28 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Emekliliği reddedilince kurum avukatını vuran şüpheli tutuklandı

Emekliliği reddedilince kurum avukatını vuran şüpheli tutuklandı

Haberton - Haberton
8 Ocak 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Emekliliği reddedilince kurum avukatını vuran şüpheli tutuklandı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nde emekliliği reddedilince kurum avukatını vuran şüpheli Hamza Hanedar (57) tutuklandı.

Olay, dün saat 11.30 sıralarında Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nde meydana geldi. Emeklilik şartları oluşmadığı için Hamza Hanedar’ın başvurusu SGK tarafından reddedildi. Açtığı davayı da kaybeden Hanedar’a, kurum tarafından 40 bin TL vekalet ücreti dosya masrafı olarak tebliğ edildi. Hamza Hanedar, tebligat eline ulaşınca iddiaya göre, kurum avukatı Zekeriya Polat ile görüşmek üzere İl Müdürlüğü binasına geldi. Avukatın odasında taraflar arasında çıkan tartışma üzerine Hanedar, yanındaki tabancayla Polat’a ateş açtı. Polat, karın bölgesine isabet eden 2 kurşunla yaralandı. Şüpheli ise tesadüfen kurumda bulunan jandarma ekipleri tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Çağırılan ambulansla özel hastaneye kaldırılan Polat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 2 yaşında çocuğu olduğu ve engelli kadrosunda görev yaptığı öğrenilen Zekeriya Polat’ın cenazesi, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsi işleminin ardından yakınları tarafından teslim alınıp memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Hamza Hanedar, savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan Hanedar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YALOVA ADLİYESİ’NDE ANMA TÖRENİ

Öte yandan, Yalova Barosu, Avukat Zekeriya Polat için Yalova Adliyesi’nde anma töreni düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, “Bazen kelimelerin bittiği durumlarla karşılaşıyoruz. Ne yazık ki dün sadece ve sadece görevini yapmaya gayret eden bir meslektaşımız, gencecik bir avukatımız menfur bir saldırı sonucu hayata gözlerini yumdu. O sadece görevini yapmaya gayret ediyordu. Kanunlar neyse, ona verilen görev neyse, onu icra etmeye çalışıyordu. Hepimiz gibi, sizler gibi, bizler gibi ama ne yazık ki kendini bilmez bir saldırgan onu bu dünyadan aldı, ailesinden, bizlerden kopardı. Çok ama çok acı, tarif edilemez bir acı. Hiçbir gerekçesi olmayan, hiçbir sebebe dayanamayan, dayandırılamayan korkunç bir saldırı sonucu bu olay yaşandı ne yazık ki. Bu ilk değil biliyorsunuz. Ne yazık ki daha önce de pek çok görev şehitlerimiz oldu. Değerli savcılarımızdan Murat Uzun şehit edilmişti görev yerinde. Mehmet Selim Kiraz yine görev yerinde ne yazık ki şehit edilmişti. Daha ismini şu an zikredemediğimiz pek çok meslektaşımız, bu acı kaderi paylaştı. Buna bir son vermemiz lazım” dedi.

‘SİLAH RUHSATINA İZİN VERİLMEMESİ LAZIM’

Toplum olarak şiddete ‘hayır’ denmesi gerektiğini belirten Öksüz, “Sanıyorum bunun yolu belki toplum bilincini tekrar oluşturmaktır. Şiddete olan eğilimi sonlandırmaktır. Her türlü silahlara karşı bir tavır koymamız lazım. Silah ruhsatına izin verilmemesi lazım ve nitekim bu olay da ruhsatsız bir silahla gerçekleştirildi. Bunu da ne yazık ki temin edebiliyor insanlar, yasa dışı yollarla. Yani içimizdeki bu şiddet duygusunu sonlandırmamız lazım. Zannediyorum bunun en önemli ve en keskin yolu bu olacaktır. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişi elbette cezasını bulacaktır. Bu konuda kimsenin bir tereddüdü olmasın. Ben dün hastaneye gittim ve değerli meslektaşımızı ve ailesini o halde gördüm ne yazık ki. Çok acı bir sahneydi. Daha küçücük bir yavrusu vardı. Gencecik bir eşi vardı. O kadar da iyi bir insan olduğu söyleniyor ki yani Rabb’im inşallah şehit olarak kabul edip yanına almıştır. Tek tesellimiz bu. Allah geride kalanlara sabır versin. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

‘İCRA MEMURUYKEN, HUKUK FAKÜLTESİNİ TAMAMLADI’

Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş ise sıkılan kurşunun sadece Polat’a değil, yargı camiasına, adalete ve hukuk devletine karşı yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ifade ederek, “Kamu alacağının tahsili amacıyla yalnızca görevini yaparken kaybettiğimiz şehidimiz Avukat Zekeriya Polat, yıllarca şehrimizde icra memurluğu yapmış, çalışırken bir yandan da hukuk fakültesini tamamlayarak avukatlık kimliği ile devlete ve millete hizmet etmiştir. Hepimiz onu, zorlu hayat mücadelesi içindeki beyefendi kişiliği, saygılı duruşu ve yüreklerimizde bıraktığı güzel hatıralarla anıyoruz. Şehit edilen meslektaşımızın kaybından, sadece tetiği çeken cani değil, savunma makamına hedef gösteren, avukatlık mesleğini itibarsızlaştıran ve şiddetin önünü açan herkes sorumludur. Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki avukatın güvende olduğu herhangi bir yer, müvekkili ile özdeşleştirilmediği hiçbir alan kalmamıştır. Bugün Zekeriya kardeşimize veda etme, acımızı paylaşma günüdür. Ancak yarın avukata yönelik şiddete karşı somut adımların atılması için mücadelenin başlayacağı gün olmalıdır. Kıymetli kardeşim Zekeriya, sanığın en ağır cezayı alması için tüm camiamızla bu davanın takipçisi olacağımıza, emanetlerinin emanetimiz olacağına, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için sonuna dek mücadele edeceğimize tüm meslektaşlarım adına söz veriyorum” diye konuştu.

Etiketler: Cinayet
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

SDG pozitif adım atmakta direniyor

Sonraki Haber

Karaktersiz kişiler neden çoğaldı?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı

27 Ağustos 2026
Tartışmaların odağındaydı: 'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı
Öne Çıkan

Tartışmaların odağındaydı: ‘Manifest’ grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

27 Ağustos 2026
Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi

27 Ağustos 2026
Bebek'te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu
Öne Çıkan

Bebek’te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

27 Ağustos 2026
HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı

27 Ağustos 2026
Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama
Öne Çıkan

Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Karaktersiz kişiler neden çoğaldı?

Karaktersiz kişiler neden çoğaldı?

En Güncel Haberler

Bingöl'de hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Yerel Haberler

Bingöl’de hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı

28 Ağustos 2026
Tartıştığı sürücünün otomobiline TIR ile çarptı
Yerel Haberler

Tartıştığı sürücünün otomobiline TIR ile çarptı

28 Ağustos 2026
Kayseri'de firari 2 hükümlü yakalandı
Yerel Haberler

Kayseri’de firari 2 hükümlü yakalandı

28 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

- Haberton
27 Ağustos 2026

Bosna Savaşı sırasında işlediği soykırım ve insanlığa karşı suçlardan dolayı ömür boyu hapse mahkum edilen 'Bosna Kasabı' lakaplı eski Sırp...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bingöl'de hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı

Bingöl’de hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı

28 Ağustos 2026
Tartıştığı sürücünün otomobiline TIR ile çarptı

Tartıştığı sürücünün otomobiline TIR ile çarptı

28 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton