28 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

Haberton - Haberton
23 Haziran 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Asgari ücrette şu anda işte o bugünkü zamlara uygun hale getirilmeli. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. Onlar yapmıyor kardeşim, biz yapacağız inşallah el ele vereceğiz, biz yapacağız” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tekirdağ’da partisinin Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret edip, teşkilat önünde toplanan halka seslendikten sonra, esnaf ziyaretlerinde bulundu. 20 Ocak 2020’den bu yana il ve ilçelerde esnafı arkadaşlarıyla ziyaret ettiğini söyleyen Akşener, “2,5 yıldır o esnaf dükkanlarının içinde ne dertler, ne acılar, neler gördük neler. O esnaf dükkanları içerisinde gördüklerimizi kamuoyuyla paylaştık. Aldık o dertleri, çözümlerini ürettik ve dedik ki, bizi yöneten ağalara, aha da biz çalıştık, bu milli maldır alın kullanın, gerçekleştirin, milletimiz, vatandaşımızın dertleri çözülsün.

Bazılarını aldılar, yüzde 20-30 yaptılar. Bazılarının kulağının üstüne, bazıları için kulaklarının üstüne yattılar. Şimdi Türkiye’de bir tuhaflık oldu uzun bir zamandır. Siyaset Tekirdağlılar bilir ki, siyaset çözüm üzerinden yapılır. Bu dükkanların sahipleri için biliriz ki müşteri velinimettir. Çok uzun bir zamandır seçmen, siyasetçi için velinimet olmaktan çıktı. Yani seni dinlemiyorlar kardeşim. Senin derdini duymuyorlar kardeşim.

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

Ama seçime giderken seni şucu, bucu deyip itham edip ve komşuyu komşuya, kardeşi, kardeşe düşürüp ceketimi assam şapkamı assam oy alırım hesabıyla çıkan sensin, kazığı yiyen sensin. Dolayısıyla yapmaya çalıştığımız şey şudur. Bakmaya çalıştığımız şey şudur. O dükkan sahiplerinin müşterilerine, ‘Benden niye alışveriş etmiyorsun’ diye hain terörist dediğini duydunuz mu? Ama sayın Erdoğan’ın, Sayın Erdoğan’ın alkışçısı değilseniz terörist olursunuz, hain de olursunuz. Dolayısıyla, o dükkan sahiplerinin sattığı malla, verdiği hizmetle ilgili nasıl müşterisi velinimetiyse seçmenle siyasetçinin velinimetidir” diye konuştu.

Tekirdağ’ın tarımın olduğu güzel bir il olduğunu söyleyen Akşener, gelişmesi, büyümesi, zenginleşmesine dair bir şey yapılmadığını savundu. Gittiği yerlerde çiftçilik, besicilerle karşılaştığını anlatan Akşener, şunları kaydetti:

“Onlar, onlar şu anda ağlıyor. Gebe ineğini kasaba kesime götürdüğü için ağlıyor.  Memelerinden süt damlayarak kesime gönderiyor ve 7 ineğin sahibi genç kardeşim karşımda sinir krizi geçiriyor. Kayseri’de bir besici kardeşim kendi kendiyle dalga geçerek ama ağlayarak dedi ki, ‘Abla ben ineklerime oruç tutmayı, mallarıma oruç tutmayı öğretiyorum.’ Bu ne demek biliyor musunuz? Az yem veriyorum, açlığa alıştırıyorum demek. Bunu Manisa’da söylediğim zaman AK Parti’li bir yönetici geldi bana dedi ki, ‘Hayvanlar oruç tutmaz.’ Elbette oruç tutmaz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tekirdağ’da partisinin Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret edip, teşkilat önünde toplanan halka seslendikten sonra, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Hayvanları oruca  mahkum eden utansın be. Ondan utanacağına gelip ne diyorsun? Söylemeye çalıştığım şey şu. Sizin dertlerinizle ilgilenmek, o dertleri görmek, o dertlerin çaresini üretmek, daha sonra da sizin karşınıza çıkıp rekabet etmek siyasetçinin işidir. Ben daha iyi hizmet ederim demek siyasetçinin işidir. Yoksa sana parmağını sallayıp sen şucusun, ben bucuyum, şu da şucudur deyip, manevi değerlerinizle, kutsallarınızla oynayıp sizi birbirinize düşman ederek oy almak siyasetçinin işi değildir. Bakın buraya benim gibi herkesi getireceksiniz. El ele verip  bu harami düzeni sandıkta helal oylarınızla birlikte sandığa gömüp emekli edeceğiz.”

‘ASGARİ ÜCRET, BUGÜNKÜ ZAMLARA UYGUN HALE GETİRİLMELİ’

Türkiye’nin her yerinden gençlerin kendisine 86 puanla atanamadıklarını, 62 puan alan arkadaşlarının atandığını anlattığını söyleyen Akşener, “Çünkü onun akrabası vardı, dayısı vardı. Atanamayan öğretmenler var. Neden atamıyorsunuz kardeşim, neden atamıyorsunuz? Korumalı kura 200 milyarın üzerinde para ayırdınız dolar yükselmesin, Türk parası değer kaybetmesin diye emeklinin, çiftçinin, kadının cebinden, bu gençlerin cebinden aldınız. Bakın biz bunu unuttuk. Bize bunu unutturdular.

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

Size şimdi emekli maaşı en düşüğü söyleye söyleye 2 bin 500 lira oldu. Biz de halbuki demiştik ki ya bir şey söylüyoruz, yapsalar bile yarısını yapmıyorlar. Dedik ki bir emeklinin en düşük emeklinin maaşı asgari ücret kadar olmalı. Asgari ücrette şu anda işte o bugünkü zamlara uygun hale getirilmeli. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı.Onlar yapmıyor kardeşim, biz yapacağız inşallah el ele vereceğiz, biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘ÇİFTÇİ GÜBRE ATAMADI’

Akşener, nisanda çiftçinin gübre atamadığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye’nin hiçbir yerinde atamadı. Pahalı çünkü ama ne oldu biliyor musunuz? Telekom’dan 24 milyar lirayı aldılar, Hariri’nin cebine koydular. Bizimkinin aile arkadaşı, aile dostu Sayın Erdoğan dedi ki Hariri’yi üzmektense emekli üzerim, çiftçiyi üzerim, genci üzerim, ev kadınını üzerim, atanamayan öğretmeni üzerim. Şimdi önce sandığa gidilecek çiftçi gidecek. Diyecek ki gübre atamadım, ilaç alamadım. Hariri’nin cebine 24 milyar lira koydular, gidip oyunu atacak.

Her gün zam geliyor, gidiyorum müşteri alamıyor, insanlar alamıyor. İnsanların alım gücü düştü ama haldır haldır zam geliyor. Sonuç itibariyle sizi düşünmeyen, sizi adam yerine koymayan bu iktidar için, bu zihniyet için sandıkta helal oylarınızla hepsini emekliye birlikte sevk edeceğiz. El ele verin bu harami düzeni birlikte emekliye sevk edeceğiz.”

Etiketler: Asgari ÜcretMeral AkşenerTekirdağ
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bütün dengeler bozuldu ama çabuk düzelir

Sonraki Haber

İtalya’da helikopter kazasında ölen 4 kişinin cenazesi Türkiye’ye geliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kurum’dan yeşil dönüşüm hamlesi: İklim değişikliği eğitim müfredatına giriyor
Politika

Bakan Kurum’dan yeşil dönüşüm hamlesi: İklim değişikliği eğitim müfredatına giriyor

28 Ağustos 2026
MHP Diyarbakır il Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti
Politika

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti: “Birlik beraberliği güçlendireceğiz”

28 Ağustos 2026
Bakan Göktaş: Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz
Politika

Bakan Göktaş: Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz

28 Ağustos 2026
Bakan Çiftçi: Terörün ülke gündeminden tamamen çıkarılması için çalışıyoruz
Politika

Bakan Çiftçi: Terörün ülke gündeminden tamamen çıkarılması için çalışıyoruz

28 Ağustos 2026
AK Parti'li isimden erken seçim açıklaması: "Gündemimizde erken seçim değil, milletimize daha fazla hizmet etmek var"
Politika

AK Parti’li isimden erken seçim açıklaması: “Gündemimizde erken seçim değil, milletimize daha fazla hizmet etmek var”

28 Ağustos 2026
Bakan Kacır: İşletmelerimiz, 250 milyar liralık finansman paketine 1 Eylül'den itibaren başvurabilecek
Politika

Bakan Kacır: İşletmelerimiz, 250 milyar liralık finansman paketine 1 Eylül’den itibaren başvurabilecek

28 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İtalya'da helikopter kazasında ölen 4 kişinin cenazesi Türkiye'ye geliyor

İtalya'da helikopter kazasında ölen 4 kişinin cenazesi Türkiye'ye geliyor

En Güncel Haberler

Mehmet Akif Ersoy üzerinden ‘tahliye’ vaadi! Biri avukat 4 şüpheli suçüstü yakalandı
Öne Çıkan

Mehmet Akif Ersoy üzerinden ‘tahliye’ vaadi! Biri avukat 4 şüpheli suçüstü yakalandı

28 Ağustos 2026
İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne kurtarıldı
Yerel Haberler

İstanbul Boğazı’nda makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne kurtarıldı

28 Ağustos 2026
Mohamed Salah’tan Trabzonspor mesajı: Buraya kazanmaya geldim
Spor Haberleri

Mohamed Salah’tan Trabzonspor mesajı: Buraya kazanmaya geldim

28 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kapıkule Sınır Kapısı’nda son 3 yılın araç çıkış rekoru kırıldı

28 Ağustos 2026
Yaşam

Güngören’de taksi ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

28 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te 3 mahallede zirai alan yangını: Evlere sıçramadan söndürüldü

28 Ağustos 2026
Yaşam

YÖK Başkanı Özvar: Küresel ölçekte süper güçlerle rekabet edebilecek bir altyapıya ve kapasiteye sahibiz

28 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Düğün dönüşü uçuruma yuvarlanan araçta ölen 4 kişi toprağa verildi

Düğün dönüşü uçuruma yuvarlanan araçta ölen 4 kişi toprağa verildi

- Haberton
28 Ağustos 2026

Bingöl’ün Genç ilçesinde düğün dönüşü hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada hayatını kaybeden 2’si çocuk, 4 kişinin...

Telefonunuz sizi dinliyor mu? Dijital gözetleme, mikrofon izinleri ve gizlilik özelliklerine dikkat

Üzerinize kayıtlı taşınmazları kontrol edin! e-Devlet’ten tapu sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye’de deniz koruma alanları ve mavi vatan stratejisi: Ekolojik güvenlikten, jeopolitik egemenliğe

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Güncel Haber

Mehmet Akif Ersoy üzerinden ‘tahliye’ vaadi! Biri avukat 4 şüpheli suçüstü yakalandı

Mehmet Akif Ersoy üzerinden ‘tahliye’ vaadi! Biri avukat 4 şüpheli suçüstü yakalandı

28 Ağustos 2026
İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne kurtarıldı

İstanbul Boğazı’nda makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne kurtarıldı

28 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton