluslararası 2’nci Ordu Yarı Maratonu’ düzenlendi: 8 ülkeden 707 sporcu katıldı

19 Ekim 2026
Kayıp Alzheimer hastası, arazide ölü bulundu

Kayıp Alzheimer hastası, arazide ölü bulundu

19 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton