16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İyi Parti Haberleri - Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır

Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır

Haberton - Haberton
17 Mart 2024
- İyi Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır

Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İddia ediyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Erdoğan dahil şu anda bu sistemden herkes pişmandır. Çünkü bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bu sistem, o kişiyi de herhalde hayatından son derece nefret eder hale getirmiştir. Her kararı bir kişinin verdiği bir sistem olmaz, olamaz. Bu ucube sistemden Türkiye’yi çıkarmak için biz bu ittifak siyasetine mecburen ‘evet’ dedik” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak’ta pazaryerleri ve esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Burada İYİ Parti Belediye başkan adayı Muhammet Gür için oy isteyen Akşener, ardından partisinin bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı. Burada konuşan Akşener, İYİ Partinin bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın sesi olmak üzere kurulduğunu söyledi. Türkiye’nin kötü yönetildiğini belirten Akşener, “Şimdi bu iftira siyasetinin iki yanda da var olduğunu, rahatlarını bozduğumuz zaman gördük. Bu milletin sesi olmak, dertlerini dinlemek, öne koymak, kavga etmek yerine çözüm üretmek ve muhalefet olarak görevimiz bu milletin avukatı olmaktır. Bu görev içinde hareket etmek üzere kurulduk, yola çıktık” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN DAHİL ŞU ANDA BU SİSTEMDEN HERKES PİŞMANDIR’

2017 Anayasa Referandumu sürecinde ‘hayır’ için çalıştıklarını belirten Akşener, “İddia ediyorum;

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan dahil şu anda bu sistemden herkes pişmandır. Çünkü bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bu sistem, o kişiyi de herhalde hayatından son derece nefret eder hale getirmiştir. Her kararı bir kişinin verdiği bir sistem olmaz, olamaz. Bu ucube sistemden Türkiye’yi çıkarmak için biz bu ittifak siyasetine mecburen ‘evet’ dedik. Sizin sesiniz olma, bir başka seçenek ortaya koyma iddiamızla mecburen, mecburiyetten ittifak siyasetinin içinde yer aldık” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İddia ediyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İddia ediyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır” dedi.

‘BİTMEDİ İFTİRA, BİTMEDİ DEDİKODU’

Akşener, Uşak’ta pazaryeri ziyareti sırasında vatandaşlarla olan konuşmalarını anlatarak, “Bugün esnaf gezerken pazarda bir hanımefendi beni durdurdu. Dedi ki; ‘Meral abla diyorlar ki siz bu seçimden sonra AK Parti ile birleşecekmişsiniz. Bu dedikodu doğru mu? Ne diyorsun?’ Ben de dedim ki; ‘Kızım ben AK Parti’nin başlangıcında varım. Beğenmediğim için ayrıldım. Yani bu kadar eziyeti niye çekeyim? Böyle bir şeyimiz yoktur.’ Ama bakın geçen 2019 seçimlerinde de ne diyorlardı? 2023 seçimlerinde de ne diyorlardı? ‘Bunlar PKK ile ortak.’ diyorlardı. Yani bitmedi iftira, bitmedi dedikodu. Bunlar böyle benim için vız gelir, tırıs gider ama çok samimi bir şey söyleyeyim size bu tür dedikodular, bu tür iftiralar bu tür şuculuk, buculuk işleri sizi çırak çıkarıyor kardeşim” dedi.

‘EMEKLİLERİN OYUNA TALİBİM’

Emeklilerin geçinemediğini ifade eden Akşener, “Sayın Erdoğan, her şey iki dudağının arasında. Emekliler aç. Dolayısıyla bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın. Emeklilerin tümüne 11 bin TL seyyanen zam yapacaksın. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getireceksin. Seçime kadar bunu yapacaksın. İsterse emekliler sana oy versin. Ama yapmadığın takdirde emeklilerin oyuna talibim. Ondan sonra görün bakalım nasıl oluyormuş işler. Tutun elimden, verin bana o gücü, bakın ne oluyor” diye konuştu.

Konuşmasında İYİ Parti Uşak Belediye başkan adayı Muhammet Gür’ün Uşak’ı ne kadar sevdiğini anlatan Akşener, “Çalmayacak, çaldırmayacak, insan kayırmayacak, liyakata dikkat edecek. Ben kendisine kefilim. O kadar iyi tanıyorum. Şimdi laf aramızda, çok fazla tanımadıklarımıza bazen kefil olduğumuzda biraz ayvayı yediriyorlar bize ama Muhammet kesinlikle onu yapmayacak” dedi. Akşener, orucunu açtıktan sonra kentten ayrıldı.

Etiketler: İyi PartiMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

SPK ‘şirketlerin tahvil ihracını durdurdu’ iddialarını yalanladı

Sonraki Haber

Dolar 15 gün sonra 40 TL’mi olacak?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Politika

Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor

16 Mayıs 2026
Bakan Tekin, 'Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı'nın ilk dersini verdi
Politika

Bakan Tekin, ‘Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı’nın ilk dersini verdi

16 Mayıs 2026
Bakan Uraloğlu: Tokat-Niksar kara yolu ile yılda 1,5 milyar lira tasarruf sağlanacak
Politika

Tokat-Niksar kara yolu ile yılda 1,5 milyar lira tasarruf sağlanacak

16 Mayıs 2026
Bakan Tekin: Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz
Politika

Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Dolar 15 gün sonra 40 TL'mi olacak?

Dolar 15 gün sonra 40 TL'mi olacak?

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama!

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İBB soruşturmasını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevden alındı

16 Mayıs 2026
Mars'taki 'Perseverance' keşif aracından yeni özçekim
Dış Haberler

Mars’taki ‘Perseverance’ keşif aracından yeni özçekim

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın 1071 gençle Anıtkabir’i ziyaret etti

16 Mayıs 2026
Yaşam

Ankara’da zincirleme kaza: 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Diyarbakır’da tekme ve yumruklu kavga; 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Ankara’da 27 kilogram esrar ele geçirildi; 4 gözaltı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Diyarbakır'da tekme ve yumruklu kavga; 3 yaralı

Diyarbakır’da tekme ve yumruklu kavga; 3 yaralı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 2 grup arasında çıkan tekmeli ve yumruklu kavgada 3 kişi yaralandı. Olay, öğleden sonra, Bağlar ilçesi 5...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın 1071 gençle Anıtkabir’i ziyaret etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın 1071 gençle Anıtkabir’i ziyaret etti

16 Mayıs 2026

Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama!

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton