16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Erdoğan’dan Kıbrıs’ta müzakere mesajı

Erdoğan’dan Kıbrıs’ta müzakere mesajı

Haberton - Haberton
19 Temmuz 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Erdoğan'dan Kıbrıs'ta müzakere mesajı

Erdoğan'dan Kıbrıs'ta müzakere mesajı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC ziyaretinde Kıbrıs’ta müzakerelerin ancak iki eşit devlet arasında yapılabileceğini vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs’ta müzakere ile ilgili “Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, “Kıbrıs Türk’ü Ada’da yarım asırdan fazla bir süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor” dedi.

Ziyaretine değinen Erdoğan, “Ziyaretimiz sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar‘la bir araya gelecek, milli davamıza ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere dair durum değerlendirmesini yapacağız” diye konuştu.

“Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir gelecek arzu eden tüm taraflara bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum” diyen Erdoğan Kıbrıs’ta müzakere ile ilgili olarak “Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu, kimin de çözümsüzlükten nemalandığını bir kez daha göstermiştir” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir” şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan Kıbrıs’ta müzakere mesajı

“Gereği neyse anında gereğini yaparız”

Erdoğan, Kıbrıs’taki müjde açıklamasıyla ilgili soruya, “Biraz sonra KKTC Parlamentosunda inşallah orada açıklayacağım, burada açıklarsam, o zaman Kıbrıs parlamentosundaki konuşmam boşa geçer” dedi.  Erdoğan, “Azerbaycan’dan KKTC teması sonrası başka ülkelerden de temas bekleniyor mu?” sorusuna, “Başta Azerbaycan olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden burayla bu tür temasların olması gelişmesi bizim gayretimizdir. Bunları devam ettireceğiz” diye yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin açıklamalarının sorulması üzerine, “Öyle bir haber çıktı ama alakası yok. Bizim bunlara asla tahammülümüz olmaz, gereği neyse anında gereğini yaparız” ifadesini kullandı.

“Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir gelecek arzu eden tüm taraflara bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum” diyen Erdoğan, “Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu, kimin de çözümsüzlükten nemalandığını bir kez daha göstermiştir” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir” şeklinde konuştu.

“Adalet Divanı ismini değiştirmesi lazım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Adalet Divanı’nın Almanya’da iki işletmeye başörtüsü kısıtlaması kararının sorulması üzerine, “Bizim tutumumuz zaten belli. Adalet Divanı ismini değiştirmesi lazım. Bunun Adalet Divanıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Önce inanç özgürlüğü nedir bunu anlamaları lazım. Bu lafı gitsinler aynen kipa takanlar içinde de söylesinler” yanıtını verdi. 

“Aşı olmayanlar aşısını muhakkak yaptırmalı”

Delta varyantı kapsamında vaka sayılarındaki artış ve aşılamayla maske takanların sayısının azalmasının sorulması üzerine Erdoğan, “Maske, mesafe kuralı devam etmeli. Bundan taviz verilmesi doğru değil. Bakın dükkanlar açılsın, lokantalar açılsın dendi, biz de bunları kale aldık, adımı attık. Ama ne oldu, hemen rakamlar oranlar yükselmeye başladı. Dün evvelsi gün vefat sayılarında düşüş oldu ama dün itibariyle vefat sayıları arttı, yanılmıyorsam 77’ye çıktı. Rakam 7 binleri tekrar yakalandı. Bu bizim için bir tehdittir.

Bu tehdide fırsat vermemek gerekiyor. Öyleyse yapmamız gereken toplu bulunduğumuz mekanlarda mesafe ve maske kuralına çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. Aşının önünü zaten şu anda açmış bulunuyoruz. Aşı olmayanlar aşısını muhakkak yaptırmalı. Kendi aşımızı da yıl sonuna kadar üretmek suretiyle aşıda ihtiyaç dışardan gelir mi gelmez mi bunu çözmüş olacağız. Olumsuz propagandalar kanmadan aşılarımızı yaptırmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: CumhurbaşkanıKKTCRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aydın’da yeni ilçe belediye başkanı seçildi

Sonraki Haber

CHP liderinden Kurban Bayramı mesajı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başsavcılık açıkladı! ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru mu?

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Narin Güran cinayetinde savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu
Öne Çıkan

Savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
CHP liderinden Kurban Bayramı mesajı

CHP liderinden Kurban Bayramı mesajı

En Güncel Haberler

5 bin liralık borcunu ödemeyen kuzenini öldürdü, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı
Yerel Haberler

5 bin liralık borcunu ödemeyen kuzenini öldürdü, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı

16 Mayıs 2026
'Dijital dolandırıcılar, 'oltalama' yöntemiyle yaşlıları ve çocukları hedef alıyor'
Yerel Haberler

‘Dijital dolandırıcılar, ‘oltalama’ yöntemiyle yaşlıları ve çocukları hedef alıyor’

16 Mayıs 2026
Dış Haberler

Putin’in Çin’e gideceği tarih belli oldu

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Koparmanın 699 bin TL cezasının olduğu, Siirt’e özgü sümbüller çiçek açtı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Türkiye’nin en büyük canlı hayvan pazarında ‘kurban’ hareketliliği

16 Mayıs 2026
Yaşam

Tekstilde sentetik boyalara alternatif bakterilerden doğal renk üretildi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Küçükçekmece D-100 Karayolu’nda otomobil bariyerlere çarparak takla attı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Caucasian man sitting on sofa watching television news broadcast, holding remote control and facing TV screen in modern living room interior, back view visible

Muhabir gözüyle ekranlar

- Nur Orhan
16 Mayıs 2026

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ekranlar artık hayatımızın merkezinde yer almaya başladı. Bir zamanlar yalnızca belirli saatlerde televizyon izleyen toplumlar, bugün günün...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Koparmanın 699 bin TL cezasının olduğu, Siirt'e özgü sümbüller çiçek açtı

Koparmanın 699 bin TL cezasının olduğu, Siirt’e özgü sümbüller çiçek açtı

16 Mayıs 2026
Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarında 'kurban' hareketliliği

Türkiye’nin en büyük canlı hayvan pazarında ‘kurban’ hareketliliği

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton