5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Emine Erdoğan’a ‘Topluma Katkı Ödülü’ verildi

Emine Erdoğan’a ‘Topluma Katkı Ödülü’ verildi

Haberton - Haberton
19 Eylül 2022
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Emine Erdoğan'a 'Topluma Katkı Ödülü' verildi

Emine Erdoğan'a 'Topluma Katkı Ödülü' verildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD Müslüman Örgütler Konseyi (USCMO) tarafından New York’ta düzenlenen törende, sosyal projeler, eğitim, çevre ve insani yardım alanlarında Müslüman kadınlara verilen ‘Uluslararası Başarı ve Topluma Katkı Ödülü’nü aldı.

Törende, USCMO Genel Sekreteri Osama Jammal tarafından karşılanan Emine Erdoğan, salonda bulunan davetlilerden yoğun ilgi gördü. Emine Erdoğan, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Bu kıymetli ödülü, dünyanın vicdanı olan ülkem adına kabul ediyorum” diyerek programı düzenleyen Müslüman Örgütler Konseyi’ne teşekkür etti.

“SEVGİNİN VE MERHAMETİN BİR ÜLKENİN KARAKTERİ OLABİLECEĞİNE DAİR GÜVENİ TAZELEDİK”

Türkiye’nin, hayırseverliğin en üst noktalarda yaşandığı bir vakıf medeniyeti mirasına sahip olduğunu ve İslam dininin, insanlar arasındaki en güzel rekabetin hayırlarda yarışmak olduğunu anımsattığını belirten Emine Erdoğan, “Bu anlamda, medeniyet karnemiz, zarafetiyle insanı hayrete düşüren bir hayır yarışının örnekleriyle dopdoludur. İşte, insani yardım konusundaki reflekslerimizin ruhunu bu tarihsel deneyim oluşturuyor. Ne mutlu ki 2022 Küresel İnsani Yardım Raporu’na göre, 2021 yılında da ‘dünyanın en cömert ülkesi’ olmaya devam ettik. Sevginin ve merhametin bir ülkenin karakteri olabileceğine dair güveni tazeledik” dedi.

Emine Erdoğan’a ‘Topluma Katkı Ödülü’ verildi

Emine Erdoğan, din, dil, ırk gibi ayrımlar olmadan her yerde yardıma koştuklarını ve Afrika’da, Suriye’de, Filistin’de, Ukrayna’da, farklı insanları değil, aynı insanlık ailesinin dara düşmüş fertlerini gördüklerini belirterek, “Türkiye’nin insani yardım tecrübesi, bir dış politikadan çok daha fazlasıdır. ‘Çorbada tuzum olsun, taşın altında elim olsun, komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen Türk halkının vicdan pusulasıdır” ifadelerini kullandı.

İnsanlığın her kıtada, savaşlar, insani krizler, doğal afetler, salgın hastalıklar gibi nice badirelerle imtihan edildiğini ve bu nedenle uzanacak bir dost eline ihtiyacın her geçen gün arttığını kaydeden Emine Erdoğan, şöyle konuştu: “2020’de her 45 kişiden 1’i ihtiyaç sahibiyken 2021’de her 33 kişiden 1’i insani yardıma muhtaç hale geldi. Böyle bir vasatta, insani yardımlarımızı sadece ikili düzeyde değil, Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla artırarak sürdürüyoruz.

2021 yılında, toplam 7,7 milyar dolar tutarındaki yardımlarımız, başta Suriye, Somali, Filistin olmak üzere 122 ülkeye ulaştı. İnsani yardımlarımızla, kanayan bir yaraya geçici bir tampon yapmayı ya da bir açlığı bir anlığına dindirmeyi amaçlamıyoruz. Bilakis, bizim yardım felsefemizde, kardeşlerimizi elinden tutup ayağa kaldırmak, yıkılanı yerine koymak, imar ve ihya etmek var. Başta Kızılay, AFAD ve TİKA olmak üzere, tüm kurumlarımız, dünyanın dört bir yanına sadece yardım değil, insanlığın ölmediği inancını taşıyor.”

Emine Erdoğan, kırılgan bölgelerdeki sağlık ihtiyaçlarını da sürdürülebilir çözümlerle karşılama gayretinde olduklarının altını çizerek Sudan, Somali ve Bangladeş’te kurdukları hastanelerin bu yaklaşımın bir örneği olduğuna işaret etti.

Kovid-19 salgınında tüm dünya belirsizlik içinde kapanmışken Türkiye’nin 160 ülkeye yardım gönderdiğini, Afrika’ya 4,42 milyon doz aşı bağışladığını söyleyen Emine Erdoğan, “Kurtuluşun, tek başına değil, hep birlikte olursa anlamlı olduğuna inandık” dedi.

“TÜM MAZLUMLARIN ULUSLARARASI PLATFORMLARDA SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Emine Erdoğan, Ukrayna Savaşı ile dünyadaki mülteci sayısının 100 milyonu aştığını ve raporların bu sayıyı ‘dramatik bir dönüm noktası’ olarak nitelediğini belirterek, “Bildiğiniz gibi, topraklarımız tarih boyunca, savaştan ve zulümden kaçmış insanlar için güvenli bir sığınak olmuştur. Bu sığınağın kapılarını Ukraynalı kardeşlerimize de açtık. Türkiye olarak, Afrika’dan Ukrayna’ya, Filistin’den Suriye’ye kadar tüm mazlumların uluslararası platformlarda sesi olmaya devam edeceğiz. Dilerim ki bu çaba tüm insanlığın ortak çabası olsun” ifadelerini kullandı.

Kendisinin ziyaret ettiği tüm mazlum coğrafyalarda kadınların ve çocukların sorunlarıyla yakından ilgilendiğini söyleyen Emine Erdoğan, “Ne yazık ki tüm bu krizlerin en büyük mağdurları, her zaman kadınlar ve çocuklar oluyor. O nedenle kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi, çocukların sağlıklı ve mutlu yaşamlar sürdürebilmesi için özel projeler geliştiriyoruz. 2016’da, Türkiye’de açtığımız, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, bunun en güzel bir örneğidir. Afrika’nın farklı ülkelerinden kadınların el emeklerini alıyor, bu adil pazarda satıyor ve gelirini olduğu gibi onlara gönderiyoruz” diye konuştu.

Emine Erdoğan, insan hayatına verilen önemin tüm coğrafyalarda eşit olmadığını ve bu anlamda dünyanın büyük çelişkiler içinde olduğunu belirterek şu çağrıda bulundu: “Bir yandan çocuk haklarından bahsediyor, diğer yandan savaşların sürdüğü ülkelerdeki çocuk parklarının bomboş oluşuna kayıtsız kalabiliyoruz ya da insan hakları ihlallerinden bahsederken Filistin gündem dışı kalabiliyor. Unutmayalım ki insanlar, barışı ve refahı herkesin ortak paydası yapmakla mükelleftir. Rabb’imiz, Rahman Suresi’nde, ‘İyiliğin karşılığı yalnız iyiliktir’ buyuruyor. Bundan daha güzel bir müjde olabilir mi? Buradan herkese seslenmek istiyorum: Gelin, kan kaybeden insanlığı ayağa kaldıralım. Gelin, dünyanın tüm çocuklarına, insanlığın öz evlatları nazarıyla bakalım. Dünyayı herkes için güvenli ve insan onurunun ayakta kaldığı bir yer haline getirelim.”

Programda Emine Erdoğan’ın yanı sıra Afrika kökenli Amerikalı aktivist Ayşe el-Adeviye’ye, insan hakları ve sosyal adalet konusunda kurucusu olduğu ‘İslam’da Kadınlar’ isimli kuruluştaki faaliyetleri dolayısıyla ödül verildi.

Adeviye, ödülünü Emine Erdoğan’ın elinden aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Emine Erdoğan’ın dini ve kadınların haklarını savunmakta önemli bir rol üstlendiğini belirterek kendisinin elinden ödülü almanın bir gurur olduğunu kaydetti.

NASA’da yönetici kadrosunda yer alan ilk Müslüman olan NASA Program Yöneticisi Tahani Amer de ödül törenine Zoom üzerinden bağlanarak “Müslüman kadınlar bilmelidir ki ben şu an hepinizi temsil ediyorum” ifadesini kullandı.

Ayrıca Kovid-19 salgını dönemindeki çalışmaları dolayısıyla Dr. Uzma Syed, Müslüman kadınlara başarılarıyla ilham olmaları dolayısıyla da Amerikalı gazeteci Ayşe K. Mustafa ve televizyon muhabiri Thire Rahman ödüle layık görüldü.

Etiketler: ABD
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çekiçle saldırdığı babasından sonra annesi de öldü

Sonraki Haber

Sepaş Enerji abonelik bilgileri güncelleniyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te Süryani toplumu temsilcilerini kabul etti
Dış Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te Süryani toplumu temsilcilerini kabul etti

5 Haziran 2026
MSB: BALTOPS-2026 Tatbikatı'na hazırız
Dış Haberler

MSB duyurdu; BALTOPS-2026 Tatbikatı’na hazırız

5 Haziran 2026
ABD'den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel'e yaptırım kararı
Dış Haberler

ABD’den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel’e yaptırım kararı

5 Haziran 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız
Dış Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız

5 Haziran 2026
Çin Devlet Başkanı Şi, Kuzey Kore'yi ziyaret edecek
Dış Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kuzey Kore’yi ziyaret edecek

5 Haziran 2026
Fidan'dan Bangladeş'te 'İsrail' uyarısı: Ateşkesi sabote etme girişimlerine engel olunması şarttır
Dış Haberler

Fidan’dan Bangladeş’te ‘İsrail’ uyarısı: Ateşkesi sabote etme girişimlerine engel olunması şarttır

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Sepaş Enerji abonelik bilgileri güncelleniyor

Sepaş Enerji abonelik bilgileri güncelleniyor

En Güncel Haberler

‘Nefret ve ayrımcılık’ suçlamasıyla yargılanan Tanju Özcan: Suç işlediğimi düşünmüyorum
Öne Çıkan

Ne yaptıysam Bolulu vatandaşlarımın huzur ve güvenliği için yaptım

5 Haziran 2026
Üniversiteli sporcular, Dünya Şampiyonası için Brezilya yolunda
Spor Haberleri

Üniversiteli sporcular, Dünya Şampiyonası için Brezilya yolunda

5 Haziran 2026
Kapıkule'de 840 kilogram canlı kum midyesi ele geçirildi
Yerel Haberler

Kapıkule’de 840 kilogram canlı kum midyesi ele geçirildi

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Güngören’de uyuşturucu operasyonu: 40 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

5 Haziran 2026
Yaşam

60 kişilik bölümünün tek kadın öğrencisi Bahar’ın mezuniyet sevinci

5 Haziran 2026
Yaşam

Kağıthane’de ambulans devrildi; 4 yaralı

5 Haziran 2026
Yaşam

Ablasıyla aynı kaderi paylaşan motosiklet sürücüsü, yaşam mücadelesini kaybetti

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gökçeada’da Ultra Trail heyecanı başlıyor

Gökçeada’da Ultra Trail heyecanı başlıyor

- Haberton
5 Haziran 2026

Çanakkale'nin gözde turizm merkezlerinden Gökçeada, yarın üçüncü kez düzenlenecek Gökçeada Ultra Trail'e ev sahipliği yapacak. Doğa, tarih ve sporun buluştuğu...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

‘Nefret ve ayrımcılık’ suçlamasıyla yargılanan Tanju Özcan: Suç işlediğimi düşünmüyorum

Ne yaptıysam Bolulu vatandaşlarımın huzur ve güvenliği için yaptım

5 Haziran 2026
Güngören'de uyuşturucu operasyonu: 40 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Güngören’de uyuşturucu operasyonu: 40 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton