15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Engelli çocuğa şiddet iddiasına bakım merkezi avukatından açıklama

Engelli çocuğa şiddet iddiasına bakım merkezi avukatından açıklama

Haberton - Haberton
26 Eylül 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Engelli çocuğa şiddet iddiasına bakım merkezi avukatından açıklama

Engelli çocuğa şiddet iddiasına bakım merkezi avukatından açıklama

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyükçekmece’de bulunan özel bir bakım merkezinde iddiaya göre, 7 yaşındaki engelli çocuğa şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurum hakkında inceleme başlattı.

Özel bakım merkezi avukatı Beytullah Duymaz yaptığı açıklamada, “Bazı yayın kuruluşlarınca yayını yapılan 19 saniyelik bir videoda; bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G. B.T. tarafından kriz atağında kendisine zarar vermemesi için sabitleme yapılırken engelli birey Bahar B.’ye çalışanların sert müdahalede bulunduğu izlenimi oluşturulmaya çalışılmıştır” ifadelerini kullandı.

Olay, 15 Eylül Pazar günü Güzelce Mahallesi’nde bulunan özel bakım merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G.B.T., 7 yaşındaki engelli Bahar B.’nin özel destek aldığı bakım merkezinde kendisine zarar vermemesi için elleri ve ayaklarını bağladı. Bu sırada bakımevi çalışanlarından F.B. de cep telefonuyla görüntüleri çekti. Çekilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerek olayla ilgili inceleme başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bahar B.’yi kötü muameleye maruz bırakan G.B.T. ile B.Y.’nin bakım merkezi tarafından işten çıkarıldığına yer verildi. Diğer yandan özel bakım merkezi yönetimi görüntülerde yer alan 2 personelin ve görüntüyü kayda alan çalışan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özel bakım merkezinin iddiasına göre kendisine zarar vermemesi için sabitlenen 7 yaşındaki Bahar B. nin ise, ailesinin yanında olduğu öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR

Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında İstanbul’daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamele görüntülerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. İstanbul’da özel bir bakımevinde meydana gelen olayın ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle bakım merkezinde incelemelerde bulunmuştur. Görüntülerde yer alan 2 personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından feshedilmiştir. Bakanlığımız tarafından olayın gerçekleştiği özel bakım merkezine detaylı inceleme için müfettiş görevlendirilmiş ve söz konusu şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlık olarak sözkonusu olayda ihmali olan şahısların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.” ifadeleri kullanıldı.

ÖZEL BAKIM MERKEZİ AVUKATI: KURUMUN KUSURU OLMADIĞI AÇIKTIR

Konuyla ilgili özel bakım merkezi avukatı Beytullah Duymaz, “Son dönemlerde neden kaynaklandığını bilemediğimiz kurumumuz aleyhine medya ve bazı basın kuruluşlarında yalan, yanlış ve iftiraya dayanan yayınlar yapılmaktadır. Bu yayınların aslının araştırılmadan ve kurumumuzdan bilgi alınmadan bu şekilde lekeleyici ve karalayıcı yapılması hukuken ve vicdanen korunamaz. Tüm bu yayınlar ne yazık ki tarafımızdan bilgi ve belge istenmeden, önyargıyla yayınlanmıştır. Engelli birey H.T. bundan 1 yıl 9 ay önce, 25.01.2023 tarihinde vefat etmiştir. Kurumumuzda toplam 25 gün kalmıştır.

Bu süreçte aileye bilgi verilerek tedavisi için defaatle hastaneye götürülmüştür. Engelli birey kuruma geldiğinde belirtilen yaralarının olduğu ailenin ikrar ve imzasıyla kuruma kabul belgesinde mevcuttur. Kişinin vefatıyla ilgili Adli Tıp raporunda iddiaların aksine açık bir şekilde vefat sebebinin akciğer enfeksiyonuna bağlı olduğu yazmaktadır. Karşı tarafın avukatının kamuoyunu yanıltıcı beyanlarının aksine hiçbir yerde açlık nedeniyle vefat ettiğine dair belge ve ibare yoktur. Bakanlık incelemelerinde de kurumun kusuru olmadığı açıktır. Kurumumuzda çalışan birtakım kişilerin kurumumuza karşı husumetlerini, şahsi hırs ve menfaatlerine dönüştürmesi sonucu kendilerince yaptıkları yasal olmayan kayıtları basın yayın kuruluşlarına vererek; bu kuruluşların da başı sonu sorgulanmadan yorumlar yapılıp dillendirilmesi kurumumuzun karalanmasına sebebiyet vermektedir” dedi.

‘KENDİSİNE ZARAR VERMEMESİ İÇİN SABİTLEME YAPILIRKEN…’

Avukat Duymaz açıklamasında, “Eğer ki bu konuda bazı yayın kuruluşları tarafından yeterli ve gerekli inceleme yapılmış olsaydı; retarde ve engelli bireylerin sinir krizi geçirdiği anda neler yapabileceğini, kendilerini duvardan duvara vurmak gibi kendilerine ve çevresindeki diğer insanlara nasıl zarar verme eyleminde bulundukları bilgisine sahip olurlardı. Dolasıyla buna istinaden; başı sonu araştırılmadan belirsiz bir yayının yapılmasının gerçekleri çarpıtarak; kamu vicdanını asılsız sızlatacağını algılayabilirlerdi. Ayrıca bu gerçek dışı yayınları yapan kuruluşlar ve bu yayınların yapılmasına vesile olan şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunularak yasal yollara başvurulduğunu bildirmek isteriz. Bahsi geçen hadisenin akıbetini beklenmeden, ilgili tahkikat sonuçlanmadan bu şekilde yayın yapılması basın-yayın hürriyetini ve KVKK hükümleri gereğini ihlal etmekten başka birşey değildir. Bazı yayın kuruluşlarınca yayını yapılan 19 saniyelik bir videoda; bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G. B. T. tarafından kriz atağında kendisine zarar vermemesi için sabitleme yapılırken engelli birey Bahar B.’ye çalışanların sert müdahalede bulunduğu izlenimi oluşturulmaya çalışılmıştır” cümlelerini de kullandı.

‘MÜFETTİŞ İNCELEMESİ DEVAM ETMEKTEDİR’

Duymaz açıklamasının devamında, “Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ivedilikle bilgilendirilmiş, ilgili personellerin savunmaları alınarak; kurumumuzla durumları değerlendirilmiş ve tüm ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu görüntüleri çektiği tarafımıza bildirilen ve kurumumuzda yalnızca 1 hafta çalışıp işten ayrılan F.B. isimli personel hakkında da yaşanan olayı sorumlu müdüre bildirmediği ve bu olayların yaşanmasına sebebiyet vermesine istinaden yasal yollara başvurulduğu kamuoyuna duyurulur. Bakanlık tarafından yapılan basın açıklamasında da belirtildiği üzere halen kurumumuzda müfettiş incelemesi devam etmektedir. Bu yayını yapan kuruluşlara aynı engelli çocuğumuzun kriz anında neler yapabileceğini, kendisine nasıl zararlar verebildiğini anlayabilmeleri açısından yasal yollarla kurumumuzca çekilmiş kayıtlarımızın bulunduğu ve bu kayıtların incelendikten sonra gerekli açıklamayı ve bu konudaki vicdan muhasebelerini yapmalarını salık veririz” ifadelerini de kullandı.

ENGELLİ BİREY AÇLIKTAN ÖLDÜ İDDİASI

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında aynı bakım merkezinde destek alan 17 yaşındaki H.T.’nin, sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda açlıktan öldüğü iddia edilmişti. Özel bakım merkezi avukatı Beytullah Duymaz bu konuyla ilgili de açıklama yaparak, “Engelli birey H.T. bundan 1 yıl 9 ay önce, 25.01.2023 tarihinde vefat etmiştir. Kurumumuzda toplam 25 gün kalmıştır. Bu süreçte aileye bilgi verilerek tedavisi için defaatle hastaneye götürülmüştür. Engelli birey kuruma geldiğinde belirtilen yaralarının olduğu, ailenin ikrar ve imzasıyla kuruma kabul belgesinde mevcuttur. Kişinin vefatıyla ilgili Adli Tıp raporunda iddiaların aksine açık bir şekilde vefat sebebini yazmaktadır. Karşı tarafın avukatının kamuoyunu yanıltıcı beyanlarının aksine hiçbir yerde açlık nedeniyle vefat ettiğine dair belge ve ibare yoktur.” dedi

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın kuzeni tutuklandı

Sonraki Haber

Bir sonraki toplantımızı Ramallah’ta yapmayı öneriyorum

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı
Öne Çıkan

Milas için kritik gün: İşçiler ve muhtarlardan Ankara’da çağrı

15 Eylül 2026
65 yaşındaki kadını darbedip, cinsel saldırıda bulunmuş; ölümüne neden olmuştu: Kan donduran vahşiliğe müebbet hapis cezası
Öne Çıkan

65 yaşındaki kadını darbedip, cinsel saldırıda bulunmuş; ölümüne neden olmuştu: Kan donduran vahşiliğe müebbet hapis cezası

15 Eylül 2026
Fatih’te döviz bürosunda silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı
Öne Çıkan

Fatih’te döviz bürosunda silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı 

15 Eylül 2026
Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında 6’ncı dalga: 4 tutuklama, tutuklu sayısı 36’ya yükseldi

15 Eylül 2026
11 aylık Büşra’nın kaybında düğüm büyüyor: Anne babayı suçladı, gözaltı sayısı 10’a çıktı
Öne Çıkan

11 aylık Büşra’nın kaybında düğüm büyüyor: Anne babayı suçladı, gözaltı sayısı 10’a çıktı

15 Eylül 2026
Tuğberk İmamoğlu faciasında acı gelişme: Kaptan Yaşar Kayhan’ın cansız bedeni bulundu
Öne Çıkan

Tuğberk İmamoğlu faciasında acı gelişme: Kaptan Yaşar Kayhan’ın cansız bedeni bulundu

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bir sonraki toplantımızı Ramallah'ta yapmayı öneriyorum

Bir sonraki toplantımızı Ramallah'ta yapmayı öneriyorum

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı
Yerel Haberler

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
Şanlıurfa'da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Şanlıurfa’da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

- Haberton
15 Eylül 2026

Siirt’in Pervari ilçesinde, evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 42 yaşındaki zihinsel engelli, ekipler tarafından 5 saat sonra kayalıklarda bulundu....

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton