26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Erciyes Kayak Merkezi her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor

Erciyes Kayak Merkezi her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor

Haberton - Haberton
24 Ekim 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Erciyes Kayak Merkezi her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde, bu sezon 3 milyon ziyaretçi ağırlanması hedefleniyor. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, “Hesaplarımıza göre Erciyes’in Kayseri ve ülke ekonomisine yıllık 200 milyon avro katkısı var. 10 yılda da Erciyes’in ülke ekonomisine toplam 2 milyar avro katkı sağladığına inanıyoruz. Yeni sezona hazırız. Geçen yıl 2 milyon 750 bin kişiyi ağırlamıştık. Bu sezon 3 milyon ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlıyor. Bir önceki sezonu, 2 milyon 700 bin ziyaretçiyle kapatan ve ülke ekonomisine de 200 milyon avro katkı sağlayan Erciyes Kayak Merkezi’nde bu yıl, 3 milyon ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, yaklaşan sezon öncesi hazırlıklar ve beklentilerle ilgili bilgi verdi. Elcuman, “Yeni sezona hazırız. İnsanlar genelde Erciyes’in kış yoğunluğunu görüyorlar. Ama, biz kış sezonu biter bitmez bir sonraki sezonun hazırlığına başlıyoruz. Bütün mekanik tesislerimizi elden geçiriyoruz. 25 kilometreye yakın tesislerimizde kablo uzunluğumuz var. Tabiri caizse o kabloların her 1 milimetrekaresinin röntgenini çekiyoruz. Bütün balata ve frenleri kontrol ediyoruz. Çünkü, önce güvenlik. Ziyaretçilerimizin konfor ve güvenliğine önem veriyoruz. Bu anlamda da merkezimiz de güvenliğe çok önem veriyoruz. O yüzden de yazı hummalı şekilde yeni sezona hazırlıklarla geçiriyoruz. Çok şükür bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Erciyes, bugün 112 kilometre pisti, 19 tane mekanik tesisi ve saatte 26 bin 750 kişi taşıma kapasiteli teleferik ve gondolu ile yeni sezonda ziyaretçilerini bekliyor” dedi.

‘ŞEHİR MERKEZİNE EN YAKIN KAYAK MERKEZİYİZ’

Erciyes Kayak Merkezi’nin her yıl kendi ziyaretçi rekorunu da kırdığını belirten Elcuman, “Oldukça artan bir ziyaretçi trendi ile karşı karşıyayız. Geçen yıl 2 milyon 750 bin kişiyi ağırlamıştık. Bu sezon 3 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Otel sayımız ve yatak sayımız arttı. En önemlisi Kayseri şehri turizmi sevdi. Ziyaretçi rekorunu bu sezon egale edeceğimizi düşünüyorum. Kayseri, turizmin ne kadar karlı ve verimli olduğunu gördü. Öyle olunca şehir olarak topyekun misafirlerimizi bekliyoruz. Erciyes merkezde 3 bin nitelikli yatak kapasitemiz var. Kent merkezindeki otellerde 10 bin yatak kapasitesi var. Bu rakamlara günübirlik rezidanslar dahil değil. Bizim şöyle bir avantajımız ve dezavantajımız var. Belki de şehir merkezine en yakın kayak merkeziyiz. İnsanlar ilk sene Erciyes’e gelip dağda kalıyorlar. Sonra ’20 dakikada şehre inebiliyoruz. Gezecek yer fazla diyorlar’ öyle olunca da şehir otelleri çok fazla tercih ediliyor. Yazın insanlar daha fazla tercih eder ama biz de tam tersi oluyor ve kışın daha fazla misafirimiz oluyoruz” diye konuştu.

‘EKONOMİYE KATKISI VAR’

Yurt dışından çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını da belirten Elcuman, “Rusya-Ukrayna savaşından önce haftada 12 uçak geliyordu. Rusya ve Ukrayna’dan direkt uçuşlarımız sıfıra indi. Şimdi ise Polonya ve Çekya’da charter uçaklarımız var. Polonya’dan 16 hafta boyunca, Çekya’dan ise 12 hafta boyunca uçak geliyordu. İnşallah Polonya’dan bu yıl 1 uçak daha fazla gelecek. Geçen sezon en çok turisti Polonya’dan ağırladık. İkinci sırada ise Rusya var. Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çalışan birçok Rus vatandaşı Erciyes’i ziyaret ediyor. Orada çalışanların birçoğu neredeyse bizim müşterimiz. Her kış mutlaka birkaç kere gelirler. Endonezya’dan da çok sayıda turisti ağırladık. Bizim hesaplarımıza göre Erciyes’in Kayseri ve ülke ekonomisine yıllık 200 milyon avro katkısı var. 10 yılda da Erciyes’in ülke ekonomisine toplam 2 milyar avro katkı sağladığına inanıyoruz. Otel konaklaması ve alışverişiyle hizmet sektöründe yapılan harcamalar, birçok sektöre katkı sağlıyor. Erciyes’in şehre birçok endüstriyel katkısı oluyor. Kayseri’de kayak için board üreten bir tesis var. Mekanik tesisler için halat üreten bir üreticimiz var. Daha önce biz bu halatı yurt dışından alırdık. Sadece bize değil, yurt dışına ihraç eden bir kuruluş var. O yüzden Erciyes Kayak Merkezi, kar topu gibi farklı sektörlerin büyümesini tetikliyor” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bakan Yardımcısı Koçoğlu, dopingle mücadele raportörlük görevini yürütecek

Sonraki Haber

Göztepe’nin en büyük güvencesi savunması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cemil Tugay şeflerle lezzet turuna çıktı
İş Dünyası

Cemil Tugay şeflerle lezzet turuna çıktı

26 Nisan 2026
Sınırlı miktarda üretilen beyaz çayın kilosu 40 bin TL
İş Dünyası

Sınırlı miktarda üretilen beyaz çayın kilosu 40 bin TL

26 Nisan 2026
Klavyeyi bıraktı, merdaneyi ele aldı; yazılımcının 'pizzacıya' dönüşümü
İş Dünyası

Klavyeyi bıraktı, merdaneyi ele aldı; yazılımcının ‘pizzacıya’ dönüşümü

26 Nisan 2026
İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Göztepe'nin en büyük güvencesi savunması

Göztepe'nin en büyük güvencesi savunması

En Güncel Haberler

Erzurumspor FK – Özbeyli Bandırmaspor:  1-1
Spor Haberleri

Erzurumspor FK – Özbeyli Bandırmaspor: 1-1

26 Nisan 2026
Bursaspor, şampiyonluk kupasını törenle aldı
Spor Haberleri

Bursaspor, şampiyonluk kupasını törenle aldı

26 Nisan 2026
Amed Sportif Faaliyetler - Sipay Bodrum FK: 1-1
Spor Haberleri

Amed Sportif Faaliyetler-Sipay Bodrum FK ile berabere kaldı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gaziantep’te dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Düzce’de plajda hafta sonu yoğunluğu

26 Nisan 2026
Yaşam

Demirci ikinci el oto pazarına kavuştu

26 Nisan 2026
Yaşam

Silopi’de yıldırım düşme anları kamerada

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Siirt’te koyun yüklü kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Siirt’te koyun yüklü kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

- Haberton
26 Nisan 2026

Siirt’in Kurtalan ilçesinde koyun yüklü kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı. Kaza, öğleden sonra...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Erzurumspor FK – Özbeyli Bandırmaspor:  1-1

Erzurumspor FK – Özbeyli Bandırmaspor: 1-1

26 Nisan 2026
Bursaspor, şampiyonluk kupasını törenle aldı

Bursaspor, şampiyonluk kupasını törenle aldı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton