15 Temmuz 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Erdoğan açıkladı; EYT’de yaş sınırı kaldırılıdı

Erdoğan açıkladı; EYT’de yaş sınırı kaldırılıdı

Haberton - Haberton
28 Aralık 2022 - Güncellenme Tarihi 29 Aralık 2022
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Erdoğan açıkladı; EYT'de yaş sınırı kaldırılıdı

Erdoğan açıkladı; EYT'de yaş sınırı kaldırılıdı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

EYT’de yaş sınırı kaldırılıdı. EYT toplantısı ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yapılan düzenlemeyi açıkladı. Erdoğan, Bugün ülkemizin tüm tartışma alanlarını, milletimizin her kesiminin beklentilerini çözmüş olarak 2023’e girme kararlılığımızın son örneği olan, emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin müjdesiyle sizlerin huzurundayım. Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT olarak bilinen bu düzenleme uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır.

Bilindiği gibi ülkemizde Sosyal Güvenlik Sistemi’nin sürdürülebilir, makul ve adil bir seviyeye getirilmesi hususunda çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz. Geçmiş yıllardaki gerçeklerden kopuk uygulamalar sebebiyle kamu bütçesine büyük bir yük bildiren Sosyal Güvenlik Sistemimizi yönetebilir bir hale getirmek için çok çalıştık, çok uğraştık. Bizden önceki dönemde 1999 Eylül’ünde yürürlüğe giren düzenleme ile atılan adımları dünyanın ve ülkemizin hakikatlerine uygun bir şekilde 2008 yılında daha ileriye taşıdık” dedi.

“Elbette her reform, her düzenleme beraberinde yeni tartışmaları da getirmiştir” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunlardan biri de 1999 düzenlemesine göre emeklilikte yıl ve prim günü şartını doldurduğu halde yaş şartı sebebiyle beklemek zorunda kalan çalışanlarımızın epeydir dile getirdikleri talepleridir. Prensip olarak 20 veya 25 yıl çalışmış bir kişinin çalıştığı süreden çok daha uzun bir dönem emekli maaşı alabileceği sistemin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz. Nitekim geçmiş yıllarda bunun acısı çok yaşanmıştır. Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık.

Bu yaklaşımımızdaki amaç asla çalışanlarımızın haklarının tesliminin önüne geçmek değil, tam tersine 85 milyon hep birlikte ortak geleceğimizi düşündüğümüz için konuyu derinlemesine incelemeden, ölçüp biçmeden, hesabını kitabını sağlamca yapmadan herhangi bir taaddüt altına girmek istemedik. Büyüyen, gelişen, kalkınan Türkiye’nin imkanlarının el verdiğini gördüğümüzde de hemen ilgili kurumlarımıza ve arkadaşlarımıza talimatını vererek çalışmaları başlattık.”

‘BU DÜZENLEMEYİ DE MİLLETİMİZ İÇİN YAPIYOR, MİLLETİMİZE ADIYORUZ’

Erdoğan, küresel krizin Türkiye’ye etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan sabit gelirli vatandaşların yanlarında olduklarını yüksek oranlı asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşı artışlarıyla zaten gösterdikleri ve halen de gösteriyor olduklarını vurgulayarak, “Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz asgari ücret rakamı da bu iradenin bir tezahürüdür. Bugün de 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşıyla ilgili beklentilerini karşılayan adımın müjdesiyle kendilerine desteğimizi bir kez daha sergileme yoluna gidiyoruz. Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenleme ile birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum.

Ülkemizin genişleyen ve büyüyen imkanlarını vatandaşlarımızın her kesimiyle istihdam ve üretim gibi herkese dokunan alanlar öncelikli olarak bunları paylaşmayı sürdüreceğiz. Her konuda ve her zaman olduğu gibi bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyor, milletimize adıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan açıkladı; EYT’de yaş sınırı kaldırılıdı

‘BU DÜZENLEMEYİ MEVCUT YAPIDAKİ HERKES İÇİN GEÇERLİ KILIYORUZ’

Erdoğan, Türkiye’de emekli olabilmek için 3 şartın yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Prim ödeme gün sayısını, sigortalılık süresini ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme şartlardan ilk 2’sini tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, BAĞKUR, Emekli sandığı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme ilk çıktığında ülkemizde 5,6 milyon emekli varken bugün 13,9 milyon emekliye hizmet veren bir Türkiye’ye ulaştık.

Her yıl istihdamına 1 milyon kişiyi ekleyen bir ülke olarak sosyal güvenlik sistemimizin aktif-pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yıllar içinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla da reel olarak bu kesimi kendi geliriyle geçinebilmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık. Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini de kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu.

‘EMEKLİ OLANLARIN EN AZINDAN BİR KISMININ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKLERİNİ BİLİYORUZ’

Erdoğan, yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları da yaptıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Hazine ve Maliye Bakanlığımız KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. İstihdamın 31 buçuk milyonu aştığı Türkiye’de her vatandaşımızın tecrübesine, bilgisine, emeğine, katkısına ihtiyacımız var. Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için Sosyal Sigorta Prim Teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır. Emeklilikte Yaşı Bekleyenlerle ilgili düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bakanlıktan düzenleme ihtiyaçlarına ilişkin toplantı

Sonraki Haber

Vizyona girecek filmler 30 Aralık-6 Ocak 2023

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"
Öne Çıkan

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, yaşamını yitirdi
Öne Çıkan

Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal, yaşamını yitirdi

15 Temmuz 2026
Özgür Özel'den yeni parti sinyali: "Temmuz sonu, Ağustos başı resmi adım atılır"
Öne Çıkan

Özgür Özel’den yeni parti sinyali: “Temmuz sonu, Ağustos başı resmi adım atılır”

15 Temmuz 2026
Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Etkin irade soruşturmaya yansımış durumda
Öne Çıkan

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Etkin irade soruşturmaya yansımış durumda

15 Temmuz 2026
Trakya'da şehitler mezarları başında anıldı
Öne Çıkan

Trakya’da şehitler mezarları başında anıldı

15 Temmuz 2026
15 Temmuz şehitleri, darbe girişiminin 10'uncu yılında anıldı
Öne Çıkan

15 Temmuz şehitleri, darbe girişiminin 10’uncu yılında anıldı

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Vizyona girecek filmler 30 Aralık-6 Ocak 2023

Vizyona girecek filmler 30 Aralık-6 Ocak 2023

En Güncel Haberler

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"
Öne Çıkan

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?
Yazarlar

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
Sisifos çok mutlu !
Yazarlar

Sisifos çok mutlu!

15 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

15 Temmuz şehidi Şirin Diril, mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2026
Yaşam

Şehit polis memuru oğlunun mezar taşını öpüp, dua etti

15 Temmuz 2026
Yaşam

İstanbul’da taksicilerden 253 araçlık 15 Temmuz demokrasi konvoyu

15 Temmuz 2026
Yaşam

Öğrencilerden 15 Temmuz şehidi için hatim

15 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

- Haberton
15 Temmuz 2026

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi....

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton