16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Emeklilere kimse gariban diyemez

Emeklilere kimse gariban diyemez

Haberton - Haberton
22 Ocak 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Emeklilere kimse gariban diyemez
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Emeklilere kimse gariban diyemez. Emeklileri onlar sahipsiz bırakmaya çalışsa da Cumhuriyet Halk Partisi, emeklisine sahip çıkıyor ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Türk Eczacıları Birliği’ni ziyaret etti. Genel Başkan Özgür Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Değerli arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi nasıl benim tanımlamamla ‘baba ocağımız’ ise, Türk Eczacıları Birliği de bizim için annemizin kucağı gibi kıymetli bir yer. Benim mahalle temsilciliğinden başlayıp tüm kademelerinde görev yaptığım meslek örgütümde geçtiğimiz ay bir demokratik seçim yaşandı ve bir görev değişimi yaşandı. Beni Manisa Eczacı Odası Başkanlığım sırasında mevkidaş olduğumuz Sayın İrfan Demirci Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanlığı’na seçildi ve merkez heyeti de Türkiye’yi, çeşitli odaları temsil eden bir şekilde oluştu. Daha önce ilk ziyaretlerden birini yapmayı arzu ederdim ama Gülşah Başkanımızın cenazesi olduğu gün, bundan yaklaşık 40 gün önce planladığımız ziyaret iptal olmuştu. Sonrasında da sizin takip ettiğiniz ülke gündemi ile ancak bugüne ziyarette bulunabildik” dedi. Özel, şunları söyledi:

“MUHALEFET GÜNLERİMİZ SAYILI”

“Sayın Başkanımızla, Başkanlık Divanı’yla, Merkez Yönetim üyeleriyle, mesleğimiz ve sağlık alanının çözülmesi ivedilikle beklenen sorunlarına yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerine başarılar diledik. Cumhuriyet Halk Partisi, Meclis’te beş eczacı milletvekiliyle en çok milletvekiline sahip olan grup. Yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nde, hem de MYK’sında eczacı üyeleri ve milletvekilleri görev yapıyorlar. Biz eczacıların sorunlarına olan hakimiyetimize elbette güveniyoruz. Ancak bu konuda temel savunu noktamız, Türk Eczacıları Birliği’nin imbiğinden damıtılarak gelmiş olan önerileridir. Onları da bugün dinlediğimiz gibi bundan sonra da gerek sayılı muhalefet günlerimizde, gerekse milletin büyük bir umutla beklediği iktidar günlerimizde Türk Eczacıları Birliği’nin önerilerini, taleplerini yerine getireceğimiz bir sürecin içerisinde olmayı bekliyoruz. Bunu Sayın Başkanımıza ve yöneticilerine de ifade etmiş durumdayız.”

“EMEKLİLERİ ONLAR SAHİPSİZ BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR”

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Özel, Meclis’te emekliler hakkındaki düzenlemenin görüşülmesi sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in, “Biz bu ülkenin garibanlarından oy alarak bugünlere geldik. Haklarını helal etsinler” şeklindeki sözlerini şöyle değerlendirdi:

“Özlem Hanım ‘gariban’ demiş. Gariban demek, sahipsiz kimse demek. Emeklilere kimse gariban diyemez. Emeklileri onlar sahipsiz bırakmaya çalışsa da Cumhuriyet Halk Partisi, emeklisine sahip çıkıyor ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Elbette geçmişte toplumun en yoksul veya eğitim düzeyi en düşük kesimlerinin tercihinin AK Parti olduğu doğruydu. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir eksikliğiydi. Ama 31 Mart seçim sonuçları ve devamında yapılan her anketin kırılımlarında üç çok önemli sonuç var. Bunlardan biri, Cumhuriyet Halk Partisi düşük gelir seviyesinin partisidir ve açık ara öndedir. Düşük eğitim seviyesinde artık birinci partidir. Emeklilerde birinci partidir ve gençlerin birinci partisidir. Zaten bunların sonucunda diğer bazı başka gruplarda ikinci parti olmakla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin açık ara ve sürekli bütün anketlerde birinci parti çıkmasındaki temel nokta budur. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Özlem Zengin’in ‘kimsesiz, sahipsiz’ diye nitelediği seçmen gruplarının en büyük destekçisi, en büyük sahiplenicisidir. Şimdi bugün bir kez daha bunu test etmek üzere buradayız. Ben birazdan bir cenazeye katılacağım. Gözümüz, kulağımız Meclis’te. Meclis’teki oylamaya da gideceğim.”

“ÖNERİMİZ, 8 BİN LİRALIK FARKIN SEYYANEN VERİLMESİ”

“Malum Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi dün yedinci maddede verdiğimiz önergeyi reddettiler. Nedir yedinci maddedeki önerimiz? Birincisi, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması ve bunun kanuni güvence altına alınması. Ama yetmez. 20 bin lirayla asgari ücret arasındaki 8 bin liranın üzerindeki farkın seyyanen bütün emeklilere verilmesi. Yani sadece en düşüğü asgari ücret yapmak değil, bugün 28 bin lira yapanı da 36 bin lira yapmayı öneriyoruz. Bununla ilgili kaynak tartışması tükenmiştir. Her şey para bulanların buna para bulamamasının… Yani kesinleşmiş vergiden vazgeçenlerin emeklinin bu derdinde çözüm bulamamasının izahı yoktur. Peki yedinci madde geçti, gitti. Ne olacak? Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yasanın son oylamasından önce tüm milletvekillerini, tüm muhalefet milletvekillerini, iktidar – muhalefet tüm milletvekillerini mutlaka salona bekliyoruz. Bu noktada yeni çabalarımız olacak, yeni önerilerimiz olacak. Bir kez daha dün reddettikleri maddeye ‘Evet’ oyu vermelerinin iç tüzükte imkanları vardır. Biz bu konuda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sayın Meclis Başkanvekilinin meseleye yapıcı yaklaşımı, adilane yaklaşımı, elbette mensubu olduğu partinin kararı ayrıdır ama müzakerenin en adil şekilde olmasına gayret gösteriyor. Emekliler açısından bu kadar önemli bir konuda dün Meclis’te sahte pusula kullanılması… Yani emekliye hakkını vermemek için sahte oy kullanıyorlar. Olmayanın yerine oy kullanıyorlar. Bu konuda Sayın Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın tutumu da çok kıymetlidir. Biz bugünkü oylama tamamlanmadan ve emekliler bütün ümitlerini kaybetmeden önce biz bu 20 bin liraya elbette ‘Hayır’ diyeceğiz ama bütün milletvekillerinin ‘Evet’ diyebileceği bir seyyanen zam ve en düşük emekli maaşının asgari ücrete çıkarılmasıyla ilgili bir çabamız, bir gayretimiz olacak. Son bir kez daha. Dün akşam o emekli aleyhine kalkan eller yastığa başını koyduğunda bir vicdan azabı çektiyse ya da sabahleyin karşılaştığı bir emekliliğin halini görüp de vicdanı sızladıysa telafisi iç tüzükte mümkün. Onun için bugün bir çabamız daha olacak. Tüm emeklilere Meclis’e gösterdikleri yoğun ilgiyi sürdürmeye davet ediyoruz.”

“SANDIĞI GETİRİRLERSE, DEDİKLERİ OLUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Attığımız adımların etkisi mutfağa, pazara, kiraya daha fazla yansıyacak” sözü hakkında, “Bu konuda atabileceği en doğru adım, seçim sandığını getirmektir. Seçim sandığını getirirse dedikleri olur. Sandığa direnirse bu sorunlar derinleşerek devam eder” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fatih’te dergahta yangın

Sonraki Haber

Amasya’da TOKİ kurası tamamlandı: 2 bin 601 hak sahibi belli oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Otobüs bileti iptalinde yeni dönem: 12 saat kuralı başladı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

SunExpress uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

16 Mayıs 2026
Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Amasya'da TOKİ kurası tamamlandı: 2 bin 601 hak sahibi belli oldu

Amasya'da TOKİ kurası tamamlandı: 2 bin 601 hak sahibi belli oldu

En Güncel Haberler

Avustralya'da köpek balığı saldırısı: 1 ölü
Dış Haberler

Avustralya’da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

16 Mayıs 2026
Erzincan'da aşırı yağış, ekili arazileri vurdu
Yerel Haberler

Erzincan’da aşırı yağış, ekili arazileri vurdu

16 Mayıs 2026
ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
Dış Haberler

ABD’de bir eve uçak düştü: 2 ölü

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kilis’te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Efes-2026’da topçu ve havan atışları yapıldı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Görme engelli anne, kızına okuyabilmek için kabartma kitap hazırlıyor

16 Mayıs 2026
Yaşam

Nefes borusuna et parçası kaçan turisti, restoran sahibi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Tekin: Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz

Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz

- Haberton
16 Mayıs 2026

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak kültürün ve kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Kilis'te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

Kilis’te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

16 Mayıs 2026
Avustralya'da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

Avustralya’da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton