21 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Engelli bireylerin sorunları sadece bir komisyon konusu değil

Engelli bireylerin sorunları sadece bir komisyon konusu değil

Haberton - Haberton
1 Aralık 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Engelli bireylerin sorunları sadece bir komisyon konusu değil
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu “Engelli bireylerin sorunları sadece bir komisyon konusu değil” dedi.

Türkiye’nin her bölgesinde yaşayan engelli bireylerin karşılaştığı sorunları tespit etmek, bu sorunlara ilişkin kalıcı ve uygulanabilir çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’nda kurulan Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, istişare toplantısı ve çalışma ziyareti programı kapsamında İzmir’e geldi. TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve komisyon üyeleri ilk ziyaretlerini Ege Üniversitesi (EÜ) Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne yaptı. Merkezde düzenlenen toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Devrim Bozkurt, öğretim üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Komisyon, toplantıda engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelip, sorunlarını dinledi.

‘ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARI SADECE KOMİSYON DEĞİL, ÜLKENİN KONUSU’

TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı, Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu buradaki konuşmasında, “Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu olarak sahada bizzat tüm taraftarlar konuşan, dertleşen hem sorunların tespiti noktasında hem güzel uygulamaların bilinmesi, tanıtılması noktasında faaliyetler gösteriyoruz. Üniversite, akademi bizim için çok önemli bir paydaş. Burada da güzel çalışmalar olduğunu haber aldık. O yüzden bu özel çalışmalarda gayreti olan tüm akademisyenlerimizi ve öğrenci arkadaşlarımızı gönülden kutluyoruz. Engelli bireylerin sorunları sadece bir komisyon konusu değil. Sadece bir bakanlık, kurumların, STK’ların konusu değil, topyekün ülke konusu. Tüm toplumu, 86 milyonu ilgilendiren bir konu.

O yüzden akademisiyle, özel sektörüyle, kamusuyla, sivil toplumuyla bu konu hepimizin duyarlılığı ve bilinci noktasında daha güçlü olmamız gereken bir konu. O nedenle iş birliklerimiz devam edecek. Bir yanda gördüğümüz aksaklıkları çözümü noktasında çalışmaya devam ederken, diğer yandan da özellikle çok özel, güzel işleyen uygulama örnekleri var. Bir tanesini dün Manisa’da tespit ettik. Organize sanayi bünyesinde kurulan ZEKİ Yaşam Merkezi bunlardan biri. Bu konu sanayisiyle, akademisiyle, eğitim camiasıyla, sağlığıyla herkes için bir ödev, sorumluluk. Ege Üniversitesi ülkemizin çok özgün, başarılı eğitim kurumlarından bir tanesi. Bu çalışmaların hem üniversitemizde ve İzmir’de artarak, güçlenerek devam etmesini diliyorum” dedi.

‘MASADA DEĞİL SAHADAYIZ’

Ardından komisyon Hasan Tahsin Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, “Masada değil, sahadayız. 81 ildeki konuların, sorunların, güzel uygulamaların tespiti, her alanda fotoğrafın tümüne yönelik çalışıyoruz. Amacımız bireylerin eğitimiyle, sağlığıyla, sporuyla, istihdamıyla her alanda var olması, erişilebilirliğin sağlanması. O nedenle tüm alanlardaki bu iş birliğini daha yukarılara taşımak temel gayretimiz. Bu gayret çerçevesinde de herkesi dinlemek, ortak aklı güçlendirmek için bugün Ege’de 8 ili İzmir’de bir araya getiriyoruz. Yerel yönetim, sivil toplum, kamu kurumları herkes bir arada bu konuda yaşananların sorunlarıyla iyi uygulamalarıyla ortaya koyuyor. Bu çerçevede de komisyon olarak sorunlara yönelik çözüm öneriyoruz.

Bu süreçlerin yaşayanları olarak bireyleri, aileleriyle, paydaşlarıyla konuyu tüm yönleriyle değerlendirmek hem de çözüm önerilerini getirmek bu süreçlerin önemli bir aşaması. Bu çerçevede komisyon olarak iş birliklerinin geliştirilmesi, bilincin ve duyarlılığın artırılması noktasında hem diyaloglarımızı güçlendiriyoruz hem de bunları komisyon raporumuzda çalışmaların sonunda en güçlü şekilde ifade edeceğiz. Asıl olan bilincin, duyarlılığın geliştirilmesi” diye konuştu.

Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu okulda öğrencilerimizin bir aktör olarak hayata katılımını hem de ortaya konulan bir rehabilitasyon gayretini görüyoruz. Öğrencilerimizin metal çalışmalarından, seramik üretimine, peyzaja, bitkiye, tarım üretimine, gastronomiye, müziğe her alanda gayreti var. Amacımız bu gayretleri çoğaltmak. Bu bilinçle, duyarlılıkla inanıyorum ki bu gayretler çoğalacak. Özellikle İzmir’de eksikliğini gördüğümüz bir konu, dün Manisa Organize Sanayi’nin başlatmış olduğu ZEKİ Yaşam Merkezi projesi. Eğitim süreci sonrası istihdamı ve bununla birlikte hayatın tüm yönlerinde var olan engelli bireyleri ortaya koyması açısından çok önemli bir proje. Bu projenin de İzmir’de var olması yönünde İzmir’deki ticaret odasıyla hem diğer ekonomi noktasında aktör olan sivil toplum örgütleriyle paydaşlara da bu konuyu masaya yatıracağız. Yerel yönetimiyle, sivil toplumuyla, kamusuyla, özel sektörüyle inanıyorum ki İzmir’deki bu çıtayı da birlikte yükselteceğiz.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bahçelievler’de sahte içkiden ölüm davasında mütalaa açıklandı

Sonraki Haber

2 kardeşe saldıran pitbull yakalandı, sahibi tutuklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vatandaşın yastık altı, Merkez Bankası rezervinden büyük
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vatandaşın yastık altı, Merkez Bankası rezervinden büyük

20 Ağustos 2026
Bakan Bolat'tan Terörsüz Türkiye yorumu: "42 yıllık terör belası sona erdirildi"
Politika

Bakan Bolat’tan Terörsüz Türkiye yorumu: “42 yıllık terör belası sona erdirildi”

20 Ağustos 2026
Bakan Güler, Donanma Komutanlığı'nı ziyaret etti
Politika

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Donanma Komutanlığı’nı ziyaret etti

20 Ağustos 2026
CHP'li Saraç'tan sosyal devlet çıkışı: "Lütuf değil, haktır"
Politika

CHP’li Saraç’tan sosyal devlet çıkışı: “Lütuf değil, haktır”

20 Ağustos 2026
Yerli lokomotif E5000'in AB sertifikasyon süreci tamamlandı
Politika

Yerli lokomotif E5000’in AB sertifikasyon süreci tamamlandı

20 Ağustos 2026
CHP'li Saraç: Sosyal devletin inşa edilemediğini görüyoruz
Politika

CHP’li Saraç: Sosyal devletin inşa edilemediğini görüyoruz

20 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ankara'da 2 kardeşe saldıran pitbull ve sahibi yakalandı

2 kardeşe saldıran pitbull yakalandı, sahibi tutuklandı

En Güncel Haberler

Bursa'da kontrolden çıkan otomobil beton direğe çarptı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil beton direğe çarptı: 1 yaralı

21 Ağustos 2026
Yalova'da eşi tarafından tüfekle vurulan hamile kadın hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Yalova’da eşi tarafından tüfekle vurulan hamile kadın hayatını kaybetti

21 Ağustos 2026
Diyarbakır'da otomobiller çarpıştı: 7 yaralı
Yerel Haberler

Diyarbakır’da otomobiller çarpıştı: 7 yaralı

21 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Anne ve oğlunun site içinde biriktirdiği 4 kamyon çöp temizlendi

20 Ağustos 2026
Yaşam

Derik’te 2 TIR’ın karıştığı kazada ölen 21 kişi için mevlit okutuldu

20 Ağustos 2026
Yaşam

Balçığa saplanan leyleği kurtardı

20 Ağustos 2026
Yaşam

Şişli’de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

20 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Diyarbakır’da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

- Haberton
20 Ağustos 2026

Diyarbakır’da kamyonetle çarpışan motosikletteki M.C. (27) öldü, S.K. ağır yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Diyarbakır-Ergani karayolu kırsal Ahmetli Mahallesi mevkiinde meydana...

Telefonunuzun şarjı hızlı bitiyorsa, bu ayarları kontrol edin: Akıllı telefonlarda pil ömrünü uzatmanın yolları

Günde 10 bin adım: Bilimsel gerçek mi, efsane mi?

Çocukluğun oyun alanı neden daraldı? Mahalleden ekrana uzanan sessiz değişim

Çeyiz kültürü sessizce yok oluyor: Sandıkların yerini ihtiyaç listeleri aldı

Güncel Haber

Bursa'da kontrolden çıkan otomobil beton direğe çarptı: 1 yaralı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil beton direğe çarptı: 1 yaralı

21 Ağustos 2026
Yalova'da eşi tarafından tüfekle vurulan hamile kadın hayatını kaybetti

Yalova’da eşi tarafından tüfekle vurulan hamile kadın hayatını kaybetti

21 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton