5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Erdoğan: Narin üzerinden kutuplaştırma yapıldı

Erdoğan: Narin üzerinden kutuplaştırma yapıldı

Haberton - Haberton
15 Eylül 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Erdoğan: Narin üzerinden kutuplaştırma yapıldı

Erdoğan: Narin üzerinden kutuplaştırma yapıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’nda yaptığı konuşmasında, “85 milyon olarak hepimizin yüreğini yakan Narin üzerinden kutuplaştırma yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şişli’de bir otelde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’na katıldı. Tasavvuf Mûsikisi dinletisi ile başlayan programda, ilahi dinletisi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve sinevizyon filmi gösterimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “40 yılda yüzlerce çocuğun kanını akıtan, yüzlerce Narin’i bizden alan, polis, asker, sivil, kadın, yaşlı, bebek demeden, binlerce vatandaşımızı acımasızca öldüren bölücü terör örgütünün uzantıları, aynaya bakmadan millete vicdan dersi, insanlık dersi verme cüretinde bulunuyor” dedi.

‘HAZRETİ PEYGAMBER EFENDİMİZ, BİZLER İÇİN EN GÜZEL ÖRNEKTİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin Mevlid Kandili’ni kutlayarak, “Bu güzel gecenin başta Gazze’deki mazlumlar olmak üzere; yeryüzünün farklı köşelerinde, ölümle, açlıkla, zulümle ve zalimle boğuşan tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Mevlid-i Nebi Haftası’nı her sene farklı bir başlık altında idrak ediyor. Bu seneki programların teması ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ olarak belirlendi. Hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında icra edilecek programlarla hep birlikte bu müstesna günlerin feyzinden istifade etmeye çalışacağız.

Hazreti Peygamber Efendimiz, veladetinden vefatına kadar her anıyla, yaşantısıyla, sözleriyle, mücadelesiyle, bizler için en güzel örnektir. Hazreti Ayşe Validemiz, Resulullah Efendimiz’i tarif ederken; ‘Yürüyen Kur’an’ ifadesini kullanır. Peygamberimiz vahye aracılık etmekle kalmamış, Kur’an-ı yaşamış onun hayatının her anını tatbik ederek ete kemiğe bürünmüştür. Yoluna hayatımızı adadığımız tek insan Resulullah Efendimizdir. Bizim rehberimiz de, önderimiz de, uğruna can vereceğimiz maşukumuz da sadece ve sadece odur” dedi.

‘BU MİLLETİN İMAN KALESİNİ ÇÖKERTMEK İÇİN PERVASIZCA SALDIRIYORLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin değerlerinin hedef alındığını vurgulayarak, “Millet olarak son 2 asırdır çok yönlü, çok ince düşünülmüş bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Milletimizin ruh köküyle, kadim medeniyet değerleriyle bağını zayıflatmak isteyenler yıllardır aynı noktayı hedef alıyor, aynı noktaya hançer vuruyor. Bu milletin iman kalesini çökertmek için, hiç olmazsa bu kalede gedik açmak için yıllardır, pervasızca saldırıyorlar. Bunu bir dönem camilerimizi kapatarak, ahıra çevirerek yaptılar. Bir dönem minarelerimizden günde 5 defa yükselen ‘Allah-u Ekber’ nidalarını susturarak yaptılar. Bir dönem Kur’an-ı Kerimleri, ilmihal kitaplarını toplatarak yaptılar. Bir dönem mütefekkirlerimizi, münevverlerimizi, Kur’an talebesi yetiştiren âlimlerimizi hapse atarak yaptılar.

Bir dönem insanları mürteci, yobaz, tarikatçı, başörtülü, takkeli diye tahkir ederek, işleyerek kendi öz yurdunda paryalaştırarak yaptılar. Bir dönem İmam Hatip okullarının kapısına zincir vurarak, başörtülü kızları üniversite kapısında ağlatarak yaptılar. Bir dönem Kur’an kurslarına saldırarak, camilere saldırarak, ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ emrine ram olan hocalarınıza saldırarak, yalan ve iftiralarla Diyanet camiamıza saldırarak, bu milleti manen çökertmeye çalıştılar. Bu yıkım projesinde kimi zaman medya kullanıldı, kimi zaman sinema, tiyatro, televizyon yüzleri kullanıldı, kimi zaman kaleminden nefret akan sözde aydınlar kullanıldı” ifadelerini kullandı.

‘CUMA HUTBESİNİ, HUTBEDE OKUNAN AYET-İ KERİMELERİ HEDEF ALMAYA BAŞLADILAR’

Muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık eskisi kadar olmasa da, halen birilerinin bu manevi işgal projesine taşeronluk yaptığını görmekteyiz. Aralarında FETÖ’cü ve bölücülerin de olduğu malum mahfiller bunu son derece planlı, son derece sinsi ve kurnazca yapıyor. Biz bunlardan ülkeye kötülük dışında, nifak ve husumet dışında zaten bir şey beklemiyoruz. Kimileri de millet ve memleket düşmanlarının tuzağına düşerek bu manevi yıkım projesine istemeden destek veriyor. Ülke gündemine gelen bazı hadiseler, bu çevreler tarafından milletle ve milletin inanç değerleri ile kavga vasıtası haline getiriliyor.

Bu ideolojik bağnazlık son günlerde öyle vahim boyutlara ulaştı ki; cuma hutbesini, hutbede okunan ayet-i kerimeleri hedef almaya başladılar. Kendini bilmezin birisi çıkıyor, hem de bu ülkenin muhalefet partisi adına, doğru düzgün bilgisinin olmadığı dini konularda ahkam kesiyor. Diyanet teşkilatımız, hocalarımıza utanmazca had bildirmeye kalkıyor. Bunu yaparken de cehalete düşmemek için Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in arkasına saklanıyor, onu paravan olarak kullanıyor. İçinde ne varsa ortaya dökmek yerine Gazi Mustafa Kemal’e hadsizliğini alet ediyor” dedi.

‘NARİN MESELESİNİ KUTUPLAŞTIRMA ARACINA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN HER YOLA BAŞVURDULAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Narin cinayeti üzerinden siyaset yapıldığını belirterek, “85 milyon olarak hepimizin yüreğini yakan Narin yavrumuzun vahşice katledilmesi hadisesinde, birileri daha olayın ilk anından itibaren, bu cinayeti bir kamplaşma bir kutuplaşma aracına dönüştürmek için her yola başvurdu. Oysa ortada vahşi bir cinayet var. Ortada masum bir sabinin öldürülmesi var, ortada kalp taşıyan herkesin içine kor gibi düşen bir ateş var. Fakat buna rağmen, kimileri, 8 yaşında hayattan kopartılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. 40 yılda yüzlerce çocuğun kanını akıtan, yüzlerce Narin’i bizden alan, polis, asker, sivil, kadın, yaşlı, bebek demeden, binlerce vatandaşımızı acımasızca öldüren bölücü terör örgütünün uzantıları, aynaya bakmadan millete vicdan dersi, insanlık dersi verme cüretinde bulunuyor. Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bu vahşet öne sürülerek aile müessesesi hedef alınıyor. Dini kurumlar hedef alınıyor hatta ve hatta Diyarbakır halkı ve Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor” şeklinde konuştu.

‘EN AĞIR CEZAYI ALMALARI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Tekirdağ’da yaşanan bebek istismarı konusuna da değinen Erdoğan, “Tekirdağ’daki alçaklığın da hesabını mutlaka adalet karşısında soracak, bu sabiye işkence edenlerin, en ağır cezayı almaları için mücadele edeceğiz. Aynı zamanda bu rezil olaylar üzerinden bölücü örgütün uzantılarını ve marjinallerin günah çıkarmalarına, milleti kışkırtmalarına, toplumun direği olan aile kurumunu hedefe koymalarına da eyvallah etmeyeceğiz. İnsanı fıtratından kopartan LGBT vari sapkınlıklar daha önce hiç olmadığı kadar özendiriliyor, teşvik ediliyor. Bizi biz yapan kadim değerlerimize daha sıkı sarılmaya ihtiyacımız var. Bu mübarek geceleri, gönül köprülerimizi sağlamlaştırdığımız müstesna zamanlar olarak görmemiz ve kıymetini bilmemiz gerekiyor. Her ne kadar etrafımızda kan, gözyaşı ve zulüm hakim olsa da, geleceğe dair endişelerimizi artıran müessif olaylar yaşansa da, Müslümanlar olarak Allah’tan ümidimizi kesmemekle mükellefiz” dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üzerinde hat sanatıyla ‘La galibe illallah’ yazılı bir tablo hediye etti.

Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Beykoz’da otomobil pazara daldı; 2 yaralı

Sonraki Haber

İstanbul’da Mevlit Kandili idrak edildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vali Gül: Sıfır Atık Hareketi, israfı ortadan kaldıran ve bizi dünyaya bu anlamda son sözü söyleyen bir ülke konumuna getirdi
Öne Çıkan

Vali Gül: Sıfır Atık Hareketi, israfı ortadan kaldıran ve bizi dünyaya bu anlamda son sözü söyleyen bir ülke konumuna getirdi

5 Haziran 2026
Mahir Polat'tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!
Öne Çıkan

Mahir Polat’tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!

4 Haziran 2026
Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı
Öne Çıkan

Dorukhan Büyükışık soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı

4 Haziran 2026
CHP'de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi
Öne Çıkan

CHP’de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi

4 Haziran 2026
Trump'tan ‘savaş yetkileri’ tasarısının kabul edilmesine tepki
Öne Çıkan

Trump’tan ‘savaş yetkileri’ tasarısının kabul edilmesine tepki

4 Haziran 2026
Öne Çıkan

Polat ailesinin koruması için cenaze töreni: Dilan Polat ayakta durmakta güçlük çekti

4 Haziran 2026
Sonraki Haber
İstanbul'da Mevlit Kandili idrak edildi

İstanbul'da Mevlit Kandili idrak edildi

En Güncel Haberler

Kayseri'de kundaklandığı iddia edilen 2 kamyon yandı
Yerel Haberler

Kayseri’de kundaklandığı iddia edilen 2 kamyon yandı

5 Haziran 2026
Bursa'da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Bursa’da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti

5 Haziran 2026
Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de otomobilin çarptığı işçi servisi devrildi: 7 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bıçaklanarak öldürülen Tahsin’in annesi: Oğlum çok gençti, başka analar yanmasın

4 Haziran 2026
Yaşam

İzmit Körfezi’ne 100 yapay resif ile 6 bin balık bırakıldı

4 Haziran 2026
Yaşam

Bağcılar’da yangından dönen itfaiye aracı devrildi; 2 yaralı 

4 Haziran 2026
Yaşam

Sivil polisler bıçaklı kavgaya havaya ateş açarak müdahale etti

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Milli taekwondoculardan 13 madalya

Milli taekwondoculardan 13 madalya

- Haberton
4 Haziran 2026

Milli taekwondocular İtalya ve Almanya’da eş zamanlı olarak düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı. Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

Kayseri'de kundaklandığı iddia edilen 2 kamyon yandı

Kayseri’de kundaklandığı iddia edilen 2 kamyon yandı

5 Haziran 2026
Bursa'da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti

Bursa’da silahlı kavga; karı-koca hayatını kaybetti

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton