26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Erdoğan: Rus halkının acısını paylaşıyoruz

Erdoğan: Rus halkının acısını paylaşıyoruz

Haberton - Haberton
23 Mart 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rus halkının acısını paylaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rus halkının acısını paylaşıyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Terörün kanlı ve kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde partisinin ‘Büyük Ankara Mitingi’nde konuştu. Erdoğan, konuşmasının başında Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşanan terör saldırısına değindi. Erdoğan, “Dün, Moskova’da bir konser salonuna yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla ülkem ve milletim adına Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz. Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddet kınıyoruz. Terör kimden gelirse gelsin faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı ve kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe, devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

‘BU KATILIM HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEK’

Erdoğan, emniyetten aldığı rakama göre meydanda 200 bin kişi olduğunu söyleyerek, “Maşallah. Demek ki 31 Mart‘ta bu katılım Ankara’da her şeyi değiştirecek. Buna hazır mıyız? Öncelikle Ankara’ya ve Ankaralılara 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na verdikleri samimi destek için teşekkür ediyorum. Milletvekillinde yüzde 47, Cumhurbaşkanlığı‘nda yüzde 49’luk oy oranlarıyla milli irade bayrağını başkentin burcuna bir kez daha diktiniz. Esasen bizim Ankara’yla aramızdaki gönül bağına baktığımızda bu oranların çok daha ilerisinde olduğunu görüyoruz.

İnşallah 31 Mart‘ta Ankara’yla aramızdaki muhabbetin derinliğine uygun bir sonuçla bunu telafi edeceğiz. Başkentimize de böylesi yakışır. Ankara’nın milli mücadelenin ardından başkent olması, öyle birilerinin iddia ettiği gibi tesadüf eseri değildir. Tarihinin her döneminde Ankara şehir kimliğini muhafaza etmiş bir yerdir. ‘Ankara bir bozkır kasabasıydı’ diyerek bu şehri küçümseyenler onun gerisindeki parıltılı geçmişten habersizdir. Devlet kuracak organizasyon kabiliyetine ulaşan Ankara ahilerinin mücadelesi bile tek başına bu şehri tarihte seçkin bir yere taşımaya yeter” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rus halkının acısını paylaşıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rus halkının acısını paylaşıyoruz

‘ANKARA, ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZIDIR’

Erdoğan, Ankara’nın sadece devletin merkezi sıfatıyla sahip olduğu kamu gücünden ibaret olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Ankara sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, kültür ve sanatıyla en önemlisi insanıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır. Bugün burada Başkent Millet Bahçesi’nde bir araya gelen sizler sadece Ankara’ya, sadece ülkemize değil, tüm dünyaya mesaj veriyorsunuz. Şimdi burayı, bu millet bahçesini kim yaptı? Murat Kurum kardeşimiz bakanken o yaptı. Şimdi Murat Kurum nerede? İstanbul’da. Şimdi İstanbul’u kazanmak Murat kardeşimize yakışır. Keçiören’de Turgut Altınok kardeşimiz birçok eserleriyle oraya damgasını vurdu. En son malum kulenin açılışını yaptık.

Bir asır önce düşman Ankara’nın kapısına kadar dayanmıştı. Top seslerinin Ulus’taki meclisten duyulduğu o zor günlerde ortaya konan güçlü iradenin yankıları hala sürüyor. Aynı irade 15 Temmuz gecesi darbecileri sokaklara, meydanlara çıktıklarına pişman eden ruhun adıdır. Bu ruh hem milli mücadeleyi zafere ulaştırdı, hem Cumhuriyetimizi kurdu, hem tüm demokrasi ve kalkınma atılımlarımıza ilham oldu. Çok partili siyasi hayata geçtiğimizden beri demokrasimizin başına kara bulutlar her toplandığında baharı önce neresi başlattı; Ankara başlattı.

Ülkenin her karışını ilmik ilmik ördüğümüz yatırımlarımızın hazırlıklarını Ankara’da yaptık. Milletimizin her bir ferdinin hayatına dokunan hak ve özgürlük reformlarımızı burada gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına atıfla hazırladığımız 2023 hedeflerimizi Ankara’yla birlikte fiiliyata geçirdik. Şimdi burada, bu meydanda, aynı hissiyatı, aynı heyecanı ben şu katılımla aynı azmi görüyorum.”

‘ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR’

Erdoğan, Ankara’nın Türkiye Yüzyılının inşasına hazır olduğunu belirterek, “Türkiye Yüzyılıyla ülkemizi dünyanın devler ligine yükseltme mücadelemizde bizimle yol yürüyeceğinize inanıyorum. Ankara yanımızda olduğu müddetçe yedi düvel karşımıza çıksa evelallah yıkar geçeriz. Ankara’yı bilmek, Ankara‘yı anlamak, Ankara‘yı sevmek elbette önemli; ama asıl mühim olan Ankara‘yı tüm vasıflarına uygun eser ve hizmetlerle donatmaktır. Şurada mevcut Ankara Belediye Başkanı şu 5 yılda Allah aşkına ne yaptı ya? Yollarımızın hali ortada; çöp, çukur, çamur. Bu, CHP’nin pratiğidir. Bundan başkasını bunlar yapamaz. İstanbul’da da öyleydi. Çöp, çukur, çamur. Onlardan devraldım.

Ankara da öyle; çöp, çamur, çukur. Bunlardan artık kurtulalım. 5 yıl boşuna geçti. Onun için 31 Mart çok önemli. Ankara’yı başkent sıfatına uygun hizmet veremeyenlerden kurtarmanın vakti çoktan gelmiştir. Buna hazır mıyız? Öyleyse 31 Mart akşamı bu işin hakkını verelim. Burası hiçbir şey yapmayarak, üstüne bir de bununla övünerek idare edilebilecek bir şey değildir. Bunca yılın Ankaralısı olarak, şehrin nereden nereye geldiğini de nerede durduğunu ve hatta gerilediğini de bizzat görüyoruz, biliyoruz” diye konuştu.

Etiketler: Recep Tayyip ErdoğanRusya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Buckingham Sarayı, Dünya Saati için 1 saat ışıklarını kapatacak

Sonraki Haber

Asrın felaketini asrın dönemi sıfatına döndürdük

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yılın ilk 6 ayında gümrüklerde 36 ton uyuşturucu ele geçirildi
Politika

Yılın ilk 6 ayında gümrüklerde 36 ton uyuşturucu ele geçirildi

26 Haziran 2026
Müsavat Dervişoğlu’ndan süreç için “Yunan general” benzetmesi
Politika

Müsavat Dervişoğlu’ndan süreç için “Yunan general” benzetmesi

26 Haziran 2026
Vatandaşı ilgilendiren NATO zirvesi değil; pastırma sucuk fiyatı
Politika

Vatandaşı ilgilendiren NATO zirvesi değil; pastırma sucuk fiyatı

26 Haziran 2026
Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti
Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 26 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Asrın felaketini asrın dönemi sıfatına döndürdük

Asrın felaketini asrın dönemi sıfatına döndürdük

En Güncel Haberler

Kedinin yüzüne sprey sıkan market çalışanı beraat etti
Gündem

Kedinin yüzüne sprey sıkan market çalışanı beraat etti

26 Haziran 2026
Kira anlaşmazlığı nedeniyle ev kurşunlayan suç örgütü üyesi 9 şüpheli gözaltına alındı
Yerel Haberler

Kira anlaşmazlığı nedeniyle ev kurşunlayan suç örgütü üyesi 9 şüpheli gözaltına alındı

26 Haziran 2026
İran'dan komşu ülkelere İsrail uyarısı
Dış Haberler

İran’dan komşu ülkelere İsrail uyarısı

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Babalık davası reddedilen Ankaralı Necla’nın, Trump ile görüşme talebi

26 Haziran 2026
Yaşam

İletişim Başkanı Duran: Tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum

26 Haziran 2026
Yaşam

İş Bankası şubeleri karnelerini alan çocukları bekliyor

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜİK: Gün içinde en fazla zaman uykuya ayrılıyor

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Göztepe, Altınordu'ya talip oldu

Göztepe, Altınordu’ya talip oldu

- Haberton
26 Haziran 2026

İzmir'i Süper Lig'de temsil eden Göztepe, 2'nci Lig'de yer alan ve yatırımcı arayan bir diğer İzmir ekibi Altınordu'ya talip oldu....

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Kedinin yüzüne sprey sıkan market çalışanı beraat etti

Kedinin yüzüne sprey sıkan market çalışanı beraat etti

26 Haziran 2026
Kira anlaşmazlığı nedeniyle ev kurşunlayan suç örgütü üyesi 9 şüpheli gözaltına alındı

Kira anlaşmazlığı nedeniyle ev kurşunlayan suç örgütü üyesi 9 şüpheli gözaltına alındı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton