6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Emekliler meydanda; Zordayız geçinemiyoruz

Emekliler meydanda; Zordayız geçinemiyoruz

Haberton - Haberton
20 Ekim 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Emekliler meydanda; Zordayız geçinemiyoruz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Ankara’da düzenlenen “Zordayız geçinemiyoruz” mitingi başladı.

Türk-İş’e bağlı sendikalar ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce işçi, vergide adalet ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için seslerini duyurmak üzere bir araya geldi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, “Örgütlendiğimiz zaman bizleri kapının önüne koyuyorlar. Öyle bir kanun çıkarın ki işçinin lehine olsun. Mahkemeler 7 yıl sürüyor; arada ne işçi kalıyor ne sendika. Biz hükümete ve bizi yönetenlere sesleniyoruz; bizi vicdansız işverenin eline bırakmayın” dedi.

TÜRK-İŞ tarafından Ankara’da Anadolu Meydanı’nda ‘Zordayız geçinemiyoruz’ sloganıyla miting düzenlendi. Binlerce işçinin katıldığı mitingde, bazı siyasi partilerin temsilcileri de yer aldı. ‘İşçiyi yaşat ki devlet yaşasın’ ve ‘Kademeli emeklilik istiyoruz’ pankartları açan işçiler, ayrıca, ‘Bıçak kemikte’ ve ‘Kölelik düzeni istemiyoruz’ sloganları attı. Mitingde çeşitli kurumlarda çalışan sendika üyeleri işçiler ve emekliler konuştu. Ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay kürsüye geldi. Atalay, bütçe görüşmelerinin haftaya başlayacağını belirterek, “İlk talebimiz vergide adalet, bu olmazsa olmazımız. Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; bu alana, bu işçilere kulak verin. Vergiyle ilgili işçilerin sıkıntılarını giderin. Bugüne kadar kamu işçileri Türkiye’de ücretlerin öncüsüydü. Son 6 ayda öyle bir noktaya geldik ki asgari ücrete düştük. İş yerlerinde, evimizde huzurumuz yok. Bu iş yerlerinde bırakın bir ayı, bir hafta bile geçinemezsiniz. Öyle işçiler var ki çok önemli işler yapıyorlar ama ülkeyi yönetenler bunları görmüyor. Diyorlar ki sizi emekli edeceğiz. Bu işçiler, savunma sanayinde var, enerjide, sağlıkta, iletişimde, kara yollarında var. Bu arkadaşları emekli ederseniz orada silah da yapamazsınız, Togg’u da yapamazsınız, enerjiyle ilgili yatırım da yapamazsınız” dedi.

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Ankara'da düzenlenen “Zordayız geçinemiyoruz” mitingi başladı.
Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Ankara’da düzenlenen “Zordayız geçinemiyoruz” mitingi başladı.

‘HÜKÜMETTEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ’

Atalay, Türkiye İstatistik Kurumu açıklamalarının pazara, markete uymadığını öne sürerek, “Geçen hafta aldığım çay 169 lira. Bugün 259 lira. Bu kabul edilir bir tablo değil. Bunu kim denetleyecek. Bu ülkede emekliler, taşeronlar, staj mağdurları var. Bunların sorunlarını bu ülkeyi yönetenler çözecek, Meclis çözecek. Bu ülkede kadınlar özgürce sokaklarda dolaşsın, kadın cinayetlerine son verilsin. Tarım işçileri traktör üstünde can veriyor. Bu da bizim sorunumuz. Biz artık tüm bu sorunlara karşı hükümetten çözüm bekliyoruz, cevap değil. Bu ülke ne çektiyse özelleştirmeden çekti ama hala her yeri özelleştirmeye devam ediyorlar. Önümüzdeki günlerde asgari ücret görüşmeleri başlayacak. Orada dört işçimiz olacak. Onlar ne diyorsa harfiyen uyacağız. Onlar ne karar alırsa o aldıkları karara harfiyen uyacağız. Örgütlendiğimiz zaman bizleri kapının önüne koyuyorlar. Öyle bir kanun çıkarın ki işçinin lehine olsun. Mahkemeler 7 yıl sürüyor; arada ne işçi kalıyor ne sendika. Biz hükümete ve bizi yönetenlere sesleniyoruz; bizi vicdansız işverenin eline bırakmayın” ifadelerini kullandı.

‘BİZİ YOK SAYMAYIN’

İş kazalarının giderek arttığını vurgulayan Atalay, “Her gün en az 5 işçi can veriyor. İş kazalarına bir an evvel son vermek lazım. Son günlerde ülkede olağanüstü kötü tablolar var. Çocukları öldürenler, atları kesip bize yedirenler var. Buna dair acilen adım atılmalı. Bu restoranlara gitmeyin, boykot edin. Aylardır alanlarda, aylardır iş yerlerinde; bugün de buradayız. Bizi duyun, bizi yok saymayın, yarın bunun bedelini ödersiniz. İşten atılmalar devam ediyor. İşçilere mobbing yapılıyor. Bununla ilgili ülkeyi yönetenlerin bir sözü yok mu? Patronlara değil, işçiye bir çözüm bulun. Bir grup başkanvekili çıkıyor ‘işçinin kaybı yok’ diyor. Bu nasıl bir akıl tutulması? Önümüzdeki hafta Meclis’e ve bütün STK’lara 70 sayfalık bir metin hazırladık onu vereceğiz ve ‘Bu adaletsiz vergi sistemini değiştirin’ diyeceğiz. Onlar düzeltene kadar da biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Mehmet Şimşek’in dünyası başka benim dünyam başka. Benim dünyam burası. Bu alandan hükümete, ülkeyi yönetenlere tekrar sesleniyorum; bizi yok saymayın. Biz bu ülkenin yüzde 60’ıyız. Biz sizin oy makineniz değiliz. Ayağınızı denk alın. Biz her defasında sandığa gidip size oy vermek zorunda değiliz. Yarın geç kalırsınız; enflasyonu düşüreceksiniz diye bizi küçültmeye hakkınız yok” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Atatürk’ü anlamak

Sonraki Haber

Sağlıkta dönüşüm yine ölüm getirdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama
Öne Çıkan

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

5 Haziran 2026
Özel: Bu yürüyüşün parolası kararlılıktır
Öne Çıkan

Ant olsun ki baş vereceğim ama baş eğmeyeceğim

5 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Haziran 2026
İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler
Öne Çıkan

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında test sonuçları ortaya çıktı

5 Haziran 2026
CHP Sözcüsü Sarı: Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak
Öne Çıkan

CHP Sözcüsü Müslim Sarı duyurdu; Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak

5 Haziran 2026
Güzelbahçe'de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu
Öne Çıkan

Güzelbahçe’de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Sağlıkta dönüşüm yine ölüm getirdi

Sağlıkta dönüşüm yine ölüm getirdi

En Güncel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu
Yerel Haberler

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

- Haberton
5 Haziran 2026

Bursa’nın Mudanya ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişinin yaralandı. Kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza,...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

14’üncü Uluslararası Fetih Kupası’nda üçüncü gün tamamlandı

6 Haziran 2026
Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton